Het Facebook-kanaal van Shopify instellen voor marketing

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken in Shopify, moet je je Facebook-marketinginstellingen configureren binnen het Facebook-verkoopkanaal van Shopify. Daarna kun je Facebook-advertentiecampagnes maken in het gedeelte Marketing in je Shopify-beheercentrum.

Wanneer je Facebook-advertenties koopt, betaal je daarvoor via je Facebook-advertentie-account. Zorg dat je het Facebook-advertentiebeleid begrijpt voordat je een Facebook-advertentiecampagne maakt.

Het Facebook-kanaal voor je Facebook-account autoriseren

Geef de app toegang tot een Facebook-pagina voor je bedrijf en een Facebook-advertentie-account en Facebook Bedrijfsmanager wanneer je de Facebook-kanaal van Shopify instelt. Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om al je Facebook-bedrijfsaccounts te ordenen en beheren, net als je pagina's en advertentieaccounts. De Facebook-pagina kan verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Basisvereisten

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes in Shopify kunt maken, moet je een Facebook Bedrijfsmanager instellen die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentieaccount met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om je bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als je een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet je het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat je het aan een Bedrijfsmanager kunt koppelen. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je het Facebook-kanaal instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

• Je Facebook-account moet een beheerdersrol op de pagina hebben.
  • De Facebook-pagina moet zijn gepubliceerd.
  • Je kunt op meerdere Facebook-pagina's beheerder zijn en ze allemaal openen met behulp van één Facebook Business Manager. Elke Facebook-bedrijfspagina kan echter alleen eigendom zijn van één Facebook Business Manager. Je moet de beheerder zijn van zowel de Facebook Business Manager die eigenaar is van een specifieke Facebook-pagina als de Facebook-pagina zelf om deze te verbinden met het Facebook-kanaal in Shopify.

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol nodig voor een pagina, advertentieaccount of bedrijfsmanager voordat je toegang kunt krijgen tot alle instellingen en er bepaalde soorten wijzigingen in kunt aanbrengen. Pagina's, advertentieaccounts en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor elk beheerdersrollen nodig hebt. De Business Manager die je in het Facebook-kanaal selecteert, wordt tijdens onboarding beschouwd als de eigenaar van de Facebook-pagina en het Facebook-advertentie account. Als het Facebook-advertentieaccount eigendom is van een andere Business Manager, kun je het Facebook-advertentieaccount niet koppelen. Als je geen gewenst Facebook-advertentieaccount kunt koppelen, kun je een andere Facebook Business Manager koppelen of een nieuw Facebook-advertentieaccount maken.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-online winkel en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je onlinewinkel kunt verwijderen.

Het Facebook-kanaal instellen en een aangepaste doelgroep maken

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken en selecteer vervolgens Facebook-doelgroep bouwen.

3. Klik op Facebook instellen om het Facebook-kanaal te installeren.

4. Klik op instellen in het gedeelte Facebook Marketing van je eShopify-beheerder.

5. Koppel je Facebook-account op de pagina Facebook-Marketing instellen in het Facebook-kanaal van Shopify, of maak een nieuw account aan:

- Als je een Facebook-account hebt, klik je op Verbinden en volg de stappen om je aan te melden bij je account en het Facebook-kanaal te autoriseren. - Als je geen Facebook-account hebt, klik je op Nieuwe aanmaken en volg je de stappen op Facebook om het account aan te maken.

1. Verbind een Business Manager of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Business Manager te maken.

2. Koppel een Facebook-pagina voor je bedrijf of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Facebook-pagina te maken.

3. Verbind de gewenste pixel of klik op nieuwe maken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe pixel te maken.

4. Via de pagina Facebook-marketing verbind je je favoriete Advertentiebeheer-account of klik je op Nieuwe aanmaken en volg je de stappen op Facebook om een nieuw advertentieaccount aan te maken.

5. Selecteer in het gedeelte Facebook-doelgroepen een land waarop je je Facebook-advertenties wilt richten. Meer informatie over advertentietargeting op Facebook.

6. Bekijk en accepteer de Voorwaarden voor self-service advertenties en voor productassortiment van Facebook.

7. Klik op Voltooien-instelling om advertenties met Facebook-lezers en Facebook-pagina's te maken. Nadat je producten zijn gesynchroniseerd met een catalogus op Facebook, kun je dynamische retargeting-advertenties maken met de goedgekeurde producten.

Facebook-pixel en het Facebook-kanaal van Shopify

Wanneer je het Facebook-kanaal van Shopify instelt, wordt een Facebook-pixel toegevoegd aan je onlinewinkel. De pixel maakt gebruik van geavanceerde matching om het gedrag van klanten in je winkel bij te houden. Je kunt geavanceerde matching voor Facebook-pixel uitschakelen.

De Facebook-pixel stuurt de volgende informatie over je klanten naar Facebook:

• voornaam
  • achternaam
  • e-mailadres

De klantgegevens die door de pixel worden verzameld, worden gebruikt om de aangepaste doelgroepen te verbeteren voor de Facebook-advertenties die je in Shopify maakt. Informatie over de functie 'Automatisch geavanceerd overeenkomsten zoeken' kun je vinden in het helpcentrum voor advertenties van Facebook.

Als er meer dan één Facebook-pixel aan je advertentieaccount is gekoppeld, zie je een optie om de pixel te wijzigen die is gekoppeld aan het Facebook-kanaal van Shopify. Als een andere pixel meer verkeer in je winkel heeft gevolgd, kan dit effectiever zijn voor het bouwen van een aangepaste doelgroep voor het weergeven van dynamische retargeting-advertenties van Facebook, omdat er meer bezoekersgegevens zijn opgeslagen. Ga in de Shopify-beheerder naar Verkoopkanalen > Facebook -> Instellingen > Marketinginstellingen en klik vervolgens op Ontkoppelen in het gedeelte Pixeltracering om een andere beschikbare pixel van hetzelfde Facebook-advertentieaccount te gebruiken.

Klanten informeren over het verzamelen van gegevens via de Facebook-pixel

Om de privacy van je klanten te beschermen, kun je hen informeren dat je winkel de Facebook-pixel gebruikt en een link toevoegen naar het gegevensbeleid van Facebook.

Klanten die niet door Facebook willen worden gevolgd, kunnen zich afmelden via Facebook. Je kunt eventueel je privacybeleid bijwerken met informatie over de Facebook-pixel en een link toevoegen voor je klanten met instructies om zich af te melden. Klanten kunnen in het helpcentrum van Facebook meer informatie vinden over cookies en andere opslagtechnieken van Facebook, evenals instructies om zich af te melden.

Geavanceerde matching uitschakelen voor Facebook-pixel

1. Ga in het Facebook-kanaal naar Instellingen > Marketinginstellingen.
  2. Klik op Uitschakelen in het gedeelte Geavanceerde matching.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: