De Facebook Marketing-app instellen

Voordat u Facebook-advertentiecampagnes in Shopify maakt, moet u de Facebook Marketing-app instellen en een aangepaste doelgroep maken voor uw advertenties. Wanneer u klaar bent om een Facebook-advertentiecampagne te maken, kunt u alles instellen vanuit Shopify.

Wanneer u Facebook-advertenties koopt, betaalt u daarvoor via uw Facebook-advertentie-account. Zorg dat u het Facebook-advertentiebeleid begrijpt voordat u een Facebook-advertentiecampagne maakt.

De Facebook Marketing-app autoriseren voor je Facebook-account

Wanneer u de Facebook Marketing-app in Shopify instelt, geeft u de app toegang tot een Facebook-pagina voor uw bedrijf en een Facebook-advertentie-account en Bedrijfsmanager. De Facebook-pagina kan verbinding maken met uw persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt uw persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Basisvereisten

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes in Shopify kunt maken, moet je een Facebook Bedrijfsmanager instellen die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentieaccount met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om je bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als je een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet je het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat je het aan een Bedrijfsmanager kunt koppelen. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties vind je meer informatie over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als u geen Business Manager hebt, kunt u er een instellen wanneer u de Facebook Marketing-app instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol nodig voor een pagina, advertentieaccount of bedrijfsmanager voordat je toegang hebt tot alle instellingen en er bepaalde soorten wijzigingen in kan aanbrengen. Pagina's, advertentieaccounts en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor elke beheerder beheerdersrollen nodig hebt.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

U moet ook verkopen met behulp van een Shopify-online winkel en uw winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe u het wachtwoord van uw online winkel kunt verwijderen.

Stel de Facebook Marketing-app in en maak een aangepaste doelgroep

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken en selecteer vervolgens Facebook-doelgroep bouwen.

3. Klik op Facebook Marketing instellen om de Facebook Marketing-app te installeren.

4. Koppel vanuit de Facebook Marketing-app uw Facebook-account of maak een nieuw account:

- Als u een Facebook-account hebt, klikt u op Account verbinden en volgt u de stappen om u aan te melden bij uw account en de Facebook Marketing-app te autoriseren. - Als je geen Facebook-account hebt, klikt je op Een nieuw Facebook-account maken en volgt je de stappen op Facebook om het account te maken.

1. Selecteer in de Instellingen voor Facebook Marketing een Facebook-pagina voor je bedrijf of klik op Zakelijke pagina maken om een nieuwe Facebook-pagina te maken.

2. Bevestig dat het Facebook-advertentie-account dat is geselecteerd in het gedeelte ADVERTENTIES WORDEN GEFACTUREERD AAN DIT FACEBOOK AD-ACCOUNT de Ads Manager-account van uw keuze is of klik anders op Een advertentie-account maken om een nieuw account te maken.

3. Selecteer in het gedeelte Facebook-doelgroepen een land waarop u uw Facebook-advertenties wilt richten. Meer informatie over advertentietargeting op Facebook.

4. Klik op Installatie voltooien.

5. Je moet de voorwaarden voor Aangepaste doelgroepen op Facebook bekijken en accepteren voordat je verder kunt gaan. Klik op Voorwaarden weergeven en accepteren om een browsertabblad met de voorwaarden op Facebook te openen en accepteer de voorwaarden.

6. Keer terug naar het oorspronkelijke browsertabblad voor de Facebook Marketing-app in uw Shopify-beheerder en klik op Gereed om de Facebook Ads-doelgroep te maken en de instellingen van de Facebook Marketing-app te voltooien.

Facebook-pixel en de Facebook Marketing-app

Wanneer u de Facebook Marketing-app instelt, wordt een Facebook-pixel toegevoegd aan uw online winkel. De pixel maakt gebruik van geavanceerde matching om het gedrag van klanten in uw winkel bij te houden. U kunt geavanceerde matching voor Facebook-pixel uitschakelen.

De Facebook-pixel stuurt de volgende informatie over uw klanten naar Facebook:

• voornaam
  • achternaam
  • e-mailadres

De klantgegevens die door de pixel worden verzameld, worden gebruikt om de aangepaste doelgroepen te verbeteren voor de Facebook-advertenties die u in Shopify maakt. Informatie over de functie 'Automatisch geavanceerd overeenkomsten zoeken' kunt u vinden in het helpcentrum voor advertenties van Facebook.

Als je meer dan één Facebook-pixel hebt gekoppeld aan je advertentieaccount, zie je een optie om de pixel te wijzigen die is verbonden met de Facebook Marketing-app. Als een andere pixel meer verkeer in je winkel heeft bijgehouden, kan het effectiever zijn om een aangepaste doelgroep voor dynamische retargeting-advertenties van Facebook te maken omdat er meer bezoekersgegevens zijn opgeslagen. Ga in Shopify naar Apps > Facebook Marketing en klik op Pixel wijzigen om een andere beschikbare pixel uit hetzelfde Facebook-advertentieaccount te gebruiken.

Klanten informeren over het verzamelen van gegevens via de Facebook-pixel

Om de privacy van uw klanten te beschermen, kunt u hen informeren dat uw winkel de Facebook-pixel gebruikt en een link toevoegen naar het gegevensbeleid van Facebook.

Klanten die niet door Facebook willen worden gevolgd, kunnen zich afmelden via Facebook. Je kunt eventueel je privacybeleid bijwerken met informatie over de Facebook-pixel en een link toevoegen voor je klanten met instructies om zich af te melden. Klanten kunnen in het helpcentrum van Facebook meer informatie vinden over cookies en andere opslagtechnieken van Facebook, evenals instructies om zich af te melden.

Geavanceerde matching uitschakelen voor Facebook-pixel

1. Ga naar Apps > Facebook Marketing.
  2. In het deel Geavanceerde matching klikt u op Jeitschakelen.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als u hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van uw Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: