Swipe-kaartlezer (Lightning)

Alleen beschikbaar bij Shopify

Dankzij het robuuste ontwerp van de Swipe-kaartlezer (Lightning) is deze betrouwbaar voor grote hoeveelheden kaartswipes.

De Swipe-kaartlezer (Lightning) voor Shopify POS

Voor wie is deze kaartlezer bedoeld?

De Swipe-kaartlezer (Lightning) is een lichtgewicht maar robuuste kaartlezer die beschikbaar is in Canada. Hij kan rechtstreeks op je iPad of iPhone worden aangesloten en heeft geen draden, en is dus ideaal voor merchants die vaak mobiel zijn. Het ontwerp is robuuster dan dat van de Swipe-kaartlezer (audio-ingang), waardoor deze kaartlezer een goede keuze is voor merchants die regelmatig grote hoeveelheden creditcardbetalingen verwerken.

Compatibele apparaten en betaalproviders

De volgende tabel toont welke apparaten en betaalproviders compatibel zijn met de Swipe-kaartlezer (Lightning):

Apparaten en betalingsproviders die compatibel zijn met de swipe-kaartlezer (Lightning)
Apparaat Ondersteunde betaalproviders
  • iPad 4/Air/Air 2
  • iPhone 5/5S/6/6 Plus/7/7 Plus/8/8 Plus/X
Shopify Payments (Verenigde Staten en Canada)
Authorize.net (Verenigde Staten en Canada)
First Data Payeezy (Verenigde Staten)

Waar is de Swipe-kaartlezer (Lightning) te koop?

De Swipe-kaartlezer (Lightning) is alleen verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in Canada.

De Swipe-kaartlezer (Lightning) installeren

Om de Swipe-kaartlezer (Lightning) te installeren, bevestigt u de connector aan je iPad of iPhone. Je kunt de meegeleverde plastic adapters gebruiken om te verzekeren dat de lezer stevig is aangesloten.

Sluit de meegeleverde micro-USB-kabel aan op de micro-USB-poort van de kaartlezer als je je iPhone of iPad op wilt laden terwijl je de kaartlezer gebruikt.

Een kaart swipen

Swipe de creditcard door de kaartlezer met de magneetstrip van de kaart van je af gericht:

Een kaart die van links naar rechts wordt geswipet met de magnetische strip naar achteren gericht en de chip naar voren

Problemen oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, voer de volgende stappen uit met een testbestelling voor een artikel voor snelle verkoop van $ 1,00 (je kunt de bestelling later terugbetalen).

Stappen:

1. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met internet kunt maken, kun je geen kaartbetalingen verwerken.

2. Gebruik je een compatibele betaalprovider en valuta? Je kunt de Swipe-kaartlezer (Lightning) alleen gebruiken als:

- je winkel zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt - u een compatibele betaalprovider gebruikt - de valuta van je winkel USD of CAD is.

Als je niet aan al deze vereisten voldoet, kun je creditcardbetalingen verwerken via een ondersteunde kaartlezer.

1. Zorg ervoor dat je op het betaalscherm op Credit tikt. De betaaloptie Externe terminal is alleen bedoeld voor als je een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een door Shopify ondersteunde kaartlezer.

2. Controleer of de lezer correct op je POS-apparaat is aangesloten en of de behuizing van het apparaat niet in de weg zit.

3. Zorg ervoor dat je de kaart correct swipet, met de magneetstrip van u af gericht.

4. Nadat je op het betaalscherm op Credit heeft getikt, ontkoppelt u de kaartlezer en sluit u deze weer op het POS-apparaat aan. Controleer of je de melding Kaartlezer verbonden ziet.

5. Voer de creditcardgegevens handmatig in. Als dit werkt, is er een probleem met de kaartlezer.

6. Als de handmatige invoer niet werkt, sluit de Shopify POS-app dan geforceerd af, zet het apparaat uit en ontkoppel de kaartlezer. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS, sluit de kaartlezer aan en probeer nog een testbestelling.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning. Je kunt ook de installatie- en gebruikshandleiding van de fabrikant raadplegen als je problemen met je kaartlezer ondervindt.