Streepjescodeprinters

Labels met streepjescodes kunnen worden gebruikt om het afrekenen en de voorraadbeheer in uw winkel te vereenvoudigen. U kunt een ondersteunde labelprinter gebruiken om labels met streepjescodes voor uw producten af te drukken. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten, en u dient de juiste software te installeren.

Ondersteunde Dymo-printers

Om labels met streepjescodes voor uw Shopify-producten af te drukken, moet u een ondersteunde printer en bijbehorende software gebruiken. Shopify ondersteunt de volgende labelprinters voor streepjescodes:

• Dymo LabelWriter 450
  • Dymo LabelWriter Wireless Printer

De labelprinter maakt draadloos of met een kabel verbinding met een desktopcomputer, afhankelijk van het model. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten waarop de vereiste software is geïnstalleerd, zelfs voordat u vanaf uw mobiele apparaat gaat printen.

Uw printer aansluiten met een desktopcomputer

Om uw printer aan te sluiten, volgt u het hulpdocument van de fabrikant.

Softwarevereisten voor het afdrukken van labels

Om labels met streepjescodes af te drukken, moet u een van de volgende onderdelen installeren:

• De Retail Barcode Labels-app — Ontwerp en print eenvoudige labels met streepjescodes vanuit Shopify.
  • Dymo Label-software — Ontwerp en print uitgebreide labels met streepjescodes. Print de labels vanaf een desktop of mobiel apparaat.

Ondersteunde streepjescodes-afmetingen voor Dymo-printers

Als u streepjescodelabels wilt afdrukken met een van de ondersteunde printers, moet u labels van het merk Dymo in een van de volgende formaten gebruiken:

• Klein (1 x 1 inch), maximaal 6-8 cijfers
  • Gemiddeld (1 x 2 1/8 inch), maximaal 22 cijfers
  • Groot (1 1/8 x 2 1/8 inch), maximaal 40 cijfers
  • Butterfly/Barbell (3/8 x 3/4 inch), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)

Mogelijk moet u minder tekens gebruiken als u letters of symbolen gebruikt, omdat sommige meer ruimte in beslag nemen dan cijfers.

Streepjescodes aan uw Shopify-producten toevoegen

U kunt op deze manieren streepjescodes aan uw producten in Shopify toevoegen:

Problemen met Dymo-streepjescodesprinters oplossen

Probeert deze stappen als er problemen zijn met het afdrukken van labels met streepjescodes:

1. Gebruikt u de Dymo LabelWriter 450 of de Dymo LabelWriter Wireless Printer? Dit zijn de enige streepjescodelabelprinters die Shopify ondersteunt.
  2. Is de printer goed aangesloten? Zorg ervoor dat deze is aangesloten op zowel een stopcontact als de USB-poort van de computer waarvandaan u afdrukt.
  3. Heeft u verbinding met internet? U kunt alleen labels voor uw producten afdrukken als uw computer verbinding kan maken met Shopify.
  4. Gebruikt u ondersteunde streepjescodelabels? Uw labels worden alleen correct afgedrukt als u ondersteunde streepjescodelabels gebruikt en u het juiste labelformaat selecteert in uw streepjescodesjabloon.
  5. Hebben alle producten en varianten waarvoor u labels afdrukt een streepjescode? Als er producten bij zitten zonder streepjescodenummer in Shopify, voeg dan de streepjescodes toe voordat u de labels gaat afdrukken.
  6. Is de printer gepauzeerd? Controleer de status van uw labelprinter en zorg ervoor dat deze niet is gepauzeerd en dat er geen afdruktaken in de wachtrij staan.
  7. Drukt de printer lege labels af? Mogelijk moet u uw printer schoonmaken. Instructies voor het schoonmaken van uw printer kunt u vinden in de gebruikershandleiding van de fabrikant.
  8. Voor de Dymo LabelWriter Wireless Printer: ziet u knipperende lampjes aan de zijkant van de printer? Als dat het geval is, gebruik dan de handleiding voor probleemoplossing van de fabrikant om te zien wat er aan de hand is.