Het opzetten van Apple Business Chat met Shopify Ping

Wanneer je Shopify Ping verbindt met Apple Business Chat, kunnen klanten die een iPhone, iPad of Mac gebruiken om in je online winkel te bladeren op een knop tikken om een gesprek in de Berichten-app te openen. Nadat een klant een gesprek met je heeft geopend, kunnen ze een nieuw gesprek starten vanuit de Berichten-app zonder je online winkel te bezoeken.

Je kan berichten lezen en beantwoorden op je iOS-apparaat in Ping. Ping laat je in gesprekken met klanten ook:

• producten delen en conceptbestellingen sturen;
  • kortingscodes delen

Wanneer je een conceptbestelling deelt, kunnen klanten met Apple Pay producten rechtstreeks uit berichten kopen.

Vereisten

Conversatierichtlijnen voor Apple Business Chat

• Je moet tijdens je openingstijden binnen 1 uur op berichten reageren. Meer informatie over het instellen van openingstijden voor Apple Business Chat.
  • Je kan Apple Business Chat niet gebruiken voor marketing.
  • Je kan geen klantgesprekken initiëren met Apple Business Chat.

Installeer het verkoopkanaal Apple Business Chat in Shopify

1. Klik in de Shopify-beheerder op de + knop naast de kop Verkoopkanalen.
  2. Klik op Ga naar de Shopify App Store.
  3. Zoek in de Shopify App Store naar Apple Business Chat en klik vervolgens op het Apple Business Chat-resultaat.
  4. Klik op App toevoegen.

Apple Business Chat instellen

Wanneer je Apple Business Chat instelt, selecteer je een categorie voor je producten.

Het is belangrijk om een of meer categorieën te kiezen die nauwkeurig je producten vertegenwoordigen. Apple Business Chat geeft een pictogram naast je winkelnaam weer in Berichten op basis van de primaire bedrijfscategorie die je kiest. Apple keurt je winkel voor Business Chat mogelijk niet goed als je productcategorieën niet kloppen. Zorg ervoor dat je producten niet zijn opgenomen in de lijst met verboden producten uit het Business Chat-beleid en de praktische tips.

Je moet ook je winkelinformatie toevoegen en de gebruiksvoorwaarden van Apple Business Chat accepteren.

Stappen:

1. Ga vanuit het menu Verkoopkanalen in je Shopify-beheercentrum naar Apple Business Chat.

2. Selecteer in het gedeelte Bedrijfscategorie een primaire categorie voor je producten. Als je verschillende producten verkoopt, kan je ook maximaal twee extra categorieën selecteren.

3. Bekijk het Business Chat-beleid en de praktische tips en vink het selectievakje aan om te bevestigen.

4. Controleer de gebruiksvoorwaarden van Apple Business Chat en vink het selectievakje aan om de voorwaarden te accepteren.

5. Klik op Opslaan.

Na de configuratie controleert Apple je winkel op goedkeuring. De goedkeuring kan tot 48 uur duren en je ontvangt een e-mail wanneer je winkel door Apple is goedgekeurd. Als je vragen hebt over de goedkeuringsstatus van je Business Chat, kan je contact opnemen met de Apple support op registry@apple.com.

Nadat je winkel is goedgekeurd voor Apple Business Chat, kan je de volgende installatiestappen voltooien:

• Stel openingstijden in voor Apple Business Chat
  • Schakel de knop Chatten met berichten in je online winkel in
  • Personaliseer de knop Chatten met berichten
  • Pas je welkomstbericht aan

Stel openingstijden in voor Apple Business Chat

Apple heeft richtlijnen opgesteld voor het reageren op berichten van klanten. Tijdens je openingstijden moet je binnen 1 uur reageren op berichten van klanten die Apple Business Chat gebruiken. Als je niet onmiddellijk op berichten kunt reageren, kan Apple je Business Chat-account opschorten.

Wanneer je Apple Business Chat voor Shopify instelt, is je beschikbaarheid niet beperkt. Je kan de uren instellen waarop je vanuit Shopify met klanten kan chatten.

Stappen:

1. Ga vanuit het menu Verkoopkanalen in Shopify naar Apple Business Chat > Aanpassingen.

2. Selecteer in het gedeelte Chatbeschikbaarheid de dagen waarop je winkelchat beschikbaar is en selecteer vervolgens de begin- en eindtijden voor elke dag.

3. Selecteer onder Gemiddelde reactietijd een optie die aangeeft hoe snel je klanten een reactie mogen verwachten.

4. Klik op Opslaan.

Schakel de knop Chatten met berichten in je online winkel in

Nadat Apple je winkel voor zakelijke chat heeft goedgekeurd, kan je de knop Chatten met berichten inschakelen in je online winkel. Klanten die door je winkel bladeren vanaf een iPhone, iPad of Mac, zien de knop en kunnen erop tikken om een gesprek te openen in de Berichten-app op hun apparaat.

Stappen:

1. Ga vanuit het menu Verkoopkanalen in je Shopify-beheercentrum naar Apple Business Chat.

2. Klik in het gedeelte Knop chatten met berichten op Inschakelen.

3. Klik op Opslaan.

Personaliseer de knop Chatten met berichten

Je kan de positie en stijl van de knop Chatten met berichten in je online winkel wijzigen. Je kan het chatpictogram of het knopbericht niet wijzigen.

