Dovetale installeren

Met Dovetale kun je een community van influencers, affiliates en makers beheren die met je merk samenwerken. Je kunt je Dovetale-communitypagina gebruiken om je communityprogramma te presenteren en aanmeldingen van mogelijke communityleden verzamelen via de aanmeldingspagina van je community. Je kunt instellen hoe je communitypagina eruit ziet, en welke vragen je op de aanmeldingspagina stelt om kandidaten voor je community te leren kennen voordat je ze toelaat tot je communityprogramma.

Dovetale installeren

Installeer eerst Dovetale in het Shopify-beheercentrum; daarna kun je je community gaan managen. Je kunt Dovetale installeren via de Shopify App Store.

Je account aanmaken

Meld je eerst aan voor een Dovetale-account voordat je het kunt aanpassen en instellen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Apps > Dovetale.

2. Voer op de pagina Welkom bij Dovetale! de gegevens van je winkel in, zoals je merknaam, merkwebsite en Instagram-account.

3. Klik op Volgende: Account.

4. Bevestig je gegevens en maak een wachtwoord aan op de pagina Je Dovetail-login aanmaken.

5. Klik op Mijn account aanmaken.

Communitypagina

Op de communitypagina kunnen mensen zich aanmelden om bij je community te komen. Je kunt de look-and-feel van je communitypagina bewerken en aanpassen, bijvoorbeeld met kleuren, afbeeldingen en content, en je kunt iets zeggen over de voordelen van het lidmaatschap van je community.

Nadat je je hebt geregistreerd voor een Dovetale-account, kun je je communitypagina aanpassen.

Communitypagina aanpassen

Nadat je je Dovetale-account hebt aangemaakt, kun je je communitypagina aanpassen, en een vragenlijst voor je community opstellen.

Step 1: Een aanmeldingspagina voor je community aanmaken

1. Klik op de pagina Community aanmaken op Aan de slag.

2. Upload in de sectie Paginaontwerp een afbeelding van je logo en pas de kleuren van je pagina aan.

3. Schrijf in de sectie Over je merk een titel voor de pagina en een beschrijving van je community.

4. Zet in de sectie Pluspunten van partnership de voordelen van het lid worden van je community.

5. In de sectie Afbeeldingen kun je afbeeldingen uploaden of je Instagram-account koppelen om afbeeldingen weer te geven op je communitypagina.

6. Klik op Volgende: Social, ga door met instellingen op je communitypagina en pas je vragenlijst voor aanmelding aan.

Stap 2: Vragenlijst voor aanmelding aanpassen

1. Selecteer op de pagina Social de accounts die kandidaten kunnen gebruiken om zich aan te melden.

2. Klik op Volgende: Profiel.

3. Selecteer op de profielpagina de informatie die je van de kandidaten wilt verzamelen.

4. Klik op Volgende: Vragenlijst.

5. Op de pagina Leer je kandidaten kennen zet je de vragen die je aan de kandidaten wilt stellen als ze hun aanmeldingsvragenlijst invullen.

6. Klik op Volgende: Delen om je pagina voor aanmelding bij je community te delen.

Stap 3: De pagina van je community-app delen

Als je de communitypagina en de pagina voor aanmelding bij je community hebt aangepast, kun je kiezen hoe je ze wilt delen:

• Op de pagina De aanmeldingspagina voor je community is klaar! staat een link die je kunt delen. Als je dat wilt doen, klik je op Kopiëren. Je kunt deze link overal posten waar je volgers en kopers zijn. Je kunt de link bijvoorbeeld toevoegen aan je Linkpop-landingspagina, zodat mensen zich kunnen aanmelden voor je Dovetale-community.
  • Klik in de sectie Toevoegen aan je Shopify-winkel op Toegang verlenen om Dovetale toegang te geven tot je Shopify-thema en tot de link om een pagina aan te maken. Daarna kun je deze pagina toevoegen aan de menu's van je winkel.
  • Als je een widget aan je winkel wilt toevoegen, kun je er een aanpassen in de sectie Een widget aan je winkel toevoegen.

Klik op Opslaan en voltooien nadat je hebt besloten hoe je de Dovetale-communitypagina wilt delen.

PayPal-uitbetalingen instellen

Met de integratie van PayPal-uitbetalingen in Dovetale kun je affiliates direct vanuit Dovetale betalen. Als je PayPal-uitbetalingen wilt gebruiken, zorg je ervoor dat je een PayPal voor ondernemingen-account hebt en dat PayPal-uitbetalingen is ingeschakeld.

Zie de documentatie voor PayPal-ontwikkelaars voor meer informatie over het instellen van PayPal-uitbetalingen.