Maak een e-mailmarketingcampagne met Shopify Email

Vanuit het Shopify-beheercentrum kun je rechtstreeks e-mails aanmaken en verzenden via Shopify Email. Je kunt je eigen templates aanpassen of bouwen. Je kunt ook selecteren welk segment (groep) klanten je e-mails ontvangt.

Concept-e-mails worden automatisch opgeslagen tijdens het bewerken en worden pas verzonden nadat je hebt bevestigd dat de e-mail gereed is. Je kunt ook van tevoren e-mails plannen om je te helpen vooruit te plannen voor je winkel.

Zie onze gids over de Aanbevolen procedures van Shopify voor e-mailmarketing voor een volledige lijst met suggesties voor inhoud, ontwerptips en strategieën.

Zet een e-mailmarketingactiviteit op

Met Shopify Email kun je e-mails verzenden naar segmenten van klanten die zijn geabonneerd op e-mailmarketing van je winkel. Bekijk meer informatie over het aanmaken van klantensegmenten als je e-mailcampagnes naar specifieke doelgroepen wilt verzenden.

Je moet een onderwerp toevoegen voor de e-mail. Wanneer je een onderwerp toevoegt, wordt je e-mailactiviteit opgeslagen met die naam. Je kunt dit op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken.

3. Klik op Shopify Email.

4. Kies een e-mailtemplate.

5. Klik op Aan en selecteer vervolgens een klantensegment.

6. Voer een onderwerp in voor het e-mailbericht.

7. Optioneel: voer voorbeeldtekst in om de tekst aan te passen die na het onderwerp wordt weergegeven in de e-mailinboxen van de klant. Bijvoorbeeld More fresh finds for your summer wardrobe.

Nadat je de details van de e-mailactiviteit hebt ingesteld, kun je de hoofdtekst van de e-mail aanpassen.

Je afzendadres wijzigen

Het e-mailadres van afzender is het e-mailadres dat wordt weergegeven in het veld Van in berichten die klanten van jou ontvangen. Voor sommige domeinen is mogelijk aanvullende authenticatie vereist, anders kan het e-mailadres van afzender worden weergegeven als via shopifyemail.com of als store@shopifyemail.com.

Stappen:

1. Klik op Winkelgegevens.

2. Klik op Bewerken in de sectie Contactgegevens.

3. Wijzig je e-mailadres in het veld E-mailadres van afzender.

4. Klik op Opslaan.

Je e-mailberichten aanpassen

Afhankelijk van het soort bericht dat je naar je klanten stuurt, kun je kiezen uit verschillende templates in Shopify Email. Sommige templates bevatten automatisch assets uit je winkel, zoals je logo, producten en kleuren.

De standaardinhoud van Shopify Email templates is gebaseerd op Aanbevolen procedures voor e-mailmarketingen bevat tijdelijke tekst, afbeeldingen en links in secties die zijn gebaseerd op gegevens uit je winkel.

Je kunt de tekst voor je e-mailmarketingactiviteiten aanpassen door onderdelen toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Wijzigingen worden alleen opgeslagen in de specifieke e-mailmarketingactiviteit die je aan het bewerken bent.

Een sectie in de e-mailcontent toevoegen, bewerken of verwijderen

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken > Shopify Email.

3. Selecteer een template die je wilt aanpassen. Je kunt de volgende wijzigingen aanbrengen in de inhoud van het e-mailadres:

• Plaats de muisaanwijzer op de e-mailcontent waar je de nieuwe sectie wilt toevoegen en klik vervolgens op het pictogram +.
    • Als je een sectie uit de e-mailcontent wilt verwijderen, kun je erop klikken om bewerkingsopties te openen en vervolgens op het prullenbakpictogram om de sectie te verwijderen.
    • Klik op de sectie die je wilt bewerken om de bewerkingsopties te bekijken. Bewerkingsopties worden bepaald door het sectietype.

