YouTube Shopping

Met YouTube Shopping kunnen klanten producten direct kopen op het moment dat ze die ontdekken. Je kunt selecteren welke producten je aan klanten wilt weergeven terwijl ze de video's van je bedrijf op YouTube bekijken.

Je kunt je YouTube Shopping-bestellingen, -retouren en -betalingen beheren in het Shopify-beheercentrum. Raadpleeg Aan de slag met Shopping op YouTube in YouTube Help voor meer informatie over YouTube Shopping.

YouTube Shopping instellen

Stel YouTube Shopping in het Google & YouTube-kanaal in om producten weer te geven met YouTube Shopping. Nadat je YouTube Shopping hebt ingesteld, kunnen klanten je producten kopen terwijl ze je YouTube-video's bekijken.

Vereisten

Zorg ervoor dat je aan de volgende vereisten voldoet als je YouTube Shopping wilt gebruiken:

• Het e-mailadres van je YouTube-kanaalaccount moet eigenaars-/managertoegang hebben tot je YouTube-kanaal.
  • Het e-mailadres van je YouTube-kanaalaccount moet overeenkomen met een medewerkersaccount met volledige machtigingen in het Shopify-beheercentrum.
  • Je YouTube-kanaal heeft minimaal 1000 abonnees.
  • Je YouTube-kanaal is goedgekeurd voor het genereren van inkomsten.
  • Je bevindt je in een land waar het YouTube-partnerprogramma beschikbaar is.
  • Als je YouTube-kanaal een muziekkanaal is, dan is je kanaal gemarkeerd als een officieel artiestenkanaal.
  • Je YouTube-kanaal is niet gemarkeerd als Gemaakt voor kinderen en heeft geen aanzienlijk aantal video's die gemarkeerd zijn als Gemaakt voor kinderen.
  • Je YouTube-kanaal heeft geen aanzienlijk aantal video's dat het beleid voor het genereren van inkomsten schendt.
  • Je YouTube-kanaal heeft geen schendingen van de communityrichtlijnen van YouTube voor haatdragende uitlatingen.

YouTube Shopping toevoegen aan het Google & YouTube-kanaal

Je kunt YouTube Shopping pas gebruiken nadat je het Google & YouTube-kanaal hebt ingesteld in het Shopify-beheercentrum.

Activeer Shopify Payments als je wilt dat klanten de mogelijkheid hebben om de checkout rechtstreeks op YouTube te voltooien. Als je geen Shopify Payments hebt, rekenen klanten af in je webshop.

Als je in aanmerking komt om YouTube Shopping te gebruiken, kun je dit instellen in het Google & YouTube-kanaal.

Gebruik voor je YouTube-kanaalaccount hetzelfde e-mailadres als voor je Google & YouTube-kanaal. Als je niet hetzelfde e-mailadres gebruikt, voeg je als YouTube-kanaalbeheerder het e-mailadres dat je voor je Shopify-account gebruikt, toe aan je YouTube-account. Raadpleeg Toegang tot je YouTube-kanaal geven of intrekken in YouTube Help.

Stap 1: Je Shopify-winkel koppelen aan YouTube

1. Log in bij je YouTube-studio.
  2. Klik op Inkomsten genereren > Shopping.
  3. Klik in het gedeelte Producten uit je winkel toevoegen op Winkel koppelen.
  4. Selecteer Shopify en klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Klik op de nieuwe pagina die wordt geladen op GA NAAR SHOPIFY.

Stap 2: YouTube Shopping instellen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Google.
  3. Klik op Verkoopkanaal openen.
  4. Log in op je account of controleer in het gedeelte Jouw Google-account of de juiste Google-account is gekoppeld.
  5. Selecteer of controleer in het gedeelte Jouw Google Merchant Center-account of de juiste Google Merchant Center-account is gekoppeld.
  6. Klik in het gedeelte YouTube Shopping op Aan de slag.
  7. Bevestig dat je winkel en YouTube-kanaal voldoen aan alle vereisten om YouTube Shopping te gebruiken.
  8. Selecteer je YouTube-kanaal in de vervolgkeuzelijst.
  9. Bevestig je Instellingen voor productfeed.
  10. Controleer en ga akkoord met de YouTube Shopping-voorwaarden.
  11. Klik op Installatie voltooien.

Wanneer YouTube Shopping is ingesteld, wordt je YouTube-kanaal weergegeven op de pagina's Overzicht en Instellingen van het Google & YouTube-kanaal.

Je producten kunnen worden weergegeven op de pagina's waar video's en livestreams bekeken worden. Raadpleeg YouTube Help voor meer informatie over het organiseren van YouTube Shopping op je YouTube-kanaal.