Google Shopping

De Google Shopping-app van Shopify synchroniseert uw producten en relevante informatie over uw Shopify-winkel automatisch met het Google Merchant Center. Vervolgens kunt u uw Google-productvermeldingen rechtstreeks bijwerken vanuit uw Shopify-beheercentrum.

Als u Google Smart Shopping-campagnes wilt maken vanuit Shopify, moet u ook uw Google Ads-account koppelen. In Google Ads Help vindt u meer informatie over Google Smart Shopping-campagnes . Als uw marketingcampagnes meer aanpassingen vereisen dan wat de Google Shopping-app aanbiedt, gebruikt u Google Ads om uw campagnes op Google in te stellen.

Lees meer over de vereisten van de Google Shopping-app. Als u Google Merchant Center al gebruikt om een productfeed te beheren of Google-advertenties te maken, kunt u een aantal aandachtspunten bekijken voordat u een bestaand Google Merchant Center-account synchroniseert.

Aandachtspunten voordat u een bestaand Google Merchant Center-account synchroniseert met Shopify

Wanneer u de Google Shopping-app instelt en een bestaand Google Merchant Center-account koppelt, wordt de volgende informatie van uw Shopify-winkel naar Google gesynchroniseerd:

• het domein van uw onlinewinkel
  • productinformatie voor de producten die beschikbaar zijn voor uw onlinewinkel
  • relevante Shopify-winkelinstellingen zoals verzendkosten en belastingen

Alle wijzigingen die u aanbrengt in uw instellingen in het Google Merchant Center kunnen van invloed zijn op de mogelijkheid van de Google Shopping-app om uw accounts te synchroniseren en eventuele Google Smart Shopping-campagnes die u gebruikt.

Je domein synchroniseren

Elk Google Merchant Center-account moet worden gekoppeld aan een geverifieerd domein dat niet aan een ander account is gekoppeld. Wanneer je de Google Shopping-app instelt, moet het domein van je Shopify-winkel worden geclaimd. Dit houdt in dat het wordt gereserveerd voor gebruik met het Google Merchant Center-account dat je aan het kanaal hebt toegevoegd.

Wanneer u met de Google Shopping-app een nieuw of bestaand Google Merchant Center-account instelt, wordt het domein van uw Shopify-winkel automatisch geclaimd, tenzij het is gekoppeld aan een ander Google-account. Als je domein is gekoppeld aan een ander Google-account, moet u het domein claimen voor het account dat u wil gebruiken met de Google Shopping-app. Nadat een domein is geclaimd, kunt u dat domein niet gebruiken met een ander Google Merchant Center-account.

Meer informatie over het verifiëren en claimen van je domein kun je vinden in de Help van het Google Merchant Center.

Je productfeed synchroniseren

De Google Shopping-app synchroniseert je producten in een afzonderlijke stap nadat je Merchant Center-account is gekoppeld. Als je al een productfeed hebt ingesteld, wordt deze overschreven om conflicten tussen jouw Shopify-winkel en jouw Merchant Center-account te voorkomen. Zie Jouw producten synchroniseren voor meer informatie over het beheren van producten die worden gesynchroniseerd.

Wisselkoers

Wanneer uw Shopify-producten worden weergegeven in Google Shopping-advertenties, converteert Google Merchant Center de productprijs automatisch naar de lokale valuta van een klant. Klanten die op een Google Shopping-advertentie klikken, worden omgeleid naar een productpagina waarop de valuta en prijs worden weergegeven die overeenkomen met de advertentie. In de Help van het Google Merchant Center vindt u meer informatie over Valutaconversie voor Google Shopping.