Stel het Google-kanaal in

Het Google-kanaal synchroniseert automatisch producten en geeft relevante informatie over jouw Shopify-winkel met Google Merchant Center. Vervolgens kun je de Google-productaanvoer rechtstreeks updaten vanuit het Shopify-beheercentrum. Voor in aanmerking komende winkels die in de Verenigde Staten verkopen, kunnen producten, die zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center met het Shopify Google-kanaal, gratis worden weergegeven in de relevante zoeklijsten op het tabblad van Google Shopping.

Je kunt de app ook gebruiken voor het aanmaken van betaalde Google slimme Shopping-campagnes, die in verschillende platforms en advertentie-indelingen van Google worden weergegeven.

Het Google-kanaal instellen voor het synchroniseren van je producten

Je kunt het Google-kanaal installeren via de Shopify App Store. Zie hoe je een app installeert.

Nadat je het Google-kanaal hebt geïnstalleerd, moet je je Google-account en Google Merchant Center-account koppelen, zodat je je Shopify-producten kunt synchroniseren met Google.

Je winkel moet aan enkele vereisten voldoen om het nieuwe Google-kanaal te laten werken. Wanneer je het Google-kanaal instelt, kun je de vereisten bekijken om te zien of je wijzigingen moet aanbrengen in je onlinewinkel of verzendinstellingen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Verkoopkanalen > Google.

2. Klik op Google-account koppelen en selecteer vervolgens een Google-account of maak een nieuwe. Je moet Shopify toestaan om toegang te krijgen tot je Google-accountgegevens.

3. Controleer de instellingsvereisten voor je onlinewinkel en breng eventuele vereiste wijzigingen aan.

4. Ga naar Google -> Overzicht en klik vervolgens op Aan de slag voor een van de programma-opties:

- Gratis vermeldingen: je producten weergeven in relevante zoekresultaten op het tabblad Google Shopping. Deze optie is inclusief het synchroniseren van productfeeds. - Marketing: Stel het Google-kanaal in om betaalde Google Smart Shopping-campagnes te maken. Deze optie is inclusief het synchroniseren van productfeeds. - Productfeed: synchroniseer je Shopify-producten naar het Google Merchant Center.

1. Selecteer of maak een Merchant Center-account aan:

- Selecteer een Merchant Account in de vervolgkeuzelijst. De Merchant Center-id's die worden vermeld, zijn de id's die aan je Google-account zijn gekoppeld. Als je vertragingen in de goedkeuring wilt voorkomen, selecteer het account dat was verbonden met het oude Google-kanaal. - Als je geen Merchant Center-account hebt, klik op Nieuwe maken en voltooi het proces voor het maken van het account via Google Merchant Center.

1. Klik op Selecteren naast Doelgroep om in te stellen waar je je producten wilt verkopen en selecteer vervolgens een doelgroep en de taal. De valuta-instellingen van je winkel bepalen welke landen en regio's je kunt targeten. De beschikbare talen zijn gebaseerd op de talen die worden ondersteund door Google en zijn afhankelijk van je doelgroep.

2. Als je betaalde marketing op Google instelt, klik je op Selecteren naast Verzendinstellingen en klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst om automatische of handmatige configuratie van verzendtarieven te selecteren:

- Selecteer Automatisch verzendinstellingen importeren om je verzendkosten te synchroniseren vanuit Shopify en klik vervolgens op Opslaan. Meer informatie over synchronisatie van je verzendkosten met Google Merchant Center. - Selecteer Handmatig verzendinstellingen instellen in Google Merchant Center om je verzendkosten in te stellen op Google Merchant Center en klik vervolgens op Opslaan.

1. Optioneel: stel je voorkeuren voor Producttitel en -beschrijving in voor producten die met Google zijn gesynchroniseerd. Meer informatie over het optimaliseren van je producttitels en -beschrijvingen voor Google Shopping.

Nadat je de installatie hebt voltooid, worden producten die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel, automatisch gesynchroniseerd met Google. Voor in aanmerking komende winkels die in de Verenigde Staten verkopen, kunnen producten, die zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center met het Google-kanaal van Shopify, gratis worden weergegeven in de relevante zoeklijsten op het tabblad van Google Shopping.

Klik hier voor meer informatie over het synchroniseren van je Shopify-producten met fouten in Google en productsynchronisatie.

Optioneel: koppel je Google Ads-account aan het Google-kanaal

Als je Google Smart Shopping-campagnes in Shopify wilt maken, kun je je Google Ads-account koppelen aan het Google-kanaal terwijl je wacht tot je producten worden gesynchroniseerd. Meer informatie over Google Smart Shopping-campagnes vind je in de hulp van Google Ads.

Als je al een Google Ads-account hebt dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat je hebt gebruikt om het Google-kanaal in te stellen, voeg dat account toe.

