Je Google Smart Shopping-campagne beheren

Google Smart Shopping maakt gebruik van 'machine learning' om advertenties voor je bedrijf te maken door feeds te gebruiken die zijn ingediend vanuit je Google Merchant Center. Slimme Shopping-campagnes gebruiken inzichten van Google en je winkel om nieuwe kopers te bereiken en remarketing toe te passen op bestaande gebruikers die eerder interactie hebben gehad met je onlinewinkel.

Campagne-tracking

Met Google Smart Shopping kun je de impact van je marketingcampagnes bekijken door je specifieke acties te laten volgen die je klanten ondernemen. Wanneer je een campagne maakt, worden sommige conversie-acties automatisch toegevoegd aan je Google-advertentieaccount.

Je kunt de impact van je Google Smart Shopping-campagne bekijken op de pagina Marketing > Automatiseringen in Shopify. Je kunt de volgende informatie bekijken:

• Totale verkoop - het totale aantal verkopen van je Google Shopping-campagne
  • Totaal aantal vertoningen - het totale aantal keren dat een Google Shopping-advertentie is weergegeven op Google
  • Totaal aantal klikken - het totale aantal klikken dat je advertenties ontvangen
  • Totaal aantal bestellingen - het totale aantal bestellingen in je Google Shopping-campagne
  • Kosten per klik - het gemiddelde bedrag dat voor een enkele klik op je advertentie wordt betaald
  • Kosten per acquisitie - de totale kosten van advertenties gedeeld door het totale aantal bestellingen

Je kunt je rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) ook handmatig berekenen door je totale verkoop van de advertentiecampagne te delen met de totale uitgaven van je advertentie. Als je ROAS hoger is dan nul, toont je advertentiecampagne positieve resultaten.

Alle evenementen zijn toegankelijk voor beoordeling in je Google Ads-account.

Stappen

1. Klik in je Google Ads-account op Tools.

2. Klik op Meten > Conversies.

3. Klik op het evenement.

4. Klik op Instellingen bewerken > Inbegrepen bij 'Conversies'.

Je kunt je campagne ook pauzeren of je gemiddelde dagbudget bewerken door op Campagne beheren te klikken.

Maximaliseer de impact van je Smart Shopping-campagne

Google Smart Shopping-campagnes gebruiken slimme technologie om je advertenties te optimaliseren en deze te laten zien aan mensen die naar je producten zoeken in Shopping, YouTube, het Display Netwerk en Gmail.

Het duurt 14 dagen voordat de slimme technologie van Google heeft geleerd hoe je je advertenties het beste kunt weergeven, dus laat je campagne minstens 14 dagen uitvoeren voordat je de prestaties ervan wijzigt of evalueert. Breng na 14 dagen een wijziging aan in je campagne en wacht nog eens 14 dagen om te bepalen of je wijziging een verbetering was.

Bekijk de volgende wijzigingen die je kunt aanbrengen om je campagne te helpen het succes ervan te maximaliseren.

Een budget instellen

Het kiezen van een budget voor je campagne kan complex zijn, maar het juiste budget instellen kan je helpen je campagnesucces te maximaliseren.

Pas je dagbudget aan

Voor verschillende productcategorieën is een andere gemiddeld dagelijks budget nodig. Zo hebben producten met een hogere prijs, zoals bijvoorbeeld sieraden of fietsen, hogere kosten per conversie.

Google Ads gebruikt een gemiddeld dagelijks budget en niet het exacte budget per dag. Als je bijvoorbeeld besluit je budget in te stellen op $ 10, kan Google op een dag $ 5 uitgeven en de volgende dag $ 15. Overweeg om minimaal $ 5 uit te geven voor je gemiddelde dagbudget.

Meet je rendement op advertentie-uitgaven

Om te begrijpen hoe je campagne presteert met je huidige budget, kun je je rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) berekenen. Je kunt dit doen door je totale verkoop te delen door je totale advertentie-uitgaven.

• Als je ROAS groter is dan 1, zie je positieve resultaten van je huidige campagnebudget.

• Als je ROAS 1 is, worden je advertentie-uitgaven gedekt door je verkopen.

Nadat je je ROAS hebt vastgesteld en hebt begrepen hoe je advertentiecampagne presteert, moet je beslissen hoe je je budget wilt aanpassen.

• Als je ROAS positief is, kun je je budget verhogen.

• Als je ROAS niet positief is, kun je je campagne optimaliseren voor een ander resultaat.

Kade verkoopt bijvoorbeeld armbanden met een winst van 25 dollar. Kade voerde een kleine marketingcampagne van 20 USD en deed één verkoop. De ROAS voor die campagne is 25/20 = 1,25. Omdat de ROAS positief is, besluit Kade om een maandelijkse campagne te voeren met een gemiddeld dagbudget van 20 USD, wat een maandelijks budget van 600 USD oplevert.

Bouw je productfeed

Je productfeed is de lijst met producten die je wilt adverteren. Het Google-verkoopkanaal werkt je productfeed automatisch bij wanneer je producten toevoegt, bewerkt of verwijdert vanuit je Shopify-beheercentrum.

Om je advertentiecampagne te maximaliseren, kun je de productkenmerken in je productfeed handmatig aanpassen. Productkenmerken zijn informatie over je producten, zoals producttitel, beschrijving en prijs. Zorg ervoor dat je je productkenmerken beschrijft op een manier die bij je publiek past.

