Marketingautomatiseringen aanmaken in Shopify

Je kunt automatiseringen aanmaken en beheren op je Shopify Marketing-pagina. Met automatiseringen kun je workflows instellen die een e-mail naar je klanten verzenden wanneer aan een specifieke mijlpaal of trigger is voldaan.

Inzicht in marketingautomatiseringen

Automatiseringen, die je aan de hand van een template of helemaal zelf kunt maken, maken het mogelijk om e-mailberichten op belangrijke momenten in het klantentraject te automatiseren.

Je winkel heeft een Basic Shopify-abonnement of hoger nodig om automatiseringen aan te maken.

De volgende soorten automatiseringen zijn beschikbaar:

• Nieuwe abonnee welkom heten: stuur nieuwe abonnees een e-mail met een korting om ze welkom te heten in je winkel. Deze automatisering werkt momenteel alleen met de aanmelding voor het ontvangen van e-mail in de voettekst van je onlinewinkel.
  • Upselling na de eerste aankoop: stimuleer vervolgaankopen bij klanten met productaanbiedingen na de eerste aankoop.
  • Klanten terugwinnen: benader vroegere klanten met een eenmalige korting.
  • Aangepast: ontwerp je eigen e-mailmarketing-automatisering met de flexibiliteit die jouw bedrijf nodig heeft. Activeer je winkelgegevens met verschillende triggers voor bestellingen, klantaccounts, locatie en meer.
  • Externe partij: automatiseringen die worden geleverd door apps van derden.
  • Afgebroken checkout: moedig klanten die hun checkout afbreken aan om hun aankoop te voltooien.
  • Verlaten winkelwagen: herinner klanten die een product aan hun winkelwagen toevoegen en je winkel verlaten voordat ze afrekenen eraan dat ze artikelen in hun winkelwagen hebben achtergelaten.
  • Afgebroken bladeracties: leg opnieuw contact met klanten die een productpagina in je winkel hebben bekeken, maar geen artikel in hun winkelwagen hebben geplaatst.

De machtiging Marketing moet zijn ingeschakeld voor het aanmaken van automatiseringen. Als je de winkel- of accounteigenaar bent, heb je deze machtiging al. Als je deze machtiging wilt toevoegen aan je medewerkersaccounts, raadpleeg dan Medewerkersaccounts om de juiste machtigingen toe te voegen. Houd er rekening mee dat als je marketingcampagnes aanmaakt met behulp van een app of een kanaal, ook de machtiging Apps en kanalen ingeschakeld moet zijn om de marketingcampagne aan te maken.

Automatiseringsprijsstelling

Geautomatiseerde e-mails worden meegeteld voor je 10.000 gratis e-mails die je per maand kunt versturen. Afgebrokencheckoutautomatiseringen worden echter niet meegeteld en zijn altijd gratis. Als je meer dan 10.000 e-mails in een kalendermaand verzendt, wordt er 1 USD extra in rekening gebracht voor elke 1000 verzonden e-mails.

Extra e-mails worden gefactureerd aan het eind van elke kalendermaand. Als je bijvoorbeeld op 17 augustus je gratis e-maillimiet van 10.000 bereikt en je vervolgens op 22 augustus 2000 extra e-mails verzendt, zie je op 31 augustus een betaling voor een factuur van 2 USD. Je kunt je e-mailkosten op je factuur vinden in het gedeelte Instellingen > Facturering.

Automatisering aanmaken

Bij het aanmaken van marketingautomatiseringen via Shopify zijn de vereiste gegevens afhankelijk van de automatisering die je aanmaakt. Zodra je het type automatisering dat je wilt aanmaken hebt geselecteerd, wordt er een vooraf gemaakte template voor je geladen. De meeste templates zijn zo goed als klaar om ongewijzigd naar je klanten te sturen. Waar nodig zal je worden gevraagd eventuele aanvullende informatie toe te voegen.

Wanneer je een automatisering aanmaakt, kun je deze als concept opslaan en publiceren wanneer je klaar bent, zodat je je marketingstrategie van tevoren kunt voorbereiden.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Automatiseringen en vervolgens op Automatisering aanmaken.

3. Klik op een automatisering om de informatiepop-up te laden. Als dit de automatisering is die je wilt aanmaken, klik je op Template gebruiken, of klik op Sluiten om een andere automatisering te selecteren.

4. Er wordt een rood uitroepteken weergegeven naast velden met vereiste informatie. Klik op het pictogram om het Actiepaneel te bekijken en klik vervolgens op E-mailcontent bewerken om de content van de automatisering aan te passen.

5. Voeg een Onderwerp en Voorbeeldtekst toe aan je automatisering en gebruik vervolgens de e-maileditor om content te bewerken, toe te voegen of te verplaatsen in de e-mailtemplate voor de automatisering.

6. Je kunt je automatisering testen door op Test verzenden te klikken. Testmails kunnen naar vijf e-mailadressen tegelijk worden verzonden. Klik op Opslaan om terug te gaan naar de workflow van de automatisering wanneer je klaar bent met het bewerken van de e-mailtemplate.

7. Klik op Workflow inschakelen om de automatisering te starten. Als je de workflow verlaat zonder deze in te schakelen, wordt de workflow als concept opgeslagen. Je kunt later naar deze automatisering terugkeren door deze te selecteren op de pagina Marketingautomatiseringen.

Zodra een automatisering actief is, kun je op de pagina Marketing op de automatisering klikken om een overzicht van de automatisering en specifieke analytics te bekijken.

Automatiseringen in- of uitschakelen

Je kunt specifieke automatiseringen in- of uitschakelen vanuit het Shopify-beheercentrum.

Als je eerder aangemaakte automatiseringen wilt bekijken, open je vanuit het Shopify-beheercentrum Marketing en vervolgens Automatiseringen. Automatiseringen en campagnes zijn gemarkeerd als Concept, Actief of Inactief.

Selecteer de automatisering die je wilt wijzigen en klik op Workflow bewerken als je een actieve automatisering wilt bewerken.

Selecteer de automatisering die je wilt stoppen en klik op Automatisering uitschakelen als je een actieve automatisering wilt uitschakelen.

Selecteer de automatisering die je wilt verwijderen en klik achtereenvolgens op ... en Automatisering verwijderen om een actieve automatisering te verwijderen.