mPOP alles-in-één

Als u Shopify POS voor iPad gebruikt met het Shopify-abonnement of hoger, kunt u de alles-in-één Star mPOP gebruiken: een bonprinter met een geïntegreerde kassalade en een optionele USB-streepjescodescanner. U kunt ook een Heckler Windfall-iPad-standaard met de mPOP gebruiken door de Heckler PopTop-steun toe te voegen.

Star mPOP - met scanner

Waar u de mPOP kunt kopen

De mPOP en bijbehorende accessoires zijn verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De mPOP is ook verkrijgbaar bij externe verkopers over de hele wereld.

De mPOP aan uw iPad koppelen

U hoeft de mPOP maar één keer aan uw iPad te koppelen, waarna de kassalade, bonprinter en streepjescodescanner allemaal met Shopify POS werken.

Stappen:

1. Controleer of de printer op een stopcontact is aangesloten en aanstaat. Als u de USB-streepjescodescanner hebt, controleert u of deze op de mPOP is aangesloten.

2. Tik in de hoofdinstellingen van uw iPad op Bluetooth.

3. Tik onder OTHER DEVICES op de mPOP om deze aan uw iPad te koppelen:

Star mPop - bluetooth other devices
    Wanneer de mPOP is gekoppeld en verbonden, verschijnt deze onder MY DEVICES op het Bluetooth-instellingenscherm:
    Star mPop - bluetooth my devices

4. Ga in Shopify POS naar het Hardware-instellingenscherm en controleer of de mPOP-bonprinter wordt weergegeven onder VERBONDEN HARDWARE. Als u de streepjescodescanner hebt, wordt deze apart weergegeven op hetzelfde scherm.

Nadat de mPOP op het Hardware-instellingenscherm van de Shopify POS-app verschijnt, kunt u deze instellen als de standaardprinter (optioneel).

De mPOP van uw iPad ontkoppelen

De mPOP maakt automatisch verbinding met het laatste apparaat waaraan het was gekoppeld. Als u de mPOP met een ander apparaat wilt gebruiken, moet u de mPOP van uw iPad ontkoppelen.

Stappen:

1. Tik in de hoofdinstellingen van uw iPad op Bluetooth.
  2. Tik op het pictogram ⓘ naast de mPOP:
    Star mPop - mpop-pictogram
  3. Tik op Disconnect:
    Star mPop - bluetooth-instellingen
  4. Tik op Forget this device.
  5. Tik op OK om te bevestigen dat u wilt dat de iPad de mPOP vergeet:
    Star mPop - vergeten bevestigen
  6. In Shopify POS kunt u de mPOP-bonprinter en -scanner verwijderen uit het Hardware-instellingenscherm door beide naar links te swipen en vervolgens op Verwijderen te tikken.

Gebruikershandleiding van de fabrikant

Raadpleeg de gebruikershandleiding van de fabrikant voor meer informatie over het instellen en gebruiken van de mPOP, waaronder hoe u bonpapier installeert, de Star-scanner koppelt en problemen met de mPOP oplost.

Bonpapier kopen voor uw mPOP-printer

Alle rollen thermisch papier werken met de mPOP als het papier aan de volgende specificaties voldoet:

Breedte 57,5 mm ± 0,5 mm
Dikte Tussen de 0,053 mm en 0,075 mm
Roldiameter Tot 50 mm

Bonpapier voor de alles-in-één Star mPOP kunt u kopen in de Shopify Hardware Store.

Problemen oplossen

• Auto Connection inschakelen
  • Ondersteunde soorten streepjescodes
  • Probleemoplossingsgids van de fabrikant

Auto Connection inschakelen

Als u uw mPOP ergens anders dan in de Shopify Hardware Store koopt, of als u het apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen, is de optie Auto Connection mogelijk uitgeschakeld. In dit geval moet u de mPOP handmatig met uw iPad verbinden wanneer ze zijn losgekoppeld.

Als de optie Auto Connection is uitgeschakeld, kunt u de app mPOP Utility gebruiken om deze in te schakelen. Nadat u de optie hebt ingeschakeld, maakt de mPOP automatisch verbinding met de laatste iPad waaraan deze was gekoppeld wanneer beide apparaten aanstaan.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat u de mPOP aan uw iPad hebt gekoppeld en dat ze zijn verbonden:

Star mPop - bluetooth-koppeling

2. Installeer en open de mPOP Utility-app op uw iPad.

3. Controleer in de mPOP Utility-app of uw mPOP is geselecteerd onder Selected Device:

Star mPop - selected device

4. Tik in het menu onderaan het scherm op Setting.

5. Tik in het scherm Setting op Bluetooth Settings:

Star mPop - bluetooth-instellingen

6. Schakel de optie New Pairing Permission uit door op de wisselknop te tikken.

7. Schakel de optie Auto Connection in door op de wisselknop te tikken:

Star mPop - bluetooth-wisselknop

8. Tik op Apply en vervolgens op Yes.

9. Tik op OK.

10. Om de wijzigingen toe te passen op uw mPOP, zet u deze uit en weer aan. De mPOP maakt nu automatisch verbinding met uw iPad wanneer ze beide aanstaan en zich binnen het bereik bevinden.

Ondersteunde soorten streepjescodes

De Star-streepjescodescanner ondersteunt de volgende soorten 1D-streepjescodes:

• Bookland EAN
  • Codabar/NW7
  • Code 11, 39, 93, 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF)
  • Industrial 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • MSI/Plessey
  • UK/Plessey
  • Telepen
  • RSS (Limit, Stack, Expansion limit, Expansion stack)
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, EAN-13, EAN-8)

Probleemoplossingsgids van de fabrikant

Star Micronics heeft een probleemoplossingsgids die u kunt raadplegen als u problemen met de mPOP ondervindt. Als u een probleem niet kunt oplossen, kunt u ook contact opnemen met Shopify Support.