Bestellingenbeheer met Kopen op Google

Wanneer een bestelling wordt geplaatst via Kopen op Google, wordt de bestelling gesynchroniseerd met het de sectie Bestellingen van je Shopify-beheercentrum. Het kan tot 30 minuten duren voordat bestellingen zijn gesynchroniseerd met Shopify. Raadpleeg Bestellingen beheren voor meer informatie over orderverwerking in je Shopify-beheercentrum.

Kortingen beheren

Kortingen die zijn gemaakt in je Shopify-beheercentrum synchroniseren met Google-advertenties, gratis vermeldingen en Kopen op Google. Percentage, vast bedrag en automatische kortingscodes worden met Google gesynchroniseerd. 'Koop X krijg Y gratis'-kortingen worden niet gesynchroniseerd met Google. Als je 'koop X krijg Y gratis'-kortingen wilt aanbieden, moet je deze instellen in je Google Merchant Center.

Als je gesynchroniseerde kortingen van Google wilt verwijderen, kun je een promotie beëindigen in je Google Merchant Center. Meer informatie over het bewerken van een promotie of het wijzigen van de promotiestatus in de Help van het Google Merchant Center.

Retouren beheren

Als klanten een artikel willen retourneren dat ze hebben gekocht met Kopen op Google, moeten ze het proces van Google volgen om een bestelling te retourneren. Google biedt twee verschillende opties voor retourvensters: 30 dagen of 1 jaar. De optie die van toepassing is op jouw bedrijf, wordt bepaald door het retourvenster dat je tijdens het installeren selecteert. Als je de retourwaarde instelt op meer dan 30 dagen, dan kan een klant de bestelling binnen één jaar retourneren.

Nadat de klant een retourzending bij Google heeft geïnitieerd, wordt er een e-mail met een retouraanvraag naar je verzonden. Nadat je de retouraanvraag hebt ontvangen, kun je direct op de aanvraag reageren door de e-mail te beantwoorden, en een verzendlabel aan je klant sturen. Vanuit je Shopify-beheercentrum, rond de retourzending af, en selecteer vervolgens een van de volgende opties in de sectie Selecteer verzendoptie:

• Als je een retourlabel voor je klant wilt maken, selecteer je Retourlabel aanmaken. Deze optie is alleen beschikbaar als je primaire locatie en het bezorgadres van de klant beide in de VS zijn.
  • Om een bestaand retourlabel voor je klant te uploaden, selecteer je Retourlabel uploaden. Upload op de pagina Retourlabel toevoegen het PDF- of JPEG-bestand voor je verzendlabel. Je kunt het trackingnummer en de vervoerder invoeren als je deze informatie hebt.
  • Om een retour aan te maken zonder verzendingsinformatie, selecteer je Geen retourzending.

Nadat je de geretourneerde bestelling van je klant hebt ontvangen, kun je de retour afronden en de bestelling aanvullen via het Shopify-beheercentrum. Het Google-kanaal wordt gesynchroniseerd wanneer je een retour voltooit.

Terugbetalingen uitgeven

Je kunt alleen volledige terugbetalingen verwerken voor bestellingen die zijn geplaatst met Kopen op Google. Gedeeltelijke terugbetalingen worden niet ondersteund voor bestellingen die zijn geplaatst met Kopen op Google.

Als je een terugbetaling aanbiedt zonder retour, moet je de bestelling terugbetalen via je Shopify-beheercentrum. Het Google-kanaal wordt gesynchroniseerd wanneer je een terugbetaling voltooit.

Google biedt Google Guarantee-dekking voor alle bestellingen die via Kopen op Google zijn geplaatst. Als een bestelling problemen heeft, zoals het niet aankomen, verkeerde bestelling, in slechte staat aankomen, of niet is terugbetaald na een retourzending, dan betaalt Google de bestelling terug. Voor meer informatie, zie Google Guarantee.

Aangepaste informatie

Klantinformatie die je ontvangt van aankopen met Kopen op Google, komt alleen in aanmerking voor e-mailmarketingcommunicatie en niet voor gerichte advertentiedoeleinden.

Raadpleeg de Merchant-voorwaarden Kopen op Google voor meer informatie over persoonlijke gegevens van gebruikers.