Vereisten voor de Google Shopping-app

Als u de Google Shopping-app wilt gebruiken, moet uw Shopify-winkel voldoen aan de basisvereisten en moet uw winkel worden verzonden naar een van de ondersteunde landen van Google. De Google Shopping-app biedt geen ondersteuning voor Google Beta-landen. Lees meer over ondersteunde landen en valuta's voor Google Shopping in de Help van het Google Merchant Center.

De valuta waarin u verkoopt, moet overeenkomen met het land waarnaar u uw producten verzendt. Wanneer uw Shopify-producten worden weergegeven in Google Shopping-advertenties, converteert Google Merchant Center de productprijs automatisch naar de lokale valuta van een klant. Meer informatie over valutaconversie voor Google Shopping.

Om de app in te stellen, moet u een Google-account en een Google Merchant Center-account hebben. Als u Smart Shopping-campagnes wilt maken, hebt u ook een Google Ads-account nodig. Als u geen Google-accounts hebt, kunt u ze instellen wanneer u de Google Shopping-app in Shopify instelt.

Google-accounts

Als u de Google Shopping-app wilt instellen, moet u een Google-account en een Google Merchant Center-account hebben. Het Google Merchant Center is een hulpmiddel waarmee u uw winkel- en productgegevens naar Google kunt uploaden en ze beschikbaar kunt stellen voor Google Smart Shopping-campagnes en andere Google-services. Als u Google Merchant Center al gebruikt om een productfeed te beheren of Google-advertenties te maken, kunt u een aantal aandachtspunten bekijken voordat u een bestaand Google Merchant Center-account synchroniseert.

Als u Smart Shopping-campagnes wilt maken, hebt u ook een Google Ads-account nodig. Als u geen Google-accounts hebt, kunt u ze instellen wanneer u de Google Shopping-app in Shopify instelt.

In het Google Help Center vindt u meer informatie over de verschillende soorten Google-accounts:

Winkelvereisten

Als u de Google Shopping-app wilt gebruiken, moet uw online winkel voldoen aan de vereisten van het Google Merchant Center:

• U hebt een Shopify-onlinewinkel nodig en uw winkel kan niet met een wachtwoord zijn beveiligd.
  • U moet een geldige betalingsverschaffer toevoegen in uw Shopify-beheercentrum.
  • U moet een restitutiebeleid en servicevoorwaarden toevoegen aan uw onlinewinkel.
  • U moet uw contactgegevens toevoegen aan een pagina in uw onlinewinkel en de informatie moet zichtbaar zijn voor klanten. U moet minimaal 2 contactmethoden gebruiken, zoals e-mailadres, telefoonnummer en postadres. Contactformulieren worden niet geteld als contactmethode van Google. Meer informatie over het toevoegen van uw contactgegevens.
  • U moet naar één van de ondersteunde landen kunnen verzenden en u moet verkopen in een valuta die overeenkomt met het land.
  • Afhankelijk van het land waarnaar je je producten verzendt, moet je mogelijk ook je verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Shopping.
  • Als u een niet-ondersteunde versie van de Google Shopping-app van Shopify gebruikt, moet u de oude app verwijderen in Shopify voordat u de nieuwe versie van de app kunt installeren. Meer informatie over migreren van de oude Google Shopping-app naar de nieuwe versie.

Controleer of uw winkel voldoet aan de vereisten van Google Merchant Center

Tijdens de installatie kunt u een controlelijst bekijken met taken die u moet voltooien, zodat uw winkel voldoet aan de vereisten van het Google Merchant Center. U kunt op de link naast een vereiste klikken om naar de pagina in Shopify te gaan waar u de bijbehorende taken kunt uitvoeren.

Nadat u de vereiste taken hebt voltooid, moet u zich aanmelden bij uw Google-account om uw Shopify-winkel te synchroniseren met Google Merchant Center.

Uw contactgegevens toevoegen

Het Google Merchant Center heeft strikte richtlijnen voor het weergeven van uw contactgegevens op uw website voor klanten. Als u al een contactpagina hebt ingesteld op uw site, zorgt u ervoor dat ten minste twee van de volgende gegevens over uw bedrijf zichtbaar zijn voor uw klanten:

• postadres
  • telefoonnummer
  • e-mailadres

Contactformulieren worden niet geteld als een contactmethode van Google.

Als deze informatie niet direct beschikbaar is in uw winkel en u niet zeker weet waar u deze informatie kunt weergeven, raadpleegt u Pagina's voor meer informatie over het toevoegen van een pagina Over ons aan uw winkel.

Vereisten voor verzending

Afhankelijk van waar u uw producten levert, moet u mogelijk uw verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Shopping voordat u de app kunt gebruiken. Meer informatie over de vereiste verzendinstellingen in de Help van Google Merchant Center.

