Kit instellen

Als je Kit wilt gaan gebruiken, voegt je de Kit-app toe aan je Shopify-winkel, verbindt je Kit met de Facebook-pagina van je bedrijf en kiest je de gewenste manier van communicatie met Kit. Je communiceert met Kit om advertenties weer te geven, berichten op sociale media te plaatsen, e-mails te verzenden en andere vaardigheden van Kit te gebruiken.

Wanneer u Kit installeert, krijgt u een account en toegang tot het Kit-dashboard, waar u uw instellingen en uw accountgegevens kunt beheren. Als u een iOS-apparaat gebruikt, kunt u Shopify Ping installeren om met Kit te communiceren.

Om Kit te kunnen gebruiken, moet je een online Shopify-winkel hebben waarvan het wachtwoord verwijderd is.

De Kit-app installeren

Stappen:

1. Ga vanuit de Shopify App Store naar Kit.

2. Klik op App toevoegen.

3. Meld je aan met de gegevens van je winkel.

4. Klik in het Kit-dashboard op Verbinden met Facebook en meld je aan bij het Facebook-account dat is gekoppeld aan de Facebook-pagina voor je bedrijf.

1. Selecteer in het Kit-dashboard de Facebook-pagina voor je bedrijf en klik vervolgens op Facebook-hoofdpagina bevestigen.

2. Selecteer een manier om met Kit te communiceren.

- Als u Sms selecteert, moet u de volgende stappen uitvoeren: 1. Voer uw telefoonnummer, tijdzone en e-mailadres in en klik op Verzenden. 2. Kit stuurt u een bevestigingscode via sms. Voer de code in en klik op Bevestigen.

- Als je Messenger selecteert, bevestigt je het Facebook-account dat je met Messenger wilt gebruiken en klikt je vervolgens op Verzenden naar Messenger.

1. Stel Kit in om Facebook-advertenties uit te voeren door een Facebook Business Manager en een advertentieaccount aan te sluiten op Kit en vervolgens de voorwaarden van Facebook voor aangepaste doelgroepen te accepteren. Meer informatie over het koppelen van een Facebook Business Manager aan Kit.

Instellingen van Facebook-pagina

Op Facebook moet je aan de volgende vereisten voldoen voordat je een Facebook-pagina kunt verbinden:

In het Facebook-helpcentrum kun je leren hoe je een Facebook-pagina voor je bedrijf maakt.

Een Facebook Business Manager koppelen aan Kit

Voordat je Facebook-advertenties met Kit kunt uitvoeren, moet je een Facebook Business Manager koppelen aan Kit. De Business Manager moet zijn gekoppeld aan zowel de Facebook-pagina van je bedrijf als aan een advertentieaccount met een beheerdersrol voor de Business Manager.

Facebook Business Manager is een tool die je kunt gebruiken om je bedrijfspagina's en advertentieaccounts op één plek te organiseren en beheren. Als je een persoonlijk advertentieaccount gebruikt, moet je het in het verleden hebben gebruikt om advertenties weer te geven voordat je het aan een Business Manager kunt koppelen. Als je nog nooit advertenties hebt weergegeven met je persoonlijke advertentieaccount, moet je in Business Manager een nieuw advertentieaccount maken voordat je Facebook-advertentiecampagnes kunt maken. In het Helpcentrum voor Facebook-advertenties vind je meer informatie over Business Manager en advertentieaccounts.

Als je geen Business Manager hebt, kun je er een maken wanneer je Kit instelt. Als je een Facebook-advertentieaccount met Kit gebruikte voordat u Business Manager instelde, moet je mogelijk je advertentieaccount handmatig toevoegen aan de Business Manager op Facebook voordat deze wordt gekoppeld aan Kit. Als dit het geval is, kopieer je de ID van uw Facebook-advertentieaccount uit Kit en klik je vervolgens op Ga naar Business Manager. Wanneer je het advertentieaccount toevoegt aan de Business Manager op Facebook, kun je de account-ID plakken die je hebt gekopieerd.

Als je een nieuw advertentieaccount maakt of een ander advertentieaccount wilt toevoegen aan Business Manager, moet je contact opnemen met Kit-ondersteuning om het nieuwe advertentieaccount te koppelen aan Kit. Zorg ervoor dat je een betaalmethode instelt voor een nieuw advertentieaccount. Bekijk een video over het toevoegen van betaalmethoden aan een Facebook-advertentieaccount voor meer informatie.

Instellingen van Kit-account wijzigen

Je kunt je accountinstellingen wijzigen via het Kit-dashboard.

Accountvoorkeuren

Om toegang te krijgen tot je accountvoorkeuren, klikt u op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het Kit-dashboard en vervolgens op Voorkeuren. Via de pagina Voorkeuren kunt u de volgende accountinstellingen wijzigen:

• berichtenplatform
  • e-mailadres contactpersoon
  • tijdzone
  • winkelcategorie

Verbindingen van externe partijen

Als u verbindingen van externe partijen met Kit wilt beheren, klikt u op het profielpictogram in de rechterbovenhoek van het Kit-dashboard en vervolgens op Accountverbindingen. Vanaf de pagina Accountverbindingen kunt u de verbindingen tussen Kit en de volgende andere services beheren:

• Shopify
  • Facebook
  • Instagram

Je kunt berichten van Kit pauzeren.

Kiezen hoe u met Kit wilt praten

Je kunt met Kit praten door Shopify Ping, Messenger of SMS te gebruiken:

• Kies Shopify Ping om de Ping-app te gebruiken om vanaf een iOS-apparaat met Kit te praten.

• Kies Messenger om met Kit te chatten vanuit de Messenger-app op uw mobiele apparaat of via Facebook Messenger op het bureaublad.

• Kies SMS om met Kit te chatten vanuit de standaard berichtentoepassing op uw mobiele telefoon.

Kit verbinden met SMS

Je kunt SMS gebruiken met Kit in elk van de volgende landen:

• Australië
  • Canada
  • Denemarken
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Speciale bestuurlijke regio Hongkong van de Volksrepubliek China
  • Ierland
  • Israël
  • Mexico
  • Noorwegen
  • Polen
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Nadat je Kit heeft ingesteld om SMS te gebruiken, ontvangt je een bevestigingsbericht op het mobiele nummer dat je heeft ingesteld. Als je geen bevestigingsnummer ontvangt, moet je mogelijk contact opnemen met je mobiele serviceprovider en vragen om het nummer 55643 toestemming te geven om je te sms'en.

Kit verwijderen

Als je tijdelijk wilt stoppen met het gebruik van Kit, kunt je deberichten van Kit pauzeren of stoppen. Als je Kit uit je winkel wilt verwijderen, verwijdert je de Kit-app van de pagina Apps in Shopify.

Stappen:

1. Ga in uw Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op het pictogram met de prullenbak naast je Kit-app.

3. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.