De Google Shopping-app instellen

De Google Shopping-app van Shopify synchroniseert uw producten en relevante informatie over uw Shopify-winkel automatisch met het Google Merchant Center. Vervolgens kunt u uw Google-productvermeldingen rechtstreeks bijwerken vanuit uw Shopify-beheercentrum.

Als u de Google Shopping-app instelt met uw Google Ads-account, kunt u de app ook gebruiken om Google Smart Shopping-campagnes te maken.

De Google Shopping-app instellen om uw producten te synchroniseren

U kunt de Google Shopping-app installeren via de Shopify App Store. Zie hoe u een app installeert.

Nadat u de Google Shopping-app hebt geïnstalleerd, moet u uw Google-account en Google Merchant Center-account koppelen, zodat u uw Shopify-producten kunt synchroniseren met Google.

Uw winkel moet aan enkele vereisten voldoen om de nieuwe Google Shopping-app te laten werken. Wanneer u de Google Shopping-app instelt, kunt u de vereisten bekijken om te zien of u wijzigingen moet aanbrengen in uw onlinewinkel of verzendinstellingen.

Stappen:

1. Ga naar Apps > Google Shopping.

2. Klik op Google-account koppelen en selecteer vervolgens een Google-account of maak een nieuwe. U moet Shopify toestaan om toegang te krijgen tot uw Google-accountgegevens.

3. Controleer de instellingsvereisten voor uw onlinewinkel en breng eventuele vereiste wijzigingen aan.

4. Ga naar Google Shopping > Overzicht en klik vervolgens op Instellingen.

5. Selecteer of maak een Merchant Center-account aan:

- Selecteer een Merchant Account in de vervolgkeuzelijst. De Merchant Center-id's die worden vermeld, zijn de id's die aan uw Google-account zijn gekoppeld. Als u vertragingen in de goedkeuring wilt voorkomen, selecteert u het account dat was verbonden met de oude Google Shopping-app. - Als u geen Merchant Center-account hebt, klikt u op Nieuwe maken en voltooit u het proces voor het maken van het account via Google Merchant Center.

1. Klik op Selecteren naast Doelgroep om in te stellen waar u uw producten wilt verkopen en selecteer vervolgens een doelgroep en de taal. De valuta-instellingen van uw winkel bepalen welke landen en regio's u kunt targeten. De beschikbare talen zijn gebaseerd op die van Google en zijn afhankelijk van uw doelgroep.

2. Klik op Selecteren naast Verzendinstellingen en klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst om automatische of handmatige configuratie van verzendkosten te selecteren:

- Selecteer Automatisch verzendinstellingen importeren om uw verzendkosten te synchroniseren vanuit Shopify en klik vervolgens op Opslaan. Meer informatie over synchronisatie van uw verzendkosten met Google Merchant Center. - Selecteer Handmatig verzendinstellingen instellen in Google Merchant Center om uw verzendkosten in te stellen op Google Merchant Center en klik vervolgens op Opslaan.

1. Stel uw voorkeuren voor Producttitel en -beschrijving in voor producten die met Google zijn gesynchroniseerd. Meer informatie over het optimaliseren van uw producttitels en -beschrijvingen voor Google Shopping.

Nadat u de installatie hebt voltooid, worden producten die beschikbaar zijn voor uw onlinewinkel, automatisch gesynchroniseerd met Google. Via de pagina Google Shopping Overzicht in Shopify kunt u bepalen welke producten beschikbaar zijn om met Google te synchroniseren.

Meer informatie over het synchroniseren van uw Shopify-producten met Google Merchant Center.

Wat als uw producten niet zijn goedgekeurd

U kunt een overzicht van uw productaanvoer krijgen op de pagina Google Shopping Overzicht in Shopify.

Producten met de markering Niet goedgekeurd zijn niet gesynchroniseerd omdat ze fouten bevatten. Een product is bijvoorbeeld mogelijk niet goedgekeurd omdat er een afbeelding ontbreekt en Google vereist dat een product een afbeelding heeft. Klik op de link naast het label Niet goedgekeurd om de specifieke redenen te zien waarom een product niet is goedgekeurd. De link opent de pagina Google Shopping > Producten, waar u een lijst met producten, de status van de producten en de fouten kunt zien.

De problemen die voorkomen dat het product wordt gesynchroniseerd, worden vermeld onder de producttitel.

Product niet goedgekeurd door Google Shopping

U kunt productsynchronisatiefouten oplossen vanaf de detailpagina van een product. Zodra de fouten zijn opgelost, probeert Google Shopping het product automatisch opnieuw te synchroniseren. Nadat u fouten voor het product hebt opgelost, keert u terug naar de Productaanvoer op de pagina Google Shopping Overzicht om fouten voor een ander product te bekijken.

Wanneer u een productsynchronisatiefout oplost, wordt het label Not approved vervangen door een label pending, om aan te geven dat het product opnieuw wordt gesynchroniseerd met Google Shopping. Het kan enkele minuten duren voor het label Not approved wordt gewijzigd naar pending. U hoeft niets te doen om het product opnieuw te synchroniseren, dit gebeurt automatisch.

Optioneel: koppel uw Google Ads-account aan de Google Shopping-app

Als u Google Smart Shopping-campagnes in Shopify wilt maken, kunt u uw Google Ads-account koppelen aan de Google Shopping-app terwijl u wacht tot uw producten worden gesynchroniseerd. Meer informatie over Google Smart Shopping-campagnes vindt u in de hulp van Google Ads.

