Acquisitierapporten

Als u het Basic Shopify-abonnement of hoger hebt, hebt u toegang tot rapporten over de bezoekersacquisitie van uw winkel. De rapporten over acquisitie omvatten:

• Sessies in de loop der tijd
  • Sessies per verwijzer
  • Sessies per locatie

Wanneer u een acquisitierapport opent, zijn de gegevens actueel, op enkele seconden na. U kunt het rapport opnieuw openen of vernieuwen om nieuwere gegevens weer te geven.

Acquisitierapporten verschillen van het rapport Verkoop per verkeerverwijzerbron omdat ze geen geconverteerde verkopen of aantal bestellingen weergeven, maar alleen bezoekers van uw website. Deze rapporten zijn alleen van toepassing op het verkoopkanaal Online winkel.

Sessies en bezoekers

Het aantal sessies en het aantal bezoekers zijn gebaseerd op cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden opgeslagen op het apparaat van een bezoeker, zoals een desktop of smartphone, wanneer ze uw online winkel bezoeken. Eén cookie identificeert het apparaat (de bezoeker). Een andere cookie houdt bij hoelang de sessie duurt.

Een sessie eindigt na 30 minuten inactiviteit en om middernacht UTC. Omdat dezelfde bezoeker meerdere sessies kan hebben, is het aantal sessies meestal hoger dan het aantal bezoekers.

Vanaf 6 april 2017 geldt dat wanneer u bij de Shopify-beheerder bent aangemeld op een apparaat, sessies op dat apparaat niet worden geteld als online winkelsessies.

Voorbeeld: Een klant bekijkt gedurende 20 minuten producten in uw winkel en keert 2 uur later terug naar uw winkel voor nog eens 10 minuten. Er worden dan twee sessies en één bezoeker gerapporteerd. Als de bezoeker uw winkel 5 minuten bekijkt, weggaat en 10 minuten later terugkeert, wordt er één sessie en één bezoeker gerapporteerd.

Uw acquisitierapporten bekijken

Stappen:

1. Klik in de sectie Acquisitie op het rapport dat u wilt bekijken:

Acquisitierapporten

Sessies in de loop der tijd

Het rapport Sessies in de loop der tijd toont het aantal bezoekers en sessies voor de periode:

Rapport Sessies in de loop der tijd

U kunt in het vervolgkeuzemenu Groeperen op een tijdseenheid selecteren om te bepalen hoe de gegevens worden gegroepeerd.

Sessies per verwijzer

Het rapport Sessies per verwijzer toont of uw bezoekers direct, via een zoekopdracht of via een verwijzing naar uw winkel komen.

In het overzichtsdashboard kunt u soortgelijke informatie zien, maar het rapport Sessies per verwijzer geeft u een gedetailleerder inzicht:

Rapport Sessies per verwijzer

Sessies per locatie

Het rapport Sessies per locatie toont de landen waarvandaan bezoekers uw website bezoeken:

Rapport Sessies per locatie