Kopen op Google instellen

Met Kopen op Google kunnen klanten je producten rechtstreeks op Google kopen, terwijl ze Google Zoeken, Google Shopping en Google Assistant gebruiken. Nadat je Kopen op Google hebt ingesteld, kunnen klanten je producten rechtstreeks via Google kopen. Wanneer een aankoop wordt gedaan met Kopen op Google, wordt de betaling verwerkt met Shopify Payments en wordt de bestelling binnen 30 minuten in het gedeelte Bestellingen van je Shopify-beheercentrum weergegeven. Voordat je Kopen op Google gebruikt, moet je het Google-kanaal in je Shopify-beheercentrum instellen en Shopify Payments inschakelen in je instellingen voor Betaling.

Winkelvereisten

Zorg dat je onlinewinkel voldoet aan de vereisten van het Google Merchant Center als je Kopen op Google wilt gebruiken:

• Gebruik Shopify Payments.
  • Zorg dat je aan de geschiktheidsvereisten van het Google-kanaal voldoet.
  • Je winkel moet bestellingen afhandelen van de Verenigde Staten van Amerika (met uitzondering van Alaska, Hawaï en gebieden buiten de staat, zoals Porto Rico en Guam).
  • Je winkel moet altijd minstens één product beschikbaar hebben in het Google-verkoopkanaal. Raadpleeg Producten beschikbaar stellen voor het Google-kanaal voor meer informatie.
  • Stel Verzendsnelheden in voor al je producten en verzendzones. Als je een app van derden gebruikt om je verzending te beheren, wordt je levertijd automatisch ingesteld op 14 tot 21 werkdagen.
  • Prijzen inclusief btw mogen niet actief zijn in je winkel.
  • Automatische kortingen mogen niet actief zijn voor producten die je met Kopen op Google wilt verkopen.
  • Kortingscodes kunnen niet worden gebruikt voor producten die je wilt verkopen met Kopen op Google.

Kopen op Google toevoegen aan het Google-kanaal

Voordat je Kopen op Google kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je het Google-kanaal in je Shopify-beheercentrum instelt. Om Kopen op Google te kunnen gebruiken, moet Shopify Payments zijn ingeschakeld voor je winkel.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Verkoopkanalen > Google.

2. Klik in het gedeelte Kopen op Google op Aan de slag.

3. Bekijk in het deel Het beleid van Google kennen voordat je aan de slag gaat het beleid van Google en klik op Ik begrijp het.

4. Zorg dat in het gedeelte Shopify Payments activeren Shopify Payments is geactiveerd:

- Als je Shopify Payments niet hebt geactiveerd, klik je op Shopify Payments activeren en voltooi je vervolgens Shopify Payments installeren.

1. Selecteer in het gedeelte Een Google Merchant Center-account koppelen het Google Merchant Center-account dat je wilt koppelen en klik vervolgens op Koppelen.

2. Stel in het gedeelte Instellingen van je productfeed configureren je Doelmarkt, Verzendinstellingen en Retourperiode in:

1. Om je doelmarkt te selecteren, klik je op Selecteren in het gedeelte Doelmarkt.
    2. Kies in het venster Selecteer een doelmarkt de Verenigde Staten als je land van bestemming en doeltaal.
    3. Klik op Opslaan.
    4. Klik op Selecteren in het gedeelte Verzendinstellingen om je verzendinstellingen in te stellen.
    5. Selecteer in het dialoogvenster Verzendinstellingen configureren Handmatig verzendinstellingen instellen of Automatisch verzendinstellingen importeren.
    6. Klik op Opslaan.
    7. Optioneel: als je Handmatig verzendinstellingen instellen selecteert, moet je in je Google Merchant Center je afhandelingstijd invoeren. Zorg ervoor dat Checkout via Google (Kopen op Google) is geselecteerd. Raadpleeg Help van het Google Merchant Center voor meer informatie over het configureren van verzendinstellingen in het Google Merchant Center.
    8. Klik op Selecteren in de sectie Retourperiode om je retourperiode in te stellen.
    9. Voer in het venster Stel retourperiode in het aantal dagen in dat een klant een retour kan voltooien, of selecteer Levenslange garantie.
    10. Klik op Opslaan.
  1. Voer in het gedeelte E-mailadres van de klantenservice een e-mail in voor de klantenservice en klik vervolgens op Opslaan. Nadat je het e-mailadres van je klantenservice hebt ingevoerd, gebruikt Google het e-mailadres van je klantenservice om een verificatie-e-mail te verzenden. Klik op de verificatielink in de e-mail en verifieer je e-mailadres.

2. Bekijk in het gedeelte Algemene voorwaarden de servicevoorwaarden van Google voor Kopen op Google en klik op Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.

Wanneer je account actief is, controleert Google je account en producten voordat je goedkeuring krijgt om gebruik te maken van Kopen op Google. Tijdens het goedkeuringsproces kan het 24 tot 72 uur duren voordat je account is gewijzigd van In behandeling naar Actief.

Kopen op Google pauzeren of verwijderen

Je kunt de functie Kopen op Google pauzeren of uit je Google-kanaal verwijderen. Als je Kopen op Google pauzeert in het Google-kanaal, worden je instellingen opgeslagen. Als je je aanmelding voor Kopen op Google annuleert, worden je instellingen verwijderd.

Stappen

1. Klik in het Google-verkoopkanaal op Overzicht.

2. Klik in het gedeelte Checkout op Google op Uitschakelen.