Toon jouw producten op het tabblad Google Shopping

Voor in aanmerking komende winkels die in de Verenigde Staten verkopen, kunnen producten, die zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center met behulp van de Google Shopping-app van Shopify, gratis worden weergegeven in relevante zoekresultaten van het tabblad Google Shopping via de Surfaces across Google-programma.

Als je de Google Shopping-app al gebruikt om producten met Google Merchant Center te synchroniseren, kun je bevestigen dat jij voor jouw productaanvoer, toestemming hebt gegeven voor Surfaces across Google. Stel de app in om jouw producten te synchroniseren met Google Merchant Center als je nieuw bent bij de Google Shopping-app.

Informatie over productvermeldingen op het tabblad Google Shopping

Klanten die zoeken op het tabblad Google Shopping hebben een aankoopintentie, zodat jouw productvermeldingen in de resultaten van Google Shopping beter kunnen worden omgezet dan normale resultaten van zoekmachines. Bovendien worden alleen goedgekeurde producten weergegeven in de zoekresultaten van Google Shopping, dus er is een grotere kans dat nieuwe klanten jouw producten ontdekken wanneer ze zoeken in Google Shopping dan in reguliere zoekmachines.

Hoewel jouw producten mogelijk in aanmerking komen om te worden weergegeven in de relevante zoekresultaten van het tabblad Google Shopping, wordt de prestatie van jouw vermeldingen in zoekresultaten bepaald door machinale informatie. In de Help van het Google Merchant Center vind je meer informatie over het weergeven van producten op Surfaces across Google .

Om de prestaties van jouw productvermeldingen in Google Shopping te verbeteren, gebruik je de volgende richtlijnen om je te helpen bij het optimaliseren van jouw productinformatie:

• Zorg ervoor dat jouw product- en winkelgegevens beschrijvend en actueel zijn.
  • Voeg afbeeldingen van hoge kwaliteit aan jouw producten toe.
  • Optimaliseer jouw producttitels en -beschrijvingen door trefwoorden op te nemen die klanten bij het zoeken gebruiken.
  • Voeg relevante productgegevens, zoals een maat of geslacht toe, om de kans te vergroten dat klanten jouw producten kunnen vinden.
  • Voeg een producttype aan jouw producten toe tot minstens 3 niveaus. In de Help van het Google Merchant Center vind je meer informatie over producttypen .

Als je online wilt verkopen, kan het even duren voordat jouw producten in relevante zoekresultaten worden weergegeven. In de Help van het Google Merchant Center vind je meer informatie over Aanbevolen procedures voor het weergeven van jouw producten op Surfaces across Google .

Bevestig dat jij voor jouw productaanvoer toestemming hebt gegeven voor alle platformen in Google

Als jou gesynchroniseerde producten worden weergegeven op het tabblad Google Shopping in relevante zoekresultaten, dient jouw winkel in de Verenigde Staten te verkopen. Bovendien bepaalt de methode die je hebt gebruikt om jouw Google Merchant Center-account aan te maken, of jouw productaanvoer bij het programma Surfaces across Google automatisch toestemming krijgen:

• Als jij jouw Merchant Center-account met behulp van de Google Shopping-app hebt aangemaakt en jouw winkel aan de geschiktheidsvereisten voldoet, kunnen jouw goedgekeurde producten automatisch worden weergegeven op het tabblad winkelen in relevante zoekresultaten.

• Als jij jou Merchant Center-account niet met behulp van Shopify hebt aangemaakt, dien je Google Merchant Center te gebruiken om te controleren of jouw producten in de relevante zoekresultaten op het tabblad winkelen kunnen worden weergegeven.

In de Help van het Google Merchant Center vind je meer informatie over het weergeven van de status van jouw productaanvoer. Als jij toestemming wilt geven aan het programma Surfaces across Google, dan kun je dit via het Google Merchant Center doen.

Stappen:

1. Klik in het Google Merchant Center-accountvan je winkel op producten.
  2. Klik op Aanvoerom de instellingen voor jouw productaanvoer te bekijken.
  3. Controleer onder Bestemmingof Surfaces across Google in de lijst staat. Als jouw productaanvoer Surfaces across Google als bestemming in de lijst staat, kunnen jouw goedgekeurde producten worden weergegeven op de resultatenpagina van het tabblad winkel.
  4. Als Surfaces across Google niet in de lijst staat als bestemming voor jouw productaanvoer, dien je toestemming te geven in:
    1. Klik op de naam van jouw productaanvoer. Productaanvoer die door Shopify zijn aangemaakt, staan in de lijst als Content API.
    2. Klik onder land op Verenigde Staten. Als je niet verkoopt aan de Verenigde Staten,kom je niet in aanmerking om toestemming te geven.
    3. Controleer Surfaces across Google om toestemming te geven.

Voor gratis vermeldingen op het tabblad Google Shopping, kun je de toestemming intrekken

Je kunt de toestemming intrekken voor het programma surfaces across Google van Google Merchant Center. In de Help van het Google Merchant Center vind je meer informatie over het verwijderen van een bestemming van een aanvoer.