Als je geen Google Ads-account hebt of als je een ander account wilt gebruiken, kun je een nieuw account maken bij het instellen van het Google-kanaal. Wanneer je in Shopify een Google Ads-account maakt met het Google-kanaal, kun je in aanmerking komen voor Google Ads-krediet die je kunt toepassen op je advertentie-uitgaven.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Instellingen in het Google-kanaal, of maak een Google Ads-account aan. - Als je al een Google Ads-account hebt, selecteer deze in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op Verbinden.

• Als je geen Google Ads-account hebt die je wilt koppelen, klik op Nieuwe maken. Lees de servicevoorwaarden en klik vervolgens op Voorwaarden accepteren. Je ontvangt binnen 24 uur een e-mail van Google en vervolgens kun je de Google Ads-app-machtiging accepteren.
  2. Klik in de sectie Google Ads-account op Details weergeven naast Factureringsgegevens toevoegen in de instellingen van je Google Ads-account.

3. Zorg ervoor dat je factureringsgegevens hebt toegevoegd aan je Google Ads-account en klik vervolgens op Ik heb factureringsgegevens toegevoegd.

De app-machtiging voor Google Ads accepteren

Als het e-mailadres dat je hebt gebruikt om het Google-kanaal in te stellen, gekoppeld is aan een bestaand Google Ads-account, ontvang je een bevestigingsmail voor app-machtigingen.

Wanneer je je Google-advertentieaccount maakt met het Google-kanaal, ontvang je een e-mail om je Google Ads-account te accepteren. Accepteer de uitnodiging in de e-mail om je e-mailadres te bevestigen.

Nadat je de uitnodiging hebt geaccepteerd, kan het enkele minuten duren voordat de app-machtiging is verwerkt.

Je factuurgegevens toevoegen aan je Google Ads-account

Zorg ervoor dat je factuurgegevens in je Google Ads-account staan. Zie Je betalingsmethoden beheren in de Help van Google Ads voor meer informatie over het toevoegen van je factuurgegevens.

Nadat je je factuurgegevens hebt toegevoegd, bevestig je dat je de taak hebt voltooid door te klikken op Ik heb factuurgegevens toegevoegd.

Conversies bijhouden van Google Ads met het Google-kanaal

Het Google-kanaal voegt automatisch evenementen voor conversietrackingtoe aan je Google Ads-account wanneer je dit instelt. Als in je winkel de Google conversietracking al is ingesteld via bewerkingen van de themacode of via een app van derden, kunnen de evenementen voor conversietrackingworden gedupliceerd en zijn je rapportgegevens onnauwkeurig. Je kunt dubbele evenementen voor conversietrackinguitschakelen vanuit je Google-Ads-account. Meer informatie over conversie-instellingen is te vinden in Google Ads Help.

Gratis tegoed voor Google Ads

Wanneer je een Google Ads-account maakt met het Google-kanaal in Shopify, kun je in aanmerking komen voor een tegoed voor het account. Als je het tegoed wilt ontvangen, moet je binnen 30 dagen na het maken van het account een bepaald minimumbedrag besteden. Zodra je aan deze vereiste hebt voldaan, voegt Google automatisch het tegoed toe aan het account.

Je account moet een goede reputatie hebben voordat je in aanmerking komt voor het tegoed. Nadat je het opgegeven minimumbedrag hebt uitgegeven, kan het tot 5 dagen duren voordat het tegoed op je account wordt toegepast. Raadpleeg de volledige algemene voorwaarden voor de promotie van Google Ads voor meer informatie.

Je ontvangt geen melding wanneer je tegoed op is en extra advertentiekosten worden gefactureerd naar je account. Als je niet wilt blijven adverteren met Google Ads, kun je je campagnes onderbreken of verwijderen.

In aanmerking komende landen

Google biedt het Google Ads-tegoed aan in de volgende landen en met de volgende bedragen:

In aanmerking komende landen en bedragen voor het Google Ads-tegoed
Land Minimale besteding Ontvang
Verenigde Staten 25 USD 100 USD
Canada 25 CAD 100 CAD
Verenigd Koninkrijk 25 GBP 75 GBP
Australië 25 AUD 100 AUD
Oostenrijk 25 EUR 75 EUR
Denemarken 200 DKK 600 DKK
Finland 25 EUR 75 EUR
Frankrijk 25 EUR 75 EUR
Duitsland 25 EUR 75 EUR
Griekenland 25 EUR 75 EUR
Indonesië 150.000 IDR 450.000 IDR
Ierland 25 EUR 75 EUR
Italië 25 EUR 75 EUR
Maleisië 50 MYR 150 MYR
Nieuw Zeeland 25 NZD 100 NZD
Noorwegen 250 NOK 750 NOK
Filipijnen 500 PHP 2000 PHP
Portugal 20 EUR 60 EUR
Singapore 25 SGD 75 SGD
Zuid-Afrika 200 ZAR 600 ZAR
Spanje 25 EUR 75 EUR
Zweden 250 SEK 750 SEK
Zwitserland 25 CHF 100 CHF
Thailand 500 THB 1500 THB

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door het Google-kanaal, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Je kunt contact opnemen met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het instellen of gebruiken van het Google-kanaal.