Veelgestelde vragen over Shopify POS

Met welke apparaten werkt Shopify POS?

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 7 of nieuwer met iOS 15 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad mini Generatie 4 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iPadOS 15 of hoger
Android Telefoon of tablet met officiële Android-versie 10.0 of hoger

De Shopify POS-app is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Deze is niet beschikbaar voor desktopcomputers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van externe partijen gebruikt, kan het nodig zijn om Cross-websitetracking te activeren in de iOS-instellingen. Met Cross-websitetracking kunnen Shopify-apps van externe partijen die je in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de Shopify-app.

Voer de volgende stappen uit om Cross-websitetracking te activeren:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Activeer Cross-websitetracking toestaan.

Waarom moet ik mijn Shopify POS-app bijwerken?

Je bent verplicht de Shopify POS-app elke 180 dagen bij te werken. Software-updates bieden je de nieuwste functies en helpen je problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door verouderde software. Schakel automatische updates in om de Shopify POS-app te kunnen blijven gebruiken.

Wat is het verschil tussen Shopify POS en POS Pro?

De Shopify POS is een Point of Sale-app met een breed scala aan functies waarmee je je fysieke winkel kunt ondersteunen. De Shopify POS-app is inbegrepen bij alle abonnementen.

Shopify POS Pro is een add-on voor Shopify POS die extra functies voor fysieke bedrijven ontgrendelt. Pro-functies zijn beschikbaar voor een gratis proefperiode van drie dagen wanneer je Shopify POS gaat gebruiken. Je kunt er op dat moment voor kiezen om Pro-functies voor je winkels te blijven gebruiken tegen een extra maandelijks bedrag. Als dit niet het geval is, wordt de gratis versie van Shopify POS automatisch teruggezet naar je app. Je hoeft niets te doen.

Waarom heb ik een Shopify-winkel nodig als ik niet online wil verkopen?

In je Shopify-winkel beheer je informatie zoals je klanten, voorraad en accountgegevens, ongeacht waar je verkoopt. De Shopify POS-app verwerkt klantgerichte activiteiten en je instellingen in de winkel.

Wat heb ik nodig behalve de app?

Het enige dat je wél nodig hebt, is een ondersteund apparaat, de Shopify POS-app, een Shopify-winkel (die je kunt aanmaken vanuit de app) en een product om te verkopen. Shopify POS werkt met uiteenlopende retailhardware, zoals een kassalade, iPad-standaard, bonprinter en barcodescanner, maar je kunt ook zonder deze artikelen verkopen verwerken. In bepaalde landen is Shopify POS-hardware verkrijgbaar bij de Shopify Hardware Store. Bezoek de Shopify Hardware Store voor meer informatie.

Wat is een pincode voor medewerkers?

Shopify POS introduceert pincodes voor medewerkers, die een uniek viercijferig persoonlijk identificatienummer (PIN) zijn voor toegang tot de Shopify POS-app.

Wanneer een ingelogde medewerker een betaling via Shopify POS verwerkt, wordt diens naam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt controleren welke medewerker een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Als je niet zeker weet welke pincode aan een medewerker is toegewezen, kun je een nieuwe pincode voor medewerkers instellen in het beheercentrum.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar instellingen.
  2. Klik op Gebruikers en toestemmingen.
  3. Klik op de naam van het medewerkersaccount dat je wilt bewerken.
  4. In het gedeelte Kassasysteem-toegang schakel je Geef toegang tot Kassasysteem aan deze medewerker in.
  5. Voer in het gedeelte pincode een viercijferige pincode in of klik op Nieuwe pincode genereren, zodat de medewerkers die pincode kunnen gebruiken om in te loggen bij Shopify POS.
  6. Klik op Opslaan.

Moet ik dezelfde producten in de winkel verkopen als online?

Nee. Wanneer je producten toevoegt in het Shopify-beheercentrum, kun je beslissen of je ze online, in de winkel of op beide manieren beschikbaar wilt stellen.

Werkt de app in elk land en elke valuta?

Bijna. Je kunt Shopify POS over de hele wereld gebruiken, maar je winkel moet zich in een land bevinden waar Shopify ondersteunde betalingsproviders voor creditcards heeft.

Waarom ontbreken sommige (of alle) van mijn producten in Shopify POS?

