Lokale voorraad van Google

Als je voorraad beheert met behulp van locaties, kun je lokale voorraad gebruiken om je producten te promoten voor lokaal winkelen wanneer je klanten zoeken via Google. Met lokale voorraad voor lokale detectie kan Google je klanten laten zien waar je producten zich bevinden, zodat ze kunnen kopen op een locatie die hen uitkomt.

Nadat je lokale voorraad hebt ingesteld, kun je je producten lokaal weergeven als lokale voorraadadvertenties en gratis lokale vermeldingen.

Vereisten

Voordat je lokale voorraad in Shopify instelt, zorg je ervoor dat je winkel en je Google-bedrijfsprofiel voldoen aan de vereisten van Google om je producten te vermelden als een lokale advertentie of gratis vermelding.

Lokale voorraad instellen

Stel eerst lokale voorraad in het Google Merchant Center in voordat je lokale voorraad in Shopify gaat gebruiken. Nadat lokale voorraad is ingesteld, kun je je producten aanbieden als lokale voorraadadvertenties of gratis lokale vermeldingen voor klanten die zoeken met Google.

Stap 1: Lokale voorraad instellen in Google Merchant Center

Voordat je je producten als lokale vermeldingen kunt aanbieden, stel je eerst lokale voorraad in het Google Merchant Center in.

Zie de onboardinghandleiding voor lokale voorraad in de Help van het Google Merchant Center om lokale voorraad in te stellen.

Stap 2: Lokale voorraad instellen in Shopify

Nadat je lokale voorraad hebt ingeschakeld in het Google Merchant Center, kun je lokale voorraad inschakelen op het Google-verkoopkanaal.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Verkoopkanalen > Google.

2. Klik op Instellingen.

3. Selecteer de optie iLokale voorraad promoten om je POS-voorraad te synchroniseren met Google Merchant Center.

4. Klik op Wijzigingen opslaan.