Schakel over naar het geheel vernieuwde Shopify POS

Meer informatie over het geheel vernieuwde Shopify POS, en besluit zelf of je wilt overschakelen.

Overschakelen gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Nadat je overstapt op het geheel vernieuwde Shopify POS, moet je een aantal van je Shopify POS-instellingen synchroniseren en je medewerkers trainen voor de nieuwe app-functies.

Schakel over naar het geheel vernieuwde Shopify POS

Je kunt overschakelen naar de geheel vernieuwde Shopify POS als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

• Je gebruikt Shopify POS voor iPhone of iPad.
  • Je bent de accounteigenaar of een medewerker met volledige toestemmingen.

Schakelen tussen apps gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Als je je hele Shopify POS-systeem wil wisselen, moet je van app wisselen op elk apparaat dat jouw winkel gebruikt. Nadat je van app wisselt, worden alle geopende POS Classic-apps gesloten.

Stappen:

1. Tik in de POS Classic-app op Winkel.
  2. Optioneel: tik op Meer informatie over het geheel vernieuwde Shopify POS voor meer informatie over de nieuwe app.
  3. Tik op Probeer het geheel vernieuwde Shopify POS.
  4. Tik op Overschakelen naar het geheel vernieuwde Shopify POS. Je huidige POS Classic-app sluit.
  5. Tik op het nieuwe Shopify POS-pictogram om de app te openen.

Terug naar POS Classic

Je kunt op elk gewenst moment terugkeren naar POS Classic. Sommige Shopify POS-instellingen worden niet gesynchroniseerd wanneer je overschakelt tussen Shopify POS-apps. Meer informatie over POS Classic synchroniseren met de geheel vernieuwde Shopify POS.

Schakelen tussen apps gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Als je je volledige Shopify POS-systeem terug wilt schakelen naar POS Classic, moet je op elk apparaat van app wisselen.

Nadat je van app wisselt, wordt de geheel vernieuwde Shopify POS-app op je apparaat gesloten.

Stappen:

1. Tik in de geheel vernieuwde Shopify POS-app op de knop en tik vervolgens op Ondersteuning.
  2. Scroll naar beneden en tik op Schakelen naar POS Classic.
  3. Kies waarom je terugkeert naar POS Classic.
  4. Optioneel: Tik op reacties en laat een opmerking achter om Shopify te laten weten waarom je apps overschakelt en tik vervolgens op Opslaan.
  5. Tik op Terugschakelen naar POS Classic.
  6. Tik op OK.

Kies het juiste app-abonnement

Shopify biedt twee POS-app-abonnementen om aan jouw winkelbehoeften te voldoen. Raadpleeg POS-functies voor meer informatie over prijzen. Raadpleeg de volgende tabel om de aangeboden functies tussen Shopify POS Lite en Shopify POS Pro te vergelijken.

Shopify POS-functies en-abonnementen.
Functie Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Geïntegreerde betalingshardware met Shopify Payments (alleen voor Canada, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)
Hardware-integraties voor niet-betaalde winkels
Aanpasbaar smart grid
Klantprofielen toevoegen/bewerken
App voor klantweergave
Voorraden, bestellingen en klantenbeheer op meerdere locaties
E-mail/sms-ontvangstbewijzen
Op maat gemaakte ontvangstbewijzen
Kortingscodes en handmatige kortingen ($,%)
Verkoop en verzilver cadeaubonnen
Streepjescode scannen met camera
Aangepaste verkoop
Offline contante betalingen
Pincodes voor medewerkers (op basis van Shopify-abonnement)
Toestemmingen en beheer van winkelmedewerkers
Onbeperkte POS-medewerkers
Verkooptoewijzing
Terugbetalingen
Omruilingen
Contant geld volgen
Winkelwagen opslaan/ophalen
E-mailwinkelwagens
Verzenden naar huis
Fulfillment afhalen ter plaatse
Fulfillment van lokale bezorging
Geavanceerd voorraadbeheer met Stocky
Rapporten Dagelijkse verkoop
Analyse van in-app winkels

Shopify POS Pro-facturering

Shopify POS Pro wordt gefactureerd volgens een betalingscyclus van 30 dagen. De factureringscyclus begint op de dag dat je Shopify POS Pro in je winkel activeert. Je wordt elke 30 dagen gefactureerd vanaf de datum waarop Shopify POS Pro actief wordt. Raadpleeg voor meer informatie Betalingscycli van apps.

Activeer Shopify POS Pro voor een winkellocatie

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Locaties.
  2. Klik in het gedeelte Jouw locaties op Abonnementen beheren.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het abonnement te selecteren dat je op elke locatie wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op de pagina Abonnement goedkeuren op Abonnement goedkeuren.

POS Classic synchroniseren met de geheel vernieuwde Shopify POS

Overschakelen gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Nadat je bent overgestapt, wordt de meeste informatie in je POS Classic-app automatisch gesynchroniseerd met het geheel vernieuwde Shopify POS op hetzelfde apparaat. Je moet de volgende secties bijwerken of verifiëren voordat je het geheel vernieuwde Shopify POS gebruikt.

