Streepjescodeprinters

Labels met streepjescodes kunnen worden gebruikt om het afrekenen en de voorraadbeheer in je winkel te vereenvoudigen. Je kunt een ondersteunde labelprinter gebruiken om labels met streepjescodes voor je producten af te drukken. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten, en je dient de juiste software te installeren.

Ondersteunde Dymo-printers

Om labels met streepjescodes voor je Shopify-producten af te drukken, moet je een ondersteunde printer en bijbehorende software gebruiken. Shopify ondersteunt de volgende labelprinters voor streepjescodes:

• Dymo LabelWriter 450
  • Dymo LabelWriter Wireless Printer

De labelprinter maakt draadloos of met een kabel verbinding met een desktopcomputer, afhankelijk van het model. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten waarop de vereiste software is geïnstalleerd, zelfs voordat je vanaf je mobiele apparaat gaat printen.

Je printer aansluiten op een desktopcomputer

Volg de handleiding van de fabrikant om je printer aan te sluiten.

Softwarevereisten voor het afdrukken van labels

Om labels met streepjescodes af te drukken, moet je een van de volgende onderdelen installeren:

• De Retail Barcode Labels-app — Ontwerp en print eenvoudige labels met streepjescodes vanuit Shopify.
  • Dymo Label-software — Ontwerp en print uitgebreide labels met streepjescodes. Print de labels vanaf een desktop of mobiel apparaat.

Ondersteunde streepjescodes-afmetingen voor Dymo-printers

Als je streepjescodelabels wilt afdrukken met een van de ondersteunde printers, moet je labels van het merk Dymo in een van de volgende formaten gebruiken:

• Klein (1 x 1 inch), maximaal 6-8 cijfers
  • Gemiddeld (1 x 2 1/8 inch), maximaal 22 cijfers
  • Groot (1 1/8 x 2 1/8 inch), maximaal 40 cijfers
  • Butterfly/Barbell (3/8 x 3/4 inch), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)

Mogelijk moet je minder tekens gebruiken als je letters of symbolen gebruikt, omdat sommige meer ruimte in beslag nemen dan cijfers.

Streepjescodes aan je Shopify-producten toevoegen

Je kunt op deze manieren streepjescodes aan je producten in Shopify toevoegen:

Problemen met Dymo-streepjescodesprinters oplossen

Probeert deze stappen als er problemen zijn met het afdrukken van labels met streepjescodes:

1. Gebruik je de Dymo LabelWriter 450 of de Dymo LabelWriter Wireless Printer? Dit zijn de enige streepjescodelabelprinters die Shopify ondersteunt.
  2. Is de printer goed aangesloten? Zorg ervoor dat deze is aangesloten op zowel een stopcontact als de USB-poort van de computer waarvandaan je afdrukt.
  3. Heb je verbinding met internet? Je kunt alleen labels voor je producten afdrukken als je computer verbinding kan maken met Shopify.
  4. Gebruik je ondersteunde streepjescodelabels? Je labels worden alleen correct afgedrukt als je ondersteunde streepjescodelabels gebruikt en je het juiste labelformaat selecteert in je streepjescodetemplate.
  5. Hebben alle producten en varianten waarvoor je labels afdrukt een streepjescode? Als er producten bij zitten zonder streepjescodenummer in Shopify, voeg dan de streepjescodes toe voordat je de labels gaat afdrukken.
  6. Is de printer gepauzeerd? Controleer de status van je labelprinter en zorg ervoor dat deze niet is gepauzeerd en dat er geen afdruktaken in de wachtrij staan.
  7. Drukt de printer lege labels af? Mogelijk moet je je printer schoonmaken. Instructies voor het schoonmaken van je printer kun je vinden in de gebruikershandleiding van de fabrikant.
  8. Voor de Dymo LabelWriter Wireless Printer: zie je knipperende lampjes aan de zijkant van de printer? Als dat het geval is, gebruik dan de handleiding voor probleemoplossing van de fabrikant om te zien wat er aan de hand is.