Dynamische advertenties voor Facebook in Shopify maken

Je kunt dynamische Facebook-advertenties maken via het gedeelte Marketing in Shopify.

Voordat je dynamische advertenties kunt maken, moet je de Facebook Marketing-app instellen met een verbonden Business Manager. Meer informatie over het instellen van de Facebook Marketing-app in Shopify.

Wat zijn dynamische advertenties?

De dynamische advertenties van Facebook promoten relevante producten bij klanten die uw online winkel hebben bezocht. Facebook volgt het bezoekersgedrag in uw online winkel met behulp van de Facebook-pixel en stelt vervolgens een doelgroep samen op basis van bezoekers die in de afgelopen 30 dagen actief waren in uw winkel. Dynamische advertenties worden weergegeven als gepersonaliseerde Facebook-carrousel-advertenties voor elke bezoeker en bevatten de producten die bezoekers hebben bekeken of aan hun winkelwagen hebben toegevoegd.

Wanneer je de Facebook Marketing-app instelt in Shopify, worden je producten automatisch beschikbaar gesteld aan de Facebook Marketing-app. Producten die beschikbaar zijn voor Facebook Marketing worden gesynchroniseerd met een productcatalogus op Facebook die wordt gebruikt voor het maken van dynamische advertenties. Meer informatie over het beschikbaar maken van producten voor verkoopkanalen en apps.

Mogelijk worden er productpublicatiefouten weergegeven in de Facebook Marketing-app. Je kunt deze fouten oplossen op de pagina met productdetails voor een product met fouten.

Meer over het maken van dynamische advertenties vindt u in het Helpcentrum voor Facebook-advertenties.

Maak een marketingactiviteit met een Facebook dynamische advertentie

Wanneer u een marketingactiviteit met een dynamische Facebook-advertentie maakt, kunt u de advertentiesjabloon gebruiken om de advertentie in te stellen. Je kunt een voorbeeld van je advertentie bekijken voordat u deze publiceert. In het voorbeeld worden willekeurige producten uit je winkel gebruikt, zodat u een idee krijgt van hoe de advertentie eruit zal zien.

Stappen:

1. Ga in uw Shopify-beheerder naar Marketing.
  2. Klik op Activiteit maken.
  3. Klik op dynamische Facebook-advertentie.
  4. Voer een naam en de advertentietekst voor je activiteit in.
  5. Stel het budget in.
  6. Stel een startdatum en -tijd in. Je kunt er ook voor kiezen om een einddatum en -tijd in te stellen.
  7. Klik op Activiteit publiceren.

Pauzeer een dynamische Facebook-advertentie van Shopify

Als je een advertentie pauzeert, wordt de advertentie niet meer weergegeven en stopt je met je uitgaven voor de advertentie.

Stappen:

1. Ga in uw Shopify-beheerder naar Marketing.

2. Klik op de naam van een campagne.

3. Klik op de campagneactiviteit voor de Facebook dynamische advertentie.

4. Klik op Activiteit pauzeren.

Bekijk een marketingactiviteitenrapport voor je dynamische advertentie in Shopify

1. Ga in uw Shopify-beheerder naar Marketing.

2. Klik op de naam van een campagne.

3. Plaats de muisaanwijzer op een campagneactiviteit en klik vervolgens op Rapport weergeven. Meer informatie over marketingactiviteitenrapporten.