Barcodescanners

Als je Shopify POS voor iPad gebruikt en je winkel een Shopify-abonnement of hoger heeft, kun je je ondersteunde Bluetooth-barcodescanners gebruiken om bij de checkout snel kortingscodes in te voeren en producten aan de winkelwagen toe te voegen. De draadloze barcodescanners kunnen barcodes scannen tot op 100 meter afstand van je iPad, zodat je volledige bewegingsvrijheid in je winkel hebt.

De modellen Bluetooth-barcodescanners die we ondersteunen, zijn:

1D-barcodes versus 2D-barcodes

Welke barcodescanner je kiest, is afhankelijk van of je 1D- of 2D-barcodes wilt scannen. De twee soorten barcodes zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden en hebben verschillende doeleinden. Je kunt de Socket Mobile S740 en CHS 7Qi 2D-barcodescanner gebruiken om zowel 1D- als 2D-barcodes te scannen.

1D-barcodes

Een 1D-barcode is een rij evenwijdige lijnen met verschillende diktes:

Shopify POS - voorbeeld van barcode

Je kunt barcodelabels met 1D-barcodes voor je producten maken en vervolgens de Socket Mobile S700 en CHS 7Ci 1D-barcodescanner, of de camera aan de voorkant van je iOS- of Android-apparaat, gebruiken om snel producten aan de Shopify POS-winkelwagen toe te voegen wanneer je een klant laat afrekenen.

2D-barcodes

Een 2D-barcode is een patroon van zwarte en witte blokjes in een vierkant:

Shopify POS - voorbeeld van 2D-barcode

Met Shopify POS kun je 2D-barcodes op verschillende manieren gebruiken:

• Scan de barcode van een cadeaubon om deze aan de winkelwagen toe te voegen wanneer je een fysieke cadeaubon verkoopt.
  • Scan een fysieke of papieren barcode bij de checkout wanneer je een cadeaubon inwisselt.
  • Scan een kortingscode om deze toe te passen op de bestelling.
  • Gebruik de bonprinter om papieren cadeaubonnen met een 2D-barcode af te drukken.
  • Neem 2D-barcodes op klantbonnen op, zodat je ze in de toekomst kunt scannen om de bijbehorende bestelling te vinden.

De Shopify POS-app toegang tot de camera van je apparaat verlenen

Je kunt de camera van je iOS- of Android-apparaat gebruiken om de volgende 1D- en 2D-barcodes te scannen:

• producten
  • ontvangstbewijzen
  • cadeaubonnen (alleen 2D)