Stappen:

1. Ga in het menu Verkoopkanalen in je Shopify-beheercentrum naar Apple Business Chat > Aanpassingen.

2. Selecteer een optie voor de knopstijl.

3. Selecteer een positie voor de knop.

4. Klik op Opslaan.

Pas je welkomstbericht aan

Wanneer een klant een chat start, stuurt Apple Business Chat automatisch een antwoord. De standaard begroeting vertelt de klant hoe lang het meestal duurt om te reageren.

Je kan het welkomstbericht voor Apple Business Chat aanpassen.

Stappen:

1. Ga in het menu Verkoopkanalen in je Shopify-beheercentrum naar Apple Business Chat > Aanpassingen.

2. Selecteer Aangepaste begroeting en voer vervolgens je aangepaste welkomstbericht in.

3. Klik op Opslaan.

Business Chat-berichten bekijken en beantwoorden in Ping

Je kan Business Chat-berichten bekijken en beantwoorden van klanten door de Shopify Ping-app op een iOS-apparaat te gebruiken. Meer informatie over het bekijken en beantwoorden van berichten in Ping.

Berichten van klanten die Business Chat gebruiken, geven geen foto of naam voor de klant weer. Business Chat verbergt klantidentiteiten, maar Ping associeert elke anonieme klant met een standaard avatar en een unieke winkelbezoeker.

Nadat een klant een gesprek met je heeft geopend, kunnen ze een nieuw gesprek starten vanuit de Berichten-app zonder je online winkel te bezoeken. Als een klant een chat met je winkel verwijdert, kan je geen nieuwe berichten meer naar hem of haar sturen. Je kan een chat markeren als voltooid vanuit de Ping-app.

Ping laat je in gesprekken met klanten ook:

• producten delen en conceptbestellingen sturen;
  • kortingscodes delen

Wanneer je een conceptbestelling deelt, kunnen klanten met Apple Pay producten rechtstreeks uit berichten kopen.

Producten delen en conceptbestellingen sturen;

Je kan producten die beschikbaar zijn voor je online winkel delen met Apple Business Chat. Je kan ook conceptbestellingen verzenden voor producten die beschikbaar zijn voor je online winkel en het verkoopkanaal Apple Business Chat. Klanten die Apple Pay gebruiken, kunnen je producten rechtstreeks kopen via een Business Chat-bericht en betalen met Apple Pay. Meer informatie over het instellen van Apple Pay.

Je kan producten delen en conceptbestellingen verzenden vanuit Ping.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.
  2. Tik op het winkelpictogram.

Het winkelpictogram bevindt zich links van het antwoordveld

3. Tik op Producten om een lijst met beschikbare producten te openen.

4. Tik op een Product.

5. Stuur een link naar een product of conceptbestelling:

- Als u een link naar een product wilt maken, selecteert u Productpagina delen. - Als u een conceptbestelling wilt verzenden, selecteert u Conceptbestelling maken. Als u een conceptbestelling verzendt voor een product met meer dan één variant, selecteert u een variant en tikt u op Verzenden.

Conceptbestellingen die zijn verzonden met Apple Business Chat, geven niet aan wanneer de bestelling is betaald. Je kan voltooide bestellingen bekijken in je Shopify-beheercentrum. Als je de Shopify Mobile-app gebruikt, ontvang je een bestellingsbevestiging wanneer de conceptbestellingen is voltooid.

Kortingscodes delen

Je kan een kortingscode in een bericht delen. Als de klant op de link voor de kortingscode klikt, wordt de korting automatisch aan de kassa toegevoegd.

Stappen:

1. Open een gesprek in Ping.

2. Tik op het winkelpictogram.

Het winkelpictogram bevindt zich links van het antwoordveld

3. Tik op Kortingen.

4. Tik op de kortingscode die je wil delen.

Bekijk de conceptinstellingen voor Apple Business Chat in Shopify

Conceptbestellingen verzonden in Ping met Apple Business Chat geven niet aan wanneer de bestelling is betaald. Als je de Shopify Mobile-app gebruikt, ontvang je een bestelmelding van Shopify Mobile wanneer de conceptbestelling is voltooid.

Je kan voltooide conceptbestellingen weergeven in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op Concepten.

3. Klik bovenaan de lijst met bestellingen op Voltooid.

4. Klik op een conceptbestelling om de details te bekijken. Voltooide bestellingen die zijn verzonden met Ping worden aangegeven met een notitie in de bestellingstijdlijn.

Klantervaring

Wanneer je de knop Chatten met berichten hebt ingeschakeld, zien klanten die je online winkel bezoeken op een iOS-apparaat de optie om een chat te starten vanaf je online winkelpagina's.

Een voorbeeld van de startpagina van een mobiele winkel met de knop Chatten met berichten

Klanten kunnen een chatsessie starten door op de knop te tikken, waarmee een gesprek in de Berichten-app wordt geopend.

De Berichten-app toont een nieuw gesprek met de voorbeeldwinkel

Wanneer je een product deelt of een conceptbestelling verzendt, zien klanten de productafbeelding in Berichten. Als Apple Pay is ingeschakeld, kunnen klanten op het Apple Pay-pictogram tikken om rechtstreeks in de Berichten-app te betalen.

Klanten kunnen een gesprek verwijderen uit de Berichten-app om geen berichten meer te ontvangen van je winkel.

Verwijder Apple Business Chat in Shopify

1. Klik op het prullenbakpictogram naast Apple Business Chat.