Producttitel

Je producttitel is een belangrijk onderdeel van je advertentie of gratis vermelding. Specifieke en nauwkeurige producttitels helpen Google je producten aan de juiste klanten te tonen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen tijdens het ontwikkelen van een goede producttitel:

• Maak een lijst met zinnen die iemand zou gebruiken bij het zoeken naar je product.
  • Onderzoek hoe concurrenten hun producten beschrijven.
  • Gebruik Google Trends om je potentiële producttitels te testen.

Raadpleeg de Help van Google Merchant Center voor meer informatie over het schrijven van producttitels.

Prijzen

Zorg ervoor dat je prijzen concurrerend zijn in jouw markt. Klanten zien alternatieve producten voor die van jou, dus het is belangrijk om een vergelijkbaar geprijsd product te hebben.

Producttype

Google gebruikt producttypen om te begrijpen wat je verkoopt en om je advertenties te matchen met relevante zoekopdrachten. Wanneer je je product categoriseert, is het belangrijk om deze regels te volgen:

• Gebruik > om niveaus in je productcategorie te scheiden
  • Gebruik deze indeling voor je producttype: Producttype > Product subtype 1 > Product subtype 2 > seizoen/gelegenheid/onderwerp. Bijvoorbeeld: Dier- en huisdierbenodigdheden > Huisdierbenodigdheden > Benodigdheden voor honden > Accessoires voor honden

Stappen

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Google.
  2. Kies het product dat je wilt bewerken en klik op Google-velden bewerken.
  3. Voer je bewerkte producttype in het veld van de Google-productcategorie in.
  4. Klik op Opslaan.

Product-id's

Unieke product-id's helpen Google om het product te verifiëren dat je verkoopt. Zorg ervoor dat je deze id's correct instelt, zodat je product kan worden weergegeven in een Google Smart Shopping-campagne. Raadpleeg unieke product-id's voor meer informatie.

Optimaliseer je winkelervaring voor klanten

Het succes van je campagne kan worden beïnvloed op basis van wat er gebeurt nadat ze op je advertentie hebben geklikt. Door te begrijpen of je klanten tevreden zijn wanneer ze bij je winkel aankomen, kun je hun winkelervaring verbeteren.

Identificeer afleverpunten voor klanten

Om je websiteervaring te verbeteren, gebruik je je Google Smart Shopping-campagnegegevens om te zien wanneer klanten je winkel verlaten om je site-ervaring te verbeteren.

Gebruik het gedeelt Marketing in je Shopify-rapporten om statistieken voor Sessie, Toegevoegd aan winkelwagen en Bestellingen te analyseren. Deze kunnen je helpen te begrijpen hoe ver je klanten komen in het koopproces.

Raadpleeg marketingrapporten voor meer informatie over Marketingrapporten in het Shopify-beheercentrum.

De functies van je winkel verbeteren

Google Smart Shopping-campagneadvertenties linken naar de productpagina van je onlinewinkel. Overweeg om meerdere afbeeldingen toe te voegen en je productpagina te bewerken om een goede eerste indruk te maken bij je klanten.

Je kunt ook de Grow My Store van Google gebruiken voor aanbevelingen over hoe je je winkel kunt verbeteren.

Bouw vertrouwen op bij klanten

Om vertrouwen bij je klanten op te bouwen, is het belangrijk om de schriftelijke content in je onlinewinkel te verbeteren. Zorg ervoor dat je productinformatie, klantenondersteuning en retourbeleid op een duidelijke en begrijpbare manier worden geschreven.

Als je merkt dat klanten je winkel verlaten nadat ze je productpagina hebben bekeken, overweeg dan het volgende:

Voor meer ideeën over hoe je je onlinewinkel kunt verbeteren, raadpleeg H oe je je productpagina's optimaliseert voor meer verkopen in de Shopify-blog.

Google Smart Shopping-campagnes bewerken, onderbreken of verwijderen

Je kunt je Google Smart Shopping-campagnes beheren via het Shopify-beheercentrum. Je kunt je concept- en gepubliceerde advertenties bewerken, pauzeren of verwijderen in je sectie Marketing.

Wanneer je een conceptmarketingactiviteit of -automatisering bewerkt, kun je je wijzigingen opslaan of publiceren. Conceptmarketingactiviteiten worden vermeld op de pagina Marketing, en conceptautomatiseringen worden vermeld op de pagina Marketing > Automatiseringen.

Om een marketingactiviteit te verwijderen die je in Shopify hebt gemaakt, ga je naar het gedeelte Marketing van je Shopify-beheercentrum en klik je op Campagnes. Selecteer de marketingactiviteit die je wilt verwijderen, klik op Activiteit verwijderen en klik vervolgens nogmaals op Activiteit verwijderen om je keuze te bevestigen.

Wanneer je een marketingactiviteit of -automatisering verwijdert in Shopify, worden er geen kosten meer voor in rekening gebracht. Shopify synchroniseert met de gerelateerde service, om je account bij te werken met eventuele wijzigingen die je aanbrengt. Terwijl de activiteit of automatisering buiten Shopify wordt verwijderd, wordt de status Wordt verwijderd weergegeven in Shopify. Nadat de activiteit volledig is verwijderd buiten Shopify, wordt deze verwijderd van de lijst in Shopify. Een marketingactiviteit of automatisering verwijderen is permanent.

Marketingactiviteiten die buiten Shopify zijn gemaakt, moeten worden verwijderd uit de service waar ze zijn gemaakt.

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door het Google-kanaal, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Je kunt contact opnemen met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het instellen of gebruiken van het Google-kanaal.