Aan de slag met Shopify POS

In deze handleiding vind je de belangrijkste stappen voor het opzetten van je Shopify-winkel. Je kunt deze handleiding gebruiken als startpunt en als referentie om er zo voor te zorgen dat je geen belangrijke taken over het hoofd ziet.

Stap 1: Je basisbeheerinstellingen configureren

Voordat je producten toevoegt en je betalingen instelt, zijn er een aantal administratieve taken die je moet afhandelen:

1. Als je persoonlijk wilt verkopen, controleer dan of het Shopify POS-systeem voldoet aan de wetgeving in je land.
  2. Voltooi de eerste installatie zodat je winkeladres, e-mailadres en andere winkelinstellingen up-to-date zijn.
  3. Weet waar je je account kunt beheren en je factureringsgegevens kunt bekijken.
  4. Personeelsaccounts toevoegen zodat al je medewerkers een persoonlijk inlogaccount hebben en alle gevoelige accountgegevens veilig blijven.

Stap 2: De Shopify POS-app downloaden

Om aan de slag te gaan met de Shopify POS-app:

1. Download Shopify POS en meld je erbij aan.
  1. Bekijk een overzicht van wat mogelijk is in de app en krijg inzicht in de functionaliteit van de verschillende schermen in de app.
  2. Configureer de algemene instellingen voor de Shopify POS-app op het POS-apparaat dat je gaat gebruiken.
  3. Meld je aan bij de app.

Vereisten voor de Shopify POS-app

De Shopify POS-app werkt met de volgende apparaten:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 11.2 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

Stap 3: Je producten toevoegen en ordenen

Als je nog niets in je winkel heeft, kun je beginnen met enkele basisstappen.

Om je producten in te richten:

1. Voeg producten toe die je in je winkel wilt verkopen in het Shopify-beheercentrum of in de Shopify POS app. Zorg ervoor dat je afbeeldingen toevoegt, zodat je eenvoudig door je producten op je POS-apparaat kunt bladeren.

2. Configureer de belastingen voor je producten.

3. Maak een collectie als je je producten in categorieën wilt indelen.

4. Stel de beschikbaarheid in op Point of Sale.

5. Producten in voorraad opslaan op je Shopify POS-locaties.

1. Leer je productinventaris en overdrachten goed kennen, want je moet bijhouden welke producten beschikbaar zijn in je winkel.

Stap 4: Je belastingen configureren

Het in rekening brengen van omzetbelasting is een belangrijk onderdeel van het runnen van je bedrijf. Afhankelijk van je locatie zijn er verschillen regels en voorschriften met betrekking tot omzetbelasting die je op je producten toepast. Om er zeker van te zijn dat je winkel aan deze regels voldoet, word je aangeraden even de tijd te nemen om het proces voor het instellen van btw van Shopify te doorgronden.

Btw heffen op basis van je fysieke locatie

Wanneer je Shopify POS gebruikt, moet je:

1. Stel de locatie(s) van je winkel in in je Shopify-beheercentrum.
  2. Stel de belastingen in voor de fysieke locatie van je winkel
  3. De locatie toewijzen aan een iPad die je gebruikt om transacties af te ronden in je winkel.

Als je handmatig belastingen moet aanpassen voor een regio met unieke belastingbeperkingen of een specifieke verzameling producten, kun je dit doen met een belastingwijziging (override).

Je btw bijhouden

Bij het configureren van de btw-instellingen voor je producten, moet je ook denken aan hoe je de btw het hele jaar door gaat bijhouden. Er zijn belangrijke data en deadlines waar je rekening mee moet houden wanneer je je belastingaangifte doet (vooral in de VS).

In de Shopify App Store vind je een aantal boekhoudapps als je nog niet zeker weet welk systeem je gaat gebruiken om je btw bij te houden.

Stap 5: Zorg ervoor dat klanten je kunnen betalen

Je moet een betalingsprovider instellen zodat je klanten je kunnen betalen. Met een betalingsprovider kun je op een veilige manier betalingen accepteren. Shopify biedt haar eigen betalingsprovider (Shopify Payments) aan en ondersteunt een aantal externe betalingsproviders.

Om een betalingsprovider in te stellen:

1. Schakel Shopify Payments in of selecteer een van de ondersteunde betalingsproviders van derden voor Shopify POS.
  1. Ontdek de verschillende transactietypes in je Shopify POS-app.

Stap 6: Je POS-hardware bestellen en instellen

Zorg er bij het instellen van je POS-POS voor dat je over de winkelapparatuur beschikt die je nodig hebt. Afhankelijk van de hardware je wilt gebruiken, moet je ook controleren of het Shopify-product voor je winkel dit ondersteunt:

• Bij alle maandabonnementen kun je creditcardbetalingen accepteren op je iPhone of iPad met behulp van een ondersteunde kaartlezer.

• Als je meer hardware wilt toevoegen, zoals en kassa en een bonprinter, moet je een Shopify-abonnement of hoger hebben.

Om je POS-hardware in te stellen:

1. Zoek uit welke hardware je nodig hebt voor je winkel voordat je apparatuur bestelt.

2. Bekijk waar je de hardware kan kopen (afhankelijk van het land waarin je woont). Als je in de Verenigde Staten woont en daar je bedrijf runt, kun je POS-hardware van Shopify Hardware Rentals huren.

3. Configureer het wifi-netwerk in je winkel zodat de hardware verbinding kan leggen met Shopify.

1. Installeer je hardware en zorg dat alles naar behoren werkt.

Hulp krijgen bij POS-hardware

Als je vragen hebt over de POS-hardware die je hebt gekocht, dan kun je naar hulp zoeken in de Shopify POS-documentatie of contact opnemen met het ondersteuningsteam van Shopify.

Als je vragen hebt over de POS-hardware die je huurt, kun je contact opnemen met onze specialisten voor hardwareverhuur.

Stap 7: Een aantal testbestellingen plaatsen

Nu dat je je betaalinstellingen hebt geconfigureerd en je je hardware hebt ingesteld, probeer een aantal transacties uit te voeren zodat je zeker weet dat alles goed werkt en je meteen vertrouwd raakt met het aannemen van betalingen van je klanten.

Je kunt testopdrachten uitvoeren voor een aantal verschillende soorten transacties:

Stap 8: Je winkel online promoten

Klaar om te beginnen? Nu dat de instellingen zijn voltooid, is het tijd iedereen over je winkel te vertellen!

Naarmate je je bedrijf verder uitbouwt, ontdek je verschillende manier om je klanten bij je bedrijf te betrekken en ze terug laten komen. Op de Shopify-blog vind je hierover een aantal interessante handleidingen:

Je kunt ook lid worden van de Shopify Community om geweldige bronnen te vinden en contact te leggen met andere Shopify-merchants.