Het opzetten van Apple Business Chat met Shopify Ping

Wanneer u Shopify Ping verbindt met Apple Business Chat, kunnen klanten die een iPhone, iPad of Mac gebruiken om in uw online winkel te bladeren op een knop tikken om een gesprek in de Berichten-app te openen. Nadat een klant een gesprek met u heeft geopend, kunnen ze een nieuw gesprek starten vanuit de Berichten-app zonder uw online winkel te bezoeken.

U kunt berichten lezen en beantwoorden op je iOS-apparaat in Ping. Ping laat je in gesprekken met klanten ook:

• producten delen
  • bestellingen verzenden
  • kortingscodes delen

Wanneer u een bestelling verzendt, kunnen klanten met Apple Pay producten rechtstreeks uit berichten kopen.

Vereisten

Conversatierichtlijnen voor Apple Business Chat

• U moet tijdens je openingstijden binnen 1 uur op berichten reageren. Meer informatie over het instellen van openingstijden voor Apple Business Chat.
  • U kunt Apple Business Chat niet gebruiken voor marketing.
  • U kunt geen klantgesprekken initiëren met Apple Business Chat.

Installeer het verkoopkanaal Apple Business Chat in Shopify

1. Klik in de Shopify-beheerder op de + knop naast de kop Verkoopkanalen.
  2. Klik op Ga naar de Shopify App Store.
  3. Zoek in de Shopify App Store naar Apple Business Chat en klik vervolgens op het Apple Business Chat-resultaat.
  4. Klik op App toevoegen.

Apple Business Chat instellen

Wanneer u Apple Business Chat instelt, selecteer je een categorie voor je producten.

Het is belangrijk om een of meer categorieën te kiezen die nauwkeurig je producten vertegenwoordigen. Apple Business Chat geeft een pictogram naast uw winkelnaam weer in Berichten op basis van de primaire bedrijfscategorie die je kiest. Apple keurt uw winkel voor Business Chat mogelijk niet goed als uw productcategorieën niet kloppen. Zorg ervoor dat uw producten niet zijn opgenomen in de lijst met verboden producten uit het Business Chat-beleid en de praktische tips.

U moet ook uw winkelinformatie toevoegen en de gebruiksvoorwaarden van Apple Business Chat accepteren.

Stappen:

1. Ga vanuit het menu Verkoopkanalen in uw Shopify-beheercentrum naar Apple Business Chat.

2. Selecteer in het gedeelte Bedrijfscategorie een primaire categorie voor je producten. Als u verschillende producten verkoopt, kan je ook maximaal twee extra categorieën selecteren.

3. Bekijk het Business Chat-beleid en de praktische tips en vink het selectievakje aan om te bevestigen.

4. Controleer de gebruiksvoorwaarden van Apple Business Chat en vink het selectievakje aan om de voorwaarden te accepteren.

5. Klik op Opslaan.

Na de configuratie controleert Apple uw winkel op goedkeuring. De goedkeuring kan tot 48 uur duren en je ontvangt een e-mail wanneer uw winkel door Apple is goedgekeurd. Als u vragen hebt over de goedkeuringsstatus van je Business Chat, kunt u contact opnemen met de Apple support op registry@apple.com.

Nadat uw winkel is goedgekeurd, wordt de knop Apple Business Chat automatisch ingeschakeld voor je onlinewinkel, zodat klanten uw berichten kunnen sturen. Klanten die uw winkel bezoeken vanaf een iPhone, iPad of Mac, zien de knop en kunnen op de knop tikken om een gesprek te openen in de Berichten-app op hun apparaat.

Apple Business Chat aanpassen voor je onlinewinkel

Nadat uw winkel is goedgekeurd voor Apple Business Chat, kunt u Apple Business Chat op de volgende manieren aanpassen:

• Stel openingstijden in voor Apple Business Chat
  • Uw logo en de kleur van uw kop aanpassen
  • Personaliseer de knop Chatten met berichten
  • Pas je welkomstbericht aan

Stel openingstijden in voor Apple Business Chat

Apple heeft richtlijnen opgesteld voor het reageren op berichten van klanten. Tijdens je openingstijden moet je binnen 1 uur reageren op berichten van klanten die Apple Business Chat gebruiken. Als u niet onmiddellijk op berichten kunt reageren, kan Apple je Business Chat-account opschorten.

Wanneer u Apple Business Chat voor Shopify instelt, is je beschikbaarheid niet beperkt. U kunt de uren instellen waarop u vanuit Shopify met klanten kan chatten.

