Stel Shopify Chat voor Shopify Ping in

Wanneer u Shopify Chat voor Shopify Ping inschakelt kunnen uw klanten van uw onlinewinkel een gesprek met u beginnen. U kunt klantenberichten lezen en beantwoorden op uw iOS-apparaat in Ping.

Vereisten

• Je moet de nieuwste versie van Shopify Ping gebruiken op een iOS-apparaat.

Installeer Shopify Chat in Shopify

Lees meer over het instellen van Shopify Chat:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.
  2. Klik op Ga naar de Shopify App Store.
  3. Voer Shopify Chat in de zoekbalk in en klik vervolgens op Shopify Chat in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op App toevoegen.

Verbind Shopify Chat met Ping

Wanneer je Shopify Ping op jouw iOS-apparaat installeert, wordt Shopify Chat automatisch ingeschakeld en verbonden met Ping. Als je Shopify Ping al gebruikt kan je Shopify Chat via Ping instellen.

Stappen:

1. Tik in het Start-scherm van Shopify Ping op uw iOS-apparaat op het pictogram van de app.
  2. Tik naast Shopify Chat op Toevoegen.

Shopify-chat aanpassen voor uw online winkel

Wanneer u Shopify chat installeert, wordt er automatisch een chatknop ingeschakeld in uw online winkel. U kunt het knop-en chatvenster zodanig aanpassen dat dit overeenkomt met de stijl van het thema van uw online winkel.

De Shopify-chat knop aanpassen

Klanten die in uw online winkel zoeken, kunnen op een chatknop klikken om een gesprek met u te starten in het browservenster. U kunt de knopkleur wijzigen om uw online winkel aan te passen via de Shopify-chat pagina.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Shopify chat.

2. Voer in de sectie Knopkleur een hexadecimale code in of selecteer een kleur.

3. Klik op Opslaan.

De taal voor Shopify chat aanpassen

Shopify Chat wordt in dezelfde taal als je thema weergegeven. Als je een niet-ondersteunde taal gebruikt, wordt Shopify Chat standaard ingesteld op Engels.

Pas het welkomstbericht aan voor Shopify-chatgesprekken

Wanneer een klant voor het eerst een gesprek met je start in Shopify Chat, ontvangt deze een automatisch welkomstbericht van je winkel. Je kan dit bericht aanpassen vanaf de pagina Shopify Chat in Shopify. Mogelijk wil je in het welkomstbericht dezelfde taal gebruiken die je voor je online winkel gebruikt.

Stappen:

1. Ga in Shopify naar Shopify chat.

2. Voer in het gedeelte Welkomstbericht de tekst in die je wil dat klanten zien.

3. Klik op Opslaan.

Shopify Chat-berichten bekijken en beantwoorden in Ping

Je kunt Shopify Chat-berichten van klanten bekijken en erop antwoorden door de Shopify Ping app te gebruiken op een IOS apparaat. Meer informatie over het bekijken en beantwoorden van berichten in Ping.

Berichten van klanten die Shopify Chat gebruiken, geven geen foto of naam voor de klant weer, maar Ping associeert elke anonieme klant met een standaard avatar en een unieke winkelbezoekernaam.

Klantervaring

Wanneer een klant op de chatknop klikt, wordt een gesprek geopend in zijn/haar browser. De klant kan doorgaan om te surfen naar andere pagina's in je online winkel en het gesprek blijft open totdat ze het sluiten. Als de klant weg van uw winkel navigeert, wordt het gesprek voor een korte tijd opgeslagen zodat het gesprek kan worden voortgezet.

Verwijder Shopify Chat in Shopify

1. Klik op het prullenbakpictogram naast Shopify Chat.