Shopify Email gebruiken voor e-mailmarketing

E-mailmarketing kan helpen je bedrijf te laten groeien en relaties met je klanten op te bouwen. Het verzenden van nieuwsbrieven naar klanten die zich aanmelden voor je mailinglijst is een uitstekende manier om hen op de hoogte te stellen van nieuwe producten en aanstaande acties en promoties.

Je kunt Shopify Email gebruiken om e-mailmarketingcampagnes te maken en deze vanuit Shopify te verzenden. Je kunt e-mails ontwerpen die overeenkomen met je merk en rechtstreeks naar producten linken om ze met je klanten te delen.

Met Shopify Email kun je vijf campagne-activiteiten per week verzenden, die om middernacht UTC om de 7 dagen opnieuw worden ingesteld. Met elke activiteit kun je maximaal 40.000 abonnees per campagne e-mailen. Als je meer dan 40.000 abonnees hebt, kun je klantgroepen aanmaken om specifieke abonnees te targeten met specifieke campagnes, of je lijst in kleinere groepen op te splitsen.

Met ingang van 1 oktober 2020 hebben alle merchants met een betaald Shopify-abonnement 2500 gratis e-mails om aan het begin van elke maand te verzenden. E-mails worden geteld op basis van elk individueel e-mailadres waarnaar een e-mailactiviteit wordt verzonden. Als je bijvoorbeeld één promotie-e-mail verzendt naar 800 abonnees, telt dit als 800 e-mails en één activiteit. Ongebruikte e-mails worden niet overgedragen naar de volgende maand. Je kunt, naast de 2500 gratis e-mails, extra e-mails verzenden voor USD $0,001 per extra verzonden e-mail. Als je bijvoorbeeld 1000 extra e-mails verzendt, kost je dit USD $1. De extra e-mails worden pas in rekening gebracht als de kosten $0,05 USD bedragen. Je hebt geen extra abonnement nodig en Shopify Email brengt alleen kosten in rekening voor wat je verzendt.

Je vindt Shopify Email in de Marketing-sectie van je Shopify-beheercentrum. Klik op Campagne maken > Shopify Email.

Installeer Shopify Email

1. Ga naar de app-pagina Shopify Email.
  2. Klik op App toevoegen. Als je niet bent ingelogd bij je Shopify-account, word je gevraagd in te loggen.
  3. Klik op Install app.

Meer informatie over hoe je je bedrijf kunt laten groeien met e-mailmarketing op de Shopify-blog.