Schakel over naar het geheel vernieuwde Shopify POS

Als je nog steeds Shopify POS Classic gebruikt om persoonlijk aan je klanten te verkopen, kun je overschakelen naar Shopify POS. Nadat je overstapt op de geheel vernieuwde Shopify POS, kun je meer te weten komen over de nieuwe Shopify POS en je medewerkers trainen met de nieuwe app-functies.

Schakel over naar het geheel vernieuwde Shopify POS

Je kunt overschakelen naar de geheel vernieuwde Shopify POS als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

Controleer de volledige lijst met Shopify POS-compatibele apparaten en besturingssystemen om ervoor te zorgen dat je apparaat wordt ondersteund.

Nadat je van apps bent gewisseld, sluiten alle open POS Classic-apps.

Stappen:

1. Tik in de POS Classic-app op Winkel.
  2. Tik op Probeer het geheel vernieuwde Shopify POS.
  3. Tik op Overschakelen naar het geheel vernieuwde Shopify POS. Je huidige POS Classic-app sluit.
  4. Tik op het nieuwe Shopify POS-pictogram om de app te openen.

Kies het juiste app-abonnement

Shopify biedt twee POS-app-abonnementen om aan jouw winkelbehoeften te voldoen. Raadpleeg POS-functies voor meer informatie over prijzen. Raadpleeg de volgende tabel om de aangeboden functies tussen Shopify POS Lite en Shopify POS Pro te vergelijken.

Shopify POS-functies en-abonnementen.
Functie Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Geïntegreerde betalingshardware met Shopify Payments (alleen voor Canada, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)
Hardware-integraties voor niet-betaalde winkels
Aanpasbaar smart grid
Klantprofielen toevoegen/bewerken
App voor klantweergave
Voorraden, bestellingen en klantenbeheer op meerdere locaties
E-mail/sms-ontvangstbewijzen
Op maat gemaakte ontvangstbewijzen
Kortingscodes en handmatige kortingen ($,%)
Verkoop en verzilver cadeaubonnen
Streepjescode scannen met camera
Aangepaste verkoop
Offline contante betalingen
Pincodes voor medewerkers (op basis van Shopify-abonnement)
Toestemmingen en beheer van winkelmedewerkers
Onbeperkte POS-medewerkers
Verkooptoewijzing
Terugbetalingen
Omruilingen
Kassaverkeer volgen
Winkelwagen opslaan/ophalen
E-mailwinkelwagens
Verzenden naar huis
Fulfillment afhalen ter plaatse
Fulfillment van lokale bezorging
Geavanceerd voorraadbeheer met Stocky
Rapporten Dagelijkse verkoop
Analytics van in-app winkels

Shopify POS Pro-facturering

Shopify POS Pro wordt gefactureerd volgens een betalingscyclus van 30 dagen. De factureringscyclus begint op de dag dat je Shopify POS Pro in je winkel activeert. Je wordt elke 30 dagen gefactureerd vanaf de datum waarop Shopify POS Pro actief wordt. Raadpleeg voor meer informatie Betalingscycli van apps.

Activeer Shopify POS Pro voor een winkellocatie

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Locaties.
  2. Klik in het gedeelte Jouw locaties op Abonnementen beheren.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het abonnement te selecteren dat je op elke locatie wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op de pagina Abonnement goedkeuren op Abonnement goedkeuren.

Voorkeuren voor orderverwerking

Als je Retail-bestellingen automatisch als afgehandeld wilt markeren, moet je de Voorkeuren voor de afhandeling van bestellingen bijwerken.

Instellingen Auto-vergrendelscherm

De instellingen van je Auto-vergrendelscherm worden niet gesynchroniseerd wanneer je overschakelt naar de geheel vernieuwde Shopify POS. Je moet de Instellingen Auto-vergrendelscherm bewerken nadat je apps hebt ingeschakeld.

Medewerkersmachtigingen

Nadat je apps hebt gewisseld, gebruikt de geheel vernieuwde Shopify POS-app de medewerkersmachtigingen van de POS Classic-app die zich op hetzelfde apparaat bevond. Nadat je overstapt op het geheel vernieuwde Shopify POS, kun jemedewerkersrollen en machtigingen bewerken, zodat ze van toepassing zijn op alle apparaten.

Medewerkersrollen voor Shopify POS werken alleen met het geheel vernieuwde Shopify POS. Rollen en machtigingen die zijn toegewezen in het geheel vernieuwde Shopify POS, worden niet gesynchroniseerd met POS Classic.

Externe betaalmethoden

Wanneer je overschakelt naar de geheel vernieuwde Shopify POS, worden externe betaalmethoden weergegeven onder AANGEPASTE BETAALTYPEN als externe terminals. Als je bijvoorbeeld een externe terminal voor Visa hebt, wordt de betaalmethode vermeld als External Terminal - Visa. Je kunt aangepaste betaaltypen hernoemen, toevoegen en verwijderen.

Andere betaaltypen worden automatisch gesynchroniseerd wanneer je overschakelt.

Kassadiensten en kassaverkeer volgen

Als je Kassadiensten hebt ingeschakeld, wordt je bestaande overzicht voor kassadiensten automatisch gesynchroniseerd met het geheel vernieuwde Shopify POS.

