Moneris-kaartlezer

Als u Shopify POS voor iPad gebruikt met het Shopify-abonnement of hoger, dan kunt u de Moneris iPP320-terminal gebruiken om betalingen via tik-, chip- en swipe-betalingen te accepteren. Je kunt de Moneris iPP320-terminal gebruiken om betalingen te accepteren van alle belangrijke creditcards, debetkaarten en contactloze betalingen zoals Apple Pay en Android Pay.

Gebruik deze gids om de terminal in te stellen en tik op Credit/Debet in de Shopify POS-app om een kaartbetaling te doen.

Moneris iPP320-terminal

Als u de Moneris-terminal op een POS-apparaat inschakelt, verwerkt Moneris alleen kaarttransacties voor dat apparaat. Je hoeft Moneris in uw winkel niet in te schakelen in de instellingen van uw Betaalproviders.

Je kunt Shopify Payments nog steeds gebruiken als uw creditcardbetaalprovider voor uw online winkel en u kunt Shopify Payments gebruiken op een ander POS-apparaat met een andere ondersteunde kaartlezer.

Voor wie is deze kaartlezer bedoeld?

De Moneris iPP320-terminal is bedoeld voor Canadese handelaren met een permanente winkellocatie.

De Moneris-terminal is ideaal voor Canadese handelaren die het breedste scala aan betaalopties aan hun klanten willen aanbieden. De terminal werkt in het Engels en het Frans, en het is de enige door Shopify ondersteunde kaartlezer die kaarten met alleen Interac accepteert (bijvoorbeeld Interac-kaarten die geen Mastercard- of Visa-betaalpas zijn).

De Moneris-terminal vermindert het risico op fouten die kunnen optreden als u een andere externe kaartterminal gebruikt. Bij een andere externe kaartterminal moet u elk transactiebedrag handmatig invoeren en de verkoop in Shopify POS afzonderlijk registreren. Dit proces is traag en foutgevoelig. De Moneris-terminal is geïntegreerd met Shopify POS, dus de app heeft de leiding over de transactie en alleen de klant hoeft met de terminal te communiceren. Dit proces is snel en voorkomt gebruikersfouten.

In tegenstelling tot de andere ondersteunde kaartlezers van Shopify, moet de Moneris-terminal worden aangesloten op internet en een stroomvoorziening, dus is deze het meest geschikt voor gebruik op één vaste locatie.

Vereisten

Om de Moneris iPP320-terminal met Shopify te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

• Shopify POS voor iPad (versie 3.5 of hoger) met het Shopify-abonnement of hoger.
  • Een in Canada gevestigd Shopify-account.
  • De valuta van uw winkel moet zijn ingesteld op CAD.
  • Een actief Moneris-handelaarsaccount.
  • Toegang tot een stopcontact.
  • Zowel ethernet- als wifi-netwerktoegang op uw verkooppunt.
  • Een iPad (de terminal is niet compatibel met Shopify POS voor iPhone of Android).

Je Moneris-terminal aanschaffen

Voordat u de Moneris iPP320-terminal kunt gebruiken, moet u zich aanmelden voor een Moneris-handelaarsaccount. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, stuurt Moneris u een Moneris iPP320-terminal met de juiste software voor gebruik met Shopify.

Als u al een Moneris-account hebt, moet u bij Moneris een terminal aanvragen die werkt met Shopify.

Stap 1: Je terminal verbinden

Uw terminal bevat een enkele verbindingskabel die de terminal verbindt met uw netwerk en met een stroomadapter.

Stappen:

1. Sluit de netwerkstekker van de verbindingskabel aan op de ethernetaansluiting.
  2. Sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op uw stroomadapter en steek de stekker van de adapter in een stopcontact.
  3. Steek de verbindingskabel in de onderkant van de betaalterminal (de connector lijkt op een HDMI-stekker). Gebruik de schroeven die bij uw terminal zijn geleverd om de kabel stevig aan de terminal te bevestigen.

Nadat u de terminal hebt aangesloten, hoort u een piep en wordt het scherm verlicht.

Stap 2: De terminal configureren

Wanneer je je terminal voor de eerste keer start, wordt u gevraagd om de apparaatinstellingen in te voeren, te beginnen met de Taalopties. Als je terminal Welcome/Bonjour weergeeft in plaats van het instellingenmenu, moet u de terminal opnieuw opstarten door de stappen in het gedeelte Problemen oplossen van deze handleiding te volgen.

Voordat u uw terminal kunt gebruiken met Shopify POS, moet u de juiste apparaatinstellingen invoeren. Als u een van de apparaatinstellingen die u eerder hebt ingevoerd moet annuleren, drukt u op de rode knop X om opnieuw te starten.

