Het Facebook-kanaal van Shopify instellen

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes in Shopify maakt, moet je het Facebook-kanaal van Shopify instellen en een aangepaste doelgroep maken voor je advertenties. Wanneer je klaar bent om een Facebook-advertentiecampagne te maken, kun je alles instellen vanuit Shopify.

Wanneer je Facebook-advertenties koopt, betaal je daarvoor via je Facebook-advertentie-account. Zorg dat je het Facebook-advertentiebeleid begrijpt voordat je een Facebook-advertentiecampagne maakt.

Het Facebook-kanaal voor je Facebook-account autoriseren

Geef de app toegang tot een Facebook-pagina voor je bedrijf en een Facebook-advertentie-account en Bedrijfsmanager wanneer je de Facebook-kanaal van Shopify instelt. De Facebook-pagina kan verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Basisvereisten

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes in Shopify kunt maken, moet je een Facebook Bedrijfsmanager instellen die is gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentieaccount met een beheerdersrol voor de Bedrijfsmanager.

Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om je bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als je een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet je het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat je het aan een Bedrijfsmanager kunt koppelen. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je het Facebook-kanaal instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol nodig voor een pagina, advertentieaccount of bedrijfsmanager voordat je toegang hebt tot alle instellingen en er bepaalde soorten wijzigingen in kan aanbrengen. Pagina's, advertentieaccounts en bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor elke beheerder beheerdersrollen nodig hebt.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-online winkel en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je online winkel kunt verwijderen.

Het Facebook-kanaal instellen en een aangepaste doelgroep maken

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken en selecteer vervolgens Facebook-doelgroep bouwen.

3. Klik op Facebook instellen om het Facebook-kanaal te installeren.

4. Koppel je Facebook-account via de pagina Accounts in het Facebook-kanaal van Shopify, of maak een nieuw account aan:

- Als je een Facebook-account hebt, klik je op Verbinden en volg de stappen om je aan te melden bij je account en het Facebook-kanaal te autoriseren. - Als je geen Facebook-account hebt, klik je op Nieuwe aanmaken en volg je de stappen op Facebook om het account aan te maken.

1. Verbind een Business Manager of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Business Manager te maken.

2. Koppel een Facebook-pagina voor je bedrijf of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Facebook-pagina te maken.

3. Via de pagina Facebook-marketing verbind je je favoriete Advertentiebeheer-account of klik je op Nieuwe aanmaken en volg je de stappen op Facebook om een nieuw Advertentiebeheer-account aan te maken.

4. Selecteer in het gedeelte Facebook-doelgroepen een land waarop je je Facebook-advertenties wilt richten. Meer informatie over advertentietargeting op Facebook.

5. Bekijk en accepteer de Voorwaarden voor self-service advertenties en voor productassortiment van Facebook.

Facebook-pixel en het Facebook-kanaal van Shopify

Wanneer je het Facebook-kanaal van Shopify instelt, wordt een Facebook-pixel toegevoegd aan je online winkel. De pixel maakt gebruik van geavanceerde matching om het gedrag van klanten in je winkel bij te houden. Je kunt geavanceerde matching voor Facebook-pixel uitschakelen.

De Facebook-pixel stuurt de volgende informatie over je klanten naar Facebook:

• voornaam
  • achternaam
  • e-mailadres

De klantgegevens die door de pixel worden verzameld, worden gebruikt om de aangepaste doelgroepen te verbeteren voor de Facebook-advertenties die je in Shopify maakt. Informatie over de functie 'Automatisch geavanceerd overeenkomsten zoeken' kun je vinden in het helpcentrum voor advertenties van Facebook.

Als je meer dan één Facebook-pixel hebt gekoppeld aan je advertentieaccount, zie je een optie om de pixel te wijzigen die is verbonden met het Facebook-kanaal van Shopify. Als een andere pixel meer verkeer in je winkel heeft bijgehouden, kan het effectiever zijn om een aangepaste doelgroep voor dynamische retargeting-advertenties van Facebook te maken omdat er meer bezoekersgegevens zijn opgeslagen. Ga in Shopify naar Verkoopkanalen > Facebook > Facebook-marketing en klik op Pixel wijzigen om een andere beschikbare pixel uit hetzelfde Facebook-advertentieaccount te gebruiken.

Klanten informeren over het verzamelen van gegevens via de Facebook-pixel

Om de privacy van je klanten te beschermen, kun je hen informeren dat je winkel de Facebook-pixel gebruikt en een link toevoegen naar het gegevensbeleid van Facebook.

Klanten die niet door Facebook willen worden gevolgd, kunnen zich afmelden via Facebook. Je kunt eventueel je privacybeleid bijwerken met informatie over de Facebook-pixel en een link toevoegen voor je klanten met instructies om zich af te melden. Klanten kunnen in het helpcentrum van Facebook meer informatie vinden over cookies en andere opslagtechnieken van Facebook, evenals instructies om zich af te melden.

Geavanceerde matching uitschakelen voor Facebook-pixel

1. Ga in het Facebook-kanaal naar Facebook Marketing.
  2. In het deel Geavanceerde matching klik op Uitschakelen.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: