Lokale voorraad van Google

Als je voorraad beheert met behulp van locaties, kun je lokale voorraad gebruiken om je producten te promoten voor lokaal winkelen wanneer je klanten zoeken via Google. Met lokale voorraad voor lokale detectie kan Google je klanten laten zien waar je producten zich bevinden, zodat ze kunnen kopen op een locatie die hen uitkomt.

Nadat je lokale voorraad hebt ingesteld, kun je je producten lokaal weergeven als lokale voorraadadvertenties en gratis lokale vermeldingen.

Vereisten

Voordat je lokale voorraad in Shopify instelt, zorg je ervoor dat je winkel en je Google-bedrijfsprofiel voldoen aan de vereisten van Google om je producten te vermelden als een lokale advertentie of als gratis vermelding.

Shopify-vereisten

• Gebruik Shopify POS.
  • Je hebt een fysieke winkellocatie nodig waar je verkoopt.
  • Je hebt Shopify Point of Sale-voorraad nodig. Je kunt de hoeveelheid producten op elke winkellocatie toevoegen.
  • Je hebt minstens tien producten nodig.
  • Je producten moeten voldoen aan de vereisten van Google en een goedgekeurde status hebben in de sectie Productvermeldingen van de pagina Google > Overzicht van je winkel. Google beoordeelt producten binnen 3-5 werkdagen.

Google-vereisten

Lokale voorraad instellen

Stel eerst lokale voorraad in het Google Merchant Center in voordat je lokale voorraad in Shopify gaat gebruiken. Nadat lokale voorraad is ingesteld, kun je je producten aanbieden als lokale voorraadadvertenties of gratis lokale vermeldingen voor klanten die zoeken met Google.

Stap 1: Lokale voorraad instellen in Google Merchant Center

Voordat je je producten als lokale vermeldingen kunt aanbieden, stel je eerst lokale voorraad in het Google Merchant Center in.

Zie de onboardinghandleiding voor lokale voorraad in de Help van het Google Merchant Center om lokale voorraad in te stellen.

Stap 2: Lokale voorraad instellen in Shopify

Nadat je lokale voorraad hebt ingeschakeld in het Google Merchant Center, kun je lokale voorraad inschakelen op het Google-verkoopkanaal.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Google.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Instellingen.

5. Selecteer bij Lokale voorraad promoten de optie Synchroniseer Point of Sale-voorraadgegevens om je POS-voorraad met het Google Merchant Center te synchroniseren.

6. Klik op Wijzigingen opslaan.