CCPA-naleving en Shopify Audiences

Shopify Audiences is momenteel beschikbaar voor Shopify Plus-merchants in de VS en Canada, en is ontwikkeld om merchants in staat te stellen te voldoen aan de toepasselijke privacywetten van de regio, zoals de California Consumer Privacy Act (CCPA).

De volgende informatie wordt ter beschikking gesteld om je te helpen je verplichtingen onder de CCPA te begrijpen en na te komen. Shopify kan je geen juridisch advies geven, dus als je nog vragen hebt, raadpleeg dan een plaatselijke advocaat of privacydeskundige.

Privacybeleid

In je privacybeleid leg je uit hoe je persoonlijke gegevens gebruikt en openbaar maakt, en ook of je persoonlijke gegevens 'verkoopt', zoals dat door de CCPA wordt gedefinieerd.

Shopify heeft een generator voor privacybeleid die een template voor privacybeleid maakt met voorbeeldtekst die je kunt bewerken en aanpassen aan je bedrijf. Je kunt ook rechtstreeks beleid genereren in het Shopify-beheercentrum.

Je kunt de template voor privacybeleid gebruiken om tekst aan je bestaande beleid toe te voegen of je kunt er zelf een aanmaken. In de template voor privacybeleid wordt in de volgende secties naar Shopify Audiences verwezen:

• gedragsgerichte advertenties;
  • persoonlijke gegevens verkopen.

Opt-out Shopify Audiences voor kant

Klanten moeten de mogelijkheid krijgen om zich af te melden voor de 'verkoop' van hun persoonlijke gegevens die jouw winkel van ze heeft. Met Shopify Audiences kun je de afmeldingen van klanten handmatig of automatisch beheren.

Klantgegevens delen automatisch uitsluiten met Shopify Audiences

Als je de Klantenprivacy-app gebruikt en een klant zich afmeldt van het delen van hun persoonlijke gegevens, wordt deze afmelding gesynchroniseerd met de Shopify Audiences-app voor die merchant. De gegevens van de klant worden automatisch uitgesloten van uitwisseling met Shopify Audiences.

Klantgegevens handmatig uitsluiten van uitwisseling met Shopify Audiences

Als je een externe privacy-app gebruikt of als een klant contact met je opneemt om zich af te melden voor uitwisseling van hun persoonlijke gegeven, kun je de klant handmatig uitsluiten in de Shopify Audiences-app. Een klant die je handmatig uitsluit, wordt niet verwijderd uit eerder aangemaakte doelgroepen. In doelgroepen die je nog zult aanmaken, worden hun gegevens dan niet meer uitgewisseld.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Audiences.
  3. Klik op App openen.
  4. Klik op Klanten kunnen zich afmelden.
  5. Voer bij E-mailadres van de klant het e-mailadres in van de klant die je wilt afmelden.
  6. Klik op Indienen.