Stappen:

1. Tik in Ping op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.

2. Tik op Beschikbaarheid chat.

3. Tik op de optie altijd beschikbaar om deze uit te schakelen.

4. Voor elke dag dat u uw beschikbaarheid wilt wijzigen, tikt u op de dag en stelt u vervolgens de beschikbaarheid voor de dag in:

- Tik op de beschikbare Toggle om de beschikbaarheid voor die dag in of uit te schakelen. Wanneer de wisselknop is uitgeschakeld, wordt uw winkel op elk gewenst moment als niet beschikbaar weergegeven. - Als uw winkel die dag beschikbaar is, schakelt u de optie voor de hele dag beschikbaar in of stelt u de uur in waarop uw winkel beschikbaar is voor gesprekken. Tik op van om een begintijd voor de beschikbaarheid van uw winkel te selecteren en tik op om een eindtijd te selecteren.

Uw logo en de kleur van uw kop aanpassen

U kunt het logo en de achtergrondkleur aanpassen die worden weergegeven in Apple Business Chat-berichten, zodat ze overeenkomen met het merk van uw winkel. Wanneer u uw aanpassingen toevoegt, kunt u ze op Shopify bekijken om te zien hoe deze worden weergegeven in de Light- and Dark-modus op iOS.

De logo-afbeelding wordt naast uw winkelnaam weergegeven in de berichtenlijst van een klant en in de koptekst van een gesprek met uw winkel in Berichten. De afbeelding die u voor uw logo gebruikt, moet aan de volgende vereisten voldoen:

• Het moet vierkant zijn.
  • Het moet minimaal 1024 x 1024 pixels groot zijn, maar niet breder dan 2560.
  • Het moet een JPG- of PNG-bestand zijn en een bestandsgrootte hebben die kleiner is dan 2MB.
  • Het kan geen transparante gebieden hebben.

De kleur van de koptekst wordt gebruikt voor de koptekst van een gesprek met uw winkel in Berichten.

Stappen:

1. Ga in het menu Verkoopkanalen in uw Shopify-beheercentrum naar Apple Business Chat > Aanpassingen.

2. Klik op Nieuw logo uploadenen selecteer vervolgens het afbeeldingsbestand van uw logo.

3. Voer in het veld Kleur van berichtkop een hexadecimale code in voor de kleur van uw koptekst of gebruik de kleurkiezer om een kleur te selecteren.

4. Klik onderaan de pagina Aanpassingen op Opslaan.

U kunt op elk gewenst moment de koptekstkleur opnieuw instellen op de standaardwaarden. De standaard kleur voor de koptekst is grijs.

Personaliseer de knop Chatten met berichten

U kunt de positie en stijl van de knop Chatten met berichten in uw online winkel wijzigen. U kunt het chatpictogram of het knopbericht niet wijzigen.

Stappen:

1. Ga in het menu Verkoopkanalen in uw Shopify-beheercentrum naar Apple Business Chat > Aanpassingen.

2. Selecteer een optie voor de knopstijl.

3. Selecteer een positie voor de knop.

4. Klik op Opslaan.

Pas je welkomstbericht aan

Wanneer een klant een chat start, stuurt Apple Business Chat automatisch een antwoord. De standaard begroeting vertelt de klant hoe lang het meestal duurt om te reageren.

U kunt het welkomstbericht voor Apple Business Chat aanpassen.

Stappen:

1. Tik in Ping op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.

2. Tik op Beschikbaarheid chat.

3. Voeg uw automatische begroeting toe:

- Tik op beschikbare bericht om een automatische begroeting toe te voegen die verzendt wanneer een klant een gesprek start tijdens de beschikbare uren van uw winkel. - Tik op Afwezigheidsbericht om een automatisch welkomstbericht toe te voegen die wordt verzonden wanneer een klant een gesprek begint buiten de openingstijden van uw winkel.

1. Tik op de wisselknop en voer de tekst van het bericht in.

2. Als u wilt terugkeren naar de instellingen voor beschikbaarheid van chat , tikt u op de pijl terug.

Business Chat-berichten bekijken en beantwoorden in Ping

U kunt Business Chat-berichten bekijken en beantwoorden van klanten door de Shopify Ping-app op een iOS-apparaat te gebruiken. Meer informatie over het bekijken en beantwoorden van berichten in Ping.

Berichten van klanten die Business Chat gebruiken, geven geen foto of naam voor de klant weer. Business Chat verbergt klantidentiteiten, maar Ping associeert elke anonieme klant met een standaard avatar en een unieke winkelbezoeker.