Tekst

De kenmerken van een tekstsectie.
Opties bewerken
  • tekst bewerken
  • lettertype, kleur, gewicht, uitlijning wijzigen of cursief toepassen
  • voeg een link toe

Wijzigingen in de tekststijl worden in de hele e-mail doorgevoerd. Wanneer je bijvoorbeeld voor Koptekst 1 het lettertype Times New Roman instelt, dan wordt alle tekst met Koptekst 1 als stijl in Times New Roman weergegeven.

De tekst van Price kan niet worden gewijzigd. De prijs van een product moet in het product zelf worden gewijzigd.

Knop

De kenmerken van een knopsectie.
Opties bewerken
  • lettertype, grootte, hoekstijlen wijzigen (vierkant, gebogen, afgerond), opvulling (effen of contour), tekstkleur, achtergrondkleur en uitlijning
  • voeg een link toe

Afbeelding

De kenmerken van een afbeeldingssectie.
Opties bewerken
  • breedte en achtergrondkleur bewerken
  • alt-tekst
  • voeg een link toe

Je kunt een afbeelding selecteren uit je Shopify-bestanden of een nieuwe afbeelding uploaden.

Vereisten
  • bestandsgrootte: maximaal 20 megabytes
  • resolutie: maximaal 20 megapixels
  • beeldverhouding: tussen 100:1 en 1:100
  • bestandsindeling: jpg of png

Koptekst

De kenmerken van een koptekstsectie.
Opties bewerken
  • aanpassen met winkellogo of winkelnaam of de teken- of tekstgrootte, tekstkleur, tekstuitlijning of achtergrondkleur wijzigen
  • kan worden verborgen

Product

De kenmerken van een productsectie.
Opties bewerken
  • de tekst, knop, opmaak, achtergrondkleur, verhouding en tekstuitlijning aanpassen
  • kan een opmaak met meerdere kolommen zijn om producten in verschillende richtingen te markeren
  • nieuwe productafbeelding selecteren (wijzigt de afbeelding niet in je productinstellingen)
  • je kunt maximaal 9 producten toevoegen

De prijs van een product kan alleen worden gewijzigd in de sectie Producten waar de template de productdetails vandaan haalt. Je kunt de prijs niet wijzigen in de Shopify Email-editor.

Cadeaubon

De kenmerken van de sectie cadeaubon.
Opties bewerken
  • aanpassen met een nieuwe afbeelding, tekst, knop, uitlijning of achtergrondkleur
  • kan worden verborgen

Cadeaubonnen moeten al actief zijn voor de winkel. Je kunt ze niet aanmaken of bewerken vanuit de Shopify Email-editor.

Korting

De kenmerken van een kortingssectie.
Opties bewerken
  • de tekst, tekengrootte, tekstkleur en knop aanpassen

Cadeaubonnen moeten al actief zijn voor de winkel. Je kunt ze niet aanmaken of bewerken vanuit de Shopify Email-editor.

Afbeelding met tekst

De kenmerken van een sectie afbeelding met tekst.
Opties bewerken
  • de tekst, knop, afbeeldingsstijl, positie, afstand, uitlijning en achtergrondkleur aanpassen
  • zorg ervoor dat een link wordt toegevoegd aan alle knoppen
  • tekst en knoppen verbergen of weergeven, maar afbeeldingen moeten altijd worden geselecteerd

Meerdere kolommen

De kenmerken van een sectie met meerdere kolommen.
Opties bewerken
  • kolommen aanpassen met afbeeldingsstijl, positie, afstand, uitlijning en achtergrondkleur
  • verschillende elementen in elke kolom aan- of uitzetten (voorbeeld: in de eerste kolom kunnen de afbeelding en de knop verborgen zijn, maar de tekst niet, en in de tweede kolom kan de afbeelding verborgen zijn, maar de tekst en de knop niet)
  • afbeeldingen verbergen of weergeven, maar tekst moet altijd worden opgenomen

Voettekst

De kenmerken van een voettekstsectie.
Opties bewerken
  • de kleur van het lettertype, de tekstkleur, de linkkleur, de achtergrond en de scheidingslijn aanpassen
  • winkeladres, telefoonnummer en pictogrammen voor social media weergeven

De sectie voettekst kan niet worden verwijderd.

