Retail Barcode Labels-app

Je kunt de Retail Barcode Labels-app gebruiken om labels met streepjescodes vanuit Shopify te ontwerpen en af te drukken. Je hebt ook een ondersteunde labelprinter nodig die op je desktopcomputer is aangesloten.

De Retail Barcode Labels-app kan worden gebruikt om labels af te drukken vanuit Shopify of de mobiele app van Shopify, maar niet vanuit Shopify POS.

Ondersteunde labelformaten

De Retail Barcode Labels-app ondersteunt de volgende labelafmetingen:

• Dymo - 30252 Groot (1 1/8" x 3 1/2"), maximaal 40 cijfers
  • Dymo - 30336 Klein (1" x 2 1/8"), maximaal 22 cijfers
  • Dymo - 30332 Vierkand (1" x 1"), maximaal 6-8 cijfers
  • Dymo - 30299 Prijskaartje (3/8" x 3/4"), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)
  • Avery Standaard - 5160 (2,63" x 1")

De Retail Barcode Labels-app in Shopify installeren

Je kunt de Retail Barcode Labels-app in een paar stappen instellen.

1. Installeer de Retail Barcode Labels-app vanuit de Shopify App Store.
  2. Maak een template voor de streepjescodelabel aan in Shopify.
  3. Maak streepjescodes voor je producten.

Een template voor een streepjescodelabel maken

Streepjescodetemplates definiëren de productinformatie die je streepjescodelabels bevatten. Kleinere templateformaten hebben minder aanpassingsopties vanwege de beperkte ruimte op het label.

Stappen:

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels).

3. Klik op Template maken. Klik op Aan de slag en selecteer een van de volgende opties in het dialoogvenster Aan de slag als je nog geen templates hebt gemaakt:

- Overslaan: Sla het maken van streepjescodes over en ga direct naar de weergave voor het maken van templates. - Streepjescodes maken: Maak streepjescodes voor je producten.

1. Voer een templatetitel in.

2. Selecteer een labeltype in het gedeelte Popular label types (Populaire labeltypen) of selecteer Other label types (Andere labeltypen) en kies een papiermerk en -code.

3. Selecteer in de sectie Label attributes (Labelattributen) de gegevens die je in het label wilt opnemen. Klik op en versleep de puntjes naast een item om de volgorde van artikelen op het label te wijzigen.

4. Klik op Template maken.

Streepjescodes voor al je producten maken

Je kunt de Retail Barcode Labels-app gebruiken om het maken van unieke streepjescodes voor al je producten te automatiseren. De app genereert streepjescodes van 8 tekens Je kunt een streepjescode bewerken vanaf de pagina met product- of variantgegevens, of via een bulkactie.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels).

3. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken) en selecteer vervolgens Create barcodes for all products (Streepjescodes maken voor alle producten).

4. Kies in het dialoogvenster Create barcodes for products (Streepjescodes maken voor producten) een van de volgende opties:

- Maak alleen streepjescodes voor producten of varianten die nog geen streepjescodes hebben: dit genereert streepjescodes voor al je producten die nog geen streepjescodes hebben. - Vervang bestaande streepjescodes door nieuwe. Maak een nieuwe streepjescode als een product of variant nog geen streepjescode heeft: hiermee maak je een nieuwe streepjescode voor alle producten in je assortiment. Je kunt deze actie niet ongedaan maken.

1. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken).

Streepjescodes voor een specifiek product maken

Je kunt de Retail Barcode Labels-app gebruiken om unieke streepjescodes voor specifieke producten te maken. De app genereert streepjescodes van 8 tekens Je kunt een streepjescode bewerken vanaf de pagina met product- of variantgegevens, of via een bulkactie.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels).

3. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken) en selecteer vervolgens Create barcodes for specific products (Streepjescodes maken voor specifieke producten).

4. Selecteer in het dialoogvenster Producten toevoegen, de producten waarvoor je streepjescodes wilt maken en klik vervolgens op Toevoegen.

5. Kies in het dialoogvenster Create barcodes for products (Streepjescodes maken voor producten) een van de volgende opties:

- Maak alleen streepjescodes voor producten of varianten die nog geen streepjescodes hebben: dit genereert streepjescodes voor al je producten die nog geen streepjescodes hebben. - Vervang bestaande streepjescodes door nieuwe. Maak een nieuwe streepjescode als een product of variant nog geen streepjescode heeft: hiermee wordt een nieuwe streepjescode gemaakt voor alle producten in je assortiment. Je kunt deze actie niet ongedaan maken.

1. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken).

Streepjescodelabels afdrukken via de weergave met de productlijst

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Alle producten.

2. Selecteer de producten waarvoor je een streepjescodelabel wilt maken.

Winkelstreepjescodelabels - productlijst selecteren

3. Klik op Acties en selecteer Print barcode labels (Streepjescodelabels afdrukken).

4. Selecteer een labeltemplate.

5. Klik in het gedeelte Producten op de productnaam en voer het aantal labels in dat je voor elke variant wilt afdrukken.

6. Optioneel: Klik op Voorbeeld van labels om een voorbeeld van elk productlabel te bekijken.

7. Controleer de printerinstellingen in het gedeelte Afdruktaak.

8. Klik op de knop Labels afdrukken.

9. Optioneel: Als je een PDF-versie van de labels wilt opslaan, stel Bestemming in op Opslaan als PDF.

10. Werk je printerinstellingen bij volgens de aanbevolen instellingen en klik op Afdrukken.

Streepjescodelabels afdrukken via de Winkelstreepjescodelabels-app

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels) > Labels afdrukken.

3. Selecteer de producten waarvoor je een streepjescodelabel wilt afdrukken en klik vervolgens op Add (Toevoegen).

4. Optioneel: Klik op Voorbeeld van labels om een voorbeeld van elk productlabel te bekijken.

5. Controleer de printerinstellingen in het gedeelte Afdruktaak.

6. Klik op de knop Labels afdrukken.

7. Optioneel: Als je een PDF-versie van de labels wilt opslaan, stel Bestemming in op Opslaan als PDF.

8. Werk je printerinstellingen bij volgens de aanbevolen instellingen en klik op Afdrukken.

Aanbevolen afdrukinstellingen voor streepjescodelabels

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je streepjescodelabels correct worden afgedrukt.