Tijdsperioden instellen voor uw rapporten

Voor de meeste van uw rapporten kunt u een datumbereik selecteren voor de gegevens die het rapport toont. U kunt bijvoorbeeld een klein datumbereik kiezen voor een gefocuste weergave van bestellingen gedurende slechts enkele dagen. Of u kunt een groot datumbereik kiezen voor een uitgebreid overzicht van de bestellingen die u in een heel jaar heeft ontvangen.

Voor rapporten die gegevens in de loop der tijd tonen, zoals de rapporten Verkoop in de loop der tijd en Klanten in de loop der tijd, kunt u ook de tijdseenheid kiezen waarin de gegevens worden gegroepeerd (bijvoorbeeld per dag, maand of kwartaal).

Een datumbereik instellen voor een rapport

Wanneer u een rapport opent, worden gegevens weergegeven voor een standaarddatumbereik. Het standaardbereik voor sommige rapporten is bijvoorbeeld Maand tot op heden. U kunt het bereik op een andere periode instellen, waarna dat bereik als standaard wordt gebruikt totdat u het weer wijzigt.

Stappen:

1. Open een rapport.

2. Klik op het datummenu:

Datummenu

3. Selecteer een vooraf gedefinieerd datumbereik of kies een ander bereik door op de kalenders te klikken.

Kalender

Uw rapportgegevens groeperen per tijdseenheid

Voor rapporten die gegevens in de loop der tijd tonen, zoals het rapport Verkoop in de loop der tijd, kunt u de tijdseenheid selecteren waarin de gegevens worden gegroepeerd. Welke groeperingsopties worden weergegeven, is afhankelijk van het datumbereik dat u heeft geselecteerd. Als u bijvoorbeeld Afgelopen 30 dagen als uw datumbereik selecteert, kunt u ervoor kiezen uw gegevens per uur, dag, week, maand, uur van de dag of dag van de week te groeperen.

Stappen:

1. Open een rapport dat gegevens in de loop der tijd toont.

2. Klik op het menu Groeperen op en selecteer een tijdseenheid:

Knop Groeperen op

Als u Geen selecteert, wordt er geen tijdseenheid in het rapport weergegeven.