Als u al een Google Ads-account hebt dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de Google Shopping-app in te stellen, voegt u dat account toe.

Als u geen Google Ads-account hebt of als u een ander account wilt gebruiken, kunt u een nieuw account maken bij het instellen van de Google Shopping-app. Wanneer u in Shopify een Google Ads-account maakt met de Google Shopping-app, kunt u in aanmerking komen voor Google Ads-krediet die u kunt toepassen op uw advertentie-uitgaven.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Instellingen in de Google Shopping-app, of maak een Google Ads-account aan. - Als u al een Google Ads-account heeft, selecteert u deze in het vervolgkeuzemenu en klikt u vervolgens op Verbinden.

• Als u geen Google Ads-account heeft die u wilt koppelen, klikt u op Nieuwe maken. Lees de servicevoorwaarden en klik vervolgens op Voorwaarden accepteren. U ontvangt binnen 24 uur een e-mail van Google en vervolgens kunt u het Google Ads-toegangsverzoek accepteren.
  2. Klik in de sectie Google Ads-account op Details weergeven naast Factureringsgegevens toevoegen in de instellingen van uw Google Ads-account.

3. Zorg ervoor dat u factureringsgegevens heeft toegevoegd aan uw Google Ads-account en klik vervolgens op Ik heb factureringsgegevens toegevoegd.

Het toegangsverzoek voor Google Ads accepteren

Als het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de Google Shopping-app in te stellen, gekoppeld is aan een bestaand Google Ads-account, ontvangt u een bevestigingsmail voor toegangsverzoeken.

Wanneer u uw Google-advertentieaccount maakt met de Google Shopping-app, ontvangt u een e-mail om uw Google Ads-account te accepteren. Accepteer de uitnodiging in de e-mail om uw e-mailadres te bevestigen.

Nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd, kan het enkele minuten duren voordat het toegangsverzoek is verwerkt.

Uw factuurgegevens toevoegen aan uw Google Ads-account

Zorg ervoor dat uw factuurgegevens in uw Google Ads-account staan. Zie Uw betalingsmethoden beheren in de Help van Google Ads voor meer informatie over het toevoegen van uw factuurgegevens.

Nadat u uw factuurgegevens hebt toegevoegd, bevestigt u dat u de taak hebt voltooid door te klikken op Ik heb factuurgegevens toegevoegd.

Conversies bijhouden van Google Ads met de Google Shopping-app

De Google Shopping-app voegt automatisch evenementen voor het bijhouden van conversies toe aan uw Google Ads-account wanneer u dit instelt. Als in uw winkel de Google conversietracering al is ingesteld via bewerkingen van de themacode of via een app van derden, kunnen de evenementen voor het bijhouden van conversies worden gedupliceerd en zijn uw rapportgegevens onnauwkeurig. U kunt dubbele evenementen voor het bijhouden van conversies uitschakelen vanuit uw Google-Ads-account. Meer informatie over conversie-instellingen van Google Ads Help.

Gratis tegoed voor Google Ads

Wanneer u een Google Ads-account maakt met de Google Shopping-app in Shopify, kunt u in aanmerking komen voor een tegoed voor het account. Als u het tegoed wilt ontvangen, moet u binnen 30 dagen na het maken van het account een bepaald minimumbedrag besteden. Zodra u aan deze vereiste hebt voldaan, voegt Google automatisch het tegoed toe aan het account.

Uw account moet een goede reputatie hebben voordat u in aanmerking komt voor het tegoed. Nadat u het opgegeven minimumbedrag hebt uitgegeven, kan het tot 5 dagen duren voordat het tegoed op uw account wordt toegepast. Raadpleeg de volledige voorwaarden en bepalingen voor de promotie van Google Ads voor meer informatie.

U ontvangt geen melding wanneer uw tegoed op is en extra advertentiekosten worden gefactureerd naar uw account. Als u niet wilt blijven adverteren met Google Ads, kunt u uw campagnes onderbreken of verwijderen.

In aanmerking komende landen

Google biedt het Google Ads-tegoed aan in de volgende landen en met de volgende bedragen:

In aanmerking komende landen en bedragen voor het Google Ads-tegoed
Land Minimale besteding Ontvang
Verenigde Staten 25 USD 100 USD
Canada 25 CAD 100 CAD
Verenigd Koninkrijk 25 GBP 75 GBP
Australië 25 AUD 100 AUD
Oostenrijk 25 EUR 75 EUR
Denemarken 200 DKK 600 DKK
Finland 25 EUR 75 EUR
Frankrijk 25 EUR 75 EUR
Duitsland 25 EUR 75 EUR
Griekenland 25 EUR 75 EUR
Indonesië 150.000 IDR 450.000 IDR
Ierland 25 EUR 75 EUR
Italië 25 EUR 75 EUR
Maleisië 50 MYR 150 MYR
Nieuw Zeeland 25 NZD 100 NZD
Noorwegen 250 NOK 750 NOK
Filipijnen 500 PHP 2000 PHP
Portugal 20 EUR 60 EUR
Singapore 25 SGD 75 SGD
Zuid-Afrika 200 ZAR 600 ZAR
Spanje 25 EUR 75 EUR
Zweden 250 SEK 750 SEK
Zwitserland 25 CHF 100 CHF
Thailand 500 THB 1500 THB

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door de Google Shopping-app, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

U kunt contact opnemen met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het instellen of gebruiken van de Google Shopping-app.