Shopify ping instellen

Nadat u Shopify ping op uw iOS-apparaat heeft geïnstalleerd, kunt u het verbinden met een messaging-app voor uw Shopify-winkel. Klanten kunnen een gesprek beginnen in uw online winkel en u kunt berichten van ping lezen en beantwoorden. U kunt de uur instellen dat u beschikbaar bent om te reageren op berichten en een welkomstbericht aan te passen dat klanten zien wanneer ze een gesprek beginnen.

U kunt ook Shopify ping instellen om gesprekken met Kit te starten.

Vereisten voor het gebruik van Shopify Ping

Om Ping te gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• een iOS-apparaat, zoals een iPhone of iPad
  • een Shopify-online winkel

Shopify Ping instellen

Stappen:

1. Installeer Shopify Ping in de Apple App Store met behulp van uw iOS-apparaat.
  2. Meld u in Ping aan bij uw Shopify-account.

Shopify Ping gebruiken met Kit

Kit is een digitale marketing-assistent die e-mail- en socialmedia-campagnes kan uitvoeren. Kit kan ook Facebook- en Instagram-advertenties voor uw online winkel maken. Wanneer u Shopify Ping downloadt, kunt u ook Kit installeren voor uw Shopify-winkel, zodat u ermee kunt communiceren via Ping.

Zie Kit voor meer informatie.

U kunt Ping gebruiken om de door Kit gemaakte advertenties en berichten voor social media te bekijken en te bewerken voordat ze worden gepubliceerd. U kunt Ping ook gebruiken om de marketingaanbevelingen van Kit te bekijken en hierop te reageren.

Als u Kit nog niet gebruikt, kunt u de tool instellen via Ping. Wanneer u Kit al gebruikt, wijzigt het installeren van Ping uw communicatievoorkeuren zodat Ping automatisch wordt geselecteerd als de voorkeurscommunicatiemethode voor Kit.

Kit instellen vanuit Ping

Wanneer u Kit instelt, moet u Kit verbinden met de Facebook-bedrijfspagina van uw winkel. U kunt Kit ook verbinden met uw Facebook Ad-account en een doelgroep maken voor de Facebook-advertenties die Kit aanbeveelt.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van Ping op Kit.
  2. Tik op Aan de slag met Kit.
  3. Als de Facebook-bedrijfspagina voor uw winkel wordt vermeld, tik er dan op. Anders tikt u op Opnieuw zoeken om u aan te melden bij Facebook, zodat u uw account kunt koppelen aan Kit en tik vervolgens op de Facebook-bedrijfspagina van uw winkel.
  4. Tik op Facebookpagina bevestigen.
  5. Tik op Uw Facebook Ad-account verbinden en selecteer vervolgens uw Facebook Ad-account.
  6. Accepteer de Algemene voorwaarden van Facebook.
  7. Selecteer een land voor geografische targeting om een doelgroep voor uw Facebook-advertenties te maken.

Shopify Ping verbinden met een chat-app

Wanneer u een chat-app integreert met Shopify Ping, kunt u berichten van bezoekers van een onlinewinkel lezen en erop reageren via Ping op uw iOS-apparaat. Als u Ping wilt integreren met een chat-app, moet u de app eerst installeren in Shopify.

U kunt Ping gebruiken met een of meer van de volgende chat-apps:

• Shopify-chat-klanten kunnen een gesprek vanaf elke pagina starten tijdens hun bezoek aan uw online winkel, en u kunt berichten lezen en beantwoorden in Ping.
  • Apple Business Chat: klanten kunnen een gesprek starten vanuit uw online winkel met behulp van de Berichten-app wanneer ze browsen op een iPhone, iPad of Mac. U kunt hun berichten in Ping lezen en erop reageren.
  • Facebook Messenger-kanaal: u kunt dit kanaal gebruiken om klanten rechtstreeks vanuit berichten te laten winkelen en om vragen van klanten te beantwoorden.

Nadat u een app heeft geïnstalleerd die Ping ondersteunt, kunt u deze verbinden met Ping.

Stappen:

1. Tik in het Start-scherm van Shopify Ping op uw iOS-apparaat op het pictogram van de app.

2. Tik op Toevoegen naast de app die u wilt verbinden. U kunt een app alleen toevoegen wanneer uw Shopify-winkel voldoet aan de specifieke vereisten van de app.

