Betaalmethoden voor de Shopify POS-app activeren

Je kunt verschillende betaalmethoden in Shopify POS activeren, zodat je klanten bij de checkout kunnen kiezen.

Contante betalingen voor de Shopify POS-app activeren

Standaard zijn transacties met contant geld geactiveerd. Als je geen contant geld meer wilt accepteren, kun je dit soort transacties deactiveren. Bij contante betalingen worden er geen extra kosten of toeslagen in rekening gebracht voor de klant of winkel.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.
  2. Tik onder Andere betaaltypen op Contant geld om deze optie te activeren of te deactiveren.

Shop Pay-termijnbetalingen voor de Shopify POS-app activeren

Voordat je Shop Pay-termijnbetalingen met Shopify POS kunt accepteren, activeer je eerst Shop Pay-termijnbetalingen voor je webshop.

Nadat je Shop Pay-termijnbetalingen hebt geactiveerd, wordt dit in de POS-app voor al je POS-locaties in de Verenigde Staten als betalingsoptie vermeld.

Stappen

Betaling met cadeaubon activeren voor de Shopify POS-app

Cadeaubonnen zijn een goede manier om je sales te verhogen. Bovendien helpen cadeaubonnen je winkel te promoten wanneer je klanten ze kopen voor hun familie en vrienden.

Als je fysieke cadeaubonnen wilt verkopen, moet je deze kopen bij de Shopify Hardware Store.

Voordat je cadeaubonnen kunt verkopen of als betaling kunt accepteren, activeer je cadeaubonnen als betaalmethode in de Shopify POS-app.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Checkout > Betalingstypes.
  2. Tik op Cadeaubon.
  3. Activeer Betalingen met cadeaubonnen accepteren om cadeaubonnen te verkopen of betalingen ermee te accepteren.

Cadeaubonnen uitgeven

Je kunt de types cadeaubonnen aanpassen die je wilt uitgeven en als betaalmiddel wilt accepteren.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Producten > Cadeaubonnen.
  2. Activeer een van de volgende opties:
    • Activeer Digitale cadeaubonnen uitgeven om digitale cadeaubonnen, die je kunt afdrukken en naar klanten kunt e-mailen, te verkopen en betalingen ermee te accepteren.
    • Activeer Digitale of fysieke cadeaubonnen uitgeven om zowel digitale als fysieke cadeaubonnen te verkopen en betalingen ermee te accepteren.Hiervoor kun je een voorraad fysieke cadeaubonnen bestellen.

Lees meer over het verkopen van cadeaubonnen op Shopify POS.

Fysieke cadeaubonnen bestellen

Je kunt je ontwerp kiezen en aanpasbare fysieke cadeaubonnen bestellen in de Shopify Hardware Store in ondersteunde landen.

Aangepaste betalingen voor de Shopify POS-app activeren

Als je handmatige betalingen wilt accepteren die niet door Shopify worden verwerkt, zoals cheques, winkeltegoeden of een terminal van een andere aanbieder, kun je een aangepaste betaalmethode instellen.

Shopify volgt de volgende bestelgegevens voor aangepaste betaalmethoden:

• bestelnummer
  • gekoppelde klantgegevens
  • orderregels
  • totaal bestelling, inclusief belastingen
  • besteldatum en tijdstempels
  • aangepast betaaltype gebruikt

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.
  2. Tik onder Aangepaste betaalinstellingen op Aangepast betalingstype toevoegen.
  3. Typ de naam van het betalingstype in het veld en tik op Opslaan.
  4. Tik op de schakelaar om het aangepaste betaaltype te activeren of te deactiveren.

Aangepaste betalingen voor de Shopify POS-app deactiveren

Als een betaalmethode is gedeactiveerd, wordt deze bij de checkout niet als betaaloptie weergegeven.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.
  2. Tik op het scherm Betaaltypen op de schakelaar om het betaaltype te activeren of te deactiveren.