Vereisten voor de Google Shopping-app

Als u de Google Shopping-app wilt gebruiken, moet uw Shopify-winkel aan enkele vereisten voldoen.

Winkelvereisten

Als u de Google Shopping-app wilt gebruiken, moet uw online winkel voldoen aan de vereisten van het Google Merchant Center:

• U heeft een Shopify-onlinewinkel nodig en uw winkel kan niet met een wachtwoord zijn beveiligd.
  • U moet een geldige betalingsverschaffer toevoegen in uw Shopify-beheercentrum.
  • U moet een terugbetalingsbeleid en servicevoorwaarden toevoegen aan uw online winkel. Meer informatie over het toevoegen van uw winkelbeleid bij Shopify.
  • U moet uw contactgegevens toevoegen aan een pagina in uw onlinewinkel en de informatie moet zichtbaar zijn voor klanten. U moet minimaal 2 contactmethoden gebruiken, zoals e-mailadres, telefoonnummer en postadres. Contactformulieren worden niet geteld als contactmethode van Google. Meer informatie over het toevoegen van uw contactgegevens.
  • U moet naar één van de ondersteunde landen verzenden en u moet verkopen in een valuta die overeenkomt met het land. De Google Shopping-app biedt geen ondersteuning voor Google beta-landen.

Afhankelijk van het land waarnaar u uw producten verzendt, moet u mogelijk ook uw verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Shopping.

Als u de niet-ondersteunde versie van de Google Shopping-app van Shopify gebruikt, moet u de oude app in Shopify verwijderen voordat u de nieuwe versie kunt installeren. Ontdek hoe u kunt updaten naar de nieuwe versie van de Google Shopping-app.

Tijdens de installatie kunt u een controlelijst bekijken met taken die u moet voltooien, zodat uw winkel voldoet aan de vereisten van het Google Merchant Center. U kunt op de link naast een vereiste klikken om naar de pagina in Shopify te gaan waar u de bijbehorende taken kunt uitvoeren.

Uw contactgegevens toevoegen

Het Google Merchant Center heeft strikte richtlijnen voor het weergeven van uw contactgegevens op uw website voor klanten. Als u al een contactpagina heeft ingesteld op uw site, zorgt u ervoor dat ten minste twee van de volgende gegevens over uw bedrijf zichtbaar zijn voor uw klanten:

• postadres
  • telefoonnummer
  • e-mailadres

Contactformulieren worden niet geteld als een contactmethode van Google.

Als deze informatie niet direct beschikbaar is in uw winkel en u niet zeker weet waar u deze informatie kunt weergeven, raadpleegt u Pagina's voor meer informatie over het toevoegen van een pagina Over ons aan uw winkel.

Vereisten voor Google-accounts

Als u de Google Shopping-app wilt instellen, moet u een Google-account en een Google Merchant Center-account hebben. Google Merchant Center is een tool waarmee u uw winkel- en productgegevens naar Google kunt uploaden en ze beschikbaar kunt stellen voor Google Smart Shopping-campagnes en andere Google-services. Meer informatie over Google Merchant Center.

Als u Smart Shopping-campagnes wilt maken, heeft u ook een Google Ads-account nodig. Als u geen Google-accounts heeft, kunt u ze maken wanneer u de Google Shopping-app in Shopify instelt.

Een Google Merchant Center-account moet worden gekoppeld aan een geverifieerd domein dat niet aan een ander account is gekoppeld. Wanneer u een Google Merchant Center-account koppelt aan de Google Shopping-app, wordt het domein van uw Shopify-winkel automatisch geclaimd, tenzij het is gekoppeld aan een ander Google-account. Als uw domein is gekoppeld aan een ander Google Merchant Center-account, kunt u de domeinclaim overdragen naar het Google Merchant Center-account dat u hebt verbonden met Shopify.

Aandachtspunten voordat u een bestaand Google Merchant Center-account synchroniseert met Shopify

Wanneer u de Google Shopping-app instelt en een bestaand Google Merchant Center-account koppelt, wordt de volgende informatie van uw Shopify-winkel naar Google gesynchroniseerd:

• het domein van uw onlinewinkel
  • productinformatie voor de producten die beschikbaar zijn voor uw onlinewinkel
  • relevante Shopify-winkelinstellingen zoals verzendkosten en belastingen

Alle wijzigingen die u aanbrengt in uw instellingen in het Google Merchant Center kunnen van invloed zijn op de mogelijkheid van de Google Shopping-app om uw accounts te synchroniseren en eventuele Google Smart Shopping-campagnes die u gebruikt.

De Google Shopping-app synchroniseert uw producten in een afzonderlijke stap nadat u Merchant Center-account is gekoppeld. Als u al een productaanvoer heeft ingesteld, wordt deze overschreven om conflicten tussen uw Shopify-winkel en uw Merchant Center-account te voorkomen. Zie Uw producten synchroniseren voor meer informatie over het beheren van producten die worden gesynchroniseerd.

Vereisten voor verzending

Afhankelijk van waar u uw producten levert, moet u mogelijk uw verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Shopping voordat u de app kunt gebruiken. Meer informatie over de vereiste verzendinstellingen in de Help van Google Merchant Center.

