Automatisch kortingen toepassen op e-mails over het herstellen van afgebroken betalingen

U kunt automatisch een korting toepassen op uw e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen. Wanneer u een korting toepast op uw e-mails over afgebroken betalingen, worden uw klanten per e-mail een vooraf gevulde winkelwagen gemaild tegen een gereduceerde prijs. Klanten hoeven slechts hun betalingsgegevens in te voeren om het afrekenen te voltooien.

Voordat u begint

Een korting instellen bij e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen:

1. Maak een code voor het kortingspercentage of een code voor het kortingsbedrag, afhankelijk van het type promotie dat u wilt aanbieden.

2. Zorg ervoor dat u de naam noteert die u aan uw kortingscode geeft wanneer u deze maakt, bijvoorbeeld: WelcomeBack. U geeft uw kortingscode een naam wanneer u die maakt.

3. Controleer op de pagina Afrekenen of uw e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen naar wens zijn geconfigureerd.

De e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen bewerken

Stappen:

1. Klik onder Bestellingen op Afgebroken betalingen.

2. Zoek in het gebied E-mailtekst (HTML) de regel met de volgende code:

<td class="button__cell"><a href="{{ url }}" class="button__text">Items in your cart</a></td>
  1. Kopieer het onderstaande codefragment:
{% if url contains '?' %}{{ url | append: '&discount=ABC' }}{% else %}{{ url | append: '?discount=ABC' }}{% endif %}
  1. Plak het codefragment om te vervangen{{ url }}.

2. Zoek de regel met de volgende code:

<td class="link__cell">or <a href="{{ shop.url }}">Visit our store</a></td>
  1. Kopieer het onderstaande codefragment:
{% if shop.url contains '?' %}{{ shop.url | append: '&discount=ABC' }}{% else %}{{ shop.url | append: '?discount=ABC' }}{% endif %}
  1. Plak het codefragment om te vervangen{{ shop.url }}.

2. Vervang elk exemplaar van ABC door uw kortingscode, bijvoorbeeld WelcomeBack. Uw code zou er zo uit moeten zien:

<tr>
  <td class="actions__cell">
    <table class="button main-action-cell">
      <tr>
        <td class="button__cell"><a href="{% if url contains '?' %}{{ url | append: '&discount=WelcomeBack' }}{% else %}{{ url | append: '?discount=WelcomeBack' }}{% endif %}" class="button__text">Items in your cart</a></td>
      </tr>
    </table>
    {% if shop.url %}
    <table class="link secondary-action-cell">
      <tr>
        <td class="link__cell">or <a href="{% if shop.url contains '?' %}{{ shop.url | append: '&discount=WelcomeBack' }}{% else %}{{ shop.url | append: '?discount=WelcomeBack' }}{% endif %}">Visit our store</a></td>
      </tr>
    </table>
    {% endif %}
  </td>
</tr>
  1. Klik op Opslaan.

Nu hebben alle e-mailberichten voor het herstellen van afgebroken betalingen URL's die eindigen op discount=WelcomeBack. Deze korting wordt automatisch toegepast bij de betaling. Zorg ervoor dat je je kortingscode heeft ingesteld zodat deze correct kan worden toegepast.