Het nieuwe Shopify POS voor Android

In mei 2021 zal de POS Classic die je momenteel gebruikt vervangen worden door de geheel vernieuwde Shopify POS. De geheel vernieuwde POS is een upgrade van de Classic-app, met nieuwe functies, snelkoppelingen voor bestaande workflows en een intuïtief ontwerp.

Wanneer je je aanmeldt bij je Shopify POS-app, wordt je gevraagd bij te werken naar de nieuwe Shopify POS. Als je automatische updates hebt ingeschakeld, wordt het volledig nieuwe POS bijgewerkt en klaar voor gebruik zonder dat je actie hoeft te ondernemen.

Veelgestelde vragen

Waarom verandert de Shopify POS-app?

De volledig nieuwe Shopify POS is een upgrade van de Shopify POS Classic-app met een vernieuwd ontwerp en nieuwe functies. Het biedt een betere gebruikerservaring voor je door korte ondersteuning voor algemene retailworkflows en stelt Shopify in staat om nieuwe functies in een sneller tempo voor je bedrijf te blijven introduceren. De nieuwe Shopify POS-app is inbegrepen bij alle Shopify-abonnementen.

Hoe ziet de geheel vernieuwde POS-app eruit?

Deze video geeft een voorbeeld van de geheel vernieuwde POS-app.

Zijn er kosten in rekening voor het bijwerken van de nieuwe POS-app-ervaring?

Nee. Alle merchants die Shopify POS Classic gebruiken, betalen niet voor de nieuwe POS-app. Het standaard POS-app-abonnement is POS Lite, dat is inbegrepen bij je Shopify-abonnement.

Wanneer vervangt de nieuwe POS-app de POS Classic-app?

In mei 2021 moet je updaten naar de geheel nieuwe POS-app wanneer je inlogt op je apparaten. Als je automatische updates hebt ingeschakeld, gebeurt dit zonder dat je actie hoeft te ondernemen.

Kan ik weer terugschakelen naar POS Classic?

Nee. Zodra de POS Classic-app is verouderd, zal deze niet langer beschikbaar zijn.

Als een van mijn apparaten wordt bijgewerkt naar de nieuwe Shopify POS, geldt dat dan ook voor mijn andere apparaten?

Afhankelijk van de instellingen van je apparaten. Als je automatische updates voor de Shopify POS-app op een apparaat hebt ingeschakeld, is de geheel vernieuwde PO-app klaar voor gebruik wanneer je je aanmeld. Als je apparaten hebt zonder dat automatische updates zijn ingeschakeld, word je, wanneer je je probeert aan te melden bij de app, gevraagd deze bij te werken voordat je Shopify POS kunt blijven gebruiken.

Worden al mijn huidige Shopify POS-instellingen gesynchroniseerd met het geheel vernieuwde Shopify POS?

De meeste van je instellingen worden gesynchroniseerd met het nieuwe POS. Wanneer je upgradet, worden je medewerkers- product-, bestel- en belastinginformatie gesynchroniseerd. Recente zoekopdrachten en informatie over het traceren van contant geld worden niet gesynchroniseerd. Je moet de hardware opnieuw koppelen.

Met welke Android-apparaten werkt Shopify POS?

De Shopify POS-app werkt op Android-apparaten van elk model met versie 5.0 (Lollipop) of hoger.

Wat is een pincode voor medewerkers?

Shopify POS introduceert pinnen voor medewerkers, die een uniek viercijferig persoonlijk identificatienummer (PIN) zijn voor toegang tot de Shopify POS-app.

Wanneer een ingelogde medewerker een betaling via Shopify POS verwerkt, wordt diens naam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt controleren welke medewerker een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Als je niet zeker weet welke pincode is toegewezen aan welke medewerker, kun je in het Shopify-beheercentrum een nieuwe pincode voor medewerkers instellen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar instellingen.
  2. Klik op Gebruikers en toestemmingen.
  3. Klik op de naam van het personeelsaccount die je wilt bewerken.
  4. Schakel in het gedeelte Point of Sale toegang in om toegang te geven tot Point of Sale tot deze medewerkersmachtiging.
  5. Voer in het gedeelte pincode een viercijferige pincode in of klik op Nieuwe pincode genereren, zodat de medewerkers die pincode kunnen gebruiken om in te loggen bij Shopify POS.
  6. Klik op Opslaan.

Wat is Shopify POS Pro?

Shopify POS Pro is een add-on voor de geheel vernieuwde POS die extra functies ontgrendelt voor fysieke bedrijven. Je kunt je POS-abonnement per locatie selecteren, zodat je aan de behoeften van je winkel kunt voldoen. Als je een Shopify Plus-merchant bent, is POS Pro bij je abonnement inbegrepen.

Binnen enkele maanden is het POS Pro-abonnement beschikbaar voor Android-apparaten. Op dat moment kun je je POS-abonnement upgraden om geavanceerde functies te krijgen, zoals medewerkersmachtgingen, fulfillment van lokale afhalingen, uitwisselingen, dagelijkse winkelanalyses op POS, aangepaste bonnen en meer.