Kortingscodes exporteren

Je kunt je kortingscodes exporteren naar een CSV-bestand op de pagina Kortingen van uw Shopify-beheerder om een uitgebreid historisch overzicht van uw kortingscodes te zien.

CSV-bestanden

CSV staat voor comma-separated values of 'door komma's gescheiden waarden', een bestandsindeling (.csv) voor spreadsheets. Shopify accepteert het importeren en exporteren van CSV-bestanden voor de producten, klanten, bestellingen (alleen exporteren) en kortingen (alleen exporteren) van je winkel.

CSV-bestanden lijken in eerste instantie misschien ingewikkeld, maar als u begrijpt wat de tekst en tekens in een spreadsheet voorstellen, kunt u deze gebruiken om bepaalde grotere taken uit te voeren (zoals bulkbewerking van producten en kortingen).

In een CSV-bestand vertegenwoordigt elk item een cel in een spreadsheet, elke regel staat voor een nieuwe rij en elke komma geeft aan waar een item eindigt en een nieuwe begint begint.

De items in dit CSV-klantenbestand:

zien er in dit spreadsheetprogramma zo uit:

Shopify raadt aan Google Sheets te gebruiken om een versie met de juiste indeling van uw CSV-bestanden te kunnen bekijken. Om Google Sheets te gebruiken, moet u het CSV-bestand in het programma importeren. CSV-bestanden zijn handig voor winkels die:

• overschakelen naar Shopify vanaf een ander e-commerceplatform
  • een lijst met klantaccounts hebben
  • de voorkeur geven aan het uploaden van producten met behulp van een spreadsheet
  • tijdelijk beperkte internetconnectiviteit hebben.

Je kortingscodes exporteren

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Kortingen.

2. Klik op de pagina Kortingen op Exporteren:

3. Klik op een van de volgende exportopties:

- Huidige pagina om de kortingen te exporteren die worden weergegeven in uw beheerder - Alle kortingen om alle kortingen van uw winkel te exporteren - Geselecteerde kortingen om kortingen te exporteren die u hebt geselecteerd - Huidige zoekopdracht om een gefilterde lijst met kortingen te exporteren.

1. Selecteer de gewenste bestandsindeling:

- Selecteer CSV voor Excel, Numbers en andere spreadsheetprogramma's als u van plan bent een spreadsheetprogramma te gebruiken voor uw kortingen-CSV. - Selecteer Gewoon CSV-bestand als je van plan bent om een platteteksteditor te gebruiken met je kortingen-CSV.

1. Klik op Kortingen exporteren om je kortingen-CSV te downloaden:

Nadat u uw kortingscodes hebt geëxporteerd naar een CSV-bestand, kunt u deze importeren in Google Spreadsheets om een opgemaakte versie van uw kortingen-CSV te bekijken.

Je kortingen-CSV in Google Spreadsheets importeren

Stappen:

1. Inloggen op uw Google-account.

2. Klik op de Google Sheets pagina op Leeg in het gedeelte Start een nieuwe spreadsheet:

3. Ga op de Naamloze Spreadsheet pagina naar Bestand > Importeren...:

4. Zoek en selecteer het CSV-bestand dat u wilt bewerken.

5. Selecteer in het dialoogvenster Bestand importeren de opties van uw voorkeur in de secties Actie, Scheidingsteken en Tekst converteren naar cijfers en data.

6. Klik op Importeren:

Uw CSV-bestand ziet er na het uploaden er ongeveer zo uit:

Hier kunt u uw CSV bewerken. Wanneer u klaar bent, kunt u het bestand vanuit Google Sheets exporteren als een .csv-bestand.

Gebruik een teksteditor om uw discounts CSV-bestand te bewerken

Als u geen spreadsheetprogramma hebt, kunt u CSV-bestanden bewerken met een teksteditor.

De meeste computers hebben teksteditors waarmee u CSV-bestanden kunt openen. Je kunt ook een programma als Atom of Sublime Text om uw CSV-bestand te bewerken en de fouten erin op te sporen.

Maak je CSV-bestand op in een teksteditor:

• Column headers moeten worden gescheiden door komma's (bijvoorbeeld First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • De lijst met tags moet tussen aanhalingstekens worden geplaatst (bijvoorbeeld "tag1,tag2,tag3").
  • Verschillende records moeten worden gescheiden door regeleinden.