Klantprofielen gebruiken in Shopify POS

Met Shopify POS kunt u profielen maken voor uw klanten om hun naam en contactgegevens te bewaren. Het vastleggen van contactgegevens van klanten is vooral handig voor het verzenden van kassabonnen per e-mail en voor het verbreden van uw klantenbasis voor e-mailmarketingcampagnes.

Een klantprofiel maken

Als een klant nog niet eerder bij u heeft gekocht, kunt u een klantprofiel maken voor hem of haar.

Een klantprofiel kan de volgende gegevens bevatten:

• Voor- en achternaam
  • E‑mail
  • Telefoonnummer
  • Aantekeningen
  • Verzendadressen
  • Of de klant marketinginformatie wil ontvangen
  • Of de klant vrijgesteld is van btw

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Klanten.

2. Tik op de knop +.

3. Voer de gegevens van de klant in. Je moet op zijn minst een voornaam voor de klant invoeren.

4. Optioneel: Schakel Voeg klant toe aan winkelwagen uit om de klantgegevens op te slaan zonder de klant aan de winkelwagen toe te voegen:

Knop voor toevoegen van klant aan winkelwagen - Shopify POS voor iPad

5. Klik op Opslaan.

Zoeken naar een bestaande klant

U kunt op naam of e-mailadres zoeken naar bestaande klanten. Tik op een klant om zijn of haar profiel te bekijken.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Klanten.

2. Tik op het zoekpictogram en voer in het zoekvak de naam of het e-mailadres van een klant in:

Pictogram om klanten te zoeken - Shopify POS voor iPad

3. Tik op de naam van de klant in de zoekresultaten.

Een klantprofiel bewerken

U kunt de gegevens van een bestaande klant wijzigen in zijn of haar profiel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Klanten.

2. Selecteer op een van de volgende manieren een bestaande klant:

- Tik op de naam van een klant in de lijst met bestaande klanten. - Tik op het zoekpictogram om naar een bestaande klant te zoeken.

1. Nadat u een klant hebt geselecteerd, tikt u op Bewerken.

2. Bewerk de klantgegevens op het scherm Klant bewerken. Je kunt gegevens zoals naam, adres en voorkeuren bewerken.

3. Tik op Opslaan.

Klant bewerken en bewaren, Shopify POS voor iPad

Een klant toevoegen aan de winkelwagen

Shopify POS bewaart de gegevens van een klant. Wanneer een klant een nieuwe aankoop doet, kunt u daardoor de klant snel aan de bestelling koppelen.

Stappen:

1. Tik in het gedeelte Winkelwagen van het scherm Producten en winkelwagen op Selecteer klant:

Knop om klant te selecteren - Shopify POS voor iPad

2. Als de klant nieuw is, tikt u op de knop +.

Als het een bestaande klant is, voert u de naam of het e-mailadres van de klant in het zoekvak in en tikt u vervolgens op zijn of haar naam in de zoekresultaten.

Een klant verwijderen uit de winkelwagen

Je kunt de gegevens van een klant uit de bestelling verwijderen.

Stappen:

• Veeg op het scherm Winkelwagen de naam van de klant naar links:
    Klant verwijderen uit winkelwagen

Een klantprofiel maken

Als een klant nog niet eerder bij u heeft gekocht, kunt u een klantprofiel maken voor hem of haar.

Een klantprofiel bestaat uit de volgende gegevens:

• Voor- en achternaam
  • E‑mail
  • Telefoonnummer
  • Aantekeningen
  • Verzendadressen
  • Of de klant marketinginformatie wil ontvangen
  • Of de klant vrijgesteld is van btw

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Klanten.

2. Tik op de knop +.

3. Voer de gegevens van de klant in. Je moet op zijn minst een voornaam voor de klant invoeren.

4. Optioneel: Schakel Voeg klant toe aan winkelwagen uit om de klantgegevens op te slaan zonder de klant aan de winkelwagen toe te voegen:

Knop voor toevoegen van klant aan winkelwagen - Shopify POS voor iPhone

5. Klik op Opslaan.

Zoeken naar een bestaande klant

U kunt op naam of e-mailadres zoeken naar bestaande klanten. Tik op een klant om zijn of haar profiel te bekijken.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Klanten.