Dit zijn de instellingen die u bij elke stap van het instelproces moet kiezen:

Apparaatinstellingen voor initiële instelling
Language/Langue Druk op F1 voor Engels of F4 voor Frans. Hiermee stelt u de standaardtaal in voor de terminal en afgedrukte bonnen.
Contactless Reader Druk op F1 om contactloze kaarten ('tikbetalingen') in te schakelen.
Mode Druk op F1 om door de lijst te gaan en PCI te selecteren en druk op de groene knop O om te bevestigen.
Ethernet IP-type De terminal kan via een netwerk worden verbonden via een dynamisch adres of u kunt de netwerkinstellingen handmatig opgeven. In de meeste gevallen moet u een dynamisch adres gebruiken. Selecteer DYNAMIC door op F4 te drukken.
IP Host Setup Selecteer Openbaar en selecteer vervolgens Productie (druk op F1 of F4 om de selectie te wijzigen en druk op de groene knop O om te bevestigen).

Selecteer IPG1 en druk op de groene knop O om te bevestigen. Als de kaartlezer geen verbinding maakt wanneer de configuratie is voltooid, herhaalt u de configuratiestappen met IPG2 of IPG3.
Auto DNS Druk op F1om JAte selecteren, tenzij je speciale netwerkvereisten hebt.
Enter IP Config Retry Period De standaardinstelling is 10. Druk op de groene knop O om te bevestigen.
Enter Host Connect Timeout De standaardinstelling is 20. Druk op de groene knop O om te bevestigen.
Remove Card Beep Dit bepaalt of de terminal wel of niet piept als de klant zijn kaart in de terminal laat zitten nadat hij een aankoop heeft gedaan. Selecteer ON door op F1te drukken om de terminal een piep te laten geven wanneer een kaart er niet uit wordt gehaald of selecteer OFFdoor op F4te drukken.
Cashback Druk op F4 om NO te selecteren. Shopify POS ondersteunt geen cash-backservice.
Surcharge Selecteer NONE (druk op F1 of F4 om de selectie te wijzigen) en druk op de groene knop O om te bevestigen. Shopify POS ondersteunt geen toeslag.
Status Report Druk op F1 om deze functie in te schakelen.
ERNEX Druk op F4 om het ERNEX-klantenkaartsysteem uit te schakelen. Shopify POS biedt geen ondersteuning voor ERNEX.

Nadat u de instellingen hebt ingevoerd, is uw terminal bijna klaar voor gebruik. Druk twee keer op de groene knop O om het scherm Welcome/Bonjour weer te geven. Als u de netwerkinstellingen van de terminal wijzigt, wordt deze automatisch opnieuw opgestart voordat het scherm Welcome/Bonjour wordt weergegeven.

Stap 3: Shopify POS configureren om je nieuwe terminal te gebruiken

Nadat je je terminal hebt ingesteld, kunt je deze inschakelen in de Shopify POS-app op je iPad. Om deze stap te voltooien, moet je het Moneris-handelaarsinformatieblad raadplegen dat je van Moneris bij je terminal of per e-mail hebt ontvangen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Betaalmethodes.
  2. Tik op Moneris Terminal:
    Moneris Terminal-knop op het scherm Shopify POS Payments-instellingen
  3. Schakel de Moneris-terminal in door op de schakelknop te tikken. Er worden nu 3 velden getoond die u moet invullen: IP-adres, handelaars-ID en ECR-ID.
    Moneris-instellingenscherm
  4. Voer het IP-adres van de terminal in. Je kunt dit uit de terminal halen door op F2 en vervolgens op F3 te drukken. Voer dit op de iPad in op dezelfde manier als wordt weergegeven op de terminal. Het adres is een combinatie van vier reeksen getallen gescheiden door punten.
  5. Voer de handelaars-ID in die in uw handelaarsinformatieblad van Moneris staat. De handelaars-ID is over het algemeen een 13-cijferig nummer dat begint met 0030. Als u meer dan één Moneris-terminal hebt, is dit nummer voor alle terminals hetzelfde, aangezien dit uw accountnummer is.
  6. Voer de ECR-ID in die in je handelaarsinformatieblad van Moneris staat. De ECR-ID is een nummer dat specifiek is voor elke terminal. Het is over het algemeen 8 cijfers lang en kan worden aangeduid als Debet/Credit ECR op je handelaarsinformatieblad van Moneris. Merk op dat de ECR-ID niet hetzelfde is als het serienummer van de terminal.
  7. Tik na het invoeren van deze instellingen op Terminal initialiseren in de rechterbovenhoek van het iPad-scherm. De initialisatie kan maximaal een minuut duren, en Shopify POS zal je vertellen wanneer deze is voltooid. Met dit proces wordt gecontroleerd of de instellingen correct zijn en wordt de terminal bijgewerkt met je handelaarsaccountgegevens.

