Vereisten van het Google-kanaal

Om het Google-kanaal van Shopify te gebruiken, moet je Shopify-winkel aan enkele vereisten voldoen.

Winkelvereisten

Als je het Google-kanaal wilt gebruiken, moet je onlinewinkel voldoen aan de vereisten van het Google Merchant Center:

• Je hebt een Shopify-onlinewinkel nodig en je winkel kan niet met een wachtwoord zijn beveiligd.
  • Je moet een geldige betalingsverschaffer toevoegen in je Shopify-beheercentrum.
  • Je moet een terugbetalingsbeleid en servicevoorwaarden toevoegen aan je onlinewinkel. Meer informatie over het toevoegen van je winkelbeleid bij Shopify.
  • Je moet je contactgegevens toevoegen aan een pagina in je onlinewinkel en de informatie moet zichtbaar zijn voor klanten. Je moet minimaal 2 contactmethoden gebruiken, zoals e-mailadres, telefoonnummer en postadres. Contactformulieren worden niet geteld als contactmethode van Google. Meer informatie over het toevoegen van je contactgegevens.
  • Je moet naar één van de ondersteunde landen verzenden en je moet verkopen in een valuta die overeenkomt met het land. Het Google-kanaal biedt geen ondersteuning voor Google beta-landen.

Afhankelijk van het land waarnaar je je producten verzendt, moet je mogelijk ook je verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van het Google Merchant Center.

Tijdens de installatie kun je een controlelijst bekijken met taken die je moet voltooien, zodat je winkel voldoet aan de vereisten van het Google Merchant Center. Je kunt op de link naast een vereiste klikken om naar de pagina in Shopify te gaan waar je de bijbehorende taken kunt uitvoeren.

Je contactgegevens toevoegen

Het Google Merchant Center heeft strikte richtlijnen voor het weergeven van je contactgegevens op je website voor klanten. Als je al een contactpagina hebt ingesteld op je site, zorg ervoor dat ten minste twee van de volgende gegevens over je bedrijf zichtbaar zijn voor je klanten:

• postadres
  • telefoonnummer
  • e-mailadres

Contactformulieren worden niet geteld als een contactmethode van Google.

Als deze informatie niet direct beschikbaar is in je winkel en je niet zeker weet waar je deze informatie kunt weergeven, raadpleeg Pagina's voor meer informatie over het toevoegen van een pagina Over ons aan je winkel.

Vereisten voor Google-accounts

Als je het Google-kanaal wilt instellen, moet je een Google-account en een Google Merchant Center-account hebben. Google Merchant Center is een tool waarmee je je winkel- en productgegevens kunt uploaden naar Google en deze beschikbaar kunt maken voor Google Smart Shopping-campagnes en andere Google-services. Meer informatie over Google Merchant Center.

Als je Smart Shopping-campagnes wilt maken, heb je ook een Google Ads-account nodig. Als je geen Google-accounts hebt, kun je ze maken wanneer je het Google-kanaal in Shopify instelt.

Een Google Merchant Center-account moet worden gekoppeld aan een geverifieerd domein dat niet aan een ander account is gekoppeld. Wanneer je een Google Merchant Center-account koppelt aan het Google-kanaal, wordt het domein van je Shopify-winkel automatisch geclaimd, tenzij het is gekoppeld aan een ander Google-account. Als je domein is gekoppeld aan een ander Google Merchant Center-account, kun je de domeinclaim overdragen naar het Google Merchant Center-account dat je hebt verbonden met Shopify.

Aandachtspunten voordat je een bestaand Google Merchant Center-account synchroniseert met Shopify

Wanneer je het Google-kanaal instelt en een bestaand Google Merchant Center-account koppelt, wordt de volgende informatie van je Shopify-winkel naar Google gesynchroniseerd:

• het domein van je onlinewinkel
  • productinformatie voor de producten die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel
  • relevante Shopify-winkelinstellingen zoals verzendkosten en belastingen

Alle wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen in het Google Merchant Center kunnen van invloed zijn op de mogelijkheid van het Google-kanaal om je accounts te synchroniseren en eventuele Google Smart Shopping-campagnes die je gebruikt.

Het Google-kanaal synchroniseert je producten in een afzonderlijke stap nadat je Merchant Center-account is gekoppeld. Als je al een productaanvoer hebt ingesteld, wordt deze overschreven om conflicten tussen je Shopify-winkel en je Merchant Center-account te voorkomen. Zie Je producten synchroniseren voor meer informatie over het beheren van producten die worden gesynchroniseerd.

Vereisten voor verzending

Afhankelijk van waar je je producten levert, moet je mogelijk je verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Shopping voordat je de app kunt gebruiken. Meer informatie over de vereiste verzendinstellingen in de Help van Google Merchant Center.

