Je producten synchroniseren

Met het Google-kanaal worden producten gesynchroniseerd die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel met het Google Merchant Center. Om je producten op Google te publiceren en in Smart Shopping-campagnes te gebruiken, moet je vereiste productgegevens toevoegen. Je kunt je producttitels en -beschrijvingen voor Google ook optimaliseren voor Google-kanaal-zoekvermeldingen met behulp van de Google Shopping-app.

Voor in aanmerking komende winkels die in de Verenigde Staten verkopen, kunnen producten, die zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center met het Google-kanaal van Shopify, gratis worden weergegeven in de relevante zoeklijsten op het tabblad van Google Shopping.

Ga naar het Google-kanaal in Shopify om de status van je producten te bekijken of je accountinstellingen te wijzigen.

Producten beschikbaar stellen voor het Google-kanaal

Wanneer je het Google-kanaal voor de eerste keer instelt, worden alle producten die beschikbaar zijn voor je onlinewinkel, automatisch gesynchroniseerd met Google Merchant Center. Als je liever zelf bepaalt welke producten moeten worden gesynchroniseerd, kun je handmatig de beschikbaarheid van een enkel product wijzigen of een bulkactie uitvoeren om de beschikbaarheid voor verschillende producten te wijzigen. Meer informatie over het beschikbaar maken van producten voor kanalen en apps.

Voeg productgegevens toe

Google gebruikt productgegevens om je gesynchroniseerde producten in Google te categoriseren. Sommige van de gegevens die Google kan gebruiken, zijn niet beschikbaar in de gegevens van een product en moeten worden toegevoegd aan het Google-kanaal. De volgende productgegevens worden toegevoegd aan een product vanhet modale venster Google Shopping-velden bewerken in de app:

• Of een product een aangepast product is: aangepaste producten zijn niet verplicht om een unieke product-ID, zoals een GTIN, te hebben, in tegenstelling tot andere producten. Als je product geen unieke product-ID heeft, moet je aangeven dat het een aangepast product is voordat het wordt goedgekeurd.
  • Productcategorie van Google: je kunt een Google-productcategorie toevoegen aan een product om de prestaties in Google Ads en Smart Shopping-campagnes te verbeteren.
  • Aangepaste labels: je kunt aangepaste labels toevoegen voor Leeftijd, Geslacht of voor Conditie om Google te helpen bij het categoriseren van een product.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Verkoopkanalen > Google.

2. Ga op de pagina Overzicht naar het gedeelte Productaanvoer.

3. Naast een productstatus klik op de link om je gesynchroniseerde producten in een bulk-editor te bekijken.

4. Klik op Google-velden bewerken.

5. Optioneel: als je product niet over een GTIN of MPN beschikt omdat het een aangepast product is, vink dan Dit is een aangepast product aan.

6. Optioneel: voeg in het gedeelte Productcategorisering een Google-productcategorie toe.

7. Optioneel: voeg aangepaste labels toe voor Leeftijd, Geslacht of Conditie.

8. Klik op Opslaan.

Producttitels en -beschrijvingen optimaliseren voor Google Shopping

De zoekwoorden die je in je producttitels en -beschrijvingen gebruikt, kunnen klanten helpen je producten te vinden op Google Shopping.

Wanneer je producten synchroniseert met Google Shopping, kun je de producttitels en -beschrijvingen synchroniseren, of de titeltag en metabeschrijving van het zoekmachineoverzicht gebruiken. Je kunt de producttitels en de metabeschrijving van de zoekmachine gebruiken zodat je meer zoekwoorden voor zoekmachineoptimalisatie op Google Shopping kunt opnemen zonder de productinformatie in je onlinewinkel te wijzigen. Meer informatie over het optimaliseren van producttitels en beschrijvingen in de Help van Google Merchant Center.

Als je producttitels en metabeschrijvingen voor je producten wilt gebruiken op Google Shopping, moet je eerst je voorkeur selecteren in het Google-kanaal.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Verkoopkanalen > Google.
  2. Ga naar Merchant Center-account.
  3. Selecteer in het gedeelte PRODUCTTITELREFERENTIE de optie SEO-producttitel om de voor zoekmachines geoptimaliseerde producttag voor je producten op Google Shopping te gebruiken.
  4. Selecteer in het gedeelte PRODUCTBESCHRIJVINGSREFERENTIE de optie SEO-productbeschrijving om de voor zoekmachines geoptimaliseerde metabeschrijving voor je producten op Google te gebruiken.