Als je ooit wijzigingen aanbrengt in je account bij Moneris (zoals het wijzigen van je verwerkingslimieten of geaccepteerde betaalvormen), kunt je terugkeren naar het instellingenscherm en nogmaals op Terminal initialiseren tikken om de wijzigingen door te voeren.

Transactiecodes

Nadat u een transactie met de Moneris iPP320 hebt verwerkt, kunt u informatie over de transactie vinden in het gedeelte Tijdlijn van de pagina met bestelgegevens. Aan het einde van het referentienummer van de transactie ziet u een letter die aangeeft hoe de betaling is verwerkt:

Code Beschrijving
S Kaart is geswipet
M Kaartinformatie werd handmatig ingevoerd
C Chipkaart is gebruikt
H EMV-kaart is gebruikt
T Contactloze magneetkaart is gebruikt
F Fallback-swipe na een chipfout
G Handmatige invoer nadat alle kaartinterfaces (tik, chip en swipe) zijn mislukt
Q Kaart geweigerd vanwege chipfout

Stappen:

1. Klik op de pagina Bestellingen van je Shopify-beheerder op het bestelnummer van een bestelling die u hebt verwerkt met de Moneris-terminal.
  2. Klik in het gedeelte Tijdlijn op een betaling van $ xx,xx is verwerkt op Semi Integrated Moneris:
    Moneris-transactiebericht in het gedeelte Tijdlijn van een bestelling
  3. Gateway-gegevens:
    Knop Gateway-gegevens

In het gedeelte Emv-kassabongegevens is de transactiecode de letter aan het einde van het referentienummer:

Transactiecode in het gedeelte Tijdlijn van een bestelling

Geavanceerd netwerken

Als u problemen ondervindt met netwerken, kunt u het Ethernet IP-type van je terminal wijzigen van een dynamisch IP-adres naar een statisch IP-adres en vervolgens je netwerkrouter configureren om het adres te reserveren dat u voor de terminal gebruikt.

Stappen:

1. Start de terminal opnieuw op door de stappen in het gedeelte Problemen oplossen van deze handleiding te volgen.
  2. Volg de stappen in de bovenstaande configuratietabel (zie stap 2), maar selecteer STATIC bij de prompt Ethernet IP Type in plaats van DYNAMIC.
  3. Nadat u STATIC hebt geselecteerd, voert u het IP-adres, het subnetmasker, de standaardgateway en de primaire en secundaire DNS-servers van je router in (u vindt deze gegevens in de configuratie van je router).
  4. Voltooi de terminalconfiguratie.

Problemen oplossen

• Fout: kan terminal niet initialiseren
  • Uw terminalmodel en softwareversie controleren
  • Meerdere iPads gebruiken
  • Terugkeren naar het instellingenmenu van de terminal
  • Verbindingsfout in Shopify POS
  • De Moneris-terminal opnieuw initialiseren
  • Fout: kan terminal niet initialiseren – geen overeenkomst voor PED-serienummer
  • Contact opnemen met ondersteuning

Fout: kan terminal niet initialiseren

Soms verandert de Moneris-terminal het IP-adres en moet u de bovenstaande verbindingsfoutstappen volgen om het IP-adres te controleren en bij te werken voordat u de terminal opnieuw initialiseert.

Uw terminalmodel en softwareversie controleren

Om met Shopify POS te kunnen werken, moet je Moneris-terminal een iPP320 zijn waarop de juiste software is geïnstalleerd. Je kunt de softwareversie van je terminal controleren met behulp van het serienummer dat verschijnt wanneer u de terminal opnieuw opstart.

Stappen:

1. Controleer dat het modelnummer van de terminal aan de achterkant van het Moneris-apparaat iPP320 is.
  2. Start de terminal opnieuw op door deze los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.
  3. Wanneer de terminal opnieuw start, toont het vierde scherm het serienummer van de software in de indeling Uxxxx-xxxxxxxx, waarbij elke x een cijfer is. De eerste vier cijfers vertegenwoordigen de softwareversie. Controleer of de eerste vier cijfers voldoen aan een van de volgende patronen: - 0224, 0253
    • 1117 en hoger.

Als je cijfers overeenkomen met een van die patronen, dan is de software van je terminal compatibel met Shopify POS.