Als u verzendkosten voor Google Shopping wilt toevoegen, kunt u ervoor kiezen automatisch verzendinstellingen vanuit uw winkel te importeren of u kunt uw verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. Wanneer u verzendinstellingen vanuit uw winkel importeert voor gebruik in Google Shopping, moet u met een aantal zaken rekening houden:

• U kunt tarieven importeren voor verzending van uw producten naar slechts één land.
  • U moet een verzendgebied hebben ingesteld voor het land waarnaar u producten verzendt.
  • Het hoogste tarief dat is ingesteld voor het land waarnaar u uw producten verzendt, is het tarief dat door Google Shopping wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de verzendtarieven voor uw producten op Google Shopping correct zijn, maar het kan betekenen dat de producten duurder lijken.

Als u deze verzendtarieven niet wilt gebruiken, kunt u uw verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. U kunt op elk gewenst moment wijzigen hoe verzendtarieven worden ingesteld voor Google Shopping.

Verzendinstellingen automatisch importeren vanuit uw winkel

Wanneer u Google Shopping instelt, selecteert u het land waarnaar u producten verzendt. Nadat u uw land heeft geselecteerd, kunt u zien of u verzendtarieven moet toevoegen.

Als u verzendtarieven moet toevoegen, ziet u Verzendtarieven zijn vereist. U kunt verzendinstellingen automatisch vanuit uw winkel importeren als uw verzendinstellingen aan specifieke voorwaarden voldoen:

• U moet een verzendgebied hebben ingesteld voor het land waarnaar u producten verzendt.
  • U moet een maximaal bedrag voor de verzendtarieven opgeven, wat betekent dat ze niet kunnen worden vermeld als een waarde in euro's en meer.

Stappen:

1. Ga naar Google Shopping > Overzicht en klik vervolgens op Instellingen.
  2. Klik in het gedeelte Productaanvoer op Selecteren naast Verzendinstellingen.
  3. Selecteer onder Importmethode de optie Verzendinstellingen automatisch importeren. Shopify test of uw verzendinstellingen uit uw winkel kunnen worden geïmporteerd: - Als uw verzendinstellingen aan de voorwaarden voldoen, worden ze uit uw winkel geïmporteerd en bent u klaar.

• Als uw verzendinstellingen niet aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze niet worden geïmporteerd.
  4. Als uw verzendinstellingen niet kunnen worden geïmporteerd, kunt u Verzendinstellingen handmatig instellen in het Google Merchant Center selecteren. Meer informatie over het instellen van uw verzendtarieven in het Google Merchant Center via de Help van het Google Merchant Center.

Productvereisten

Google heeft specifieke informatie over uw producten nodig voordat u deze kunt publiceren op Google Shopping. De Google Shopping-app importeert uw bestaande productgegevens vanuit Shopify, maar mogelijk moet u aanvullende informatie toevoegen voordat u producten kunt synchroniseren met Google Merchant Center.

Voor de meeste producten is alleen de volgende informatie nodig:

• Productcategorie van Google
  • unieke product-ID's

Google heeft ook specifieke vereisten voor de volgende productcategorieën:

• Kleding en accessoires
  • Media
  • Boeken

Productopties, inclusief varianten, moeten in het Engels zijn om met Google te kunnen worden gesynchroniseerd.

Productcategorie van Google

Om ervoor te zorgen dat uw producten nauwkeurig zijn gecategoriseerd op Google, moet u een Google-productcategorie aan producten toevoegen. Als u geen productcategorie toevoegt, wijst Google automatisch een categorie toe aan het product, maar u kunt fouten tegenkomen. Lees de gids van Google voor productcategorieën voor meer informatie.

Unieke product-ID's

Google vereist dat u een unieke product-ID heeft voor al uw producten. Aan de hand van deze ID's kan Google uw product matchen met vergelijkbare producten in Google Shopping. Als deze ID's onjuist zijn, publiceert Google uw producten niet en kan uw account worden opgeschort. Meer informatie over unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Als een product een GTIN (Global Trade Item Number) heeft, moet u dit toevoegen voordat u het product kunt publiceren. U kunt een GTIN toevoegen aan de details van een productvariant.

Voor producten zonder GTIN moet u een MPN (Manufacturer Part Number) en merk toevoegen aan de productgegevens in de Google Shopping-app.

Specifieke vereisten voor de productcategorieën van Google

Google heeft specifieke vereisten voor producten die deel uitmaken van de Google Productcategorieën Kleding en accessoires, Media of Boeken. Wanneer u een categorie voor een product in de Google Shopping-app selecteert, moet u deze aanvullende productinformatie toevoegen.

Productvereisten voor kleding en accessoires

Producten in de categorie Kleding en accessoires kunnen specifieke productgegevens vereisen voordat ze worden gepubliceerd. Raadpleeg de richtlijnen voor Google Merchant Center Help om te bepalen of u voor de volgende producten productgegevens moet opnemen:

Vereisten voor mediaproducten

Producten in de categorieën Muziek, Films of Videogames moeten een UPC, EAN of JAN hebben als de unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Vereisten voor boekproducten

Producten in de categorie Boeken moeten een ISBN-nummer hebben als unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Wanneer uw Shopify-producten worden weergegeven in Google Shopping-advertenties, converteert Google Merchant Center de productprijs automatisch naar de lokale valuta van een klant. Klanten die op een Google Shopping-advertentie klikken, worden omgeleid naar een productpagina waarop de valuta en prijs worden weergegeven die overeenkomen met de advertentie. In de Help van het Google Merchant Center vindt u meer informatie over Valutaconversie voor Google Shopping.

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door de Google Shopping-app, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

U kunt contact opnemen met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het instellen of gebruiken van de Google Shopping-app.