Shopify Collabs instellen

Shopify Collabs helpt je makers en merkambassadeurs te werven voor meer verkoop en merkbekendheid.

Je kunt de onlinewinkelpagina van Shopify Collabs gebruiken om gegevens van het programma te delen met makers en merkfans en om aanmeldingen te verzamelen. Je kunt de afbeeldingen en tekst op de pagina van je webshop aanpassen aan je merk en vragen opstellen om aanvragers te leren kennen voordat je ze in het programma accepteert.

Je kunt je ook aansluiten bij het Collabs-netwerk, zodat je op affiliate-niveau kunt samenwerken met door Collabs gescreende makers. Stel een commissietarief in voor alle producten of op collectieniveau om toestemming te geven, zodat de producten zichtbaar zijn voor makers tijdens hun ontdekkingservaring. Makers kunnen zonder goedkeuring naar producten zoeken en productlinks opslaan en genereren, zodat ze onmiddellijk kunnen beginnen met links delen en omzet genereren.

Je account aanmaken

Je kunt Shopify Collabs installeren via de Shopify App Store. Zie hoe je een app installeert.

Meld je eerst aan voor een Shopify Collabs-account voordat je het kunt aanpassen en instellen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Collabs.

3. Klik op App openen.

4. Controleer en accepteer de algemene voorwaarden voor het gebruik van Shopify Collabs.

5. Controleer het vooraf ingevulde e-mailadres dat je wilt gebruiken voor Collabs-meldingen.

6. Bepaal het volgende zodat Collabs je in contact kan brengen met makers:

• De productcategorie van het merk.
    • De primaire doelgroep van het merk.
    • De landen waaruit makers komen waarin je geïnteresseerd bent om mee samen te werken. Deze informatie wordt vooraf ingevuld zodat deze overeenkomt met de primaire markt.
  7. Klik op Installatie voltooien.

Je Shopify Collabs-account is nu actief en je kunt beginnen met het maken van je profiel en het samenwerken met makers.

Je profiel voltooien

Je stelt je Collabs-profiel op met het oog op het verstrekken van meer informatie aan makers die zo meer te weten kunnen komen over je merk en wat je aanbiedt.

Stap 1: Merkgegevens

De gegevens die je invoert in de sectie Merkgegevens worden op de aanmeldingspagina, in je Collabs-netwerkprofiel en in je app-profiel weergegeven.

1. Klik in het Shopify Collabs-dashboard op Profiel bewerken in de sectie Overzicht.
  2. Shopify Collabs gebruikt het vierkante logo dat is ingesteld in je Shopify-merkinstellingen. Als je een ander logo wilt gebruiken, klik je op Logo bewerken en wijzig je je logo.
  3. Klik in de sectie Merkwaarden op Waarden toevoegen om de waarden van je merk te selecteren.
  4. Klik op Gereed.
  5. Klik in de sectie Media op Media toevoegen om maximaal vier afbeeldingen toe te voegen die voor de stijl van je merk staan.
  6. Klik op Gereed.

Stap 2: Informatie over partnerschap

Met jouw partnerschapsinformatie kunnen makers meer te weten komen over wat jij aanbiedt in de Collabs-community:

1. Klik in het Shopify Collabs-dashboard op Profiel bewerken in de sectie Overzicht.
  2. Voer in de sectie Informatie over partnerschap een merkbeschrijving in het veld Hoe werk je met makers in. Vertel makers over je merk en wat ze kunnen verwachten van een partnerschap met jou.
  3. Selecteer de functies in de lijst die je wilt aanbieden op Collabs. Dit zijn functies die Collabs ondersteunt.
  4. Selecteer in de lijst de functies die je buiten Collabs aanbiedt. Dit zijn functies die Collabs momenteel niet ondersteunt.

Stap 3: Social media-accounts

Door je social media-accounts te koppelen, kunnen makers bekijken wat voor soort content je maakt en kunnen ze je merk leren kennen. Alle social media-accounts die je hebt vermeld in de Shopify-merkinstellingen, worden opgenomen in Collabs.

Lees meer over het toevoegen van links naar social media.

Stap 4: Doelmarkt

Stel een doelmarkt in als je de makers wilt vinden die het meest relevant zijn voor jou. Wanneer je je bij het Collabs-netwerk aansluit, wordt je doelmarkt gebruikt om je te helpen contact te leggen met makers in een vergelijkbare markt. Je doelmarkt wordt vooraf gevuld met informatie uit je accountinstellingen.

Je kunt de informatie over je doelmarkt altijd wijzigen in je Collabs-profiel:

1. Klik in het Shopify Collabs-dashboard op Profiel bewerken in de sectie Overzicht.
  2. Selecteer in de sectie Doelmarkt je Productcategorie in de vervolgkeuzelijst.
  3. Selecteer je Primaire doelgroep in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik in de sectie Locatie op Bewerken en kies de landen waarin je je product wilt promoten.

Stap 5: Zichtbaarheid profiel

Er zijn verschillende manieren waarop je de Collabs-community kunt promoten en met makers kunt samenwerken in Collabs:

• Collabs-netwerk: Sluit je aan bij het Collabs-netwerk om producten rechtstreeks te delen met gescreende makers die jouw producten kunnen verkopen.
  • webshoppagina: Voeg je Collabs-profiel aan je webshop toe om klanten de mogelijkheid te geven met je samen te werken.
  • Pop-up voor webshops: Voeg een pop-up aan je webshop toe om nieuwe makers aan te trekken om samen te werken met je merk.

Aanmeldingsvragenlijst

Stel een aangepaste vragenlijst op om meer te weten te komen over makers en om aanmeldingen voor je Collabs-community te accepteren:

1. Klik in het Shopify Collabs-dashboard op Profiel bewerken in de sectie Overzicht.
  2. Klik in de sectie Zichtbaarheid profiel op Bewerken en Bewerk het formulier dat makers invullen zodat je kunt beslissen wie bij je merk past.
  3. Bewerk op de pagina Makersformulier bewerken de vragen die je aan kandidaten wilt stellen als ze zich aanmelden om met jou te werken.
  4. Optioneel: Als je een vraag toevoegt, voer je de gegevens in de vereiste velden in.