Stel Shopify Chat voor Shopify Ping in

Wanneer je Shopify Chat voor Shopify Ping inschakelt kunnen je klanten vanaf elke pagina van jouw online winkel een gesprek met je beginnen. Je kan klantenberichten lezen en beantwoorden op je iOS-apparaat in Ping. Ping laat je in gesprekken met klanten ook:

Vereisten

• Je moet de nieuwste versie van Shopify Ping gebruiken op een iOS-apparaat.

Installeer Shopify Chat in Shopify

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps.
  2. Klik op Ga naar de Shopify App Store.
  3. Voer Shopify Chat in de zoekbalk in en klik vervolgens op Shopify Chat in de vervolgkeuzelijst.
  4. Klik op App toevoegen.

Verbind Shopify Chat met Ping

Wanneer je Shopify Ping op jouw iOS-apparaat installeert, wordt Shopify Chat automatisch ingeschakeld en verbonden met Ping. Als je Shopify Ping al gebruikt kan je Shopify Chat via Ping instellen.

Stappen:

1. In het startscherm van Shopify Ping op je iOS-apparaat tikt je op het pictogram van de app:
    Het pictogram van de app bevindt zich in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Tik op Shopify Chat.
  3. Tik op de schakelaar Activeren in Ping.

Pas in je online winkel de knop Shopify Chat aan

Wanneer je Shopify Chat installeert, wordt automatisch in je online winkel een chatknop ingeschakeld. Klanten die door je winkel bladeren, kunnen op de knop klikken om een gesprek met je te starten in het browservenster.

Je kan de knop aanpassen op de pagina Shopify Chat in Shopify. Je kan de knopkleur aanpassen aan je online winkel.

Shopify-chat wordt in dezelfde taal als je thema weergegeven. Als je een niet-ondersteunde taal gebruikt, wordt Shopify chat standaard ingesteld op Engels.

Shopify Chat-berichten bekijken en beantwoorden in Ping

Je kunt Shopify Chat-berichten van klanten bekijken en erop antwoorden door de Shopify Ping app te gebruiken op een IOS apparaat. Meer informatie over het bekijken en beantwoorden van berichten in Ping.

Berichten van klanten die Shopify Chat gebruiken, geven geen foto of naam voor de klant weer, maar Ping associeert elke anonieme klant met een standaard avatar en een unieke winkelbezoekernaam.

Klantervaring

Wanneer een klant op de chatknop klikt, wordt een gesprek geopend in zijn/haar browser. De klant kan doorgaan om te surfen naar andere pagina's in je online winkel en het gesprek blijft open totdat ze het sluiten. Als de klant weg van uw winkel navigeert, wordt het gesprek voor een korte tijd opgeslagen zodat het gesprek kan worden voortgezet.

Verwijder Shopify Chat in Shopify

1. Klik op het prullenbakpictogram naast Shopify Chat.