Betaalmethoden

Je kunt verschillende betaalmethoden in Shopify POS inschakelen, zodat uw klanten bij het afrekenen kunnen kiezen.

De betaalinstellingen openen

In het scherm Betaaltypen kunt u betaalgateways, betaalmethoden en cadeaubonnen in- en uitschakelen.

Om toegang tot het scherm Betaaltypen te krijgen, tikt u op Winkel > Betaaltypen:

Shopify POS-betaalinstellingen, iPad

Shopify Payments inschakelen op uw iPad

Als u een van onze kaartlezerswilt gebruiken, moet u Shopify Payments of een ondersteunde externe leverancier inschakelen. Als u Shopify Payments nog niet hebt ingeschakeld in uw Shopify-beheerder, dan kunt u dit doen vanaf uw iPad.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments inschakelen.

De browser van uw iPad wordt geopend en u kunt u vervolgens aanmelden in het scherm Betaalproviders van uw Shopify-beheerder. Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u Shopify Payments inschakelen.

Contante betalingen inschakelen

Contante transacties zijn standaard ingeschakeld. Als u niet langer contant geld wilt accepteren, kunt u dit uitschakelen. Bij contante betalingen zijn er geen extra kosten of toeslagen voor de klant of winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Contant geld om dit in of uit te schakelen.

De internetbrowser van uw apparaat wordt geopend en u wordt gevraagd zich aan te melden in het scherm Betalingsproviders van de Shopify-beheerder. Nadat u zich heeft aangemeld, kunt u contante betalingen in- of uitschakelen.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Als je aan de volgende vereisten voldoet, kunt je kaartbetalingen accepteren zonder handtekening van een klant:

• Uw winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze inschakelen via het Shopify POS-scherm Winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments (credit en debet).

3. Schakel Handtekeningen van klanten overslaan indien mogelijk in.

Een ondersteunde betalingsprovider van derden inschakelen

Je kunt een betalingspovider van derden inschakelen in plaats van Shopify Payments als je winkel aan de volgende vereisten voldoet:

• je betaalrekening is gevestigd in Canada of de Verenigde Staten
  • uw betalingsaccount accepteert retailtransacties met zowel kaart aanwezig als kaart niet aanwezig
  • u hebt een Shopify-abonnement of hoger
  • je gebruikt een geschikte creditcardlezer

Shopify POS ondersteunt alleen de volgende betalingsproviders van derden:

• Authorize.net
  • First Data Payeezy

Deze externe betalingsproviders kunnen alleen worden gebruikt met bepaalde creditcardlezers:

Om een ondersteunde externe provider voor Shopify POS in te stellen:

1. Schakel op de pagina Betalingsproviders de optie Shopify Payments uit als deze is ingeschakeld voor uw winkel.

2. Activeer een van de ondersteunde betaingsproviders. Uw account bij die betailngsprovider moet zo zijn ingesteld dat transacties met zowel creditcard aanwezig en creditcard niet aanwezig worden geaccepteerd —neem contact op met de provider voor meer informatie.

3. Voer de aanmeldgegevens voor uw betaalaccount in en klik vervolgens op Activeren.

4. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Betaalmethodes.

5. Schakel in de sectie UITGESCHAKELD de betalingsprovider in:

wisselknop externe provider - Shopify POS voor iPad

Betaling met cadeaubon inschakelen

Als uw winkel een Shopify-abonnement of hoger heeft, kunt u betalingen per cadeaubon inschakelen in Shopify POS voor iPad.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op de knoppen om een of beide van de volgende opties te activeren:

- cadeaubonnen die u kunt afdrukken en e-mailen naar klanten - fysieke cadeaubonnen (u moet hiervan een aantal bestellen als u dit nog niet hebt gedaan)

Instellingenscherm cadeaubonnen, Shopify POS voor iPad

Fysieke cadeaubonnen bestellen

Als uw winkel eenShopify-abonnement of hoger heeft, kunt u fysieke cadeaubonnen kopen in de Shopify Hardware Store.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op Fysieke cadeaubonnen kopen om de Shopify Hardware Store te bekijken, waar je het ontwerp van je cadeaubon kunt kiezen en de hoeveelheid kunt opgeven die je wilt kopen:

Instellingenscherm cadeaubonnen, Shopify POS voor iPad

Betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkelkrediet mogelijk te maken

Je kunt betalingen accepteren met een externe kaartterminal en winkelkrediet. Deze betaalmethodes staan standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze inschakelen in het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Wanneer u betalingen met een externe terminal accepteert, registreert Shopify POS de transactie. De betaling wordt echter verwerkt en verzameld door uw externe terminalprovider.

Om betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkelkrediet mogelijk te maken:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen. De betaalmethoden Externe terminals en Winkelkrediet worden weergegeven onder Uitgeschakelde betalingen.

2. Als u betaling via winkelkrediet wilt inschakelen, schakelt u de optie Winkelkrediet in.

3. Als u creditcard- of betaalpasbetalingen via een externe terminal wilt accepteren, tikt u op Externe terminal en schakelt u de betalingstypen in die u wilt accepteren.

Voeg een aangepaste betaalmethode toe

U kunt aangepaste betalingsmethoden maken en ze elke naam geven die u maar wilt, zoals Bankcheque of Cheque. Gebruik aangepaste betaalmethoden voor handmatige betalingen die niet door Shopify worden verwerkt.

Om een aangepaste betaalmethode toe te voegen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Aangepaste betaalmethode toevoegen.

3. Voer een naam voor de methode in en tik dan op Gereed,

Een betaalmethode uitschakelen:

Als een betalingsmethode is uitgeschakeld, wordt deze niet weergegeven als betaaloptie bij het afrekenen.

Een betaalmethode uitschakelen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Schakel onder Ingeschakelde betalingen een betaalmethode uit door op de wisselknop te tikken.

De betaalmethode zal dan worden weergegeven onder Jeitgeschakelde betalingen. Je kunt de betaalmethode op dezelfde manier ook weer inschakelen.

Een aangepaste betaalmethode verwijderen

Als u geen aangepaste betaalmethode meer wilt gebruiken, kunt u deze permanent verwijderen via het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Om een aangepaste betaalmethode te verwijderen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Swipe de aangepaste betaalmethode naar links om een knop Verwijderen te krijgen.

3. Tik op Verwijderen.

Betaalmethoden vertalen

Als uw iPad is ingesteld om een andere taal dan het Engels te gebruiken, worden uw betaalmethoden vertaald. Als uw iPad bijvoorbeeld is geconfigureerd voor Frans, ziet uw instellingenscherm Betaaltypen er als volgt uit:

Het vertaalde scherm Betaalinstellingen, Shopify POS voor iPad

Je kunt je ontvangstbewijzen ook afdrukken in het Deens, Frans, Duits, Portugees of Spaans, afhankelijk van de taalinstellingen op je iPad. Uw afgedrukte bon toont vertaalde inhoud voor velden zoals Belastingen en Totaal.

De betaalinstellingen openen

In het scherm Betaaltypen kunt u betaalgateways, betaalmethoden en cadeaubonnen in- en uitschakelen.

Om toegang tot het scherm Betaaltypen te krijgen, tikt u op Winkel > Betaaltypen:

Scherm Betaaltypen, Shopify POS voor iPhone

Shopify Payments inschakelen op uw iPhone

Als u een van onze kaartlezerswilt gebruiken, moet u Shopify Payments of een ondersteunde externe leverancier inschakelen. Als u Shopify Payments nog niet hebt ingeschakeld in uw Shopify-beheerder, dan kunt u dit doen vanaf uw iPhone.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments inschakelen:

Knop Shopify Payments inschakelen, Shopify POS voor iPhone

De browser van uw iPhone wordt geopend en u kunt u vervolgens aanmelden in het scherm Betalingen van uw Shopify-beheerder. Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u Shopify Payments inschakelen.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Als je aan de volgende vereisten voldoet, kunt je kaartbetalingen accepteren zonder handtekening van een klant:

• Uw winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze inschakelen via het Shopify POS-scherm Winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments (credit en debet).

3. Schakel Handtekeningen van klanten overslaan indien mogelijk in.

Een ondersteunde betalingsprovider van derden inschakelen

Je kunt een betalingspovider van derden inschakelen in plaats van Shopify Payments als je winkel aan de volgende vereisten voldoet:

• je betaalrekening is gevestigd in Canada of de Verenigde Staten
  • uw betalingsaccount accepteert retailtransacties met zowel kaart aanwezig als kaart niet aanwezig
  • u hebt een Shopify-abonnement of hoger
  • je gebruikt een geschikte creditcardlezer

Shopify POS ondersteunt alleen de volgende betalingsproviders van derden:

• Authorize.net
  • First Data Payeezy

Deze externe betalingsproviders kunnen alleen worden gebruikt met bepaalde creditcardlezers:

Om een ondersteunde externe provider voor Shopify POS in te stellen:

1. Schakel op de pagina Betalingsproviders de optie Shopify Payments uit als deze is ingeschakeld voor uw winkel.

2. Activeer een van de ondersteunde betaingsproviders. Uw account bij die betailngsprovider moet zo zijn ingesteld dat transacties met zowel creditcard aanwezig en creditcard niet aanwezig worden geaccepteerd —neem contact op met de provider voor meer informatie.

3. Voer de aanmeldgegevens voor uw betaalaccount in en klik vervolgens op Activeren.

4. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Betaalmethodes.

5. Schakel in de sectie UITGESCHAKELD de betalingsprovider in:

wisselknop externe provider - Shopify POS voor iPhone

Betaling met cadeaubon inschakelen

Als uw winkel een Shopify-abonnement of hoger heeft, kunt u betalingen per cadeaubon inschakelen in Shopify POS voor iPhone.

Betalingen met cadeaubon inschakelen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op de knoppen om een of beide van de volgende opties te activeren:

- cadeaubonnen die u kunt afdrukken en e-mailen naar klanten - fysieke cadeaubonnen (u moet hiervan een aantal bestellen als u dit nog niet hebt gedaan)

Instellingenscherm Cadeaubonnen, Shopify POS voor iPhone

Fysieke cadeaubonnen bestellen

Als uw winkel eenShopify-abonnement of hoger heeft, kunt u fysieke cadeaubonnen kopen in de Shopify Hardware Store.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op Fysieke cadeaubonnen kopen om de Shopify Hardware Store te bekijken, waar je het ontwerp van je cadeaubon kunt kiezen en de hoeveelheid kunt opgeven die je wilt kopen:

Instellingenscherm Cadeaubonnen, Shopify POS voor iPhone

Betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkelkrediet mogelijk te maken

Je kunt betalingen accepteren met een externe kaartterminal en winkelkrediet. Deze betaalmethodes staan standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze inschakelen in het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Wanneer u betalingen met een externe terminal accepteert, registreert Shopify POS de transactie. De betaling wordt echter verwerkt en verzameld door uw externe terminalprovider.

Om betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkelkrediet mogelijk te maken:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen. De betaalmethoden Externe terminals en Winkelkrediet worden weergegeven onder Uitgeschakelde betalingen.

2. Als u betaling via winkelkrediet wilt inschakelen, schakelt u de optie Winkelkrediet in.

3. Als u creditcard- of betaalpasbetalingen via een externe terminal wilt accepteren, tikt u op Externe terminal en schakelt u de betalingstypen in die u wilt accepteren.

Voeg een aangepaste betaalmethode toe

U kunt aangepaste betalingsmethoden maken en ze elke naam geven die u maar wilt, zoals Bankcheque of Cheque. Gebruik aangepaste betaalmethoden voor handmatige betalingen die niet door Shopify worden verwerkt.

Om een aangepaste betaalmethode toe te voegen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Aangepaste betaalmethode toevoegen.

3. Voer een naam voor de methode in en tik dan op Gereed,

Een betaalmethode uitschakelen:

Als een betalingsmethode is uitgeschakeld, wordt deze niet weergegeven als betaaloptie bij het afrekenen.

Een betaalmethode uitschakelen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Schakel onder Ingeschakelde betalingen een betaalmethode uit door op de wisselknop te tikken.

De betaalmethode zal dan worden weergegeven onder Jeitgeschakelde betalingen. Je kunt de betaalmethode op dezelfde manier ook weer inschakelen.

