Een e-mailmarketingactiviteit maken

Bèta: deze functie bevindt zich momenteel in de bètafase. Om Shopify Email te gebruiken, vraagt u gratis vroege toegang aan. In de toekomst komen goedkopere abonnementen beschikbaar voor alle Shopify-winkels.

U kunt e-mailmarketing ook maken en verzenden vanaf de Marketing-pagina in Shopify. Van daaruit kunt u de e-mailinhoud aanpassen en kiezen welke groepen klanten deze ontvangen.

U kunt e-mails ook als concepten opslaan om later te gebruiken. Uw concept-e-mails worden automatisch opgeslagen terwijl u bewerkt en ze worden niet verzonden totdat u bevestigt dat ze klaar zijn.

Zet een e-mailmarketingactiviteit op

Wanneer u een e-mailmarketingactiviteit aanmaakt, selecteert u een klantengroep die de e-mail moet ontvangen. U kunt geen klantengroepen maken terwijl u een e-mail opstelt en u kunt geen afzonderlijke e-mailadressen invoeren. Meer informatie over klantgroepen maken.

U moet ook een onderwerp toevoegen voor de e-mail. Een e-mailmarketingactiviteit die u in Shopify maakt, is vernoemd naar de onderwerpregel in de e-mailinhoud. Nadat u het onderwerp heeft toegevoegd, wordt uw concept-e-mailmarketingactiviteit automatisch opgeslagen.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op Campagne maken.

3. Klik op Shopify Email.

4. Kies een e-mailsjabloon.

5. Klik op het veld Aan om uit een van van klantgroepen te selecteren.

6. Voer een onderwerp in voor het e-mailbericht.

7. Optioneel: voer voorbeeldtekst in om de tekst aan te passen die na het onderwerp wordt weergegeven in de e-mailinboxen van de klant. Bijvoorbeeld More fresh finds for your summer wardrobe.

Nadat u de details van de e-mailactiviteit heeft ingesteld, kunt u de inhoud van de e-mail aanpassen.

Richten op een specifieke groep klanten

Als u wilt dat een e-mail marketing campagne alleen naar een specifieke groep klanten wordt verzonden, moet u klanten maken en taggen met besteltags, aangepaste zoekopdrachten opslaan en deze zoekopdrachten selecteren als de klantgroep bij het maken van uw e-mailadres. Voer de volgende stappen uit om deze acties te voltooien:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Klanten.
  2. Selecteer de klant of klanten waaraan u een tag wil toevoegen.
  3. Klik op acties en selecteer Tags toevoegen.
  4. Deselecteer alle klanten, zoek naar een tag die u hebt gemaakt in de zoekbalk van klanten en klik op zoekopdracht opslaan.
  5. Kies tussen Opslaan als een nieuwe zoekopdracht of overschrijven van een bestaande opgeslagen zoekopdrachten klik vervolgens op Opslaan.
  6. Uw opgeslagen zoekopdrachten worden als klantgroepen weergegeven in het vervolgkeuzemenu van het veld Aan: bij het maken van een Shopify Email-marketingcampagne.

Zie onze gids voor het maken en gebruiken van tags in Shopify voor meer informatie.

De inhoud van de e-mail aanpassen

De standaard inhoud voor uw e-mailmarketingactiviteit komt automatisch overeen met de stijl van het thema van uw onlinewinkel. U kunt de inhoudstekst van de e-mail aanpassen voor promoties of producten in uw onlinewinkel. Uw concept-e-mail wordt automatisch opgeslagen terwijl u wijzigingen aanbrengt, en de e-mail wordt niet verzonden totdat u bevestigt dat deze klaar is.

De inhoud van de e-mail bevat de volgende aanpasbare secties:

• Tekst - tekst en links invoeren
  • Afbeelding - selecteer een afbeelding in uw Shopify-winkel, upload een nieuwe afbeelding, of voeg een afbeelding toe van Burst
  • Product - link naar een productvariant in uw Shopify-winkel
  • Voettekst - vink aan of uit Winkeladres, Telefoonnummer en Social media links om de inhoud onderaan de e-mail aan te passen

De standaard inhoud is gebaseerd op Aanbevolen procedures voor e-mailmarketing, met standaardtekst, afbeeldingen en links in secties die zijn gebaseerd op informatie uit uw winkel.