Voorkeuren voor orderverwerking

Als je Retail-bestellingen automatisch als afgehandeld wilt markeren, moet je de Voorkeuren voor de afhandeling van bestellingen bijwerken.

Instellingen Auto-vergrendelscherm

De instellingen van je Auto-vergrendelscherm worden niet gesynchroniseerd wanneer je overschakelt naar de geheel vernieuwde Shopify POS. Je moet de Instellingen Auto-vergrendelscherm bewerken nadat je apps hebt ingeschakeld.

Medewerkersmachtigingen

Nadat je apps hebt gewisseld, gebruikt de geheel vernieuwde Shopify POS-app de medewerkersmachtigingen van de POS Classic-app die zich op hetzelfde apparaat bevond. Nadat je overstapt op het geheel vernieuwde Shopify POS, kun jemedewerkersrollen en machtigingen bewerken, zodat ze van toepassing zijn op alle apparaten.

Medewerkersrollen voor Shopify POS werken alleen met het geheel vernieuwde Shopify POS. Rollen en machtigingen die zijn toegewezen in het geheel vernieuwde Shopify POS, worden niet gesynchroniseerd met POS Classic.

Externe betaalmethoden

Wanneer je overschakelt naar de geheel vernieuwde Shopify POS, worden externe betaalmethoden weergegeven onder AANGEPASTE BETAALTYPEN als externe terminals. Als je bijvoorbeeld een externe terminal voor Visa hebt, wordt de betaalmethode vermeld als External Terminal - Visa. Je kunt aangepaste betaaltypen hernoemen, toevoegen en verwijderen.

Andere betaaltypen worden automatisch gesynchroniseerd wanneer je overschakelt.

Kassadiensten en contant geld volgen

Als je Kassadiensten hebt ingeschakeld, wordt je bestaande overzicht voor kassadiensten automatisch gesynchroniseerd met het geheel vernieuwde Shopify POS.

Elke nieuwe bewerking van het volgen van contant geld die is uitgevoerd in de ene Shopify POS-app, wordt niet gesynchroniseerd met de andere app. Het volgen van contant geld in het geheel vernieuwde Shopify POS wordt bijvoorbeeld niet teruggezet naar POS Classic.

Sluit alle openstaande kassadienst voordat je tussen de geheel vernieuwde Shopify POS en POS Classic-apps schakelt.

Controleer of je de geheel nieuwe of Classic Shopify POS gebruikt

Gebruik de lay-out en het ontwerp van de app om te bepalen of je de geheel vernieuwde Shopify POS of POS Classic gebruikt.

POS Classic:

• De achtergrondkleur van de POS Classic-app is wit en lichtgrijs.
  • De onderkant van de app heeft een menu met meerdere knoppen, waaronder Afrekenen, Bestellingen, Klantenen Winkel.

Het geheel vernieuwde Shopify POS:

• De achtergrondkleur van de geheel vernieuwde Shopify POS-app is meestal donker grijs en zwart. Dit wordt ook wel Dark-mode genoemd.
  • Het geheel vernieuwde Shopify POS heeft een hamburgermenu () in de benedenhoek van de app.

Veelgestelde vragen

Kan ik Shopify POS Pro gratis uitproberen?

Als je met de geheel vernieuwde Shopify POS bent begonnen tussen 4 mei 2020 en 31 oktober 2020, heb je tot 31 oktober 2020 toegang tot Shopify POS Pro.

Als je het POS-verkoopkanaal na 31 oktober 2020 installeert, krijg je toegang tot een gratis proefperiode van 14 dagen van Shopify POS Pro.

Wat is het verschil tussen mijn Shopify-abonnement en het Shopify POS Pro-app-abonnement?

Je Shopify-abonnement bepaalt je winkelbeheer,-instellingen en -capaciteiten in de Shopify-beheerder. Je moet een Shopify-abonnement selecteren voordat je de Shopify POS-app kunt gebruiken om persoonlijk te verkopen. Shopify POS Lite is inbegrepen bij alle Shopify-abonnementen. Shopify Pos Pro heeft meer geavanceerde functies en kan tegen maandelijkse abonnementskosten worden toegevoegd aan een Shopify-abonnement.

Moeten al mijn locaties hetzelfde app-abonnement gebruiken?

Geen. Je kunt Shopify POS Lite of Shopify POS Pro inschakelen, afhankelijk van jouw bedrijfsbehoeften. Stel dat je bedrijf een winkellocatie heeft en ook in pop-upwinkels heeft verkocht. Je kunt Shopify POS Pro inschakelen voor de locatie van de winkel en Shopify POS Lite inschakelen voor de locatie van de pop-upwinkel.

Kan ik veranderen welke locaties Shopify POS Pro hebben ingeschakeld?

