Kortingscodes beheren

Je kunt bestaande kortingen op verschillende manieren beheren.

De kortingstijdlijn gebruiken

Nadat u een korting hebt gemaakt, ziet u een tijdlijn met een overzicht van de activiteitengeschiedenis op de pagina met instellingen voor kortingen:

Kortingstijdlijn

De tijdlijn toont de datum en tijd waarop een korting is gemaakt, evenals wanneer een korting is uit- of ingeschakeld. Ook de datum en tijd waarop bewerkingen van een korting worden opgeslagen, wordt weergegeven, maar de specifieke bewerking wordt niet beschreven.

Naast het bijhouden van de aanmaak en bewerkingen van een korting, kunnen u en uw medewerkers in de tijdlijn opmerkingen plaatsen om meer informatie te geven over activiteiten die verband houden met een korting.

Stappen:

1. Klik vanaf de Shopify-beheerder op Kortingen.

2. Klik op de naam van de korting waarvan u de tijdlijn wilt bekijken.

3. Blader naar het gedeelte Tijdlijn van de pagina met instellingen voor kortingen.

4. Voer een opmerking in het tekstvak in. Klik op het emoji-gezicht als u een emoji aan uw reactie wilt toevoegen.

1. Klik op het teken @ om een lijst met medewerkers van je winkel te bekijken als u specifieke personeelsleden in je opmerking wilt vermelden:

Medewerkers vermelden

2. Klik op het teken # als u wilt verwijzen naar specifieke bestellingen, conceptbestellingen, klanten, producten, varianten en overdrachten in uw opmerking:

Naar een specifieke bestelling verwijzen

3. Klik op het paperclip-pictogram om een bestand toe te voegen aan uw opmerking:

Een bestand toevoegen aan een opmerking

4. Klik op Plaatsen om uw commentaar aan de tijdlijn toe te voegen.

Als u een opmerking uit de tijdlijn van een korting wilt verwijderen, klikt u op de X in het opmerkingenvak:

Een reactie verwijderen

Je kunt een deelbare link gebruiken om kortingen op sociale media, in e-mails en op openingspagina's te promoten. De standaard deelbare link kan klanten naar de startpagina van je winkel, een specifieke collectie of een specifieke productpagina leiden. De kortingscode die bij de link hoort, is automatisch van toepassing op de volgende winkelwagen van je klant of op actieve winkelwagens die ze hebben geopend.

Deelbare kortingslinks werken alleen voor actieve kortingen. Voordat u een deelbare kortingslink kunt maken, moet u een kortingscode maken en opslaan met de producten of collecties waaraan u een link wilt toevoegen. Als er meerdere kortingen aan één product gekoppeld zijn, is de meest recente korting van toepassing op uw deelbare kortingslink.

Stappen:

Nadat u een deelbare link naar uw klembord hebt gekopieerd, kunt u deze plaatsen of insluiten waar je je korting wilt promoten.

Als u wilt dat een deelbare link klanten naar een andere pagina dan de startpagina van uw winkel leidt, kunt u handmatig een omleiding aan de JeRL toevoegen.

Stappen:

1. Klik vanaf de Shopify-beheerder op Kortingen.

2. Klik op de naam van de korting die u wilt promoten.

3. Klik op Promoten en selecteer Een deelbare link ophalen.

4. Klik op de Link kopiëren en plak de link in een teksteditor.

5. Wijzig de URL-extensie van /discount/code in /discount/code?redirect=/new-path.

6. Wijzig new-path op basis van de URL-extensie van de pagina waarnaar je een link wilt maken. Bijvoorbeeld: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

Nadat u de JeRL-extensie van de link hebt gewijzigd, kunt u deze plaatsen of insluiten waar u uw korting wilt promoten.

Kortingen filteren

U kunt kortingen filteren op Kortingssoort, Begindatum, Status en Gebruikte tijden:

Selecteer een filter

Je kunt elk filter met behulp van verschillende waarden aanpassen, bijvoorbeeld:

Filterwaarden kortingstype

Stappen:

1. Klik vanaf de Shopify-beheerder op Kortingen.

2. Klik op Kortingen filteren.

3. Klik op Een filter selecteren.

4. Kies hoe u uw kortingen wilt filteren: op Kortingssoort, Begindatum, Status of Gebruikte tijden.

5. Klik op Een waarde selecteren.

6. Kies een waarde waarmee je je kortingen wilt filteren. De beschikbare waarden zijn verschillend, afhankelijk van het filter dat u selecteert.

7. Klik op Filter toevoegen.

Een korting bewerken

Stappen:

Een korting uitschakelen

Je kunt een actieve korting tijdelijk uitschakelen. Misschien wilt je een korting uitschakelen aan het einde van de campagne of wanneer je van plan bent om een andere marketingstrategie uit te proberen.

Als een klant een uitgeschakelde kortingscode toepast op zijn winkelwagen, ontvangt deze de volgende foutmelding over uw winkel: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Stappen:

Meerdere kortingen uitschakelen

Je kunt meerdere actieve kortingen met één handeling tijdelijk uitschakelen. Misschien wilt u meerdere kortingen uitschakelen aan het einde van een campagne of wanneer u van plan bent om een andere marketingstrategie uit te proberen.

Als een klant een uitgeschakelde kortingscode toepast op zijn winkelwagen, ontvangt deze de volgende foutmelding over uw winkel: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Stappen:

1. Klik vanaf de Shopify-beheerder op Kortingen.

2. Controleer op de pagina Kortingen de actieve kortingen die u wilt uitschakelen:

Selecteer meerdere kortingen

1. Klik op Acties en vervolgens op Kortingen uitschakelen:

Kortingen uitschakelen met bulkactie

1. Klik op Uitschakelen ter bevestiging.

Een uitgeschakelde korting opnieuw inschakelen

Stappen:

Meerdere kortingen opnieuw inschakelen

Stappen:

1. Klik vanaf de Shopify-beheerder op Kortingen.

2. Markeer op de pagina Kortingen de verlopen kortingen die u opnieuw wilt inschakelen:

Selecteer meerdere kortingen

1. Klik op Acties en vervolgens op Kortingen inschakelen:

Kortingen inschakelen met bulkactie

1. Klik op Inschakelen om te bevestigen.

Kortingen verwijderen