De Google Shopping-app instellen

De Google Shopping-app van Shopify synchroniseert uw producten en relevante informatie over uw Shopify-winkel automatisch met het Google Merchant Center. Vervolgens kunt u uw Google-productvermeldingen rechtstreeks bijwerken vanuit uw Shopify-beheercentrum.

Als u de Google Shopping-app instelt met uw Google Ads-account, kunt u de app ook gebruiken om Google Smart Shopping-campagnes te maken.

De Google Shopping-app instellen om uw producten te synchroniseren

U kunt de Google Shopping-app installeren via de Shopify App Store. Zie hoe u een app installeert.

Nadat u de Google Shopping-app hebt geïnstalleerd, moet u uw Google-account en Google Merchant Center-account koppelen, zodat u uw Shopify-producten kunt synchroniseren met Google.

Uw winkel moet aan enkele vereisten voldoen om de nieuwe Google Shopping-app te laten werken. Wanneer u de Google Shopping-app instelt, kunt u de vereisten bekijken om te zien of u wijzigingen moet aanbrengen in uw onlinewinkel of verzendinstellingen.

Stappen:

1. Ga naar Apps > Google Shopping.

2. Klik op Google-account koppelen en selecteer vervolgens een Google-account of maak een nieuwe. U moet Shopify toestaan om toegang te krijgen tot uw Google-accountgegevens.

3. Controleer de instellingsvereisten voor uw onlinewinkel en breng eventuele vereiste wijzigingen aan.

4. Ga naar Google Shopping > Overzicht en klik vervolgens op Instellingen.

5. Selecteer of maak een Merchant Center-account aan:

- Selecteer een Merchant Account in de vervolgkeuzelijst. De Merchant Center-id's die worden vermeld, zijn de id's die aan uw Google-account zijn gekoppeld. Als u vertragingen in de goedkeuring wilt voorkomen, selecteert u het account dat was verbonden met de oude Google Shopping-app. - Als u geen Merchant Center-account hebt, klikt u op Nieuwe maken en voltooit u het proces voor het maken van het account via Google Merchant Center.

1. Klik op Selecteren naast Doelgroep om in te stellen waar u uw producten wilt verkopen en selecteer vervolgens een doelgroep en de taal. De valuta-instellingen van uw winkel bepalen welke landen en regio's u kunt targeten. De beschikbare talen zijn gebaseerd op die van Google en zijn afhankelijk van uw doelgroep.

2. Klik op Selecteren naast Verzendinstellingen en klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst om Automatisch of Handmatig te selecteren:

- Selecteer Automatisch om uw verzendtarieven te synchroniseren via Shopify. Meer informatie over het synchroniseren van uw verzendtarieven met Google Merchant Center. - Selecteer Handmatig om uw verzendtarieven in te stellen in de Google Shopping-app. U kunt uw vervoerder toevoegen en hun tarieven gebruiken of Anders selecteren en vervolgens een maximaal vast verzendtarief invoeren.

1. Stel uw voorkeuren voor Producttitel en -beschrijving in voor producten die met Google zijn gesynchroniseerd. Meer informatie over het optimaliseren van uw producttitels en -beschrijvingen voor Google Shopping.

Nadat u de installatie hebt voltooid, worden producten die beschikbaar zijn voor uw onlinewinkel, automatisch gesynchroniseerd met Google. Via de pagina Google Shopping Dashboard in Shopify kunt u bepalen welke producten beschikbaar zijn om te worden gesynchroniseerd met Google.

Meer informatie over het synchroniseren van uw Shopify-producten met Google Merchant Center.

Wat als uw producten niet zijn goedgekeurd

Je ziet Niet goedgekeurd naast je product als er een probleem is waardoor het niet kan worden gesynchroniseerd. De problemen die voorkomen dat het product wordt gesynchroniseerd, worden vermeld onder de producttitel. Als je het product wilt synchroniseren, lost je eerst de vermelde problemen op. Zodra de problemen zijn opgelost, probeert Google Shopping het product automatisch opnieuw te synchroniseren.

Product niet goedgekeurd door Google Shopping

Optioneel: koppel uw Google Ads-account aan de Google Shopping-app

Als u Google Smart Shopping-campagnes wilt maken in Shopify, kunt u uw Google Ads-account koppelen aan de Google Shopping-app. Meer informatie over Google Smart Shopping-campagnes vindt je in de hulp van Google Ads.

Als u al een Google Ads-account hebt gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de Google Shopping-app in te stellen, voegt u dat account toe. Als u geen Google Ads-account hebt of als u een ander account wilt gebruiken, kunt u een nieuw account maken bij het instellen van de Google Shopping-app. Wanneer u een Google Ads-account maakt met de Google Shopping-app in Shopify, kunt u in aanmerking komen voor Google Ads-krediet voor uw advertentie-uitgaven.

U kunt uw Google Ads-account koppelen terwijl u wacht op het synchroniseren van uw producten.

