App voor klantweergave

Met de de app voor klantweergave kunt u een Android-apparaat gebruiken als klantgerichte weergave voor Shopify POS. Tijdens het afrekenen geeft de klantweergave de volgende gegevens over de winkelwagen van de klant weer:

• naam, aantal en prijs van regelartikelen
  • klantnaam en e-mailadres (optioneel)
  • kortingen
  • belastingen
  • totaal en subtotaal van bestelling
  • bestelbon
  • fooi (als u fooien inschakelt)

Shopify POS, app voor klantweergave

Wanneer het afrekenen is voltooid, kan de klant ervoor kiezen om zijn kassabon per sms of e-mail te ontvangen of te laten afdrukken (alleen iPad).

Het Android-apparaat waarop de app voor klantweergave wordt uitgevoerd, is via uw wifi-netwerk aan Shopify POS gekoppeld. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en wifi-band (2,4 GHz of 5 GHz).

Apparaatvereisten

Uw Android-apparaat moet aan de volgende vereisten voldoen:

• Android-versie 5.0 of hoger
  • 7 tot 8 inch tablet

Shopify POS en app voor klantweergave koppelen

U moet iedere keer dat u een van de apparaten opnieuw opstart, het Shopify POS-apparaat koppelen met het apparaat waarop de app voor klantweergave wordt uitgevoerd.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Hardware.

2. Tik op Klantweergave koppelen om de QR-code voor het koppelen weer te geven.

3. Tik in de klantweergave op Koppelen met POS.

4. Scan de QR-code op het Shopify POS-apparaat. Wanneer het koppelen is voltooid, wordt op beide apps Verbonden weergegeven.

5. Tik in de klantweergave op App vastmaken als u wilt voorkomen dat klanten de app voor klantweergave sluiten. Houd de knoppen Terug en Overzicht op uw Android-apparaat ingedrukt om de app voor klantweergave los te maken.

De app voor klantweergave aanpassen

U kunt de app voor klantweergave aanpassen vanuit Shopify POS.

• Kies het bericht dat wordt weergegeven in de klantweergave wanneer er geen transactie wordt uitgevoerd.

U kunt ervoor kiezen om het standaardwelkomstbericht of een aangepast bericht weer te geven. Het standaardbericht is 'Welkom bij' en uw winkelnaam. Een voorbeeld van een aangepast bericht is 'Winteruitverkoop 40% korting'.

• Schakel e-mail vastleggen in of uit.

Wanneer e-mail vastleggen is ingeschakeld, zien klanten een optie om zich te registreren voor e-mails wanneer het aangepaste bericht of welkomstbericht wordt weergegeven.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Hardware.

2. Tik op Klantweergave.

3. Optioneel: tik op Aangepast bericht en voer een aangepast bericht in.

4. Optioneel: schakel e-mail vastleggen in.

De klantweergave ontkoppelen van Shopify POS

U kunt op elk gewenst moment de klantweergave van Shopify POS ontkoppelen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Hardware.

2. Tik op Klantweergave.

3. Tik op Verbinding apparaat verbreken.

De app voor klantweergave gebruiken

Wanneer de app voor klantweergave wordt gekoppeld aan Shopify POS, wordt de betaalinformatie weergegeven voor elke bestelling die is verwerkt met het gekoppelde Shopify POS-apparaat. Als u fooien inschakelt, kan de klant een bedrag selecteren in de klantweergave. Wanneer het afrekenen is voltooid, selecteert de klant hoe hij zijn kassabon wil ontvangen:

• e-mail
  • tekst
  • afgedrukt (alleen iPad)
  • geen kassabon

Problemen oplossen

Als u connectiviteitsproblemen ondervindt tussen Shopify POS en de app voor klantweergave, kunt u deze stappen uitvoeren.

Stappen:

1. Sluit Shopify POS en de app voor klantweergave.

2. Open Shopify POS en ga naar Winkel > Hardware.

3. Als de app voor klantweergave nog steeds wordt weergegeven als verbonden, tik dan op - naast Klantweergave om de verbinding te verbreken.

4. Als de verbinding van de app voor klantweergave met het wifi-netwerk wordt verbroken, zet u de energiebesparingsmodus uit.

5. Open de app voor klantweergave en koppel deze met Shopify POS.