Veelgestelde vragen over Shopify POS

Hebt u nog steeds vragen over Shopify POS? Misschien vindt u er hier antwoorden op.

Aan de slag

• Wat houdt Shopify POS in?

Shopify POS is een applicatie voor iOS- en Android-apparaten die u kunt gebruiken voor transacties in een fysieke winkel of in een pop-upomgeving. Zoek naar producten, verwerk bestellingen, ontvang betalingen, swipe creditcards, maak kassabonnen en beheer alles vanaf uw iPad of mobiele apparaat. U kunt al het achtergrondbeheer van uw winkel regelen via het Shopify-beheercentrum, dat toegankelijk is via elke browser.

• Met welke iPad-, iPhone- en Android-versies werkt Shopify POS?

De Shopify POS-app werkt met de volgende apparaten:

iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 10 of hoger
iPad Generatie 4 of nieuwer met iOS 10 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 10 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger
  • Hoe kan ik Shopify POS gaan gebruiken?

Eerst moet u de app installeren. Als u al een Shopify-account hebt, meldt u zich aan bij Shopify POS met uw inloggegevens, waarna de app de producten van uw winkel laadt. Als u nog geen account hebt, kunt u een gratis proefperiode van 14 dagen starten en rechtstreeks vanuit de app beginnen met het aanmaken van producten.

• Waarom heb ik een Shopify-winkel nodig als ik niet online wil verkopen?

Uw Shopify-winkel is de back-end van uw Shopify POS-systeem. U beheert uw klantgegevens, uw Shopify-account en uw productvoorraad via het Shopify-beheercentrum, dat toegankelijk is via elke browser. De Shopify POS-app verwerkt klantgerichte activiteiten en uw instellingen in de winkel.

• Wat heb ik nodig behalve de app?

Shopify POS werkt met verschillende retailhardware, zoals een kassalade, iPad-standaard, bonprinter en streepjescodescanner, maar u kunt verkopen verwerken zonder deze hardware. Het enige dat u wél nodig hebt, zijn een iPad of iPhone, de Shopify POS-app, een Shopify-winkel (die u kunt maken vanuit de app) en een product om te verkopen. Shopify POS-hardware is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

• Kan ik mijn online-Shopify-winkel samenvoegen met Shopify POS?

Ja. Uw online-Shopify-winkel synchroniseert automatisch met Shopify POS en u beheert uw hele bedrijf via één dashboard. Product- of voorraadupdates die u in het Shopify-beheercentrum uitvoert, worden onmiddellijk doorgevoerd in Shopify POS.

• Is er een limiet voor het aantal producten dat ik in mijn catalogus kan hebben?

Nee. Er is geen limiet voor het aantal producten dat u kunt maken, maar er is wel een limiet voor het aantal producten dat u in uw catalogus kunt hebben voordat uw POS-apparaat mogelijk prestatieproblemen begint te ondervinden:

Apparaat Aantal producten Aantal varianten
    iPad 4 3.000 6.000
    iPad 5 5.000 8.000
    iPad mini (alle modellen) 3.000 6.000
    iPad Air 5.000 8.000
    iPad Pro 9.7" 10.000 15.000*
    iPad Pro 10.5" 20.000 40.000*
    iPad Pro 12.9" 30.000 50.000*
    * These are approximate numbers. High product, variant, and collection counts could result in slower load times when you log in.
  • Moet ik dezelfde producten in de winkel verkopen als online?

Nee. Wanneer u producten toevoegt in het Shopify-beheercentrum, kunt u beslissen of u ze online, in de winkel of op beide manieren beschikbaar wilt stellen.

• Werkt de app in elk land en elke valuta?

Bijna. U kunt Shopify POS wereldwijd gebruiken, maar uw winkel moet zich in een land bevinden waar Shopify ondersteunde providers voor creditcardbetalingen heeft.

Uw winkel

• Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meerdere kassa's tegelijk gebruik?

Ja. U kunt Shopify POS op meerdere apparaten installeren zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. De winkelactiviteit op alle apparaten wordt gesynchroniseerd met het Shopify-beheercentrum.

• Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meerdere winkels heb?

Ja. U kunt meerdere locaties toevoegen in het Shopify-beheercentrum. Het maximumaantal locaties dat u kunt hebben, is afhankelijk van uw Shopify-abonnement.

• Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meer dan één werknemer heb?

Ja. Shopify POS voor iPad met het Shopify-abonnement of hoger bevat personeelsaccounts en u kunt accounts instellen voor een willekeurig aantal werknemers.

• Moet ik al mijn producten uit mijn online winkel opnieuw toevoegen aan Shopify POS?

Nee. U kunt alle producten in het Shopify-beheercentrum toevoegen, ongeacht of u ze online of met Shopify POS verkoopt. Producten die u hebt ingesteld om beschikbaar te zijn in Shopify POS, worden automatisch geladen wanneer u zich aanmeldt bij de app.

Betalingen accepteren

• Welke betaalmethoden kunnen mijn klanten gebruiken?

Als u Shopify POS voor iPad of iPhone gebruikt, kunt u elke betaalmethode accepteren. Als u zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt, kunt u creditcards swipen met uw iPad en iPhone. Als u zich in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevindt, kunt u creditcard- en contactloze betalingen accepteren met behulp van de EMV-compatibele Tap, Chip, and Swipe-kaartlezer.

Buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunt u een externe creditcardterminal kopen of huren bij een betalingsverwerker (een creditcardterminal is elk apparaat waarmee u creditcards en betaalpassen kunt accepteren). Als u Shopify POS voor Android gebruikt, kunt u contante en creditcardbetalingen accepteren en kunt u creditcards swipen met de Swipe-kaartlezer (audio-ingang).

• Kan ik een betaling splitsen in Shopify POS?

Ja. Als u Shopify POS voor iPad of iPhone gebruikt, kunt u meerdere betaalmethoden gebruiken voor één transactie. U kunt ook gedeeltelijke betalingen aanbieden als u uw klant de mogelijkheid wilt geven later te betalen.

• Kan ik Shopify POS met mijn eigen betaalterminal gebruiken?

Ja. Als u Shopify POS voor iPad gebruikt, kunt u in de app aangepaste betalingsopties maken, zoals contant, betaalpassen of IOU, en elk type betaling registreren. Alle betalingsopties die u inschakelt, zijn ook beschikbaar in Shopify POS voor iPhone. Als u Shopify POS voor Android gebruikt, moet u de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) gebruiken.

• Kan ik klanten terugbetalen?

Ja. Als u Shopify POS voor iPad gebruikt, kunt u de app gebruiken om een aankoop terug te betalen, zolang de aankoop is gedaan in Shopify POS. Als u Shopify POS voor iPhone of Android gebruikt, kunt u een bestelling terugbetalen via het Shopify-beheercentrum of de Shopify-app.

• Hoe kan ik een artikel ruilen met Shopify POS?

De beste manier om een artikel te ruilen, is door het artikel eerst terug te betalen en de klant vervolgens een winkeltegoed aan te bieden.

• Zijn er transactiekosten of verborgen kosten waarover ik me zorgen moet maken?

Shopify brengt geen extra transactiekosten in rekening voor POS-bestellingen. Als u een Shopify-kaartlezer met Shopify Payments of een ondersteunde provider voor creditcardbetalingen gebruikt, betaalt u alleen de verwerkingskosten voor creditcards. Shopify brengt geen kosten in rekening voor het accepteren van andere soorten betalingen, zoals contant, externe debet of extern krediet. Als u een externe creditcardterminal gebruikt, brengt uw betalingsverwerker transactiekosten in rekening.

• Kan ik een Shopify-kaartlezer gebruiken wanneer ik buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland reis?

Ja. Als uw winkel zich in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevindt, kunt u overal ter wereld een Shopify-kaartlezer gebruiken om creditcardbetalingen te accepteren, zolang u maar verbinding met internet hebt.

Cadeaubonnen

Internationale merchants

Hardware

• Waar kan ik een kassalade, bonprinter en andere hardware kopen?

U kunt hardwarekits en afzonderlijke items van ondersteunde hardware kopen in de Shopify Hardware Store in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In andere landen is ondersteunde hardware verkrijgbaar bij geautoriseerde wederverkopers.

• Ik heb al wat hardware in mijn bezit. Kan ik deze hergebruiken met Shopify POS?

Misschien. Wanneer u vanaf een ander platform migreert, kunt u sommige van uw hardware mogelijk hergebruiken.

• Wat is een kaartlezer en hoeveel kost deze?

Als u zich in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevindt, kunt u een Shopify-kaartlezer gebruiken om creditcards te swipen en betalingen te ontvangen. Een Shopify-kaartlezer is zeer betaalbaar, en met Shopify Payments profiteert u van lage tarieven voor het swipen van creditcards. Sluit de lezer gewoon aan op uw POS-apparaat, waarna uw klanten rechtstreeks op het scherm hun handtekening kunnen zetten, die veilig online wordt opgeslagen.

• Verkoopt Shopify hardware buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland?

Momenteel verkopen wij onze hardwarekits niet buiten het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Uw account

• Hoeveel kost Shopify POS?

Alle Shopify-abonnementen (vanaf $ 9 per maand) bieden toegang tot Shopify POS. Als u de geavanceerde functies ervan wilt gebruiken, zoals personeelsbeheer en hardware-integratie, moet u het Shopify-abonnement of hoger hebben.

• Moet ik mijn creditcardgegevens opgeven om me te kunnen registreren?

Nee. U kunt zich zonder creditcard registreren en 14 dagen lang Shopify POS gebruiken. Aan het eind van uw gratis proefperiode kunt u een abonnement kiezen en uw creditcardgegevens invoeren. Als u tijdens uw 14-daagse gratis proefperiode wilt beginnen met producten verkopen en betalingen verwerken, moet u een abonnement kiezen en uw creditcardgegevens invoeren, maar worden er pas kosten in rekening gebracht zodra uw proefperiode voorbij is.

• Hoe wordt Shopify POS gefactureerd?

De facturering voor Shopify POS is op abonnementsbasis, wat betekent dat uw creditcard eenmaal per betalingstermijn automatisch wordt belast. De betalingstermijn van Shopify is 30 dagen, dus in een periode van 365 dagen wordt dit 12 keer in rekening gebracht. Het bedrag dat u betaalt, is afhankelijk van het abonnement dat u kiest en hoe u transactiekosten betaalt.

• Hoe krijg ik betaald met Shopify POS?

Betalingen die met Shopify POS worden geïnd, worden overgedragen naar uw merchant-account.

• Ik heb meer dan één winkellocatie. Hoe word ik gefactureerd?

Het maximumaantal locaties dat u kunt hebben, is afhankelijk van uw Shopify-abonnement.

Hebt u een vraag die hier niet bij staat? Bekijk de Shopify POS-documenten, stuur ons een e-mail of start een livechat.