Bijwerken naar de nieuwe Google Shopping-app

Shopify heeft een nieuwe versie van de Google Shopping-app en de oude versie zal niet meer beschikbaar zijn. Wanneer u de nieuwe app instelt om verbinding te maken met uw bestaande actieve Google Merchant Center-account, is uw winkel al goedgekeurd door Google en loopt u geen extra vertraging op die door het migreren naar de nieuwe app veroorzaakt zou kunnen worden.

Met de nieuwe Google Shopping-app kunt u uw producten synchroniseren met uw Google Merchant Center-account en Smart Shopping-campagnes rechtstreeks in Shopify maken.

Stap 1: verwijder de oude app

Voordat u de nieuwe Google Shopping-app installeert, moet u de oude Google Shopping-app verwijderen.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Apps.
  2. Klik op de pagina Apps op het prullenbakpictogram naast Google Shopping (niet ondersteund) om de oude app te verwijderen.

Stap 2: installeer de nieuwe app

Nu u de oude Google Shopping-app heeft verwijderd, installeert u de nieuwe app.

Stappen:

1. Ga in de Shopify App Store naar Google Shopping.
  2. Klik op App toevoegen en klik vervolgens op App installeren.

Stap 3: een Google-account koppelen

Nadat u de nieuwe Google Shopping-app hebt geïnstalleerd, moet u een Google-account koppelen. Sluit, indien mogelijk, het account dat u hebt gebruikt met de oude versie van de app. Als u een nieuw Google Shopping-account wilt openen, kan het goedkeuringsproces van Google langer duren.

Stappen:

1. Klik in de Google Shopping-app op Een Google-account koppelen.

2. Kies het Google-account dat u had verbonden met uw oude Google Shopping-app, en klik vervolgens op Toestaan.

Stap 4: de vereisten controleren

Uw winkel moet aan enkele vereisten voldoen om de nieuwe Google Shopping-app te laten werken. Via de Google Shopping-app-pagina in Shopify kunt u links klikken in de Controlelijst vereisten om aan alle vereisten te voldoen waaraan uw winkel nog niet voldoet:

Vereisten op de controlelijst voor Google Shopping-apps

Met de links in de controlelijst kunt u naar het gedeelte van Shopify gaan waar u een actie voltooit om aan een vereiste te voldoen. Nadat u de gerelateerde actie hebt voltooid, moet u terugkeren naar Apps > Google Shopping om verder te gaan met het instellen van de Google Shopping-app.

Stap 4: een Merchant Center-account koppelen

1. Ga naar Apps > Google Shopping.

2. Klik op Instellingen.

3. Selecteer of maak een Merchant Center-account aan:

- Selecteer een bestaand Merchant Center-account en klik vervolgens op Verbinden. De Merchant Center ID's die worden vermeld, zijn degene die aan uw Google-account zijn gekoppeld. Om vertragingen bij het goedkeuren te voorkomen, selecteert u het account dat was verbonden met de oude Google Shopping-app. - Als u geen Merchant Center-account hebt, klikt u op Nieuwe maken om een nieuw account voor uw Shopify-winkel te maken.

Stap 5: de Google Shopping-app instellen om uw producten te synchroniseren

Nadat u uw Google Merchant Center-account hebt gekoppeld aan de app, kunt u de app instellen om uw producten met Google te synchroniseren. Voordat uw producten worden gesynchroniseerd, moet u uw doelmarkt en verzendinstellingen selecteren. U kunt ook de voorkeuren van uw producttitel en -beschrijving wijzigen. Meer informatie over het optimaliseren van uw product titels en -beschrijvingen voor Google Shopping.

Producten die beschikbaar zijn voor de Google Shopping-app synchroniseren met het Google Merchant Center ter goedkeuring door Google. Meer informatie over vereisten voor het synchroniseren van Google-producten.

Stappen:

1. Ga naar Apps > Google Shopping.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik op Selecteren naast Doelgroep om in te stellen waar u uw producten wilt verkopen en selecteer vervolgens een doelgroep en de taal. De valuta-instellingen van uw winkel bepalen welke landen en regio's u kunt targeten. De beschikbare talen zijn gebaseerd op die van Google en zijn afhankelijk van uw doelgroep.