Het winkeladres en telefoonnummer worden aangepast in je winkelinstellingen.

Als je social media-links aan je e-mailadres wilt toevoegen, moet je het thema Brooklyn, Debut, Kagami, Minimalistisch, Narrative of Parallax gebruiken.

Bekijk een e-mail voordat je deze verstuurt

1. Klik in de e-maileditor op Test verzenden om te zien hoe je klanten de e-mail zullen zien. Je kunt een test-e-mail sturen naar het e-mailadres dat aan je Shopify-winkel is gekoppeld.
  2. Klik op Nakijken voor een overzicht van de e-mailactiviteit.
  3. Als je klaar bent om de e-mail te sturen, klik je op Verzenden en dan nogmaals op Verzenden om te bevestigen. Als je nog wijzigingen wilt aanbrengen, klik je op E-mailcontent bewerken.

Je e-mailberichten personaliseren

Je kunt gepersonaliseerde teksten toevoegen aan je e-mailcampagnes zoals de voornaam, achternaam, e-mail, stad, staat, provincie en land van je klant. Als je gepersonaliseerde content aan een bepaald gedeelte van je e-mailbericht toevoegt, gebruikt Shopify Email automatisch klantgegevens in dat gedeelte als deze bestaan voor de klant die de e-mail ontvangt. Je kunt gepersonaliseerde tekst toevoegen aan de onderwerpregel, voorbeeldregel en hoofdtekst van e-mail. Personalisering biedt een meer afgestemde ervaring voor je e-mailabonnees en kan de open tarieven, conversies en betrokkenheid verbeteren.

Je kunt slechts twee personaliseringswaarden hebben in de onderwerpregel en voorbeeldregel van je e-mail. In de onderwerpregel kun je bijvoorbeeld wel een First name en Last namegebruiken, maar geen derde personalisatiewaarde. Je kunt maximaal tien personalisatiewaarden hebben in de tekst van de e-mail. Je kunt ook standaardgegevens toevoegen die worden gebruikt wanneer specifieke klantgegevens niet beschikbaar zijn.

Stappen:

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Marketing.
  2. Klik op Campagne maken > Shopify Email.
  3. Selecteer een template die je wil aanpassen.
  4. Als je een onderwerpregel, een voorbeeldregel, koptekst of hoofdtekst wil personaliseren, klik je op het potloodpictogram in de juiste sectie.
  5. Selecteer de waarde die je wil personaliseren in de weergegeven opties. Selecteer bijvoorbeeld City als je e-mail de stad van de klant moet bevatten.
  6. Optioneel: voer een standaardwaarde in die wordt gebruikt als de klantgegevens niet beschikbaar zijn. Als je geen standaardwaarde invoert, wordt de ruimte voor gepersonaliseerde tekst leeg gelaten.
  7. Klik op Opslaan.

Nieuwe Shopify Email templates aanpassen en maken

Alle e-mails die je maakt met behulp van Shopify Email kunnen worden bewerkt en aangepast. Je kunt geen aangepaste templates opslaan, maar je kunt wel een vorige e-mail gebruiken die je als startpunt hebt verzonden. Kies vorige e-mails wanneer je een nieuwe e-mail activiteit maakt en je maakt een kopie van een vorige e-mail die je kunt gebruiken en bewerken als een afzonderlijk concept.

Speciale tekens toevoegen aan e-mails

Je kunt internationale tekens toevoegen aan onderwerpregels en tekst per e-mail.

E-mailonderwerpregels ondersteunen emoji's.

E-mail inhoud vertalen

E-mails worden alleen verzonden in de taal waarin je ze schrijft en worden niet automatisch vertaald. Je kunt klantensegmenten aanmaken om op basis van taal een specifieke doelgroep van je klanten te targeten.

