Swipe-kaartlezer (Lightning)

Alleen beschikbaar bij Shopify

Dankzij het robuuste ontwerp van de Swipe-kaartlezer (Lightning) is deze betrouwbaar voor grote hoeveelheden kaartswipes.

De Swipe-kaartlezer (Lightning) voor Shopify POS

Voor wie is deze kaartlezer bedoeld?

De Swipe-kaartlezer (Lightning) is een lichtgewicht maar robuuste kaartlezer die beschikbaar is in Canada. Hij kan rechtstreeks op uw iPad of iPhone worden aangesloten en heeft geen draden, en is dus ideaal voor handelaren die vaak mobiel zijn. Het ontwerp is robuuster dan dat van de Swipe-kaartlezer (audio-ingang), waardoor deze kaartlezer een goede keuze is voor handelaren die regelmatig grote hoeveelheden creditcardbetalingen verwerken.

Compatibele apparaten en betaalproviders

De volgende tabel toont welke apparaten en betaalproviders compatibel zijn met de Swipe-kaartlezer (Lightning):

Apparaat Ondersteunde betaalproviders Moet ik het Shopify-abonnement of hoger hebben?
  • iPad 4/Air/Air 2
  • iPhone 5/5S/6/6 Plus/7/7 Plus/8/8 Plus/X
Shopify Payments (Verenigde Staten en Canada) Nee
Authorize.net (Verenigde Staten en Canada) Ja
First Data Payeezy (Verenigde Staten) Ja

Waar is de Swipe-kaartlezer (Lightning) te koop?

De Swipe-kaartlezer (Lightning) is alleen verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in Canada.

De Swipe-kaartlezer (Lightning) installeren

Om de Swipe-kaartlezer (Lightning) te installeren, bevestigt u de connector aan uw iPad of iPhone. U kunt de meegeleverde plastic adapters gebruiken om te verzekeren dat de lezer stevig is aangesloten.

Als u uw iPhone of iPad op wilt laden terwijl u de kaartlezer gebruikt, sluit u de meegeleverde micro-USB-kabel aan op de micro-USB-poort van de kaartlezer.

Een kaart swipen

Swipe de creditcard door de kaartlezer met de magneetstrip van de kaart van u af gericht:

Een kaart die van links naar rechts wordt geswipet met de magnetische strip naar achteren gericht en de chip naar voren

Problemen oplossen

Als uw kaartlezer niet werkt, voert u de volgende stappen uit met een testbestelling voor een artikel voor snelle verkoop van $ 1,00 (u kunt de bestelling later terugbetalen).

Stappen:

1. Controleer of u verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van uw apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als u geen verbinding met internet kunt maken, kunt u geen kaartbetalingen verwerken.

2. Gebruikt u een compatibele betaalprovider en valuta? U kunt de Swipe-kaartlezer (Lightning) alleen gebruiken als:

- uw winkel zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt - u een compatibele betaalprovider gebruikt - de valuta van uw winkel USD of CAD is.

Als u niet aan al deze vereisten voldoet, kunt u creditcardbetalingen verwerken via een externe betaalterminal.

1. Zorg ervoor dat u op het betaalscherm op Credit tikt. De betaaloptie Externe terminal is alleen bedoeld voor als u een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een door Shopify ondersteunde kaartlezer.

2. Controleer of de lezer correct op uw POS-apparaat is aangesloten en of de behuizing van het apparaat niet in de weg zit.

3. Zorg ervoor dat u de kaart correct swipet, met de magneetstrip van u af gericht.

4. Nadat u op het betaalscherm op Credit hebt getikt, ontkoppelt u de kaartlezer en sluit u deze weer op het POS-apparaat aan. Controleer of u de melding Kaartlezer verbonden ziet.

5. Voer de creditcardgegevens handmatig in. Als dit werkt, is er een probleem met de kaartlezer.

6. Als de handmatige invoer niet werkt, sluit de Shopify POS-app dan geforceerd af, zet het apparaat uit en ontkoppel de kaartlezer. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS, sluit de kaartlezer aan en probeer nog een testbestelling.

Als uw kaartlezer nog steeds niet werkt, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning. U kunt ook de installatie- en gebruikshandleiding van de fabrikant raadplegen als u problemen met uw kaartlezer ondervindt.