Als je verzendkosten voor Google Shopping wilt toevoegen, kun je ervoor kiezen automatisch verzendinstellingen vanuit je winkel te importeren of je kunt je verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. Wanneer je verzendinstellingen vanuit je winkel importeert voor gebruik in Google Shopping, moet je met een aantal zaken rekening houden:

• Je kunt tarieven importeren voor verzending van je producten naar slechts één land.
  • Je moet een verzendgebied hebben ingesteld voor het land waarnaar je producten verzendt.

Als je deze verzendtarieven niet wilt gebruiken, kun je je verzendtarieven handmatig instellen in het Google Merchant Center. Je kunt op elk gewenst moment wijzigen hoe verzendtarieven worden ingesteld voor Google Shopping.

Verzendinstellingen automatisch importeren vanuit je winkel

Wanneer je Google Shopping instelt, selecteer het land waarnaar je producten verzendt. Nadat je je land hebt geselecteerd, kun je zien of je verzendtarieven moet toevoegen.

Als je verzendtarieven moet toevoegen, wordt je gevraagd om verzendtarieven te vereisen. Als je een verzendzone hebt ingesteld voor het land waarnaar je producten verzendt, kun je automatisch verzendinstellingen vanuit je winkel importeren.

Stappen:

1. Ga naar Google Shopping > Overzicht en klik vervolgens op Instellingen.
  2. Klik in het gedeelte Productaanvoer op Selecteren naast Verzendinstellingen.
  3. Selecteer onder Importmethode de optie Verzendinstellingen automatisch importeren. Shopify test of je verzendinstellingen uit je winkel kunnen worden geïmporteerd: - Als je verzendinstellingen aan de voorwaarden voldoen, worden ze uit je winkel geïmporteerd en Ben je klaar.

• Als je verzendinstellingen niet aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze niet worden geïmporteerd.
  4. Als je verzendinstellingen niet kunnen worden geïmporteerd, kun je Verzendinstellingen handmatig instellen in het Google Merchant Center selecteren. Meer informatie over het instellen van je verzendtarieven in het Google Merchant Center via de Help van het Google Merchant Center.

Productvereisten

Google heeft specifieke informatie over je producten nodig voordat je deze kunt publiceren op Google. Het Google-kanaal importeert je bestaande productgegevens vanuit Shopify, maar mogelijk moet je aanvullende informatie toevoegen voordat je producten kunt synchroniseren met Google Merchant Center.

Voor de meeste producten is alleen de volgende informatie nodig:

• Productcategorie van Google
  • unieke product-ID's

Google heeft ook specifieke vereisten voor de volgende productcategorieën:

• Kleding en accessoires
  • Media
  • Boeken

Productopties, inclusief varianten, moeten in het Engels zijn om met Google te kunnen worden gesynchroniseerd.

Productcategorie van Google

Om ervoor te zorgen dat je producten nauwkeurig zijn gecategoriseerd op Google, moet je een Google-productcategorie aan producten toevoegen. Als je geen productcategorie toevoegt, wijst Google automatisch een categorie toe aan het product, maar je kunt fouten tegenkomen. Lees de gids van Google voor productcategorieën voor meer informatie.

Unieke product-ID's

Google vereist dat je een unieke product-ID hebt voor al je producten. Aan de hand van deze ID's kan Google je product matchen met vergelijkbare producten in Google Shopping. Als deze ID's onjuist zijn, publiceert Google je producten niet en kan je account worden opgeschort. Meer informatie over unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Als een product een GTIN (Global Trade Item Number) heeft, moet je dit toevoegen voordat je het product kunt publiceren. Je kunt een GTIN toevoegen aan de details van een productvariant.

Voor producten zonder GTIN moet je een MPN (Manufacturer Part Number) en merk toevoegen aan de productgegevens in het Google-kanaal.

Specifieke vereisten voor de productcategorieën van Google

Google heeft specifieke vereisten voor producten die deel uitmaken van de Google Productcategorieën Kleding en accessoires, Media of Boeken. Wanneer je een categorie voor een product in het Google-kanaal selecteert, moet je deze aanvullende productinformatie toevoegen.

Productvereisten voor kleding en accessoires

Producten in de categorie Kleding en accessoires kunnen specifieke productgegevens vereisen voordat ze worden gepubliceerd. Raadpleeg de richtlijnen voor Google Merchant Center Help om te bepalen of je voor de volgende producten productgegevens moet opnemen:

Vereisten voor mediaproducten

Producten in de categorieën Muziek, Films of Videogames moeten een UPC, EAN of JAN hebben als de unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Vereisten voor boekproducten

Producten in de categorie Boeken moeten een ISBN-nummer hebben als unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Wanneer je Shopify-producten worden weergegeven in Google Shopping-advertenties, converteert Google Merchant Center de productprijs automatisch naar de lokale valuta van een klant. Klanten die op een Google Shopping-advertentie klikken, worden omgeleid naar een productpagina waarop de valuta en prijs worden weergegeven die overeenkomen met de advertentie. Ga voor meer informatie over Valutaconversie voor Google Shopping naar de Help van het Google Merchant Center.

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door het Google-kanaal, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Je kunt contact opnemen met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het instellen of gebruiken van het Google-kanaal.