Een e-mailadres verzenden of plannen

Het is een goed idee om je e-mailcontent door te nemen voordat je de e-mail verzendt. Shopify controleert niet op typefouten of andere fouten. Je kunt een test-e-mail naar jezelf sturen om te zien hoe de e-mail eruit ziet in een inbox.

Je e-mail bekijken en verzenden

1. Klik in de e-maileditor op Controleren wanneer je klaar bent met het bewerken van je e-mail.
  2. Optioneel: Klik op E-mail bewerken als je extra bewerkingen wilt maken of op Sluiten om terug te gaan naar de vorige pagina om terug te gaan naar de editor.
  3. Klik op Verzenden.
  4. Controleer de gegevens en klik vervolgens op Nu verzenden.

Een test-e-mail verzenden

1. Klik in de e-maileditor op Verzendtest.
  2. Voer in de sectie E-mailadressen maximaal vijf e-mailadressen in waar je de test heen wilt verzenden, één voor één.
  3. Klik op Verzenden.

Een e-mail plannen

Wanneer je klaar bent met het bewerken van je e-mail, wil je deze misschien plannen voor een latere datum. Als je een e-maillimiet hebt bereikt, kun je de e-mail plannen voor de volgende beschikbare dag.

Stappen:

1. Klik in de e-maileditor op Controleren.
  2. Klik op Plannen.
  3. Klik in de sectie Verzenddatum op de datum en selecteer vervolgens de beschikbare datum waarop je wilt dat je e-mail wordt bezorgd.
  4. Klik op Verzendtijd en selecteer een tijd in de lijst.
  5. Controleer de details van je geplande e-mail en klik vervolgens op Plannen om de e-mail te plannen.

E-maillimieten

E-maillimieten bepalen hoeveel abonnees je in een bepaalde periode kunt e-mailen. Deze worden bepaald door verschillende factoren en helpen problemen met de bezorging te voorkomen.

Het aantal e-mails dat je in een dag hebt verzonden, wordt berekend door het aantal e-mails dat die dag aan individuele abonnees is bezorgd, en niet het aantal e-mailcampagnes dat je hebt verzonden.

Als een e-maillimiet wordt gegeven, kun je een van de volgende dingen doen:

• Plan een e-mail voor de volgende beschikbare datum.
  • Maak klantsegmenten aan en pas je e-mail aan voor bepaalde segmenten. Strategische marketeers bouwen e-mailmarketing rond hun publiek. Je kunt klantsegmenten aanmaken om specifieke abonnees te targeten met specifieke campagnes, of je lijst in kleinere segmenten opsplitsen.

Je kunt mogelijk je e-maillimieten verhogen door je bezorgstatistieken te verbeteren. Bezorgstatistieken hebben te maken met het volgende:

• Weigeringspercentage: het weigeringspercentage geeft aan hoeveel van de e-mails die je verzendt, zijn geweigerd of geretourneerd.
  • Spampercentage: weigeringspercentages, betrokkenheid van je abonnees en of je klanten je e-mail als spam of ongewenste e-mail hebben gemarkeerd, kunnen allemaal bepalen of je e-mail door een e-mailprovider als spam wordt beschouwd.
  • Afmeldtarief: als een klant op Afmelden klikt in een e-mail die je hebt verzonden, of de e-mail als spam markeert, wordt deze klant uit je lijst verwijderd.
  • Klikfrequentie: klikfrequentie wordt berekend door unieke klikken te delen door het aantal bezorgde e-mails. Meer informatie over best practices voor e-mails om de klikfrequenties te verbeteren.
  • Toevoegingspercentage winkelwagen: het toevoegingspercentage voor winkelwagens is het percentage bezoekers dat ten minste één artikel in de winkelwagen heeft geplaatst tijdens de sessie.
  • Conversiepercentage: het conversiepercentage is het percentage abonnees dat de call-to-action van je e-mail volgt nadat ze de e-mail hebben gelezen, zoals het kopen van het product waarvoor je in de e-mail hebt geadverteerd.

Als je vragen hebt over het plannen of segmenteren van klanten, kun je contact opnemen met ons ondersteuningsteam voor verdere hulp.