Als je je producten niet aan het POS-verkoopkanaal in het Shopify-beheercentrum toevoegt, worden ze niet vermeld in de app. Als je de producten wel hebt toegevoegd en ze nog steeds niet worden weergegeven moet je ervoor zorgen dat je bent ingelogd bij de juiste locatie.

Hoe maak ik producten alleen beschikbaar in Shopify POS?

Je kunt de beschikbaarheid van je producten wijzigen via de pagina producten in het Shopify-beheercentrum.

Klik op het product en bewerk de beschikbaarheid van het product om de beschikbaarheid van één product te wijzigen, zodat alleen Point of Sale is geselecteerd. Klik op Gereed en vervolgens op Opslaan.

Als je de beschikbaarheid van meerdere producten wilt wijzigen, selecteer dan de producten die je wilt bewerken, klik op Actiesen selecteer Beschikbare producten maken. Wijzig de beschikbaarheid zodat alleen Point of Sale is geselecteerd en klik vervolgens op Producten beschikbaar stellen.

Welke talen worden ondersteund door Shopify POS?

Shopify POS ondersteunt de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Maleis
  • Noors Bokmal
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Turks

Om de taal van de Shopify POS-app te wijzigen, moet je de taal van het iOS-apparaat wijzigen via de iOS-instellingen.

Stappen

Andere talen die hier niet worden vermeld, werken mogelijk, maar worden niet ondersteund en kunnen resulteren in ontbrekende vertalingen die standaard in het Engels verschijnen.

Wat moet ik doen als mijn POS-kaartlezer is gestolen?

Ongebruikte, verloren of gestolen POS-kaartlezers moeten worden losgekoppeld van de Shopify POS-app.

Stappen

1. Tik in de POS-app op en navigeer naar Instellingen.
  2. Klik op Verbonden hardware beheren.
  3. Zoek de kaartlezer en selecteer Vergeten.
  4. Navigeer naar de Bluetooth-instellingen van het iOS- of Android-apparaat en stel 'Vergeten' in voor de kaartlezer.

Je kunt vervangende Shopify POS-hardware kopen in de Shopify Hardware Store.

Hoe kan ik mijn kaartlezer veilig houden?

Voer de volgende stappen uit om je kaartlezer veilig te houden:

• Let op verdacht gedrag in de buurt van apparaten, bijvoorbeeld wanneer onbekenden proberen apparaten los te koppelen of te openen. Controleer de identiteit van externe personen die zeggen voor reparaties of onderhoud te komen. Shopify voert niet persoonlijk onderhoud of reparaties uit.
  • Verdacht gedrag en aanwijzingen dat er met een POS-apparaat is geknoeid of dat een apparaat is vervangen, moet je altijd melden aan de eigenaar van het Shopify-account. Voorbeelden van aanwijzingen dat er met een apparaat kan zijn geknoeid of dat het is vervangen: er zijn onverwacht opzetstukken of kabels op het apparaat aangesloten, beveiligingslabels ontbreken of zijn verwisseld, behuizing is beschadigd of heeft een andere kleur of veranderingen aan het serienummer of andere markeringen aan de buitenkant.
  • Inspecteer POS-apparaten regelmatig om manipulatie (bijvoorbeeld het aanbrengen van kaartskimmers op apparaten) of vervanging op te sporen (door bijvoorbeeld het serienummer of andere kenmerken van het apparaat te controleren om na te gaan of het niet is verwisseld met een frauduleus apparaat). Gebruik geen POS-apparaten waarmee geknoeid kan zijn totdat ze zijn geïnspecteerd.

Jij bent verantwoordelijk voor het onderhoud van de voorraad POS-kaartlezers in de beheer-interface van de winkel.

Als er met een apparaat is geknoeid, verwijder je het uit het POS-apparaat via de instellingen-interface. Tik in de POS-app op . Selecteer Instellingen > Verbonden hardware beheren, zoek het apparaat en selecteer Vergeten.

Als je een apparaat waarmee is geknoeid, gebruikt om betalingsgegevens vast te leggen, kunnen er bijvoorbeeld creditcardgegevens worden gestolen. Jij bent verantwoordelijk voor de melding van diefstal van betalingsgegevens bij de betaalserviceprovider (en/of creditcardbedrijven) volgens het vereiste incidentresponsproces en zoals wordt vereist door PCI DSS voor PCI-naleving.