Benchmarks voor advertentiecampagnes

Shopify Audiences gebruikt benchmarks om de prestaties van de advertentiecampagnes van je winkel te vergelijken met andere Shopify-winkels. Deze gegevens betreffen de resultaten van al je campagnes in die periode, niet alleen de campagnes die op Shopify-doelgroepenlijsten gericht zijn.

De benchmarksectie bevat de volgende informatie:

• Een benchmarkoverzicht: een doorlopend overzicht van 30 dagen van de campagneresultaten.
  • Een benchmarktrendrapport: een rapport met maximaal 1 jaar benchmarkgegevens van eerdere campagnes.

Benchmarkgegevens zijn de gegevens van andere gebruikers van de Shopify Audiences-app die gegevens delen hebben geactiveerd en hun advertentieplatformaccounts hebben gekoppeld. Je kunt je gegevens vergelijken met behulp van Soortgelijke winkels of Branche-benchmarks.

Beschikbare benchmarkstatistieken

Er zijn benchmarkgegevens beschikbaar voor de volgende statistieken:

Definities van Shopify Audiences-benchmarks
Statistiek Definitie
Gemiddelde orderwaarde Je omzet gedeeld door het aantal geplaatste bestellingen die zijn toegewezen aan een advertentie.
Klikfrequentie Het aantal klikken op je advertenties gedeeld door het aantal impressies.
Conversiepercentage Het aantal bestellingen dat aan een advertentie is toegewezen gedeeld door het aantal klikken op de advertentie.
Kostprijs per 1000 impressies De gemiddelde kosten die je hebt betaald voor 1000 impressies van je advertenties.
Kosten per klik De gemiddelde kosten die je hebt betaald voor elke klik op je advertenties.
Kostprijs per verwerving De gemiddelde kosten die je hebt betaald voor elke bestelling die is toegewezen aan je advertenties.

Benchmarks voor soortgelijke winkels

Voor jouw winkel wordt automatisch een cohort soortgelijke winkels gegenereerd, dat een bepaalde groep merchants bevat. Deze benchmarks worden aangemaakt op basis van Shopify-winkels die het meest op die van jou lijken. Bij het definiëren van overeenkomst wordt rekening gehouden met de volgende factoren:

• de gemiddelde orderwaarde van de winkels;
  • de soorten verkochte producten.

Selecteer Soortgelijke winkels op de schakelaar in de benchmarksectie om je resultaten te vergelijken met soortgelijke winkels. Je kunt een overzicht van 30 dagen bekijken of door een rij in de tabel klikken om een trendrapport tot één jaar terug te bekijken.

Branche-benchmarks

Branche-benchmarks bestaan uit Shopify-merchants die producten verkopen binnen gedefinieerde categorieën.

Er zijn 16 branchecategorieën beschikbaar:

• Dieren en huisdierbenodigdheden
  • Kleding en accessoires

• Kleding
    • Sieraden
    • Schoenen
  • Eten en drinken

• Etenswaren
    • Drinken
  • Meubelen

• Gezondheid en persoonlijke verzorging

• Cosmetica
    • Haarverzorging
    • Fitness en voeding
  • Huis en tuin

• Sportartikelen

• Voertuigen en onderdelen

Branches toevoegen

Selecteer de branches waarin je verkoopt om je resultaten te vergelijken met specifieke branches. Je kunt de geselecteerde branches op elk moment wijzigen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Audiences.

3. Klik op App openen.

4. Ga naar de sectie Meta.

5. Selecteer Branches op de schakelaar in de benchmarksectie.

6. Voeg branches toe, selecteer de branches waarin je winkel verkoopt en klik op Opslaan. De geselecteerde branches worden opgeslagen, zodat je er snel bij kunt wanneer je Shopify Audiences gebruikt.

7. Schakel tussen de geselecteerde branches door op de vervolgkeuzelijst voor branches te klikken.

Je kunt een overzicht van 30 dagen bekijken of door een rij in de tabel klikken om een trendrapport tot één jaar terug te bekijken.

Filteren op gemiddelde orderwaarde (AOV)

Elke branchecategorie heeft meerdere AOV-banden. Deze banden verschillen, afhankelijk van de AOV's van winkels binnen elke branche. Je kunt je gegevens op deze banden filteren.

AOV kan een grote invloed hebben op je statistieken voor doelgerichte advertenties. Als je producten bijvoorbeeld een hoger prijspunt hebben, wat een hogere AOV oplevert, dan is de kans groot dat je kosten per acquisitie ook hoger zijn.

Het filter wordt automatisch standaard ingesteld op de band waarin je winkel valt, indien beschikbaar. Je kunt wel handmatig elke beschikbare AOV-band selecteren om je resultaten te vergelijken met winkels met een andere AOV.

Het trendrapport geeft inzicht in hoe de advertentieresultaten van je winkel zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld ten opzichte van soortgelijke winkels. De gegevens worden maandelijks aangeleverd en worden tot één jaar terug weergegeven. Als je in die periode niet aan alle vereisten hebt voldaan, kunnen er hiaten ontstaan in de gegevens in het trendrapport.

Als je een trendrapport wilt bekijken, klik je op een rij in de tabel in de benchmarksectie. In het rapport kun je verschillende statistieken selecteren om de resultaten te bekijken.

De trendgrafiek lezen

Elke benchmarkstatistiek omvat drie cijfers die jouw winkel vergelijken met soortgelijke winkels. Deze cijfers zijn: mediaan, 25e percentiel en 75e percentiel.

De trendgrafiek lezen
Term Definitie
Mediaan De waarde die staat voor het middenpunt van winkels. 50% van het cohort overtreft deze waarde.
25e percentiel De waarde die staat voor het 25e percentiel van winkels. 75% van het cohort overtreft deze waarde.
75e percentiel De waarde die staat voor het 75e percentiel van winkels. 25% van het cohort overtreft deze waarde.

Een hogere gemiddelde orderwaarde, klikfrequentie of conversiepercentage geeft een hogere percentielscore. Voor deze statistieken is het 75e percentiel hoger en is het 25e percentiel lager in de grafiek.

Aan de andere kant geven lagere kosten per 1000 impressies, kosten per klik of kosten per acquisitie een hogere percentielscore. Voor deze statistieken is het 75e percentiel lager en is het 25e percentiel hoger in de grafiek.

Vereisten voor benchmarks

Advertentiebenchmarkstatistieken voor je winkel worden weergegeven in de volgende situaties:

• Je hebt je Meta-account meer dan 48 uur geleden gekoppeld.
  • Je hebt de afgelopen 30 dagen minstens 20 conversies toegeschreven aan Meta-advertenties.
  • Je hebt je lopende advertentiecampagne de afgelopen 30 dagen niet gepauzeerd.
  • Er zijn genoeg vergelijkbare winkels in je benchmark-cohort voor een betekenisvolle benchmark. Een benchmark is mogelijk niet beschikbaar als er niet genoeg winkels zijn die vergelijkbaar zijn met de jouwe.

Als je van mening bent dat je aan deze kwalificaties voldoet maar er nog steeds geen benchmarks worden weergegeven, kun je dit probleem melden via dit formulier.