Migreren naar Google Analytics 4

Met het flexibele gebeurtenisgebaseerde gegevensmodel van Google Analytics 4(GA4) kun je op de hele website en in al je apps geharmoniseerde gebruikersreizen zien. GA4 maakt gebruik van machine learning van Google om hiaten in je gegevens te overbruggen met gemodelleerde inzichten en voorspellingsmogelijkheden die je kunt gebruiken om betere resultaten te boeken en je bedrijf te laten groeien. Omdat het niet uitsluitend gebaseerd is op cookies, is Google Analytics 4 gebouwd om mee te evolueren met een veranderend ecosysteem, zodat je zelfs met hiaten in je gegevens iets over je klanten te weten kunt komen.

Migreren naar Google Analytics 4

Je kunt van je Universal Analytics-tag naar de nieuwe Google Analytics 4-tag migreren. Om te migreren, voer je de volgende taken uit:

Misschien moet je ook de volgende taken uitvoeren, afhankelijk van je Universal Analytics-instelling:

Stap 1: Een GA4-property aanmaken

Je hebt de rol van editor voor het Google Analytics-account nodig om een Google Analytics 4-property aan te maken. Als je naar GA4 migreert, maak je een Google Analytics 4-property aan die je aan je Shopify-winkel toevoegt. Nadat je de GA4-property hebt aangemaakt, maak je een webgegevensstroom aan en kopieer je de Tag-ID die je in stap twee gaat gebruiken.

Stap 2: GA4-tags aan je Shopify-winkel toevoegen

Als je het Google & YouTube-kanaal niet hebt geïnstalleerd, kun je dit tijdens de installatieprocedure van de GA4-tags alsnog doen. Je hoeft geen verbinding te maken met het Google Merchant Center om het installatieproces van de GA4-tags te voltooien.

Raadpleeg de documentatie van Google Shopify: je Google-tag instellen voor meer informatie over het instellen van Google-tags.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Voorkeuren.
  2. Klik in de sectie Google Analytics op Pixel hier beheren.
  3. Klik op Je Google-account koppelen.
  4. Selecteer in Je Google Analytics-property de tag voor de GA4-property die je aan je Shopify-winkel wil koppelen.
  5. Klik op Verbinden.

Nadat je GA4-tags aan je winkel hebt toegevoegd doe je het volgende, afhankelijk van hoe je Universal Analytics gebruikt:

• Als je eerder Universal Analytics-doelgroepen hebt gebruikt, migreer je doelgroepen naar GA4.
  • Als je eerder Universal Analytics hebt gebruikt om Google-advertentieconversies in je Shopify-winkel te volgen, migreer je conversietracking naar GA4.
  • Als je geen Universal Analytics-doelgroepen hebt gebruikt of geen Google-advertentieconversies hebt gevolgd, is je migratie voltooid.

Doelgroepen naar GA4 migreren

Als je eerder Univeral Analytics-doelgroepen hebt gebruikt, migreer je doelgroepen naar je GA4-property. Door doelgroepen van je Universal Analytics-property te migreren naar je Google Analytics 4-property, kun je dezelfde gebruikersgroepen identificeren op basis van je Google Analytics 4-gegevens en die doelgroepen naar je gekoppelde Google Ads-accounts exporteren voor dezelfde voorbeeldscenario's.

Conversietracking naar GA4 migreren

Als je eerder Universal Analytics hebt gebruikt om Google-advertentieconversies in je Shopify-winkel te volgen, migreer je de conversietracking naar GA4. Voor het volgen en meten van conversies gebruikt Google Analytics 4 gebeurtenissen in plaats van de doelen en het e-commercerapport van Universal Analytics. Zie Conversie-analytics in GA4 voor meer informatie over conversietracking in GA4.

Conversietracking naar GA4 migreren:

1. Stel gebeurtenissen in en markeer ze als conversies in Google Analytics.
  2. Koppel je Google Ads-account aan je Google Analytics-account.
  3. Importeer conversies in Google Ads.