4. Klik op Selecteren naast Verzendinstellingen en klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst om automatische of handmatige configuratie van verzendkosten te selecteren:

- Selecteer Automatisch verzendinstellingen importeren om uw verzendkosten te synchroniseren vanuit Shopify en klik vervolgens op Opslaan. Meer informatie over synchronisatie van uw verzendkosten met Google Merchant Center. - Selecteer Handmatig verzendinstellingen instellen in Google Merchant Center om uw verzendkosten in te stellen op Google Merchant Center en klik vervolgens op Opslaan.

1. Stel uw voorkeuren voor Producttitel en -beschrijving in voor producten die met Google zijn gesynchroniseerd. Klik als u de Productinstellingen hebt gewijzigd op Wijzigingen opslaan.

2. Optioneel: voeg een Google-productcategorie toe aan uw producten om de prestaties op Google te verbeteren.

Wanneer u de Google Shopping-app voor de eerste keer instelt, worden alle producten die beschikbaar zijn voor uw onlinewinkel, automatisch gesynchroniseerd met Google Merchant Center. U moet wachten tot producten zijn goedgekeurd door Google voordat u een Smart Shopping-campagne in Shopify kunt maken.

U kunt op de pagina Google Shopping Overzicht in Shopify wijzigen welke producten beschikbaar zijn om te synchroniseren met Google en de goedkeuringsstatus van uw gesynchroniseerde producten bekijken. Meer informatie over het beschikbaar maken van producten voor kanalen en apps.

Wat als uw producten niet zijn goedgekeurd

U kunt een overzicht van uw productaanvoer krijgen op de pagina Google Shopping Overzicht in Shopify.

Producten met de markering Niet goedgekeurd zijn niet gesynchroniseerd omdat ze fouten bevatten. Een product is bijvoorbeeld mogelijk niet goedgekeurd omdat er een afbeelding ontbreekt en Google vereist dat een product een afbeelding heeft. Klik op de link naast het label Niet goedgekeurd om de specifieke redenen te zien waarom een product niet is goedgekeurd. De link opent de pagina Google Shopping > Producten, waar u een lijst met producten, de status van de producten en de fouten kunt zien.

De problemen die voorkomen dat het product wordt gesynchroniseerd, worden vermeld onder de producttitel.

Product niet goedgekeurd door Google Shopping

U kunt productsynchronisatiefouten oplossen vanaf de detailpagina van een product. Zodra de fouten zijn opgelost, probeert Google Shopping het product automatisch opnieuw te synchroniseren. Nadat u fouten voor het product hebt opgelost, keert u terug naar de Productaanvoer op de pagina Google Shopping Overzicht om fouten voor een ander product te bekijken.

Wanneer u een productsynchronisatiefout oplost, wordt het label Not approved vervangen door een label pending, om aan te geven dat het product opnieuw wordt gesynchroniseerd met Google Shopping. Het kan enkele minuten duren voor het label Not approved wordt gewijzigd naar pending. U hoeft niets te doen om het product opnieuw te synchroniseren, dit gebeurt automatisch.

Eerder goedgekeurde producten met varianten die zijn gemarkeerd als pending na migratie

Als u bent gemigreerd naar de nieuwe Google Shopping-app, kunnen producten die waren goedgekeurd in de oude Google Shopping-app, gemarkeerd zijn als pending in de nieuwe Google Shopping-app. In de oude Google Shopping-app werd alleen de eerste variant voor een product gesynchroniseerd, terwijl in de nieuwe Google Shopping-app alle varianten voor een product worden gesynchroniseerd. Totdat alle varianten door Google zijn beoordeeld, wordt het product aangeduid als pending in de nieuwe Google Shopping-app. Het product dat was goedgekeurd in de app, is nog steeds goedgekeurd door Google. Het synchroniseren van de nieuwe varianten kan een week duren.

Optioneel: koppel uw Google Ads-account aan de Google Shopping-app

Als u Google Smart Shopping-campagnes in Shopify wilt maken, kunt u uw Google Ads-account koppelen aan de Google Shopping-app terwijl u wacht tot uw producten worden gesynchroniseerd. Meer informatie over Google Smart Shopping-campagnes vindt u in de hulp van Google Ads.

