De afbeeldingseditor gebruiken

Je kunt de afbeeldingseditor gebruiken om afbeeldingen die je in je Shopify-beheerder wilt gebruiken te bewerken en een ander formaat te geven.

Voordat je je afbeeldingen bewerkt, moet u begrijpen hoe de beeldverhouding van uw afbeeldingen van invloed is op de manier waarop ze op websites verschijnen.

Beeldverhouding van afbeeldingen

De beeldverhouding van een afbeelding is de verhouding tussen de breedte en de hoogte. Een afbeelding die bijvoorbeeld 200 bij 400 pixels is, heeft een beeldverhouding van 1:2. Een afbeelding van 150 bij 450 pixels heeft een beeldverhouding van 1:3.

Afbeeldingen kunnen van verschillende grootte zijn en toch dezelfde beeldverhouding hebben. Als u wilt berekenen of afbeeldingen dezelfde beeldverhouding hebben, deelt u de breedte van elke afbeelding door de hoogte en vergelijkt u de resultaten.

Als u een consistente beeldverhouding gebruikt voor alle afbeeldingen van een bepaald type, zorgt dit ervoor dat ze mooier naast elkaar worden weergegeven, omdat ze allemaal dezelfde grootte hebben. Als u alle productafbeeldingen in een collectie bijvoorbeeld met dezelfde grootte wilt weergeven, moeten ze dezelfde beeldverhouding hebben:

Je kunt de afbeeldingseditor gebruiken om je afbeeldingen bij te snijden tot dezelfde beeldverhouding.

De afbeeldingseditor openen

U kunt de afbeeldingseditor gebruiken om de productafbeeldingen te bewerken.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Alle producten.
    1. Klik op de naam van het product met de afbeelding die u wilt bewerken. 3. Plaats de muisaanwijzer op de afbeelding die u wilt bewerken en klik vervolgens op Afbeelding bewerken.

Een afbeelding bijsnijden

Je kunt een afbeelding bijsnijden om een deel van de afbeelding te verwijderen. Dit is handig als u slechts een deel van de afbeelding wilt weergeven of als u de beeldverhouding van de afbeelding wilt wijzigen.

Stappen:

1. Klik op Bijsnijden.
  2. Omkader het gedeelte van de afbeelding dat u wilt behouden: - Als u de afbeelding wilt bijsnijden tot een aangepast formaat, klikt u op Vrije vorm. Klik op de hoeken van het gemarkeerde gebied en versleep deze of klik binnen het gemarkeerde gebied en versleep het naar een andere positie.

• Als je de afbeelding wilt bijsnijden met dezelfde beeldverhouding als de afbeelding, klikt je op Origineel. Klik op de hoeken van het gemarkeerde gebied en versleep deze om het formaat aan te passen, of klik binnen het gemarkeerde gebied en versleep het naar een andere positie. De beeldverhouding blijft hetzelfde als de originele afbeelding wanneer je het formaat wijzigt.
    • Als u de afbeelding in een vierkant wilt bijsnijden, klikt u op Vierkant. Klik op de hoeken van het vierkant en sleep om het formaat aan te passen. Je kunt ook binnen het vierkant klikken en dit naar een andere positie slepen. De beeldverhouding van het vierkant blijft hetzelfde wanneer u het formaat wijzigt.
  3. Klik op Toepassen om de afbeelding bij te snijden.

4. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klikt je op Opslaan.

Tekenen op een afbeelding

Misschien wilt je op een afbeelding tekenen om een lijn toe te voegen, een deel van de afbeelding te markeren of een ontwerp toe te voegen.

Stappen:

1. Klik op Tekenen.
  2. Selecteer een kleur en een penseelgrootte.
  3. Klik en sleep op de afbeelding om te tekenen.
  4. Klik op Toepassen om de tekening toe te voegen.
  5. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klikt je op Opslaan.

Je kunt de gum of wisser gebruiken om een tekening deels of helemaal te verwijderen. Er wordt dan niets van de originele afbeelding verwijderd.

Formaat van een afbeelding wijzigen

Je kunt het formaat van een afbeelding wijzigen om de werkelijke grootte te wijzigen.

Stappen:

1. Klik op Formaat wijzigen.
  2. Voer de nieuwe breedte voor de afbeelding in. De hoogte wordt automatisch bijgewerkt om dezelfde beeldverhouding te behouden. Als je het formaat van de afbeelding wilt wijzigen zonder de beeldverhouding te behouden, klikt je op Beeldverhouding vergrendelen. Het formaat van je afbeelding zonder Beeldverhouding vergrendelen ingeschakeld, kan je beeld vervormen.
  3. Klik op Toepassen om het formaat van de afbeelding te wijzigen.
  4. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klikt je op Opslaan.

De richting van een afbeelding wijzigen

Je kunt een afbeelding spiegelen of draaien om de weergaverichting te veranderen. Je kunt de afbeelding ook binnen het afbeeldingskader kantelen.

Stappen:

1. Klik op Roteren.
  2. De richting van de afbeelding wijzigen: - Klik op Rechtsom draaien om de afbeelding te draaien..

• Klik op de Verticaal draaien of Horizontaal draaien om de afbeelding om te draaien.
  3. Klik op Toepassen om de richting van de afbeelding te wijzigen.

4. Wanneer je klaar bent met bewerkingen in de afbeeldingseditor, klikt je op Opslaan.