Je kunt de voor de zoekmachine geoptimaliseerde titeltag en metabeschrijving bekijken en bewerken op de gegevenspagina van een product. Meer informatie over het toevoegen van zoekwoorden voor zoekmachineoptimalisatie.

Productstatus

Het Google-kanaal geeft de status van je producten weer op de pagina Google > Producten in Shopify. Er zijn drie mogelijke productstatussen:

• Niet goedgekeurd - producten met de status Niet goedgekeurd worden niet gesynchroniseerd met Google Merchant Center vanwege een of meer fouten of ontbrekende productgegevens.
  • In behandeling - producten met de status In behandeling hebben wijzigingen in Shopify die nog niet zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center.
  • Goedgekeurd - producten met de status Goedgekeurd zijn gesynchroniseerd met Google Merchant Center.

Als je productfouten wilt oplossen, klik op de productnaam om wijzigingen aan te brengen op de pagina met productgegevens om aan de productvereisten van Google Merchant Center te voldoen. Wanneer je een product wijzigt, wordt het automatisch gesynchroniseerd met Google Merchant Center.

Wijzigingen in de informatie van producten in Shopify kunnen ervoor dat producten waarvan de synchronisatie is geslaagd, fouten of waarschuwingen bevatten. Controleer regelmatig het Google-kanaal om ervoor te zorgen dat je producten blijven synchroniseren.

Productvereisten

Google heeft specifieke informatie over je producten nodig voordat je deze kunt publiceren op Google. Het Google-kanaal importeert je bestaande productgegevens vanuit Shopify, maar mogelijk moet je aanvullende informatie toevoegen voordat je producten kunt synchroniseren met Google Merchant Center.

Voor de meeste producten is alleen de volgende informatie nodig:

• Productcategorie van Google
  • unieke product-ID's

Google heeft ook specifieke vereisten voor de volgende productcategorieën:

• Kleding en accessoires
  • Media
  • Boeken

Productopties, inclusief varianten, moeten in het Engels zijn om met Google te kunnen worden gesynchroniseerd.

Productcategorie van Google

Om ervoor te zorgen dat je producten nauwkeurig zijn gecategoriseerd op Google, moet je een Google-productcategorie aan producten toevoegen. Als je geen productcategorie toevoegt, wijst Google automatisch een categorie toe aan het product, maar je kunt fouten tegenkomen. Lees de gids van Google voor productcategorieën voor meer informatie.

Unieke product-ID's

Google vereist dat je een unieke product-ID hebt voor al je producten. Aan de hand van deze ID's kan Google je product matchen met vergelijkbare producten in Google Shopping. Als deze ID's onjuist zijn, publiceert Google je producten niet en kan je account worden opgeschort. Meer informatie over unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Als een product een GTIN (Global Trade Item Number) heeft, moet je dit toevoegen voordat je het product kunt publiceren. Je kunt een GTIN toevoegen aan de details van een productvariant.

Voor producten zonder GTIN moet je een MPN (Manufacturer Part Number) en merk toevoegen aan de productgegevens in het Google-kanaal.

Specifieke vereisten voor de productcategorieën van Google

Google heeft specifieke vereisten voor producten die deel uitmaken van de Google Productcategorieën Kleding en accessoires, Media of Boeken. Wanneer je een categorie voor een product in het Google-kanaal selecteert, moet je deze aanvullende productinformatie toevoegen.

Productvereisten voor kleding en accessoires

Producten in de categorie Kleding en accessoires kunnen specifieke productgegevens vereisen voordat ze worden gepubliceerd. Raadpleeg de richtlijnen voor Google Merchant Center Help om te bepalen of je voor de volgende producten productgegevens moet opnemen:

Vereisten voor mediaproducten

Producten in de categorieën Muziek, Films of Videogames moeten een UPC, EAN of JAN hebben als de unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.

Vereisten voor boekproducten

Producten in de categorie Boeken moeten een ISBN-nummer hebben als unieke product-ID. Meer informatie over Google's unieke product-ID's in Google Merchant Center Help.