U kunt geen nieuwe sjabloon maken, maar u kunt de tekstinhoud aanpassen voor uw e-mailmarketingactiviteit door secties toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Wijzigingen in de inhoud van de e-mail worden niet opgeslagen in de sjabloon, maar alleen in de specifieke e-mailmarketingactiviteit die u bewerkt.

Een sectie in de inhoud van de e-mail toevoegen, bewerken of verwijderen

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op een marketingcampagne.

3. Klik op de e-mailmarketingactiviteit die u wilt aanpassen. U kunt de volgende wijzigingen aanbrengen in de inhoud van de e-mail:

- Als u een sectie wilt toevoegen, gebruikt je je muis om over de inhoud van de e-mail te gaan waar u de nieuwe sectie wilt hebben en klikt u vervolgens op het pictogram +. U kunt een tekst-, afbeelding- of productsectie toevoegen. - Als u een sectie uit de inhoud van de e-mail wilt verwijderen, klikt u erop om bewerkingsopties te openen en vervolgens op het prullenbakpictogram om de sectie te verwijderen. - Als u een sectie wilt bewerken, klikt u erop om bewerkingsopties te openen. De bewerkingsopties zijn afhankelijk van het sectietype:

Opties voor het bewerken van secties van de inhoud van de e-mail
Sectietype Bevat Opties bewerken
Tekst
  • kop of tekst
  • tekst bewerken
  • tekstkleur of -uitlijning wijzigen
  • voeg een link toe
Wijzigingen in de tekststijl worden op de hele e-mail toegepast. Als u bijvoorbeeld Kop 1 instelt om het lettertype Times New Roman te gebruiken, wordt elke tekst met Kop 1 toegepast in Times New Roman.
Afbeelding
  • afbeelding
  • een afbeelding selecteren uit Shopify
  • een nieuwe afbeelding uploaden
  • een afbeelding van Burst selecteren
  • wijzig afbeelding alt-tekst
Product
  • productafbeelding
  • titel
  • beschrijving
  • prijs
  • knop met een link naar het product
  • een nieuw product selecteren
  • productafbeelding wijzigen
  • titel of beschrijving bewerken
  • knopkleur en -tekst wijzigen
Wijzigingen in een productsectie van de inhoud van e-mails hebben geen invloed op het product elders in Shopify. U kunt de prijs van een product niet in een e-mail wijzigen, maar u kunt de prijs verbergen en een apart tekstgedeelte gebruiken om een verkoopprijs weer te geven.
  1. Optioneel: klik op Bekijken voor een overzicht van de e-mailactiviteit.

2. Optioneel: klik op Test verzenden em een test-e-mail te verzenden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Shopify-winkel.

3. Optioneel: als u klaar bent om de e-mail te verzenden, klikt u op Verzenden en vervolgens nogmaals op Verzenden om te bevestigen.

Speciale tekens toevoegen aan e-mails

U kunt internationale tekens toevoegen aan onderwerpregels en tekst per e-mail. Shopify vertaalt uw e-mailinhoud niet, maar u kunt inhoud wel handmatig vertalen voor verzending naar internationale klantgroepen.

E-mailonderwerpregels ondersteunen ook emoji's.

Stuur een e-mailmarketingactiviteit

Het is een goed idee om uw e-mailinhoud door te nemen voordat u de e-mail verzendt. Shopify controleert niet op typefouten of andere fouten. U kunt ook een test-e-mail naar uzelf sturen om te zien hoe de e-mail eruit ziet in een inbox.

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op een marketingcampagne.

3. Klik op de e-mailmarketingactiviteit die u wilt verzenden.

4. Optioneel: klik op Bekijken voor een overzicht van de e-mailactiviteit.

5. Optioneel: klik op Test verzenden em een test-e-mail te verzenden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Shopify-winkel.

6. Als u klaar bent om de e-mail te verzenden, klikt u op Verzenden en nogmaals op Verzenden om te bevestigen.

Verwijder een e-mailmarketingactiviteit

1. Ga in Shopify naar Marketing.

2. Klik op een marketingcampagne.

3. Klik op de e-mailmarketingactiviteit die u wilt verwijderen.

4. Klik op Bekijken.

5. Klik op Activiteit verwijderen.