De Facebook Marketing-app instellen

Voordat u Facebook-advertentiecampagnes in Shopify maakt, moet u de Facebook Marketing-app instellen en een aangepaste doelgroep maken voor uw advertenties. Wanneer u klaar bent om een Facebook-advertentiecampagne te maken, kunt u alles instellen vanuit Shopify.

Wanneer u Facebook-advertenties koopt, betaalt u daarvoor via uw Facebook-advertentie-account. Zorg dat u het Facebook-advertentiebeleid begrijpt voordat u een Facebook-advertentiecampagne maakt.

De Facebook Marketing-app autoriseren voor uw Facebook-account

Wanneer u de Facebook Marketing-app in Shopify instelt, geeft u de app toegang tot een Facebook-pagina voor uw bedrijf en een Facebook-advertentie-account en Bedrijfsmanager. De Facebook-pagina kan verbinding maken met uw persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt uw persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Basisvereisten

Voordat u Facebook-advertentiecampagnes in Shopify kunt maken, moet u een Facebook Bedrijfsmanager instellen die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van uw bedrijf als aan een advertentieaccount met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Facebook Bedrijfsmanager is een tool die u kunt gebruiken om uw bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als u een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet u het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat u het aan een Bedrijfsmanager kunt koppelen. Als u nog nooit advertenties hebt weergegeven met uw persoonlijke advertentieaccount, moet u in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat u Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties vindt u meer informatie over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als u geen Business Manager hebt, kunt u er een instellen wanneer u de Facebook Marketing-app instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet u aan de volgende vereisten voldoen voordat u een Facebook-pagina kunt verbinden:

In het Facebook-helpcentrum kunt u leren hoe u een Facebook-pagina voor uw bedrijf maakt.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook hebt u een beheerdersrol nodig voor een pagina, advertentieaccount of bedrijfsmanager voordat u toegang hebt tot alle instellingen en er bepaalde soorten wijzigingen in kan aanbrengen. Pagina's, advertentieaccounts en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat u voor elke beheerder beheerdersrollen nodig hebt.

U vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

U moet ook verkopen met behulp van een Shopify-online winkel en uw winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe u het wachtwoord van uw online winkel kunt verwijderen.

Stel de Facebook Marketing-app in en maak een aangepaste doelgroep

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken en selecteer vervolgens Facebook-doelgroep bouwen.

3. Klik op Facebook Marketing instellen om de Facebook Marketing-app te installeren.

4. Koppel vanuit de Facebook Marketing-app uw Facebook-account of maak een nieuw account:

- Als u een Facebook-account hebt, klikt u op Account verbinden en volgt u de stappen om u aan te melden bij uw account en de Facebook Marketing-app te autoriseren. - Als u geen Facebook-account hebt, klikt u op Een nieuw Facebook-account maken en volgt u de stappen op Facebook om het account te maken.

1. Selecteer in de Instellingen voor Facebook Marketing een Facebook-pagina voor uw bedrijf of klik op Zakelijke pagina maken om een nieuwe Facebook-pagina te maken.

2. Bevestig dat het Facebook-advertentie-account dat is geselecteerd in het gedeelte ADVERTENTIES WORDEN GEFACTUREERD AAN DIT FACEBOOK AD-ACCOUNT de Ads Manager-account van uw keuze is of klik anders op Een advertentie-account maken om een nieuw account te maken.

3. Selecteer in het gedeelte Facebook-doelgroepen een land waarop u uw Facebook-advertenties wilt richten. Meer informatie over advertentietargeting op Facebook.

4. Klik op Installatie voltooien.

5. U moet de voorwaarden voor Aangepaste doelgroepen op Facebook bekijken en accepteren voordat u verder kunt gaan. Klik op Voorwaarden weergeven en accepteren om een browsertabblad met de voorwaarden op Facebook te openen en accepteer de voorwaarden.

6. Keer terug naar het oorspronkelijke browsertabblad voor de Facebook Marketing-app in uw Shopify-beheerder en klik op Gereed om de Facebook Ads-doelgroep te maken en de instellingen van de Facebook Marketing-app te voltooien.

Facebook-pixel en de Facebook Marketing-app

Wanneer u de Facebook Marketing-app instelt, wordt een Facebook-pixel toegevoegd aan uw online winkel. De pixel maakt gebruik van geavanceerde matching om het gedrag van klanten in uw winkel bij te houden. U kunt geavanceerde matching voor Facebook-pixel uitschakelen.

De Facebook-pixel stuurt de volgende informatie over uw klanten naar Facebook:

• voornaam
  • achternaam
  • e-mailadres

De klantgegevens die door de pixel worden verzameld, worden gebruikt om de aangepaste doelgroepen te verbeteren voor de Facebook-advertenties die u in Shopify maakt. Informatie over de functie 'Automatisch geavanceerd overeenkomsten zoeken' kunt u vinden in het helpcentrum voor advertenties van Facebook.

Als u meer dan één Facebook-pixel hebt gekoppeld aan uw advertentieaccount, ziet u een optie om de pixel te wijzigen die is verbonden met de Facebook Marketing-app. Als een andere pixel meer verkeer in uw winkel heeft bijgehouden, kan het effectiever zijn om een aangepaste doelgroep voor dynamische retargeting-advertenties van Facebook te maken omdat er meer bezoekersgegevens zijn opgeslagen. Ga in Shopify naar Apps > Facebook Marketing en klik op Pixel wijzigen om een andere beschikbare pixel uit hetzelfde Facebook-advertentieaccount te gebruiken.

Klanten informeren over het verzamelen van gegevens via de Facebook-pixel

Om de privacy van uw klanten te beschermen, kunt u hen informeren dat uw winkel de Facebook-pixel gebruikt en een link toevoegen naar het gegevensbeleid van Facebook.

Klanten die niet door Facebook willen worden gevolgd, kunnen zich afmelden via Facebook. U kunt eventueel uw privacybeleid bijwerken met informatie over de Facebook-pixel en een link toevoegen voor uw klanten met instructies om zich af te melden. Klanten kunnen in het helpcentrum van Facebook meer informatie vinden over cookies en andere opslagtechnieken van Facebook, evenals instructies om zich af te melden.

Geavanceerde matching uitschakelen voor Facebook-pixel

1. Ga naar Apps > Facebook Marketing.
  2. In het deel Geavanceerde matching klikt u op Uitschakelen.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als u hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van uw Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: