Schakel over naar het geheel vernieuwde Shopify POS

Meer informatie over het geheel vernieuwde Shopify POS, en besluit zelf of je wilt overschakelen.

Overschakelen gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Nadat je overstapt op het geheel vernieuwde Shopify POS, moet je een aantal van je Shopify POS-instellingen synchroniseren en je medewerkers trainen voor de nieuwe app-functies.

Je kunt wanneer je maar wilt weer teruggaan naar POS Classic.

Schakel over naar het geheel vernieuwde Shopify POS

Je kunt overschakelen naar de geheel vernieuwde Shopify POS als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

• Je gebruikt Shopify POS voor iPhone of iPad.
  • Je bent de accounteigenaar of een medewerker met volledige toestemmingen.

Overschakelen naar apps gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Als je naar het volledige Shopify POS-systeem wilt overschakelen, moet je apps overschakelen op alle apparaten die in je winkel worden gebruikt. Nadat je de apps hebt overgezet, sluiten alle openstaande POS Classic-apps. Wanneer je de geheel vernieuwde Shopify POS-app opent, moet je je opnieuw aanmelden.

Stappen:

1. Tik in de POS Classic-app op Winkel.
  2. Optioneel: tik op Meer informatie over het nieuwe Shopify POS voor meer informatie over de nieuwe app.
  3. Tik op Probeer het geheel vernieuwde Shopify POS.
  4. Tik op Overschakelen naar het geheel vernieuwde Shopify POS. Je huidige POS Classic-app sluit.
  5. Tik op het nieuwe Shopify POS-pictogram om de app te openen.

Classic POS synchroniseren met het geheel vernieuwde Shopify POS

Overschakelen gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Nadat je bent overgestapt, wordt de meeste informatie in je POS Classic-app automatisch gesynchroniseerd met het geheel vernieuwde Shopify POS op hetzelfde apparaat. Je moet de volgende secties bijwerken of verifiëren voordat je het geheel vernieuwde Shopify POS gebruikt.

Voorkeuren voor orderverwerking

Als je Retail-bestellingen automatisch als afgehandeld wilt markeren, moet je de Voorkeuren voor de afhandeling van bestellingen bijwerken.

Instellingen Auto-vergrendelscherm

De instellingen van je Auto-vergrendelscherm worden niet gesynchroniseerd wanneer je overschakelt naar de geheel vernieuwde Shopify POS. Je moet de Instellingen Auto-vergrendelscherm bewerken nadat je apps hebt ingeschakeld.

Medewerkersmachtigingen

Nadat je apps hebt gewisseld, gebruikt de geheel vernieuwde Shopify POS-app de medewerkersmachtigingen van de POS Classic-app die zich op hetzelfde apparaat bevond. Nadat je overstapt op het geheel vernieuwde Shopify POS, kun je medewerkersrollen en machtigingen bewerken, zodat ze van toepassing zijn op alle apparaten.

Medewerkersrollen voor Shopify POS werken alleen met het geheel vernieuwde Shopify POS. Rollen en machtigingen die zijn toegewezen in het geheel vernieuwde Shopify POS, worden niet gesynchroniseerd met POS Classic.

Externe betaalmethoden

Wanneer je overschakelt naar de geheel vernieuwde Shopify POS, worden externe betaalmethoden weergegeven onder AANGEPASTE BETAALTYPEN als externe terminals. Als je bijvoorbeeld een externe terminal voor Visa hebt, wordt de betaalmethode vermeld als External Terminal - Visa. Je kunt aangepaste betaaltypen hernoemen, toevoegen en verwijderen.

Andere betaaltypen worden automatisch gesynchroniseerd wanneer je overschakelt.

Kassadiensten en contant geld volgen

Als je Kassadiensten hebt ingeschakeld, wordt je bestaande overzicht voor kassadiensten automatisch gesynchroniseerd met het geheel vernieuwde Shopify POS.

Elke nieuwe bewerking van het volgen van contant geld die is uitgevoerd in de ene Shopify POS-app, wordt niet gesynchroniseerd met de andere app. Het volgen van contant geld in het geheel vernieuwde Shopify POS wordt bijvoorbeeld niet teruggezet naar POS Classic.

Sluit alle openstaande kassadienst voordat je tussen de geheel vernieuwde Shopify POS en POS Classic-apps schakelt.

Terug naar POS Classic

Je kunt op elk gewenst moment terugkeren naar POS Classic. Sommige Shopify POS-instellingen worden niet gesynchroniseerd wanneer je overschakelt tussen Shopify POS-apps. Raadpleeg Classic POS synchroniseren met het nieuwe Shopify POS voor meer informatie.

Overschakelen naar apps gebeurt afzonderlijk op elk Shopify POS-apparaat. Als je het volledige Shopify POS-systeem weer wilt overschakelen naar POS Classic, moet je op elk apparaat de apps overschakelen. Nadat je de apps hebt omgezet, sluit de nieuwe Shopify POS alle apps op het apparaat dat je gebruikt. Wanneer je de POS Classic-app opent, moet je je aanmelden.

Stappen:

1. Tik in de geheel vernieuwde Shopify POS-app op en tik vervolgens op Ondersteuning.
  2. Scroll naar beneden en tik op Schakelen naar POS Classic.
  3. Kies waarom je terugkeert naar POS Classic.
  4. Optioneel:

1. Tik op Reacties en laat een bericht achter om Shopify te laten weten waarom je van app wisselt.
    2. Klik op Opslaan.
  5. Tik op Terugschakelen naar POS Classic.

6. Tik op OK.

Controleer of je de geheel nieuwe of Classic Shopify POS gebruikt

Gebruik de lay-out en het ontwerp van de app om te bepalen of je de geheel vernieuwde Shopify POS of POS Classic gebruikt.

POS Classic:

• De achtergrondkleur van de POS Classic-app is wit en lichtgrijs.
  • De onderkant van de app heeft een menu met meerdere knoppen, waaronder Afrekenen, Bestellingen, Klantenen Winkel.

Het geheel vernieuwde Shopify POS:

• De achtergrondkleur van de geheel vernieuwde Shopify POS-app is meestal donker grijs en zwart. Dit wordt ook wel Dark-mode genoemd.
  • Het geheel vernieuwde Shopify POS heeft een hamburgermenu () in de benedenhoek van de app.