Elke nieuwe bewerking van het traceren van contant geld die is uitgevoerd in de ene Shopify POS-app, wordt niet gesynchroniseerd met de andere app. het traceren van contant geld in het geheel vernieuwde Shopify POS wordt bijvoorbeeld niet teruggezet naar POS Classic.

Sluit alle openstaande kassadienst voordat je tussen de geheel vernieuwde Shopify POS en POS Classic-apps schakelt.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen mijn Shopify-abonnement en het Shopify POS Pro-app-abonnement?

Je Shopify-abonnement bepaalt je winkelbeheer,-instellingen en -capaciteiten in het Shopify-beheercentrum. Je moet een Shopify-abonnement selecteren voordat je de Shopify POS-app kunt gebruiken om persoonlijk te verkopen. Shopify POS Lite is inbegrepen bij alle Shopify-abonnementen. Shopify Pos Pro heeft meer geavanceerde functies en kan tegen maandelijkse abonnementskosten worden toegevoegd aan een Shopify-abonnement.

Moeten al mijn locaties hetzelfde app-abonnement gebruiken?

Geen. Je kunt Shopify POS Lite of Shopify POS Pro inschakelen, afhankelijk van jouw bedrijfsbehoeften. Stel dat je bedrijf een winkellocatie heeft en ook in pop-upwinkels heeft verkocht. Je kunt Shopify POS Pro inschakelen voor de locatie van de winkel en Shopify POS Lite inschakelen voor de locatie van de pop-upwinkel.

Kan ik veranderen welke locaties Shopify POS Pro hebben ingeschakeld?

Ja. Je kunt het POS-abonnement voor een locatie op elk gewenst moment wijzigen. Voer de volgende stappen uit om het POS-abonnement voor je locatie te wijzigen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Locaties.
  2. Klik in het gedeelte Jouw locaties op Abonnementen beheren.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het abonnement te wijzigen dat je op elke locatie wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op de pagina Abonnement goedkeuren op Abonnement goedkeuren.

Waarom zijn functies die gratis waren in Shopify POS Classic nu onderdeel van het Shopify POS Pro-app-abonnement?

De Shopify POS-app-abonnementen zijn ontworpen om te worden geschaald met je bedrijfsbehoeften. Bestaande en nieuwe functies zijn opgenomen in het Shopify POS Pro-abonnement om complexe fysieke verkooptransacties te ondersteunen.

Kan ik voor een jaarlijks abonnement van Shopify POS Pro betalen?

Nee. Shopify POS Pro is een maandelijks app-abonnement.

Kan ik downgraden van Shopify POS Pro naar Shopify POS Lite?

Ja. Je kunt je Shopify POS Pro-abonnement toevoegen, verwijderen en wijzigen. Voer de volgende stappen uit om het POS-abonnement van een locatie te wijzigen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Locaties.
  2. Klik in het gedeelte Jouw locaties op Abonnementen beheren.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu om het abonnement te wijzigen dat je op elke locatie wilt gebruiken.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op de pagina Abonnement goedkeuren op Abonnement goedkeuren.

Kan ik weer terugschakelen naar POS Classic?

Het hangt ervan af. Zolang je je vóór 4 mei 2020 hebt aangemeld voor Shopify POS, kun je tot 31 oktober 2020 terugschakelen naar POS Classic. Op 31 oktober 2020 wordt je gevraagd of je het Shopify POS Pro-abonnement wilt inschakelen. Shopify POS Lite wordt automatisch ingeschakeld als je Shopify POS Pro niet inschakelt.

Veranderen al mijn iOS-apparaten wanneer ik overschakel naar de geheel vernieuwde Shopify POS?

Nee. Als je migreert naar de geheel vernieuwde Shopify POS, moet je elk apparaat handmatig inschakelen. Jij kunt bepalen wanneer ieder van jouw apparaten begint met het geheel vernieuwde Shopify POS en welk app-abonnement je kiest voor elke locatie.

Wat moet ik instellen wanneer ik overschakel naar de geheel vernieuwde Shopify POS?

Wanneer je migreert naar de geheel vernieuwde Shopify POS, is er geen instelling nodig. Al jouw instellingen en gekoppelde hardware migreren vanuit POS Classic.

Het geheel vernieuwde Shopify POS-startscherm beschikt over een aanpasbare Smart Grid die je kunt aanpassen aan je bedrijfsbehoeften terwijl je migreert naar de geheel vernieuwde Shopify POS.

Als je fysieke cadeaubonnen verkoopt, moet jefysieke cadeaubonnen accepteren inschakelen in je betalingsinstellingen in het geheel vernieuwde Shopify POS.

Hoe verwijder ik het POS-verkoopkanaal?

Als je het POS-verkoopkanaal wilt verwijderen uit jouw beheercentrum, moet je ervoor zorgen dat al je locaties over het Shopify POS Lite-abonnement beschikken.

Als jouw locaties allemaal gebruikmaken van het Shopify POS Lite-abonnement, kun je het POS-verkoopkanaal uit je beheercentrum verwijderen.

Klik op de pagina verkoopkanalen op het prullenbakpictogram naast Point of Sale.