Veelgestelde vragen over Shopify POS

Heb je nog steeds vragen over Shopify POS? Misschien vind je er hier antwoorden op.

Aan de slag

• Wat houdt Shopify POS in?
  • Met welke iPad-, iPhone- en Android-versies werkt Shopify POS?
  • Hoe kan ik Shopify POS gaan gebruiken?
  • Waarom heb ik een Shopify-winkel nodig als ik niet online wil verkopen?
  • Wat heb ik nodig behalve de app?
  • Kan ik mijn online-Shopify-winkel samenvoegen met Shopify POS?
  • Is er een limiet voor het aantal producten dat ik in mijn assortiment kan hebben?
  • Waarom ontbreken sommige (of alle) van mijn producten in Shopify POS?
  • Hoe maak ik producten alleen beschikbaar in het POS?
  • Moet ik dezelfde producten in de winkel verkopen als online?
  • Werkt de app in elk land en elke valuta?

Wat houdt Shopify POS in?

Shopify POS is een applicatie voor iOS- en Android-apparaten die je kunt gebruiken voor transacties in een fysieke winkel of in een pop-upomgeving. Zoek naar producten, verwerk bestellingen, ontvang betalingen, swipe creditcards, maak kassabonnen en beheer alles vanaf je iPad of mobiele apparaat. Je kunt al het achtergrondbeheer van je winkel regelen via het Shopify-beheercentrum, dat toegankelijk is via elke browser.

Met welke iPad-, iPhone- en Android-versies werkt Shopify POS?

De Shopify POS-app werkt met de volgende apparaten:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5s of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 11.4 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

Hoe kan ik Shopify POS gaan gebruiken?

Eerst moet je de app installeren. Als je al een Shopify-account hebt, meld je je aan bij Shopify POS met je inloggegevens, waarna de app de producten van je winkel laadt. Als je nog geen account hebt, kun je een gratis proefperiode van 14 dagen starten en rechtstreeks vanuit de app beginnen met het aanmaken van producten.

Waarom heb ik een Shopify-winkel nodig als ik niet online wil verkopen?

Je Shopify-winkel is de back-end van je Shopify POS-systeem. Je beheert je klantgegevens, je Shopify-account en je productvoorraad via het Shopify-beheercentrum, dat toegankelijk is via elke browser. De Shopify POS-app verwerkt klantgerichte activiteiten en je instellingen in de winkel.

Wat heb ik nodig behalve de app?

Shopify POS werkt met verschillende retailhardware, zoals een kassalade, iPad-standaard, bonprinter en streepjescodescanner, maar je kunt verkopen verwerken zonder deze hardware. Het enige dat je wél nodig hebt, zijn een iPad of iPhone, de Shopify POS-app, een Shopify-winkel (die je kunt maken vanuit de app) en een product om te verkopen. Shopify POS-hardware is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Kan ik mijn online-Shopify-winkel samenvoegen met Shopify POS?

Ja. Je online-Shopify-winkel synchroniseert automatisch met Shopify POS en je beheert je hele bedrijf via één dashboard. Product- of voorraadupdates die je in het Shopify-beheercentrum uitvoert, worden onmiddellijk doorgevoerd in Shopify POS.

Is er een limiet voor het aantal producten dat ik in mijn assortiment kan hebben?

Nee. Er is geen limiet voor het aantal producten dat je kunt maken, maar er is wel een limiet voor het aantal producten dat je in je assortiment kunt hebben voordat je POS-apparaat mogelijk prestatieproblemen begint te ondervinden:

Product- en variantlimieten per apparaat
Apparaat Aantal producten Aantal varianten
iPad 4 3.000 6.000
iPad 5 5.000 8.000
iPad mini (alle modellen) 3.000 6.000
iPad Air 5.000 8.000
iPad Pro 9.7" 10.000 15.000*
iPad Pro 10.5" 20.000 40.000*
iPad Pro 12.9" 30.000 50.000*
* These are approximate numbers. High product, variant, and collection counts could result in slower load times when you log in.

Waarom ontbreken sommige (of alle) van mijn producten in Shopify POS?

Als je je producten nog niet aan het POS-verkoopkanaal hebt toegevoegd, worden deze niet weergegeven in de app. Als je de producten hebt en de producten nog steeds niet worden weergegeven, moet je ervoor zorgen dat je bent aangemeld bij de juiste locatie.

Hoe maak ik producten alleen beschikbaar in Shopify POS?

Selecteer het product in Productenen bewerk de Beschikbaarheid van het product, zodat alleen Point of Sale is geselecteerd als je de beschikbaarheid van één product wilt wijzigen. Klik op Gereed en vergeet niet om op te slaan voordat je de pagina verlaat.

Als je producten in bulk wilt selecteren om alleen beschikbaar te zijn in het POS, klik op Product > Alle producten, vink het selectievakje aan van alle producten die je wilt bewerken, klik op Acties en selecteer Producten beschikbaar stellen. Je kunt nu de nodige selectievakjes aan- of uitvinken om de verkoopkanalen te wijzigen waar elk product beschikbaar is.

Moet ik dezelfde producten in de winkel verkopen als online?