Ja. Je kunt het POS-abonnement voor een locatie op elk gewenst moment wijzigen. Voer de volgende stappen uit om het POS-abonnement voor je locatie te wijzigen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Locaties.
  2. Klik in het gedeelte Jouw locaties op Abonnementen beheren.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het abonnement te wijzigen dat je op elke locatie wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op de pagina Abonnement goedkeuren op Abonnement goedkeuren.

Waarom zijn functies die gratis waren in Shopify POS Classic nu onderdeel van het Shopify POS Pro-app-abonnement?

De Shopify POS-app-abonnementen zijn ontworpen om te worden geschaald met je bedrijfsbehoeften. Bestaande en nieuwe functies zijn opgenomen in het Shopify POS Pro-abonnement om complexe fysieke verkooptransacties te ondersteunen.

Wanneer moet ik een POS-app-abonnement selecteren?

Tot 31 oktober 2020 zijn de Shopify POS Pro-functies gratis inbegrepen in het geheel vernieuwde Shopify POS. Op 1 november 2020 heb je voor alle Shopify POS Pro-functies het Shopify POS Pro-app-abonnement nodig.

Op 31 oktober 2020 wordt je gevraagd of je het Shopify POS Pro-abonnement wilt inschakelen. Shopify POS Lite wordt automatisch ingeschakeld als je Shopify POS Pro niet inschakelt.

Kan ik voor een jaarlijks abonnement van Shopify POS Pro betalen?

Nee. Shopify POS Pro is een maandelijks app-abonnement.

Moet ik voor Shopify POS Pro betalen als ik overschakel naar de geheel nieuwe Shopify POS?

Nee. Je krijgt gratis toegang tot de functies van Shopify POS Pro tot en met 31 oktober 2020. Op 31 oktober 2020 wordt jou gevraagd of je het Shopify POS Pro-abonnement wilt inschakelen. Shopify POS Lite wordt automatisch ingeschakeld als je Shopify POS Pro niet inschakelt.

Kan ik me afmelden voor het gebruik van de functies van Shopify POS Pro?

Iedereen krijgt de volledige toegang tot Shopify POS Pro-functies tot en met 31 oktober 2020. Als je deze functies wilt uitschakelen, kun je Shopify POS Lite selecteren voor je POS-locaties.

Voer de volgende stappen uit om het POS-abonnement van een locatie te wijzigen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Locaties.
  2. Klik in het gedeelte Jouw locaties op Abonnementen beheren.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het abonnement te selecteren dat je op elke locatie wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op de pagina Abonnement goedkeuren op Abonnement goedkeuren.

Kan ik downgraden van Shopify POS Pro naar Shopify POS Lite?

Ja. Je kunt je Shopify POS Pro-abonnement toevoegen, verwijderen en wijzigen. Voer de volgende stappen uit om het POS-abonnement van een locatie te wijzigen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Locaties.
  2. Klik in het gedeelte Jouw locaties op Abonnementen beheren.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het abonnement te wijzigen dat je op elke locatie wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op de pagina Abonnement goedkeuren op Abonnement goedkeuren.

Kan ik weer terugschakelen naar POS Classic?

Het hangt ervan af. Zolang je je vóór 4 mei 2020 hebt aangemeld voor Shopify POS, kun je tot 31 oktober 2020 terugschakelen naar POS Classic. Op 31 oktober 2020 wordt je gevraagd of je het Shopify POS Pro-abonnement wilt inschakelen. Shopify POS Lite wordt automatisch ingeschakeld als je Shopify POS Pro niet inschakelt.

Veranderen al mijn iOS-apparaten wanneer ik overschakel naar de geheel vernieuwde Shopify POS?

Nee. Als je migreert naar de geheel vernieuwde Shopify POS, moet je elk apparaat handmatig inschakelen. Jij kunt bepalen wanneer ieder van jouw apparaten begint met het geheel vernieuwde Shopify POS en welk app-abonnement je kiest voor elke locatie.

Wat moet ik instellen wanneer ik overschakel naar de geheel vernieuwde Shopify POS?

Wanneer je migreert naar de geheel vernieuwde Shopify POS, is er geen instelling nodig. Al jouw instellingen en gekoppelde hardware migreren vanuit POS Classic.

Het geheel vernieuwde Shopify POS-startscherm beschikt over een aanpasbare Smart Grid die je kunt aanpassen aan je bedrijfsbehoeften terwijl je migreert naar de geheel vernieuwde Shopify POS.

Als je fysieke cadeaubonnen verkoopt, moet jefysieke cadeaubonnen accepteren inschakelen in je betalingsinstellingen in het geheel vernieuwde Shopify POS.

Hoe verwijder ik het POS-verkoopkanaal?

Als je het POS-verkoopkanaal wilt verwijderen uit jouw beheercentrum, moet je ervoor zorgen dat al je locaties over het Shopify POS Lite-abonnement beschikken.

Als jouw locaties allemaal gebruikmaken van het Shopify POS Lite-abonnement, kun je het POS-verkoopkanaal uit je beheercentrum verwijderen.

Klik op de pagina verkoopkanalen op het prullenbakpictogram naast Point of Sale.