2. Tik op het zoekpictogram en begin in het zoekvak de naam of het e-mailadres van een klant te typen:

Pictogram om klanten te zoeken - Shopify POS voor iPhone

3. Tik op de naam van de klant in de zoekresultaten.

Een klantprofiel bewerken

U kunt de gegevens van een bestaande klant wijzigen in zijn of haar profiel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Klanten.

2. Selecteer op een van de volgende manieren een bestaande klant:

- Tik op de naam van een klant in de lijst met bestaande klanten. - Tik op het zoekpictogram om naar een bestaande klant te zoeken.

1. Nadat u een klant hebt geselecteerd, tikt u op Bewerken.

2. Bewerk de klantgegevens op het scherm Klant bewerken. Je kunt gegevens zoals naam, adres en voorkeuren bewerken.

3. Tik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan:

Klant bewerken en bewaren, Shopify POS voor iPhone

Een klant toevoegen aan de winkelwagen

Shopify POS bewaart de gegevens van een klant. Wanneer een klant een nieuwe aankoop doet, kunt u daardoor de klant snel aan de bestelling koppelen.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Selecteer klant:

Klant selecteren in scherm Winkelwagen - Shopify POS voor iPhone

2. Als de klant nieuw is, tikt u op de knop + in het scherm Selecteer klant. Standaard wordt de nieuwe klant gekoppeld aan de huidige winkelwagen, maar u kunt deze optie uitschakelen in het scherm Klant maken.

Als het een bestaande klant is, voert u de naam of het e-mailadres van de klant in het zoekvak in en tikt u vervolgens op zijn of haar naam in de zoekresultaten.

Een klant verwijderen uit de winkelwagen

Je kunt de gegevens van een klant uit de bestelling verwijderen.

Stappen:

• Veeg op het scherm Winkelwagen de naam van de klant naar links:
    Scherm Winkelwagen tijdens wissen door te vegen - Shopify POS voor iPhone

Een klantprofiel maken

Als een klant nog niet eerder bij u heeft gekocht, kunt u een klantprofiel voor hem maken op het scherm met producten. Standaard wordt de nieuwe klant gekoppeld aan de huidige winkelwagen, maar u kunt deze optie uitschakelen in het scherm Klant maken.

Stappen:

1. Tik in het Shopify POS-productscherm op de knop + en tik vervolgens op Klant toevoegen:

knop + (plus), Shopify POS voor Android

2. Voer de gegevens van de klant in. Je moet ten minste een naam en een e-mailadres voor de klant invoeren.

3. Optioneel: schakel Klant toevoegen aan winkelwagen uit om de klantgegevens op te slaan zonder de klant aan de winkelwagen toe te voegen.

4. Tik op .

Een bestaande klant aan een winkelwagen koppelen

Shopify POS bewaart de gegevens van een klant. Wanneer een klant een nieuwe aankoop doet, kunt u daardoor de klant snel aan de bestelling koppelen.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Klant toevoegen:

Knop Klant toevoegen, Shopify POS voor Android

2. Voeg een bestaande klant toe op een van de volgende manieren:

- Tik op de naam van een klant in de lijst met bestaande klanten. - Voer de naam van een klant in het zoekvak in en tik vervolgens op zijn naam wanneer deze in de zoekresultaten wordt weergegeven.

Een bestaande klant bewerken

Je kunt de gegevens van een bestaande klant bewerken.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Klant toevoegen:

Klant toevoegen aan scherm Winkelwagen, Shopify POS voor Android

2. Voeg een bestaande klant toe op een van de volgende manieren:

- Tik op de naam van een klant in de lijst met bestaande klanten. - Voer de naam van een klant in het zoekvak in en tik vervolgens op zijn naam wanneer deze in de zoekresultaten wordt weergegeven.

1. Tik op de toegevoegde klant in het scherm Winkelwagen:

Klant toegevoegd aan winkelwagen iPhone, Shopify POS voor Android

2. Bewerk de klantgegevens op het scherm Klant bewerken. Je kunt gegevens zoals naam, adres en voorkeuren bewerken.

3. Tik op om uw wijzigingen op te slaan:

Klant bewerken en opslaan, Shopify POS voor Android

De gegevens van een klant verwijderen uit de winkelwagen

Nadat u een klantprofiel aan een winkelwagen hebt toegevoegd, kunt u dit verwijderen door op de knop x te tikken naast de naam van de klant:

Knop x naast klantnaam in scherm winkelwagen - Shopify POS voor Android