Meerdere iPads gebruiken

Je Moneris-terminal kan maar met één iPad tegelijk zijn verbonden. Als u meer dan één iPad op één terminal aansluit, mislukt de netwerkverbinding en loopt u het risico omzet te verliezen.

Als u wilt verkopen met meerdere iPads op je winkellocatie, dan moet u voor elke iPad een extra Moneris-terminal aanschaffen.

Terugkeren naar het instellingenmenu van de terminal

Het installatiemenu van de terminal verschijnt automatisch wanneer je een nieuwe terminal voor de eerste keer inschakelt. Als je de configuratie van je terminal wilt wijzigen, moet je de terminal opnieuw opstarten en het setup-menu handmatig openen.

Stappen:

1. Start de terminal opnieuw op door tegelijkertijd de gele knop < en de interpunctietoets .,#* ingedrukt te houden. Wanneer het scherm van de terminal uitschakelt, laat u de knoppen los.
  2. Wanneer de terminal opnieuw is opgestart en op het scherm verschijnt een bericht dat eruitziet als 'Je-0224-NNNNNNNNN', drukt u kort op de rode knop X en vervolgens snel op de groene knop O om het instellingenmenu te openen.
  3. Volg de stappen in de configuratietabel (zie stap 2) om uw terminal in te stellen.

Verbindingsfout in Shopify POS

Als de netwerkverbinding in uw winkel niet stabiel is, heeft Shopify POS mogelijk moeite om verbinding te maken met uw terminal.

Als het Ethernet IP-type van uw terminal is ingesteld op Dynamic, kan de verbinding met Shopify POS worden verbroken wanneer uw internetverbinding in de winkel is verstoord. Als dit gebeurt, geeft het scherm Betalingen in Shopify POS een bericht weer dat aangeeft Er is geen kaartlezer aangesloten. U moet uw Shopify POS-instellingen bijwerken om het IP-adres van de terminal op te nemen voordat u verder kunt gaan.

Stappen:

1. Open het menu Instellingen in Shopify POS en tik vervolgens op Betaalmethoden.
  2. Tik op Moneris Terminal.
  3. Druk op uw terminal op F2 en F3 om het huidige IP-adres weer te geven.
  4. Voer in Shopify POS het nieuwe IP-adres van de terminal in.
  5. Tik op Terminal initialiseren om uw wijzigingen op te slaan.

Als dit vaak gebeurt, wilt je mogelijk het Ethernet IP-type van je terminal wijzigen in Static in plaats van Dynamic (zie het gedeelte Geavanceerd netwerken hierboven).

De Moneris-terminal opnieuw initialiseren

Soms moet je de Moneris-terminal opnieuw initialiseren, bijvoorbeeld als je deze uit- en inschakelt in de Shopify POS-betaalinstellingen of als je iets in je Moneris-account wijzigt.

Soms verandert de Moneris-terminal het IP-adres en moet u de bovenstaande verbindingsfoutstappen volgen om het IP-adres te controleren en bij te werken voordat u de terminal opnieuw initialiseert.

Als de Shopify POS-app vastloopt in de initialisatiemodus omdat het IP-adres moet worden bijgewerkt, dan kunt u de app geforceerd stoppen voordat u het IP-adres bijwerkt.

Stappen:

1. Druk tweemaal op de startknop van de iPad om alle apps weer te geven die op de iPad worden uitgevoerd.
  2. Zoek de Shopify POS-app en swipe deze omhoog om hem uit de lijst met apps te verwijderen.
  3. Druk op de startknop van de iPad om terug te gaan naar het startscherm van de iPad.
  4. Zoek en tik op de Shopify POS-app om deze te openen en volg de stappen voor verbindingsfouten.

Fout: kan terminal niet initialiseren – geen overeenkomst voor PED-serienummer

De fout Kan terminal niet initialiseren – geen overeenkomst voor PED-serienummer kan twee dingen betekenen:

• De handelaars-ID of ECR-ID is onjuist ingevoerd toen u Shopify POS configureerde om met uw terminal te werken.
  • De terminal is niet correct geactiveerd door Moneris.

Controleer of u de handelaars-ID en ECR-ID correct hebt ingevoerd in Shopify POS. Als ze correct zijn, neem dan contact op met de klantenservice van Moneris.

Contact opnemen met ondersteuning

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het verbinden van uw terminal met Shopify POS nadat u deze stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd, neem dan contact op met de klantenservice van Shopify. Als u hulp nodig hebt bij transacties, betalingen of het gebruik van uw terminal, neem dan contact op met de klantenservice van Moneris via hun ondersteuningspagina of bel 1-866-319-7450.