Als u al een Google Ads-account hebt dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de Google Shopping-app in te stellen, voegt u dat account toe.

Als u geen Google Ads-account hebt of als u een ander account wilt gebruiken, kunt u een nieuw account maken bij het instellen van de Google Shopping-app. Wanneer u in Shopify een Google Ads-account maakt met de Google Shopping-app, kunt u in aanmerking komen voor Google Ads-krediet ten opzichte van uw advertentie-uitgaven.

Stappen:

1. Selecteer op de pagina Instellingen in de Google Shopping-app, of maak een Google Ads-account aan. - Als u al een Google Ads-account heeft, selecteert u deze in het vervolgkeuzemenu en klikt u vervolgens op Verbinden.

• Als u geen Google Ads-account heeft die u wilt koppelen, klikt u op Nieuwe maken. Lees de servicevoorwaarden en klik vervolgens op Voorwaarden accepteren. U ontvangt binnen 24 uur een e-mail van Google en vervolgens kunt u het Google Ads-toegangsverzoek accepteren.
  2. Klik in de sectie Google Ads-account op Details weergeven naast Factureringsgegevens toevoegen in de instellingen van uw Google Ads-account.

3. Zorg ervoor dat u factureringsgegevens hebt toegevoegd aan uw Google Ads-account en klik vervolgens op Ik heb factureringsgegevens toegevoegd.

Het toegangsverzoek voor Google Ads accepteren

Als het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de Google Shopping-app in te stellen, gekoppeld is aan een bestaand Google Ads-account, ontvangt u een bevestigingsmail voor toegangsverzoeken.

Wanneer u uw Google-advertentieaccount maakt met de Google Shopping-app, ontvangt u een e-mail om uw Google Ads-account te accepteren. Accepteer de uitnodiging in de e-mail om uw e-mailadres te bevestigen.

Nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd, kan het enkele minuten duren voordat het toegangsverzoek is verwerkt.

Uw factuurgegevens toevoegen aan uw Google Ads-account.

Zorg ervoor dat uw factuurgegevens in uw Google Ads-account staan. Zie Uw betalingsmethoden beheren in de Help van Google Ads voor meer informatie over het toevoegen van uw factuurgegevens.

Nadat u uw factuurgegevens hebt toegevoegd, bevestigt u dat u de taak hebt voltooid door te klikken op Ik heb factuurgegevens toegevoegd.

Conversies bijhouden van Google Ads met de Google Shopping-app

De Google Shopping-app voegt automatisch evenementen voor het bijhouden van conversies toe aan uw Google Ads-account wanneer u dit instelt. Als in uw winkel de Google conversietracering al is ingesteld via bewerkingen van de themacode of via een app van derden, kunnen de evenementen voor het bijhouden van conversies worden gedupliceerd en zijn uw rapportgegevens onnauwkeurig. U kunt dubbele evenementen voor het bijhouden van conversies uitschakelen vanuit uw Google-Ads-account. Meer informatie over conversie-instellingen van Google Ads Help.

Volgende stap: maak een Google Smart Shopping-campagne

Nadat u uw producten hebt gesynchroniseerd en uw Google Ads-account hebt ingesteld, kunt u een Smart Shopping-campagne maken.

U kunt uw Smart Shopping-campagnes volgen op de pagina Marketing in Shopify. Als u uw Google Shopping-instellingen wilt bewerken of nieuwe producten wilt synchroniseren, moet u echter terugkeren naar de app-pagina van Google Shopping via de sectie Apps van uw Shopify-beheercentrum.

Hulp bij Google Ads

Neem contact op met Google Ads Help om hulp te krijgen met de volgende onderwerpen:

• facturering voor Google Ads
  • beleid, advertentiebeoordelingen en campagne-optimalisatie
  • het instellen van advertentietypen die niet worden ondersteund door de Google Shopping-app, zoals videocampagnes
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

U kunt contact opnemen met Shopify-ondersteuning voor hulp bij het instellen of gebruiken van de Google Shopping-app.