Stappen:

1. Klik op de pagina Overzicht in de Google Shopping-app op Uw Google Ads-account koppelen.
  2. Als u al een Google Ads-account heeft, selecteert u deze in het vervolgkeuzemenu en klikt u vervolgens op Verbinden. Als u geen Google Ads-account heeft waarmee u verbinding wilt maken, klikt u op Google-Ads-account maken. Lees de servicevoorwaarden, klik op het bevestigingsvenster en klik vervolgens op Voorwaarden accepteren. U ontvangt binnen 24 uur een uitnodiging per e-mail die u moet accepteren.
  3. Klik in de sectie Google Ads-account op Details weergeven naast Factureringsgegevens toevoegen in de instellingen van uw Google Ads-account.
  4. Zorg ervoor dat u factureringsgegevens heeft toegevoegd aan uw Google Ads-account en klik vervolgens op Ik heb factureringsgegevens toegevoegd.

Het toegangsverzoek voor Google Ads accepteren

Als het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de Google Shopping-app in te stellen, gekoppeld is aan een bestaand Google Ads-account, ontvangt u een bevestigingsmail voor toegangsverzoeken.

Wanneer je je Google-advertentieaccount maakt met de Google Shopping-app, ontvangt je een e-mail om je Google Ads-account te accepteren. Je moet in de e-mail klikken op uitnodiging accepteren om je e-mailadres te bevestigen.

Nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd, kan het enkele minuten duren voordat het toegangsverzoek is verwerkt.

Uw factuurgegevens toevoegen aan uw Google Ads-account.

Zorg ervoor dat uw factuurgegevens in uw Google Ads-account staan. Zie Uw betalingsmethoden beheren in de Help van Google Ads voor meer informatie over het toevoegen van uw factuurgegevens.

Nadat je je factuurgegevens hebt toegevoegd, bevestigt je dat je de taak hebt voltooid door te klikken op Ik heb factuurgegevens toegevoegd.

Conversies bijhouden van Google Ads met de Google Shopping-app

De Google Shopping-app voegt automatisch evenementen voor het bijhouden van conversies toe aan jouw Google Ads-account wanneer je dit instelt. Als in jouw winkel de Google conversietracering al is ingesteld via bewerkingen van de themacode of via een app van derden, kunnen de evenementen voor het bijhouden van conversies worden gedupliceerd en zijn je rapportgegevens onnauwkeurig. Je kunt dubbele evenementen voor het bijhouden van conversies uitschakelen vanuit je Google-Ads-account. Meer informatie over conversie-instellingen van Google Ads Help.

Gratis tegoed voor Google Ads

Wanneer u een Google Ads-account maakt met de Google Shopping-app in Shopify, kunt u in aanmerking komen voor een tegoed voor het account. Als u het tegoed wilt ontvangen, moet u binnen 30 dagen na het maken van het account een bepaald minimumbedrag besteden. Zodra u aan deze vereiste hebt voldaan, voegt Google automatisch het tegoed toe aan het account.

Je account moet een goede reputatie hebben voordat je in aanmerking komt voor het tegoed. Nadat je het opgegeven minimumbedrag hebt uitgegeven, kan het tot 5 dagen duren voordat het tegoed op je account wordt toegepast. Raadpleeg de volledige voorwaarden en bepalingen voor de promotie van Google Ads voor meer informatie.

Je ontvangt geen melding wanneer uw tegoed op is en extra advertentiekosten worden gefactureerd naar uw account. Als u niet wilt blijven adverteren met Google Ads, kunt u uw campagnes onderbreken of verwijderen.

In aanmerking komende landen

Google biedt het Google Ads-tegoed aan in de volgende landen en met de volgende bedragen:

In aanmerking komende landen en bedragen voor het Google Ads-tegoed
Land Minimale besteding Ontvang
Verenigde Staten 25 USD 100 USD
Canada 25 CAD 100 CAD
Verenigd Koninkrijk 25 GBP 75 GBP
Australië 25 AUD 100 AUD
Oostenrijk 25 EUR 75 EUR
Denemarken 200 DKK 600 DKK
Finland 25 EUR 75 EUR
Frankrijk 25 EUR 75 EUR
Duitsland 25 EUR 75 EUR
Griekenland 25 EUR 75 EUR
Indonesië 150.000 IDR 450.000 IDR
Ierland 25 EUR 75 EUR
Italië 25 EUR 75 EUR
Maleisië 50 MYR 150 MYR
Nieuw Zeeland 25 NZD 100 NZD
Noorwegen 250 NOK 750 NOK
Filipijnen 500 PHP 2000 PHP
Portugal 20 EUR 60 EUR
Singapore 25 SGD 75 SGD
Zuid-Afrika 200 ZAR 600 ZAR
Spanje 25 EUR 75 EUR
Zweden 250 SEK 750 SEK
Zwitserland 25 CHF 100 CHF
Thailand 500 THB 1500 THB