Swipe-kaartlezer (30-pins)

Shopify POS - 30-pins kaartlezer

Compatibele apparaten en betalingsproviders

Om de Swipe-kaartlezer (30-pins) te gebruiken, moet Shopify Payments of een POS-ondersteunde betalingsprovider zijn ingeschakeld.

Opmerking: Je POS-apparaat heeft een internetverbinding nodig om de Swipe-kaartlezer (30-pins) te kunnen gebruiken. Waar u ook verkoopt, zorg ervoor dat uw apparaat tijdens transacties verbinding met internet kan maken via wifi of de mobiele gegevens van uw apparaat.

De volgende tabel toont welke apparaten en betalingsproviders compatibel zijn met de Swipe-kaartlezer (30-pins):

Apparaten en betalingsproviders die compatibel zijn met de swipe-kaartlezer (30-pins)
Apparaat Ondersteunde betalingsproviders Moet ik het Shopify-abonnement of hoger hebben?
  • iPad 2/3
  • iPhone 4/4S
Shopify Payments (Verenigde Staten en Canada) Nee
Authorize.net (Verenigde Staten en Canada) Ja
First Data Payeezy (Verenigde Staten) Ja

De Swipe-kaartlezer (30-pins) is niet compatibel met Android-apparaten. Als u een Android-apparaat hebt, kunt u de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) of een externe betaalterminal gebruiken.

De Swipe-kaartlezer (30-pins) installeren

Om de Swipe-kaartlezer (30-pins) te installeren, bevestigt je de connector aan je iPad of iPhone. U kunt de meegeleverde plastic adapters gebruiken om te verzekeren dat de lezer stevig is aangesloten.

De kaartlezer heeft een pass-through micro-USB-poort, zodat u uw iPhone of iPad op een voedingsbron aangesloten kunt laten. Hiervoor leveren we een micro-USB-kabel bij de kaartlezer.

Een kaart swipen

Swipe de creditcard door de kaartlezer met de magneetstrip van de kaart van u af gericht:

Problemen oplossen

Als u kaartlezer niet werkt, voert u de volgende stappen uit met een testbestelling voor een artikel voor snelle verkoop van $ 1,00 (u kunt de bestelling later terugbetalen):

Stappen:

1. Controleer of u verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via Wi-Fi of de mobiele gegevens van uw apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als u geen verbinding met internet kunt maken, kunt u geen kaartbetalingen verwerken.

2. Gebruikt u een compatibele betalingsprovider en valuta? U kunt de Swipe-kaartlezer (30-pins) alleen gebruiken als:

- uw winkel zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt; - u een compatibele betalingsprovider gebruikt; - de valuta van uw winkel USD of CAD is.

Als u niet aan al deze vereisten voldoet, kunt u nog steeds creditcardbetalingen verwerken via een externe betaalterminal.

1. Zorg ervoor dat u op het betaalscherm op Credit tikt. De betaaloptie Externe terminal is alleen bedoeld voor als u een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een door Shopify ondersteunde kaartlezer.

2. Controleer of de lezer correct op uw POS-apparaat is aangesloten en of de behuizing van het apparaat niet in de weg zit.

3. Zorg ervoor dat u de kaart correct swipet, met de magneetstrip van je af gericht.

4. Nadat u op het betaalscherm op Credit hebt getikt, ontkoppelt u de kaartlezer en sluit u deze weer op het POS-apparaat aan. Controleer of u de melding Kaartlezer verbonden ziet.

5. Voer de creditcardgegevens handmatig in. Als dit werkt, is er een probleem met de kaartlezer.

6. Als de handmatige invoer niet werkt, sluit de Shopify POS-app dan gedwongen af, zet het apparaat uit en ontkoppel de kaartlezer. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS, sluit de kaartlezer aan en probeer nog een testbestelling.

Als u kaartlezer nog steeds niet werkt, kunt u ook de Installatie- en gebruikshandleiding van de fabrikant raadplegen. U kunt ook upgraden naar een ondersteunde kaartlezer.