Nee. Wanneer je producten toevoegt in het Shopify-beheercentrum, kun je beslissen of je ze online, in de winkel of op beide manieren beschikbaar wilt stellen.

Werkt de app in elk land en elke valuta?

Bijna. Je kunt Shopify POS wereldwijd gebruiken, maar je winkel moet zich in een land bevinden waar Shopify ondersteunde providers voor creditcardbetalingen heeft.

Je winkel

• Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meerdere kassa's tegelijk gebruik?
  • Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meerdere winkels heb?
  • Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meer dan één werknemer heb?
  • Moet ik al mijn producten uit mijn onlinewinkel opnieuw toevoegen aan Shopify POS?

Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meerdere kassa's tegelijk gebruik?

Ja. Je kunt Shopify POS op meerdere apparaten installeren zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. De winkelactiviteit op alle apparaten wordt gesynchroniseerd met het Shopify-beheercentrum.

Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meerdere winkels heb?

Ja. Je kunt meerdere locaties toevoegen in het Shopify-beheercentrum. Het maximale aantal locaties dat je kunt hebben, is afhankelijk van het Shopify-abonnement van je winkel.

Kan ik Shopify POS gebruiken als ik meer dan één werknemer heb?

Ja. Shopify POS voor iPad met het Shopify-abonnement of hoger bevat personeelsaccounts en je kunt accounts instellen voor een willekeurig aantal werknemers.

Moet ik al mijn producten uit mijn onlinewinkel opnieuw toevoegen aan Shopify POS?

Nee. Je kunt alle producten in het Shopify-beheercentrum toevoegen, ongeacht of je ze online of met Shopify POS verkoopt. Producten die je hebt ingesteld om beschikbaar te zijn in Shopify POS, worden automatisch geladen wanneer je je aanmeldt bij de app.

Betalingen accepteren

• Welke betaalmethoden kunnen mijn klanten gebruiken?
  • Kan ik een betaling splitsen in Shopify POS?
  • Kan ik Shopify POS met mijn eigen betaalterminal gebruiken?
  • Kan ik klanten terugbetalen?
  • Kan ik een artikel ruilen met Shopify POS?
  • Zijn er transactiekosten of verborgen kosten waarover ik me zorgen moet maken?
  • Kan ik een Shopify-kaartlezer gebruiken wanneer ik buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland reis?

Welke betaalmethoden kunnen mijn klanten gebruiken?

Als je Shopify POS voor iPad of iPhone gebruikt, kun je elke betaalmethode accepteren. Als je je in de Verenigde Staten of Canada bevindt, kun je creditcards swipen met je iPad en iPhone. Als je je in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevindt, kun je creditcard- en contactloze betalingen accepteren met behulp van het EMV-compatibele pinapparaat.

Buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland kun je een externe creditcardterminal kopen of huren bij een betalingsverwerker (een creditcardterminal is elk apparaat waarmee je creditcards en betaalpassen kunt accepteren). Als je Shopify POS voor Android gebruikt, kun je contante en creditcardbetalingen accepteren en kun je creditcards swipen met de Swipe-kaartlezer (audio-ingang).

Kan ik een betaling splitsen in Shopify POS?

Ja. Als je Shopify POS voor iPad of iPhone gebruikt, kun je meerdere betaalmethoden gebruiken voor één transactie. Je kunt ook gedeeltelijke betalingen aanbieden als je je klant de mogelijkheid wilt geven later te betalen.

Kan ik Shopify POS met mijn eigen betaalterminal gebruiken?

Ja. Als je Shopify POS voor iPad gebruikt, kun je in de app aangepaste betalingsopties maken, zoals contant, betaalpassen of IOU, en elk type betaling registreren. Alle betalingsopties die je inschakelt, zijn ook beschikbaar in Shopify POS voor iPhone. Gebruik de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) als je Shopify POS voor Android gebruikt.

Kan ik klanten terugbetalen?

Ja. Als je Shopify POS voor iPad gebruikt, kun je de app gebruiken om een aankoop terug te betalen, zolang de aankoop is gedaan in Shopify POS. Als je Shopify POS voor iPhone of Android gebruikt, kun je een bestelling terugbetalen via het Shopify-beheercentrum of de Shopify-app.

Kan ik een artikel ruilen met Shopify POS?

Ja. Je kunt met Shopify POS een artikel in de bestelling van je klant inwisselen.

Zijn er transactiekosten of verborgen kosten waarover ik me zorgen moet maken?

Shopify brengt geen extra transactiekosten in rekening voor POS-bestellingen. Als je een Shopify-kaartlezer met Shopify Payments of een ondersteunde provider voor creditcardbetalingen gebruikt, betaalt je alleen de administratiekosten voor creditcards. Shopify brengt geen kosten in rekening voor het accepteren van andere soorten betalingen, zoals contant, externe debet of extern krediet. Als je een externe creditcardterminal gebruikt, brengtkun jebetalingsverwerker transactiekosten in rekening.

Kan ik een Shopify-kaartlezer gebruiken wanneer ik buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland reis?