Een aangepaste betaalmethode verwijderen

Als u geen aangepaste betaalmethode meer wilt gebruiken, kunt u deze permanent verwijderen via het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Om een aangepaste betaalmethode te verwijderen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Swipe de aangepaste betaalmethode naar links om een knop Verwijderen te krijgen.

3. Tik op Verwijderen.

Betaalmethoden vertalen

Als uw iPhone is ingesteld om een andere taal dan het Engels te gebruiken, worden uw betaalmethoden vertaald. Als uw iPhone bijvoorbeeld is geconfigureerd voor Frans, ziet uw instellingenscherm Betaaltypen er als volgt uit:

Vertaalde instellingenscherm Betalingen, Shopify POS voor iPhone

Je kunt je ontvangstbewijzen ook afdrukken in het Deens, Frans, Duits, Portugees of Spaans, afhankelijk van de taalinstellingen op je iPhone. Uw afgedrukte bon toont vertaalde inhoud voor velden zoals Belastingen en Totaal.

De betaalinstellingen openen

In het scherm Betaaltypen kunt u betaalgateways, betaalmethoden en cadeaubonnen in- en uitschakelen.

Om toegang tot het scherm Betaaltypen te krijgen, tikt u op Winkel > Betaaltypen:

Scherm Betaaltypen, Shopify POS voor Android

Overschrijvingen accepteren

Je kunt swipe- en handmatige creditcardbetalingen accepteren met de Swipe-kaartlezer (audio-jack) als u aan de volgende vereisten voldoet:

• Je schakelt Shopify Payments in als je betaalprovider.
  • Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten of Canada.

Als u niet aan deze twee vereisten voldoet, kunt u nog steeds betalingen met een externe terminal accepteren.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Als je aan de volgende vereisten voldoet, kunt je kaartbetalingen accepteren zonder handtekening van een klant:

• Uw winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze inschakelen via het Shopify POS-scherm Winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments.

3. Schakel Handtekening overslaan indien mogelijk in.

Een externe terminal in Shopify POS voor Android inschakelen

Als je Shopify POS voor Android gebruikt en je beschikt over een externe creditcard- of betaalkaartterminal, dan kunt je de betaalmethode Externe betaaltermina inschakelen via het scherm Instellingen van de Shopify POS-app.

Wanneer u betalingen met een externe terminal accepteert, registreert Shopify POS de transactie. De betaling wordt echter verwerkt en verzameld door uw externe terminalprovider.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Externe terminal.

3. Schakel Externe terminal inschakelen in.

4. Er verschijnt een bericht waarin wordt uitgelegd dat u een betaalterminal inschakelt die niet is geïntegreerd met Shopify. Tik op OK.

De betaalmethode Externe betaalterminal is ingeschakeld en is tijdens elke transactie als optie beschikbaar op het scherm Betaaltype selecteren.

Betaling met cadeaubon inschakelen

Als uw winkel een Shopify-abonnement of hoger heeft, kunt u betalingen per cadeaubon inschakelen in Shopify POS voor Android.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Schakel Cadeaubonnen inschakelen in.

Voeg een aangepaste betaalmethode toe

Je kunt aangepaste betalingsmethoden maken en ze elke naam geven die u maar wilt, zoals Bankcheque of Cheque. Gebruik aangepaste betaalmethoden voor handmatige betalingen die niet door Shopify worden verwerkt.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Aangepaste betaalmethode toevoegen.

3. Voer een naam in voor de betaalmethode en tik vervolgens op ✔.

Een betaalmethode uitschakelen:

Als een betalingsmethode is uitgeschakeld, wordt deze niet weergegeven als betaaloptie bij het afrekenen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Schakel onder Betaaltypen een betaalmethode uit door op de knop te tikken.

Een aangepaste betaalmethode verwijderen

Als u geen aangepaste betaalmethode meer wilt gebruiken, kunt u deze permanent verwijderen via het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Je moet een betaalmethode uitschakelen voordat je deze kunt verwijderen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik in het gedeelte U*itgeschakelde betaaltypen* op het potloodpictogram.

3. Tik op de prullenbak naast het betaaltype dat u wilt verwijderen.