Als u verzendkosten voor Google Shopping wilt toevoegen, kunt u ervoor kiezen automatisch verzendinstellingen vanuit uw winkel te importeren of u kunt uw verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. Wanneer u verzendinstellingen vanuit uw winkel importeert voor gebruik in Google Shopping, moet u met een aantal zaken rekening houden:

• Je kunt tarieven importeren voor verzending van uw producten naar slechts één land.
  • Je moet een verzendgebied hebben ingesteld voor het land waarnaar u producten verzendt.
  • Het hoogste tarief dat is ingesteld voor het land waarnaar je je producten verzendt, is het tarief dat door Google Shopping wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de verzendtarieven voor je producten op Google Shopping correct zijn, maar het kan betekenen dat de producten duurder lijken.

Als je deze verzendtarieven niet wilt gebruiken, kunt je je verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. Je kunt op elk gewenst moment wijzigen hoe verzendtarieven worden ingesteld voor Google Shopping.

Verzendinstellingen automatisch importeren vanuit uw winkel

Wanneer u Google Shopping instelt, selecteert u het land waarnaar u producten verzendt. Nadat je je land hebt geselecteerd, kunt u zien of u verzendtarieven moet toevoegen.

Als u verzendtarieven moet toevoegen, ziet u Verzendtarieven zijn vereist. Je kunt verzendinstellingen automatisch vanuit uw winkel importeren als uw verzendinstellingen aan specifieke voorwaarden voldoen:

• Je moet een verzendgebied hebben ingesteld voor het land waarnaar u producten verzendt.
  • De verzendtarieven die van toepassing zijn op het land waarnaar je producten verzendt, moeten een bepaald maximumbedrag hebben. Dit betekent dat ze niet kunnen worden vermeld als een waarde en hoger.

In de andere gevallen kunt je je verzendinstellingen aanpassen of een vast verzendtarief invoeren voor klanten op Google Shopping.

Stappen:

1. Ga naar Google Shopping > Overzicht en klik vervolgens op Instellingen.
  2. Klik in het gedeelte Productfeeds op Selecteren naast Verzendinstellingen.
  3. Selecteer onder Importmethode: Automatisch. Shopify test of uw verzendinstellingen uit uw winkel kunnen worden geïmporteerd: - Als uw verzendinstellingen aan de voorwaarden voldoen, worden ze uit uw winkel geïmporteerd en bent u klaar.

• Als uw verzendinstellingen niet aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze niet worden geïmporteerd.
  4. Als uw verzendinstellingen niet kunnen worden geïmporteerd, kunt u Handmatig selecteren om uw vervoerder toe te voegen en hun tarieven te gebruiken, of anders Andere en vervolgens een maximaal vast verzendtarief invoeren. U kunt er ook voor kiezen om uw verzendtarieven handmatig in te stellen in het Google Merchant Center.

Productvereisten

Google heeft specifieke informatie over uw producten nodig voordat u deze kunt publiceren op Google Shopping. De Google Shopping-app importeert uw bestaande productgegevens vanuit Shopify, maar mogelijk moet u aanvullende informatie toevoegen voordat u producten kunt synchroniseren met Google Merchant Center.

Voor de meeste producten is alleen de volgende informatie nodig:

• Productcategorie van Google
  • unieke product-ID's

Google heeft ook specifieke vereisten voor de volgende productcategorieën:

• Kleding en accessoires
  • Media
  • Boeken

Productopties, inclusief varianten, moeten in het Engels zijn om met Google te kunnen worden gesynchroniseerd.

Productcategorie van Google

Om ervoor te zorgen dat uw producten nauwkeurig zijn gecategoriseerd op Google, moet u een Google-productcategorie aan producten toevoegen. Als u geen productcategorie toevoegt, wijst Google automatisch een categorie toe aan het product, maar u kunt fouten tegenkomen. Lees de gids van Google voor productcategorieën voor meer informatie.

Unieke product-ID's

Google vereist dat je een unieke product-ID heeft voor al je producten. Aan de hand van deze ID's kan Google je product matchen met vergelijkbare producten in Google Shopping. Als deze ID's onjuist zijn, publiceert Google je producten niet en kan je account worden opgeschort. Meer informatie over unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Als een product een GTIN (Global Trade Item Number) heeft, moet u dit toevoegen voordat u het product kunt publiceren. Je kunt een GTIN toevoegen aan de details van een productvariant.

Voor producten zonder GTIN moet u een MPN (Manufacturer Part Number) en merk toevoegen aan de productgegevens in de Google Shopping-app.

Specifieke vereisten voor de productcategorieën van Google

Google heeft specifieke vereisten voor producten die deel uitmaken van de Google Productcategorieën Kleding en accessoires, Media of Boeken. Wanneer u een categorie voor een product in de Google Shopping-app selecteert, moet u deze aanvullende productinformatie toevoegen.

Productvereisten voor kleding en accessoires

Producten in de categorie Kleding en accessoires kunnen specifieke productgegevens vereisen voordat ze worden gepubliceerd. Raadpleeg de richtlijnen voor Google Merchant Center Help om te bepalen of u voor de volgende producten productgegevens moet opnemen:

Vereisten voor mediaproducten

Producten in de categorieën Muziek, Films of Videogames moeten een UPC, EAN of JAN hebben als de unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Vereisten voor boekproducten

Producten in de categorie Boeken moeten een ISBN-nummer hebben als unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.