Risico's

Pixels zijn stukjes JavaScript die in je onlinewinkel of de checkout worden uitgevoerd om gedragsgegevens van klanten te verzamelen en door te geven voor marketing, reclame en rapportage. Hoewel pixels en andere scripts essentieel kunnen zijn voor je bedrijf, kan het toevoegen van scripts van derden gevolgen hebben voor de prestaties, de privacy en de beveiliging van je onlinewinkel. Evalueer altijd de scripts die je aan je winkel toevoegt, om eventuele negatieve effecten te minimaliseren.

Potentiële risico's

Er zijn twee manieren om pixels toe te voegen aan je onlinewinkel: App-pixels en Aangepaste pixels. App-pixels worden automatisch toegevoegd bij de installatie van een app die pixels gebruikt. App-pixels gebruiken Shopify-API's om klantgegevens uit je winkel te verzamelen en extra beveiliging te bieden dankzij de isolatie van de verzamelde gegevens.

Aangepaste pixels zijn stukjes JavaScript-code die handmatig aan je winkel zijn toegevoegd via de pixelmanager. Aangepaste pixels maken is een geavanceerde functie die inzicht vereist in JavaScript, marketing-analytics en gebeurtenisschema's. Raadpleeg de documentatie van de ontwikkelaar over pixels voor meer informatie.

Dit is geen uitputtende lijst met mogelijke risico's met pixels. Zorg er altijd voor dat je de code begrijpt die je toevoegt aan je onlinewinkel of de checkout, of huur een Shopify Expert in voor hulp bij aangepaste pixels.

Prestatierisico's

Pixels zijn scripts die op de achtergrond van je onlinewinkel worden uitgevoerd om klantgebeurtenissen te volgen. Hoe meer scripts je hebt, des te trager wordt je winkel. Als het toegevoegde script bovendien op een of andere manier defect is, dan kan de activiteit oneindig doorgaan, wat je website vertraagt of ervoor zorgt dat content niet wordt geladen.

Privacyrisico's

De privacy van gebruikers is aan strikte regels gebonden om de bescherming van de gegevens van klanten online te waarborgen. Codefragmenten kunnen worden gebruikt om toestemmingsvereisten van klanten te omzeilen, wat in strijd is met de Shopify-servicevoorwaarden en tot juridische aansprakelijkheid voor jezelf kan leiden. Dit is met name het geval als je gevestigd bent of klanten bedient in locaties met striktere privacyregels, zoals Californië of de Europese Economische Ruimte. Vergeet niet dat je verantwoordelijk bent voor naleving van de toepasselijke wetgeving en het verkrijgen van alle benodigde toestemmingen wanneer je pixels gebruikt om klantgegevens te verzamelen. Vraag juridisch advies als je niet zeker weet welke vereisten op jou van toepassing zijn.