Rapportage in Shopify Audiences

Aan de hand van de informatie in de rapporten kun je zien welke effecten Shopify Audiences op je bedrijf hebben. Gebruik de informatie in de rapporten om de prestaties van je advertentiecampagnes te optimaliseren. De gegevens voor de rapporten zijn gebaseerd op UTC-tijden en worden dagelijks bijgewerkt.

Rapporten openen

Je hebt toegang tot het overzichtsrapport en gedetailleerde rapporten in de Shopify Audiences-app.

Het overzichtsrapport bekijken

1. From your Shopify admin, click Settings > Apps and sales channels.

2. From the Apps and sales channels page, click Shopify Audiences.

3. Click Open app.

4. Klik op Overzicht.

5. Optioneel: klik op de datumkiezer om een ander tijdvak te selecteren.

6. Optioneel: klik op Vergelijken met vorige periode om de informatie van het geselecteerde datumbereik te vergelijken met gegevens uit de vorige periode.

Een gedetailleerd rapport voor een doelgroep openen

1. From your Shopify admin, click Settings > Apps and sales channels.

2. From the Apps and sales channels page, click Shopify Audiences.

3. Click Open app.

4. Klik op Overzicht.

5. Klik op de doelgroep waarvoor je het gedetailleerde rapport wilt bekijken.

6. Optioneel: klik op de datumkiezer om een ander tijdvak te selecteren.

7. Optioneel: als je het aantal niet-gerelateerde bestellingen wilt zien dat buiten de bestellingen van de doelgroep en verkoopcijfers wordt gehouden, beweeg dan de muis over Bestellingen en klik op Meer bekijken.

8. Optioneel: als je bestellingen wilt bekijken die overlappen met andere doelgroepen, klik je op Andere doelgroepen in de sectie Overlapping opgelost.

Typen rapporten

De volgende rapporten zijn beschikbaar voor Shopify Audiences:

• Een overzichtsrapport waarmee je de algemene impact van Shopify Audiences op je bedrijf kunt begrijpen.
  • Een Gedetailleerd rapport waarmee je de impact van elke doelgroep op je bedrijf kunt begrijpen.

Overzichtsrapport

Het overzichtsrapport bevat het totale aantal bestellingen en de totale omzet die wordt toegeschreven aan geëxporteerde doelgroepen voor het geselecteerde datumbereik.

De statistieken in het rapportoverzicht worden als volgt gedefinieerd.

Definitie van overzichtsrapport van Shopify Audiences
Statistiek Definitie
Totaal aantal bestellingen Het totale aantal bestellingen dat klanten hebben gedaan vanuit alle doelgroepen, inclusief gearchiveerde doelgroepen. Het totale aantal bestellingen voor elke doelgroep wordt weergegeven in de doelgroepenlijst.
Totale omzet Het totale omzetbedrag van bestellingen door klanten van alle doelgroepen. De totale omzet voor elke doelgroep wordt weergegeven in de doelgroepenlijst.

De totale omzetwaarde wordt berekend met de volgende formule: Totale omzet = bruto-omzet (exclusief omzet van cadeaubonnen) - kortingen - terugbetalingen + belastingen + verzendkosten

Gedetailleerde rapporten

De volgende belangrijkste statistieken zijn beschikbaar om de prestaties van elk van je doelgroepen te meten:

• Bestellingen
  • Verkoop
  • Gemiddelde bestelwaarde
  • Nieuwe klanten
  • Best verkochte producten

Overlappingen van bestellingen worden opgelost wanneer de bestelling wordt geplaatst. Als een bestelling wordt geplaatst door een klant die in meer dan één doelgroep zit, worden de bestel- en omzetbedragen gelijk opgedeeld tussen de doelgroepen. Als een klant bijvoorbeeld in vier doelgroepen zit en één bestelling plaatst, wordt aan elke doelgroep een kwart van het bestel- en omzetbedrag toegeschreven.

De statistieken in het gedetailleerde rapport worden als volgt gedefinieerd.

Definities van statistieken in gedetailleerde rapporten van Shopify Audiences
Statistiek Definitie
Bestellingen Het geschatte aantal bestellingen dat klanten in de geselecteerde doelgroep hebben geplaatst. Bestellingen die worden geplaatst tijdens een lopende advertentiecampagne, tellen mee tot zeven dagen nadat de campagne is afgelopen.
Verkoop Het geschatte omzetbedrag van bestellingen die zijn geplaatst door klanten in de geselecteerde doelgroep. Omzetbedragen van bestellingen die zijn geplaatst tijdens een lopende advertentiecampagne, tellen mee tot zeven dagen nadat de campagne is afgelopen.

De omzetwaarde wordt berekend met de volgende formule: Omzet = bruto-omzet (exclusief omzet uit cadeaubonnen) - kortingen - terugbetalingen + belastingen + verzendkosten
Gemiddelde bestelwaarde Het omzetbedrag gedeeld door het aantal bestellingen dat is geplaatst door klanten in de geselecteerde doelgroep. Omzet en bestellingen die zijn geplaatst tijdens een lopende advertentiecampagne, tellen mee tot zeven dagen nadat de campagne is afgelopen.
Nieuwe klanten Het geschatte aantal nieuwe klanten van je winkel in de geselecteerde doelgroep.
Best verkochte producten De producten die het meest zijn gekocht door klanten in de geselecteerde doelgroep.

Bestellingen toerekenen

Een uniek toeschrijvingsmodel wordt gebruikt om prestatierapportages te maken over je advertentiecampagnes die gebruikmaken van geëxporteerde doelgroepen. De doelgroepprestaties worden gevolgd door de e-mailadressen van klanten uit bestellingen in je winkel te vergelijken met de e-mailadressen van kopers in geëxporteerde doelgroepen die mogelijk je producten hebben gekocht nadat ze een advertentie hebben gezien. In de rapporten wordt niet gewerkt met een doorkijk- of doorklik-toeschrijvingsmodel, zodat de gebruikelijke beperkingen van advertentie-tracking, zoals tracking over meerdere apparaten, vermeden worden.

Een bestelling wordt aan een doelgroep toegeschreven wanneer een koper die in de geëxporteerde lijst staat een bestelling plaatst terwijl advertenties met die doelgroeplijst lopen, en tot zeven dagen nadat de advertentiecampagne is afgelopen.

Als een bestelling wordt geplaatst door een koper die in een geëxporteerde doelgroep zit, maar de bestelling waarschijnlijk niet heeft geplaatst door het zien van je advertentie, dan wordt de bestelling niet aan een doelgroep toegeschreven. Deze bestellingen worden niet-gerelateerde bestellingen genoemd en kunnen in de gedetailleerde rapporten bekeken worden. Niet-gerelateerde bestellingen worden berekend op basis van statistische steekproeven. Daarmee wordt geschat hoeveel bestellingen kopers in een doelgroep waarschijnlijk zouden hebben geplaatst zonder dat een advertentiecampagne op die doelgroep was gericht.