Het Facebook-kanaal van Shopify instellen voor marketing

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken in Shopify, moet je de Facebook Marketing-functie in het Facebook-kanaal instellen. Nadat dat is ingesteld, kun je Facebook-advertentiecampagnes maken vanuit de sectie Marketing van je Shopify-beheercentrum.

Wanneer je Facebook-advertenties koopt, betaal je daarvoor via je Facebook-advertentie-account. Zorg dat je het Facebook-advertentiebeleid begrijpt voordat je een Facebook-advertentiecampagne maakt.

Het Facebook-kanaal voor je Facebook-account autoriseren

Geef de app toegang tot een Facebook-pagina voor je bedrijf en een Facebook-advertentie-account en Facebook Bedrijfsmanager wanneer je de Facebook-kanaal van Shopify instelt. Facebook Bedrijfsmanager is een tool die je kunt gebruiken om al je Facebook-bedrijfsaccounts te ordenen en beheren, net als je pagina's en advertentieaccounts. De Facebook-pagina kan verbinding maken met je persoonlijke Facebook-account, maar Shopify gebruikt je persoonlijke Facebook-accountgegevens alleen om toegang te krijgen tot de Facebook-pagina, Ads Manager-account en Facebook Bedrijfsmanager.

Basisvereisten

Voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken in Shopify, moet je een Facebook Bedrijfsmanager instellen die zowel eigenaar is van zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als van een advertentieaccount.

Als je een persoonlijk advertentie-account hebt, dan moet je dat verbinden met een Bedrijfsmanager. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Bedrijfsmanager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties kun je meer informatie vinden over Bedrijfsmanager en advertentieaccounts.

Als je geen Bedrijfsmanager hebt, kun je er een instellen wanneer je het Facebook-kanaal instelt.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

• Je Facebook-account moet een beheerdersrol op de pagina hebben.
  • De Facebook-pagina moet zijn gepubliceerd.
  • Je kunt op meerdere Facebook-pagina's beheerder zijn en ze allemaal openen met behulp van één Facebook Business Manager. Elke Facebook-bedrijfspagina kan echter alleen eigendom zijn van één Facebook Business Manager. Je moet de beheerder zijn van zowel de Facebook Business Manager die eigenaar is van een specifieke Facebook-pagina als de Facebook-pagina zelf om deze te verbinden met het Facebook-kanaal in Shopify.

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Inzicht in de rollen en machtigingen van Facebook

Op Facebook heb je een beheerdersrol voor een Pagina en Bedrijfsmanager nodig voordat je toegang hebt tot alle instellingen van Facebook en bepaalde wijzigingen kunt aanbrengen. Pagina's en Bedrijfsmanagers hebben afzonderlijke accountmachtigingen, wat betekent dat je voor beide pagina's beheerdersrollen nodig hebt. De Bedrijfsmanager die je in het Facebook-kanaal selecteert, moet de eigenaar van de Facebook-pagina zijn tijdens het onboarding. Als de Facebook-pagina eigendom is van een andere Bedrijfsmanager, wordt de Facebook-pagina niet vermeld als een optie om te koppelen. Als je een gewenste Facebook-pagina niet kunt koppelen, controleer dan of de Facebook Bedrijfsmanager die je koppelt eigenaar is van de Facebook-pagina, of probeer een andere Bedrijfsmanager te koppelen.

Je vindt een overzicht van Facebook-rollen en -machtigingen en links naar meer bronnen in het Facebook-helpcentrum.

Je moet ook verkopen met behulp van een Shopify-onlinewinkel en je winkel mag niet met een wachtwoord zijn beveiligd. Ontdek hoe je het wachtwoord van je onlinewinkel kunt verwijderen.

De marketingfunctie in het Facebook-kanaal instellen en een aangepaste doelgroep maken

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken en selecteer vervolgens Facebook-doelgroep bouwen.

3. Klik op Facebook instellen om het Facebook-kanaal te installeren.

4. Klik op Instellen in de sectie Facebook Marketing van het Facebook-kanaal.

5. Koppel je Facebook-account of maak een nieuw account aan:

- Als je een Facebook-account hebt, klik je op Verbinden en volg de stappen om in te loggen bij je account en het Facebook-kanaal te autoriseren. - Als je geen Facebook-account hebt, klik je op Nieuwe aanmaken en volg je de stappen op Facebook om het account aan te maken.

1. Verbind een Business Manager of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Business Manager te maken.

2. Koppel een Facebook-advertentieaccount of klik op Nieuw aanmaken en volg de stappen om een nieuw advertentieaccount te maken.

3. Koppel een Facebook-pagina voor je bedrijf of klik op Nieuwe aanmaken en volg de stappen op Facebook om een nieuwe Facebook-pagina te maken.

4. Selecteer het niveau van je gegevensuitwisseling en verbind je pixel of maak een nieuwe pixel aan.

5. Selecteer een land van bestemming voor Facebook waarop je je Facebook-advertenties wilt targeten. Meer informatie over advertentietargeting op Facebook.

6. De voorwaarden van Facebook bekijken en accepteren.

7. Klik op Installatie voltooien.

Je kunt nu Facebook-advertenties en Facebook-paginaberichten maken via de sectie Marketing in je Shopify-beheercentrum. Nadat je producten zijn goedgekeurd door Facebook, kun je dynamische retargeting-advertenties maken met de goedgekeurde producten.

Extra hulp van het Facebook-helpcentrum

Als je hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met de instellingen van je Facebook-account, raadpleeg dan de volgende artikelen in het Facebook-helpcentrum: