Kortingscodes beheren

Je kunt bestaande kortingen op verschillende manieren beheren.

De kortingstijdlijn gebruiken

Nadat je een korting hebt aangemaakt, wordt er een tijdlijn weergegeven met de activiteitsgeschiedenis op de pagina met instellingen van de korting.

Op de tijdlijn worden de datum en tijd weergegeven waarop de korting is aangemaakt. Verder is er te zien wanneer een korting actief of vervallen is.Ook de datum en tijd waarop bewerkingen van een korting zijn opgeslagen, worden weergegeven, maar de specifieke bewerking wordt niet beschreven.

Naast het bijhouden van de aanmaak en bewerkingen van een korting, kunnen jij en je medewerkers in de tijdlijn opmerkingen plaatsen om meer informatie te geven over activiteiten die verband houden met een korting.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.
  2. Klik op de naam van de korting waarvan je de tijdlijn wilt bekijken.
  3. Blader naar het gedeelte Tijdlijn van de pagina met instellingen voor kortingen.
  4. Voer een opmerking in het tekstvak in.
  5. Optioneel: Voeg (een deel van) de volgende gegevens toe:

• Klik op het emoji-gezicht om emoji aan je opmerking toe te voegen.
    • Klik op de @ voor een lijst met medewerkers, zodat je in je opmerking een specifieke medewerker kunt noemen.
    • Klik op de # om in je opmerking te verwijzen naar specifieke bestellingen, conceptbestellingen, klanten, producten, varianten of overdrachten.
    • Klik op het paperclip-pictogram om een bestand toe te voegen aan je opmerking.
  6. Klik op Plaatsen om je commentaar aan de tijdlijn toe te voegen.

Als je een opmerking uit de tijdlijn van een korting wilt verwijderen, klik op de X in het opmerkingenvak.

Je kunt een deelbare link gebruiken om kortingen op social media, in e-mails en op openingspagina's te promoten. De standaard deelbare link kan klanten naar de homepage van je winkel, een specifieke collectie of een specifieke productpagina leiden. De kortingscode die bij de link hoort, is automatisch van toepassing op de volgende winkelwagen van je klant of op actieve winkelwagens die ze hebben geopend.

Deelbare kortingslinks werken alleen voor actieve kortingen. Voordat je een deelbare kortingslink kunt maken, moet je een kortingscode maken en opslaan met de producten of collecties waaraan je een link wilt toevoegen. Als er meerdere kortingen aan één product gekoppeld zijn, is de meest recente korting van toepassing op je deelbare kortingslink.

Stappen:

Nadat je een deelbare link naar je klembord hebt gekopieerd, kun je deze plaatsen of insluiten waar je je korting wilt promoten.

Als je wilt dat een deelbare link klanten naar een andere pagina dan de homepage van je winkel leidt, kun je handmatig een omleiding aan de URL toevoegen.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.
  2. Klik op de naam van de korting die je wilt promoten.
  3. Klik op Promoten en selecteer Een deelbare link ophalen.
  4. Klik op de Link kopiëren en plak de link in een teksteditor.
  5. Wijzig de URL-extensie van /discount/code in /discount/code?redirect=/new-path.
  6. Wijzig new-path op basis van de URL-extensie van de pagina waarnaar je een link wilt maken. Bijvoorbeeld: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

Nadat je de URL-extensie van de link hebt gewijzigd, kun je deze plaatsen of insluiten waar je je korting wilt promoten.

Kortingen filteren

Je kunt kortingen filteren op:

• Status
  • Wijze
  • Type
  • Kan worden gecombineerd met
  • Begindatum
  • Aantal keer gebruikt

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.
  2. Klik op het pictogram voor zoeken en filteren.
  3. Klik op Filter toevoegen +.
  4. Je kunt kortingen op de volgende opties filteren: Status, Methode, Type, Kan worden gecombineerd met, Begindatum of Aantal keer gebruikt.
  5. Selecteer een waarde voor het specifieke filter. Welke waarden beschikbaar zijn, hangt af van het filter dat je selecteert.
  6. Optioneel: Als je deze weergave wilt opslaan, klik je op Opslaan als om een naam in te voeren voor de weergave en daarna op Weergave opslaan.

Een korting bewerken

Stappen:

Een korting deactiveren

Je kunt een actieve korting tijdelijk deactiveren. Misschien wil je een korting deactiveren aan het einde van de campagne of wanneer je van plan bent om een andere marketingstrategie uit te proberen.

Als een klant een gedeactiveerde kortingscode toepast op diens winkelwagen, ontvangt diegene de volgende foutmelding over je winkel: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Stappen:

Meerdere kortingen deactiveren

Je kunt meerdere actieve kortingen tijdelijk deactiveren met een bulkactie. Misschien wil je meerdere kortingen deactiveren aan het einde van een campagne of wanneer je van plan bent om een andere marketingstrategie uit te proberen.

Als een klant een gedeactiveerde kortingscode toepast op diens winkelwagen, ontvangt diegene de volgende foutmelding over je winkel: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.
  2. Vink op de pagina Kortingen de niet-vervallen kortingen aan die je wilt deactiveren:
  3. Klik op Kortingen deactiveren.
  4. Klik op Deactiveren om te bevestigen.

Een gedeactiveerde korting opnieuw activeren

Je kunt vervallen kortingen opnieuw activeren.Wanneer je een vervallen korting opnieuw activeert, wordt de kortingsstatus Actief en wordt er geen einddatum ingesteld.

Stappen:

Meerdere vervallen kortingen opnieuw activeren

Je kunt meerdere vervallen kortingen opnieuw activeren met een bulkactie.Wanneer je vervallen kortingen in bulk opnieuw activeert, wordt de status van de kortingen actief en wordt er geen einddatum ingesteld.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.
  2. Vink op de pagina Kortingen de vervallen kortingen aan die je opnieuw wilt activeren:
  3. Klik op Kortingen activeren.
  4. Klik op Activeren om te bevestigen.

Kortingen verwijderen

Je kunt een korting permanent verwijderen om deze uit de kortingenlijst in het Shopify-beheercentrum te verwijderen.

Stappen:

Meerdere kortingen verwijderen

Je kunt meerdere kortingen permanent verwijderen met een bulkactie.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.
  2. Vink op de pagina Kortingen de kortingen aan die je wilt verwijderen:
  3. Klik op ... en daarna op Kortingen verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.