Nadat een klant een gesprek met u heeft geopend, kunnen ze een nieuw gesprek starten vanuit de Berichten-app zonder uw online winkel te bezoeken. Als een klant een chat met uw winkel verwijdert, kunt u geen nieuwe berichten meer naar hem of haar sturen. U kunt een chat markeren als voltooid vanuit de Ping-app.

Ping laat je in gesprekken met klanten ook:

• producten delen
  • bestellingen verzenden
  • kortingscodes delen

Wanneer u een bestelling deelt, kunnen klanten met Apple Pay producten rechtstreeks uit berichten kopen.

Producten delen

U kunt producten die beschikbaar zijn voor uw online winkel delen via Ping en klanten zien deze in Apple Business Chat.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.

2. Tik op het winkelpictogram.

3. Tik op Producten om een lijst met beschikbare producten te openen.

4. Tik op een Product.

5. Selecteer Productpagina delen en tik op Verzenden.

Bestellingen verzenden

U kunt Ping gebruiken om nieuwe conceptbestellingen te maken met producten die beschikbaar zijn voor uw online winkel en het Apple Business Chat-verkoopkanaal. U kunt ook een link naar klanten sturen om hen te helpen sneller af te rekenen. Wanneer u een conceptbestelling in een gesprek verzendt, kan de klant op de link in Apple Business Chat klikken om direct naar de kassa te gaan. Klanten die Apple Pay gebruiken, kunnen je producten rechtstreeks kopen via een Business Chat-bericht en betalen met Apple Pay. Meer informatie over Apple Pay.

U kunt vanuit het gesprek niet zien of een bestelling is betaald, maar u kunt voltooide bestellingen bekijken in uw Shopify-beheercentrum. Als u de Shopify Mobile-app gebruikt, ontvang je een bestellingsmelding wanneer de bestelling is betaald.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.
  2. Tik op het winkelpictogram.
  3. Tik op Nieuwe bestelling.
  4. Tik op Kies producten.
  5. Zoek naar en selecteer vervolgens een product om aan de bestelling toe te voegen. Als het product varianten heeft, moet je ook een variant selecteren.
  6. Optioneel: tik op Product toevoegen om extra producten toe te voegen.
  7. Optioneel: tik op Korting toevoegenen voeg vervolgens een kortingscode toe.
  8. Optioneel: tik op Verzending aanpassenen voeg vervolgens een gewenst verzendtarief toe aan de bestelling.
  9. Wanneer u alle producten aan de bestelling hebt toegevoegd, tik je op Bestelling verzenden.

Kortingscodes delen

U kunt een kortingscode in een bericht delen. Als de klant op de link voor de kortingscode klikt, wordt de korting automatisch aan de kassa toegevoegd.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.

2. Tik op het winkelpictogram.

3. Tik op Kortingen.

4. Tik op de kortingscode die je wil delen.

Bekijk de bestellingen voor Apple Business Chat in Shopify

U kunt niet zien of een bestelling is betaald vanuit het gesprek. Als u de Shopify Mobile-app gebruikt, ontvang je een bestellingsmelding wanneer de bestelling is betaald.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op Concepten.

3. Klik bovenaan de lijst met bestellingen op Voltooid.

4. Klik op een conceptbestelling om de details te bekijken. Voltooide bestellingen die zijn verzonden met Ping worden aangegeven met een notitie in de bestellingstijdlijn.

Klantervaring

Wanneer u de knop Chatten met berichten hebt ingeschakeld, zien klanten die uw online winkel bezoeken op een iOS-apparaat de optie om een chat te starten vanaf uw online winkelpagina's.

Een voorbeeld van de startpagina van een mobiele winkel met de knop Chatten met berichten

Klanten kunnen een chatsessie starten door op de knop te tikken, waarmee een gesprek in de Berichten-app wordt geopend.

De Berichten-app toont een nieuw gesprek met de voorbeeldwinkel

Wanneer u een product deelt of een bestelling verzendt, zien klanten de productafbeelding in Berichten. Als Apple Pay is ingeschakeld, kunnen klanten op het Apple Pay-pictogram tikken om rechtstreeks in de Berichten-app te betalen.

Klanten kunnen een gesprek verwijderen uit de Berichten-app om geen berichten meer te ontvangen van uw winkel.

Verwijder Apple Business Chat in Shopify

1. Klik op het prullenbakpictogram naast Apple Business Chat.