Shopify Audiences en privacy

Als je Shopify Audiences inschakelt, ga je ermee akkoord dat je bepaalde winkel- en klantgegevens bijdraagt aan het doelgroepennetwerk waaraan alle deelnemende Shopify merchants bijdragen. Gegevens van bestellingen die in je winkel zijn geplaatst over een voortschrijdende periode van 90 dagen, worden gebruikt om het aanmaken van doelgroepen te ondersteunen. Deze collectieve gegevens worden gebruikt om een doelgroep van potentiële klanten te ontwikkelen (gezamenlijk 'Doelgroepen' genoemd). Geen enkele merchant heeft toegang tot de persoonlijke gegevens of statistieken van de kopers die in Doelgroepen zijn opgenomen, behalve tot de klantgegevens die ze zelf hebben bijgedragen. Als je wilt stoppen met het delen van deze gegevens, kies je Gegevenswisseling uitschakelen.

Doelgroepen die je exporteert vanuit het Shopify-beheercentrum naar een advertentieplatform van derden, zoals Facebook, worden versleuteld en veilig verzonden. Geëxporteerde doelgroepen kunnen niet worden gedownload van Facebook. Facebook gebruikt de overgebrachte gegevens om ze te vergelijken met hun eigen gegevens en verwijdert ze dan.

Het is belangrijk dat je een privacybeleid aan je onlinewinkel toevoegt en weergeeft, waarin duidelijk staat hoe je persoonlijke gegevens gebruikt en openbaar maakt, en waarin staat dat klanten het recht hebben zich af te melden voor het delen van gegevens. Als je specifieke juridische vragen hebt, overleg dan met je juridische team of een deskundige op het gebied van privacyrecht. Shopify kan geen juridisch advies geven.

Zie de algemene voorwaarden voor de Audiences-app voor meer informatie.

Klanten kunnen zich afmelden

Volgens de California Consumer Privacy Act worden personen die zich hebben afgemeld voor het delen van hun persoonlijke gegevens met derden, niet opgenomen in Audiences.

Als je de app voor klantenprivacy gebruikt en een klant zich afmeldt voor het delen van persoonlijke gegevens, wordt de afmelding gesynchroniseerd met de Shopify Audiences-app voor die merchant. De klant wordt niet opgenomen in nieuw aangemaakte doelgroepen voor die merchant.

Een klant handmatig uitsluiten van Shopify Audiences

Als je een externe privacy-app gebruikt of als een klant contact met je opneemt om zich af te melden voor het delen van hun persoonlijke gegevens, kun je de klant handmatig uitsluiten in de Shopify Audiences-app.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik in het gedeelte Geïnstalleerde apps op de app Shopify Audiences.

3. Klik op Privacy van de leden.

4. Voer in het veld E-mail lid doelgroep het e-mailadres in van de klant die je wilt afmelden.

5. Klik op Indienen.

Een klant die je handmatig uitsluit, wordt niet verwijderd uit doelgroepen die al zijn aangemaakt, maar hun gegevens worden niet meer gedeeld of opgenomen in nieuwe doelgroepen.

Gegevensuitwisseling uitschakelen

Je kunt gegevensuitwisseling uitschakelen in de Shopify Audiences-app.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik in het gedeelte Geïnstalleerde apps op de app Shopify Audiences.

3. Klik op Instellingen.

4. Klik in de sectie Gegevensoverdracht op Uitschakelen.

Schakel gegevensuitwisseling weer in als je toch weer nieuwe doelgroepen wilt aanmaken en exporteren.