Stel het Google-kanaal in

Het Google-kanaal synchroniseert automatisch producten en geeft relevante informatie over je Shopify-winkel met Google Merchant Center. Vervolgens kun je de Google-productfeed rechtstreeks updaten vanuit het Shopify-beheercentrum. Voor in aanmerking komende winkels die in de Verenigde Staten verkopen, kunnen producten, die zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center met het Shopify Google-kanaal, gratis worden weergegeven in de relevante zoeklijsten op het tabblad van Google Shopping.

Het Google-kanaal instellen voor het synchroniseren van je producten

Je kunt het Google-kanaal installeren via de Shopify App Store. Zie hoe je een app installeert.

Nadat je het Google-kanaal hebt geïnstalleerd, moet je je Google-account en Google Merchant Center-account koppelen, zodat je je Shopify-producten kunt synchroniseren met Google.

Je winkel moet aan enkele vereisten voldoen om het nieuwe Google-kanaal te laten werken. Wanneer je het Google-kanaal instelt, kun je de vereisten bekijken om te zien of je wijzigingen moet aanbrengen in je onlinewinkel of verzendinstellingen.

Stappen:

1. Klik op Google-account koppelen en selecteer vervolgens een Google-account of maak een nieuwe. Je moet Shopify toestaan om toegang te krijgen tot je Google-accountgegevens.
  2. Controleer de instellingsvereisten voor je onlinewinkel en breng eventuele vereiste wijzigingen aan.
  3. Selecteer of maak een Merchant Center-account aan:

4. Je moet jezelf verifiëren als de Merchant Center-accounteigenaar.

5. Klik op Selecteren naast Doelgroep om in te stellen waar je je producten wilt verkopen en selecteer vervolgens een doelgroep en de taal. De valuta-instellingen van je winkel bepalen welke landen en regio's je kunt targeten. De beschikbare talen zijn gebaseerd op de talen die worden ondersteund door Google en zijn afhankelijk van je doelgroep.

6. Als je betaalde marketing op Google instelt, klik je op Selecteren naast Verzendinstellingen en klik vervolgens in de vervolgkeuzelijst om automatische of handmatige configuratie van verzendtarieven te selecteren:

7. Optioneel: stel je voorkeuren voor Producttitel en -beschrijving in voor producten die met Google zijn gesynchroniseerd. Meer informatie over het optimaliseren van je producttitels en -beschrijvingen voor Google Shopping.

Nadat je de installatie hebt voltooid, worden producten die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel, automatisch gesynchroniseerd met Google. Voor in aanmerking komende winkels kunnen producten, die zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center met het Google-kanaal, gratis worden weergegeven op de relevante Google-platformen.

Klik hier voor meer informatie over het synchroniseren van je Shopify-producten met fouten in Google en productsynchronisatie.

Op de overzichtspagina in het Google-verkoopkanaal kun je je productvermelding en marketinginformatie bekijken:

• Productvermeldingen: alle producten die je hebt gesynchroniseerd met het Google Merchant Center. Je goedgekeurde producten komen mogelijk in aanmerking voor gratis weergave op verschillende Google-platformen, zoals het tabblad Shopify, Google Zoeken, Google Afbeeldingen, Google Maps en Google Lens. Meer informatie over de gratis vermelding van je producten op Google.
  • Marketing: krijg toegang tot je Google Merchant Center-account, waar je campagnes voor maximale prestaties kunt aanmaken. Meer informatie over campagnes voor maximale prestaties van Google.

Verdien Google Ads-tegoed

Wanneer je een Google Ads-account aanmaakt via het Google-kanaal in Shopify, kun je in aanmerking komen voor extra advertentiekrediet. Wanneer je met Google Ads gaat adverteren, krijg je binnen je eerste 60 dagen 500 USD aan advertentiekrediet wanneer je je eerste 500 USD aan Google Ads uitgeeft.

Nadat je 500 USD hebt besteed aan advertenties op Google Ads, wordt het krediet binnen 5 dagen toegevoegd aan het factuuroverzicht van je Google Ads-account. De drempel van 500 USD is exclusief belastingen of andere kosten en moet binnen de promotieperiode van 60 dagen worden besteed. Zie de algemene voorwaarden voor Google Ads-promoties voor meer informatie.

Je ontvangt geen melding wanneer je krediet opgebruikt is en eventuele extra advertentiekosten worden in rekening gebracht via de betaalmethode in je Google Ads-account. Als je niet wilt blijven adverteren met Google Ads, kun je je campagnes op elk moment pauzeren of verwijderen.

In aanmerking komende landen

Google biedt het Google Ads-tegoed aan in de volgende landen en met de volgende bedragen:

In aanmerking komende landen en bedragen voor het Google Ads-tegoed
Land Uitbetalingsbedrag besteden
Verenigde Staten 500 USD
Canada 600 CAD
Verenigd Koninkrijk 400 GBP
Australië 600 AUD
Oostenrijk 400 EUR
China 3.000 CNY
Denemarken 3.000 DKK
Finland 400 EUR
Frankrijk 400 EUR
Duitsland 400 EUR
Griekenland 350 EUR
India 20.000 INR
Indonesië 3.000.000 IDR
Ierland 400 EUR
Italië 400 EUR
Japan 60.000 JPY
Maleisië 1500 MYR
Nieuw Zeeland 600 NZD
Noorwegen 4.000 NOK
Filipijnen 20.000 PHP
Portugal 400 EUR
Singapore 600 SGD
Zuid-Afrika 6.000 ZAR
Spanje 400 EUR
Zweden 4.000 SEK
Zwitserland 400 CHF
Thailand 12.000 THB

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door het Google-kanaal, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Je kunt contact opnemen met Shopify Support voor hulp bij het instellen of gebruiken van het Google-kanaal.