Ja. Als je winkel zich in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevindt, kun je overal ter wereld een Shopify-kaartlezer gebruiken om creditcardbetalingen te accepteren, zolang je maar verbinding met internet hebt.

Cadeaubonnen

• Kan ik cadeaubonnen gebruiken met Shopify POS?
  • Wat als een klant zijn cadeaubon kwijtraakt?
  • Kan ik een terugbetaling op een cadeaubon storten in Shopify POS?
  • Kan ik een cadeaubon terugbetalen in Shopify POS?

Kan ik cadeaubonnen gebruiken met Shopify POS?

Ja. Raadpleeg de documentatie voor cadeaubonnen in Shopify POS.

Wat als een klant zijn cadeaubon kwijtraakt?

Als een klant zijn cadeaubon kwijtraakt, kun je een vervangende cadeaubon uitgeven.

Kan ik een terugbetaling op een cadeaubon storten in Shopify POS?

Ja. Je kunt een terugbetaling storten op dezelfde cadeaubon die is gebruikt om de aankoop te doen, waarna het saldo op de cadeaubon automatisch wordt bijgewerkt.

Kan ik een cadeaubon terugbetalen in Shopify POS?

Ja. Net als elk ander product kun je een cadeaubon terugbetalen als een klant deze wil retourneren. Schakel de cadeaubon uit voordat je de terugbetaling uitvoert.

Internationale merchants

Kan ik Shopify POS gebruiken als mijn winkel zich buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland bevindt?

Ja. Als je winkel zich in een land bevindt waar Shopify ondersteunde providers voor creditcardbetalingen heeft, kun je Shopify POS gebruiken. Er zijn twee belangrijke overwegingen:

Hardware

• Waar kan ik een kassalade, bonprinter en andere hardware kopen?
  • Ik heb al wat hardware in mijn bezit. Kan ik deze hergebruiken met Shopify POS?
  • Wat is een kaartlezer en hoeveel kost deze?
  • Verkoopt Shopify hardware buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland?

Waar kan ik een kassalade, bonprinter en andere hardware kopen?

Je kunt hardwarekits en afzonderlijke artikelen van ondersteunde hardware kopen in de Shopify Hardware Store in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In andere landen is ondersteunde hardware verkrijgbaar bij geautoriseerde wederverkopers.

Ik heb al wat hardware in mijn bezit. Kan ik deze hergebruiken met Shopify POS?

Misschien. Wanneer je vanaf een ander platform migreert, kun je sommige van je hardware mogelijk hergebruiken.

Wat is een kaartlezer en hoeveel kost deze?

Als je je in het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevindt, kun je een Shopify-kaartlezer gebruiken om creditcards te swipen en betalingen te ontvangen. Een Shopify-kaartlezer is zeer betaalbaar, en met Shopify Payments profiteer je van lage tarieven voor het swipen van creditcards. Sluit de lezer gewoon aan op je POS-apparaat, waarna je klanten rechtstreeks op het scherm hun handtekening kunnen zetten, die veilig online wordt opgeslagen.

Verkoopt Shopify hardware buiten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland?

Momenteel verkopen wij onze hardwarekits niet buiten het continentale deel van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Je account

• Hoeveel kost Shopify POS?
  • Moet ik mijn creditcardgegevens opgeven om me te kunnen registreren?
  • Hoe wordt Shopify POS gefactureerd?
  • Hoe krijg ik betaald met Shopify POS?
  • Ik heb meer dan één winkellocatie. Hoe word ik gefactureerd?

Hoeveel kost Shopify POS?

Alle Shopify-abonnementen (vanaf $ 9 per maand) bieden toegang tot Shopify POS. Als je de geavanceerde functies ervan wilt gebruiken, zoals personeelsbeheer en hardware-integratie, moet je winkel een Shopify-abonnement of hoger hebben.

Moet ik mijn creditcardgegevens opgeven om me te kunnen registreren?

Nee. Je kunt je zonder creditcard registreren en 14 dagen lang Shopify POS gebruiken. Aan het eind van je gratis proefperiode kun je een abonnement kiezen en je creditcardgegevens invoeren. Kies een abonnement en voer je creditcardgegevens in als je tijdens je 14-daagse gratis proefperiode wilt beginnen met producten verkopen en betalingen wilt verwerken. Er worden pas kosten in rekening gebracht zodra je gratis proefperiode voorbij is.

Hoe wordt Shopify POS gefactureerd?

De facturering voor Shopify POS is op abonnementsbasis, wat betekent dat je creditcard eenmaal per betalingstermijn automatisch wordt belast. De betalingstermijn van Shopify is 30 dagen, dus in een periode van 365 dagen wordt dit 12 keer in rekening gebracht. Het bedrag dat je betaalt, is afhankelijk van het abonnement dat je kiest en hoe je transactiekosten betaalt.

Hoe krijg ik betaald met Shopify POS?

Betalingen die met Shopify POS worden geïnd, worden overgedragen naar je merchant-account.

Ik heb meer dan één winkellocatie. Hoe word ik gefactureerd?

Het maximale aantal locaties dat je kunt hebben, is afhankelijk van het Shopify-abonnement van je winkel.