Uw chat beschikbaarheid instellen

Wanneer u ping met een chat-app instelt, zijn er standaard geen beperkingen voor de beschikbaarheid van uw winkel voor chat. U kunt de beschikbaarheid van uw winkel instellen op de instellingen van de ping, zodat klanten die een gesprek met uw winkel beginnen, weten wanneer ze een antwoord verwachten.

Stappen:

1. Tik in Ping op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.

2. Tik op Beschikbaarheid chat.

3. Tik op de optie altijd beschikbaar om deze uit te schakelen.

4. Voor elke dag dat u uw beschikbaarheid wilt wijzigen, tikt u op de dag en stelt u vervolgens de beschikbaarheid voor de dag in:

- Tik op de beschikbare Toggle om de beschikbaarheid voor die dag in of uit te schakelen. Wanneer de wisselknop is uitgeschakeld, wordt uw winkel op elk gewenst moment als niet beschikbaar weergegeven. - Als uw winkel die dag beschikbaar is, schakelt u de optie voor de hele dag beschikbaar in of stelt u de uur in waarop uw winkel beschikbaar is voor gesprekken. Tik op van om een begintijd voor de beschikbaarheid van uw winkel te selecteren en tik op om een eindtijd te selecteren.

Maak geautomatiseerde begroetings berichten

U kunt begroetings berichten aanpassen die automatisch worden verzonden wanneer een klant een gesprek met uw winkel Start, zodat klanten weten wanneer ze een antwoord mogen verwachten. U kunt verschillende begroetings berichten instellen voor gesprekken die zijn gestart tijdens uw beschikbare uren en voor mensen die buiten uw beschikbare uren zijn begonnen.

Stappen:

1. Tik in Ping op het tandwielpictogram om de instellingen te openen.

2. Tik op Beschikbaarheid chat.

3. Voeg uw automatische begroeting toe:

- Tik op beschikbare bericht om een automatische begroeting toe te voegen die verzendt wanneer een klant een gesprek start tijdens de beschikbare uren van uw winkel. - Tik op Afwezigheidsbericht om een automatisch welkomstbericht toe te voegen die wordt verzonden wanneer een klant een gesprek begint buiten de openingstijden van uw winkel.

1. Tik op de wisselknop en voer de tekst van het bericht in.

2. Als u wilt terugkeren naar de instellingen voor beschikbaarheid van chat , tikt u op de pijl terug.

Opgeslagen antwoorden maken

U kunt opgeslagen antwoorden in Ping maken voor berichten die u vaak naar klanten verzendt. Als klanten bijvoorbeeld vaak vragen of u retourzendingen of uitwisselingen accepteren, kunt u een opgeslagen antwoord maken met een link naar het beleid van uw winkel. Wanneer u een opgeslagen antwoord maakt, geeft u het een naam die u gebruikt als een snelkoppeling naar het opgeslagen antwoord wanneer u een bericht naar een klant stuurt.

Stappen:

1. Tik in ping op het pictograminstellingen.
  2. Tik op opgeslagen antwoorden.
  3. Tik op Nieuwe opgeslagen antwoord maken.
  4. Voer onder Snelkoppeling de naam van het opgeslagen antwoord in. Dit is de snelkoppeling die u invoert wanneer u het opgeslagen antwoord in een gesprek met een klant wilt gebruiken. U kunt slechts één woord invoeren voor een snelkoppeling.
  5. Voer onder Bericht de opgeslagen antwoordtekst in. Dit is het bericht dat klanten zien wanneer u het opgeslagen antwoord gebruikt.
  6. Klik op Opslaan.

Als u een opgeslagen antwoord wilt gebruiken, voert u tijdens een gesprek de snelkoppeling in het veld bericht in en tikt u vervolgens op het antwoord dat wordt weergegeven. U kunt het bericht naar wens bewerken of toevoegen. Tik vervolgens op Verzenden.

Een opgeslagen reactie bewerken of verwijderen

1. Tik in ping op het pictograminstellingen.
  2. Tik op opgeslagen antwoorden.
  3. Tik op Opgeslagen antwoorden beheren.
  4. Een antwoord bewerken of verwijderen: - Tik op de reactie, breng de gewenste wijzigingen aan en tik vervolgens op Opslaan om te bewerken.
    • Als u een antwoord wilt verwijderen, veegt u naar links en tikt u op Verwijderen.