Apple AirPort-wifi-extender

Ondersteunde Apple AirPort WiFi Extender-modellen

De volgende modellen worden ondersteund, onder voorwaarde dat u het Shopify-abonnement of hoger hebt:

• de tweede generatie AirPort Express
  • de nieuwste versie van de AirPort Extreme.

De Apple AirPort WiFi Extender instellen

Stappen:

1. Zoek een plek voor uw Apple AirPort Express binnen handbereik van uw bonprinter. Steek de stekker in een stopcontact om hem aan te zetten.

2. Tik op de startpagina van uw iPad op Instellingen en vervolgens op Wifi. Wacht totdat uw iPad de draadloze netwerken in de buurt heeft gevonden en in een lijst weergeeft (dit kan een paar minuten duren).

3. Tik in het gedeelte NIEUW AIRPORT BASISSTATION INSTELLEN... op AirPort Express:

iOS wifi Airport Express

1. Het scherm AirPort-installatie wordt geopend en AirPort Utility begint informatie over uw netwerk te verzamelen:

iOS wifi Airport-netwerkinstallatie

2. Wanneer het volgende instellingenscherm wordt weergegeven, hebt je de mogelijkheid om de AirPort aan een bestaand netwerk toe te voegen of een geheel nieuw netwerk voor de AirPort te maken.

Om je AirPort aan een bestaand netwerk toe te voegen, tikt u op Andere opties en vervolgens op Volgende:

iOS wifi Airport-instellingsvelden

1. Kijk door de lijst met weergegeven netwerken om datgene te vinden waaraan je wilt deelnemen. Tik erop en tik op Volgende:

iOS Airport verbinden met het netwerk

2. Voer in het veld Apparaat een herkenbare naam in voor je AirPort Express en voeg een wachtwoord toe om het veilig te houden.

Wanneer u klaar bent, tikt u op Volgende om naar het volgende scherm te gaan:

iOS Airport-wachtwoord en gebruikersgegevens

3. Tik op Opslaan als u wordt gevraagd of u het wachtwoord wilt opslaan.

4. De AirPort Express configureert zichzelf op basis van uw instellingen. Wanneer de installatie is voltooid, geeft een bericht aan dat de AirPort verbinding heeft gemaakt met uw netwerk. Wanneer u dit ziet, tikt u op Gereed:

iOS Airport installatie voltooid

Je kunt Apple AirPort Utility gebruiken om een grafische weergave van je AirPort-netwerk te bekijken.

Apple AirPort Utility gebruiken

Je kunt Apple AirPort Jetility gratis downloaden in de Apple App Store. Apple AirPort Jetility biedt een handige, visuele manier om uw Apple-apparaten in een netwerk te beheren:

• Een grafische weergave van je netwerk bekijken
  • De netwerkinstellingen voor een Apple AirPort wijzigen
  • Een AirPort uit je netwerk verwijderen

Een grafische weergave van je netwerk bekijken

Wanneer u AirPort Jetility hebt geïnstalleerd, tikt u op het bijbehorende pictogram op uw iPad. AirPort Jetility wordt geopend om de AirPorts weer te geven die u op het internet hebt aangesloten:

Airport utility-weergave

De netwerkinstellingen voor een Apple AirPort wijzigen

Stappen:

1. De AirPort Utility te openen door op het bijbehorende pictogram op uw iPad te tikken.

2. Tik op de afbeelding van de AirPort die u wilt wijzigen. Je kunt de netwerkinstellingen en wachtwoordgegevens bekijken. Als u de informatie wilt wijzigen, tikt u op Bewerken en vervolgens op Gereed als u klaar bent:

Airport utility-apparaatinstellingen

Een AirPort uit je netwerk verwijderen

Mogelijk wilt u een AirPort van je netwerk verwijderen als u deze op een ander netwerk in de buurt moet installeren. Je doet dit door:

1. De AirPort Jetility te openen door op het bijbehorende pictogram op uw iPad te tikken. Je zou uw AirPort op het netwerk moeten zien.

2. De reset-knop aan de achterkant van de AirPort een paar seconden ingedrukt te houden (gebruik een rechtgebogen paperclip of een pen). Je ziet een waarschuwingspictogram naast de afbeelding op scherm AirPort Utility:

Airport utility-reset

3. In dit stadium kunt je de AirPort op een ander netwerk installeren en deze later opnieuw op dit netwerk installeren, en blijven de instellingen behouden.

Als u het gedeïnstalleerde apparaat volledig uit uw netwerk wilt verwijderen en de instellingen wilt verwijderen, tikt u op de bijbehorende afbeelding en vervolgens op Vergeten:

Airport utility, apparaat niet gevonden